neplaš sa dievča, je to normálne. Každá baba to prežila.
Daj si nejaké vložky s krídelkami a nezabudni, že gravitácia funguje aj počas tvojej menštruácie, takže keď ležiš alebo si v inej polohe než rovno nadol, tak aj krv môže tiecť kade-tade. Niektoré baby to riešia vatou.
Keď už máš tú menštruáciu, mysli na to, že tvojmu telu to dá poriadne zabrať, tak ho zásobuj energiou a hlavne vodou. S tou energiou ale opatrne, nemyslím tým, aby si zjedla každú čokoládu a každý cukrík, ktorý uvidíš. Pitný režim je teraz oveľa dôležitejší než kedykoľvek. Ak nebudeš dostatočne piť, môže ti byť zle od žalúdka, môže ťa bolieť hlava a môžeš mať závrate.
Keď už sme pri tej bolesti, ak ťa bude bolieť brucho, chce to rozprúdiť krv. Akokoľvek divne to znie, ale musíš sa prinútiť si trochu pocvičiť nejaké cviky na brucho, môže byť aj brušný tanec. Ak ťa bude bruchu bolievať pravidelne, musíš aj pravidelne a intenzívne cvičiť.
som rád že aspoň niekto (@xyz666 ) sa jej rozhodol miesto blbých pripomienok pomôcť. hlavne sa čudujte že to tu stráca úroveň keď sami ju zrážate. niektorí ľudia naozaj potrebujú pomôcť v určitých situáciach a keď sa s dôverou obrátia na toto fórum, takto to dopadne... paráda.
moja hlavne sa upokoj lebo je to celkom normalne, vsetky sme to zazili.Ja by som ti odporucala pohovorit si o tom s maminou ale ak sa hanbis alebo nieco take tak ok.Vlozky...tipujem ze si vezmes tie co mate doma, teda ktore pouziva tvoja mamina ale podla mna su urcite najlepsie always, take tie s dry povrchom.Boli tu spomenute tampony ale podla mna vzhladom nato ze je to prva menstruacia a ocividne nie si velmi zbehla v tom co robit tak tampony ti este neodporucam, musis si najskor zvyknut na vlozky.inak by ta to nemalo nijak obmedzovat,pravidelne chodievaj na wcko kontrolovat ci ti netreba vlozku vymenit, ak by si mala bolesti tak urcite nejake uvolnovacia cvicenia, mne napr zo zaciatku pomohol aj si lahnut na chrbat, pokrcit nohy a zdvihnut ich do praveho uhla, keby nie tak si daj tabletku.pripadne mnohym pomaha aj nieco teplne na podbrusko pripadne an krize, ani teply kupel nie je zly...takze pokoj, nic sa nedeje
ja som to dostala dnes, ale ani som nic necitila, iba som sa pozrela a zrazu ze aha OK..tak som sla za maminou a ta sa len smiala, ze konecne..tak teraz nic..nic ma neboli som uplne v pohode..dokonca som rada..
Ahojte baby ja som to uš mala je to v pohode, a vyem vam odpovedat
na každu otazku ak sa chcete niečo spitat napište my na nic na pokeci katka1020@azet.sk aj rpčku poradím aj ked tam nebudem možete my napisat ja vam potom odpišem
Ja som dnes na nohavickach nieco nasla. ale nwm ci to bol vytok alebo uz prva menstruacia. mam cierne nohavicky takze newmtak pls kto vie tak prosim nech mi poradi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Daj si nejaké vložky s krídelkami a nezabudni, že gravitácia funguje aj počas tvojej menštruácie, takže keď ležiš alebo si v inej polohe než rovno nadol, tak aj krv môže tiecť kade-tade. Niektoré baby to riešia vatou.
Keď už máš tú menštruáciu, mysli na to, že tvojmu telu to dá poriadne zabrať, tak ho zásobuj energiou a hlavne vodou. S tou energiou ale opatrne, nemyslím tým, aby si zjedla každú čokoládu a každý cukrík, ktorý uvidíš. Pitný režim je teraz oveľa dôležitejší než kedykoľvek. Ak nebudeš dostatočne piť, môže ti byť zle od žalúdka, môže ťa bolieť hlava a môžeš mať závrate.
Keď už sme pri tej bolesti, ak ťa bude bolieť brucho, chce to rozprúdiť krv. Akokoľvek divne to znie, ale musíš sa prinútiť si trochu pocvičiť nejaké cviky na brucho, môže byť aj brušný tanec. Ak ťa bude bruchu bolievať pravidelne, musíš aj pravidelne a intenzívne cvičiť.
Veľa šťastia
na každu otazku ak sa chcete niečo spitat napište my na nic na pokeci katka1020@azet.sk aj rpčku poradím aj ked tam nebudem možete my napisat ja vam potom odpišem