Dobrý večer, nemám zaujem o blbe komentáre od ľudí ktorý sa mi budú vysmievať preto že neviem odpovede na niektoré otázky.. Takže začnem mám už 15 som panna, meška mi menštruácia už 40 dni mám ju už dlhšie ako 2 roky, neschudla som ani nepribrala, až tera
ahoj
no chcem ti hlavne povedat,ze urcite kazdy gynekolog nie je uchyl,kt.ma papiere atd.
byt tebou si vyberiem konkretneho lekara podla odporucani,nie podla toho ci je to chlap alebo zena
á.. oholit tam dole by som sa byt tebou oholila,predsa len sa budea citit asi trosku lepsie,aj ked :ehm: to je uz individualne..
ja mám chlapa, takého starého dementa, preto som tam už rok nebola, aj keď by som mala ísť... či je to chlap, či je to žena, máš to jedno.. ja som bola zatiaľ len u chlapov, čo ma posielali na vyšetrenia... bola som na sono a chlap sa na mňa ani len nepozrel, len chytil sondu a... dal mi ju tam...
a chlapi sú vraj citlivejší
čo sa týka toho vyšetrenia, keďže si panna, neviem, ak zváži, že máš nejaké problémy, bude ťa musieť vyšetriť cez konečník...
mne sa na ZŠ stalo, že si mysleli, že sa mi slepák roztrhol, no nakoniec to boli len krámy... a doktor ma vyšetril aj "cez"
proste im je to jedno ako dole tam vyzeráš, ver mi, horší pohľad je, keď sa žene spomedzi nôh tlačí detská hlava
1čo sa týka úpravy tam dole,je to na Tebe,ako si zvyknuta,ale nieje to nutné.Neovplyvni to vôbec vyšetrenie ani jeho priebeh.
2 v prvom rade je to lekár
ale máš pravdu,veľa urobí prístup,skor by som sa na Tvojom mieste zamerala na odporúčania v okolí,prípadne sa kuknut na rôzne fora,kde su odporučania na lekárov,v prvom rade musíš v lekárovi mať dôveru
3 myslím že ak si panna tak ina možnost vyšetrenia nieje
v prípadne že si pohlavne aktivna,je tu možnost krvných testov,tak isto ti bude brat odbery pri vstupnej kontrole
určite sa ničoho neboj
a stres tiež neprispieva ,rovnako si ešte mladučká,je možné že sa Ti cyklus ešte upravuje,prípadne si spominala že niesi zdravotne ok
1. Keď tam pôjdem treba sa holiť tam dole ? Neviem ako to chodí, či žena má byť oholená alebo nie. Požaduje sa to ?
Myslím si, že teraz je holenie úplný štandard, neviem si to bez toho predstaviť.
2. Lepší je muž alebo žena. Vraj je každý gynekolog len úchyl ktorý ma iba papiere že sa môže tam dole babrať každej žene.
Jednoznačne chlap, mam genialneho chlapa.
3. Ak odmietam nejake vyšetrenie, či už konečníkom alebo pošvou dá sa to urobiť inak ?
Mne robili len sono na prvej návšteve a môžeš to odmietnuť
ak používaš tampóny, pravdepodobne ťa vyšetrí pošvou ak sa ti nebude pozdávať, môžeš ho pokojne zmeniť, ale tak úprimne dúfam, že ťa svojim prístupom len príjemne prekvapí a nezanechá v tebe žiadne negatívne spomienky
inak môj skromný názor je, že 40 dní u 15-ročného dievčaťa je úplne v poriadku, ale to ťa nechcem odhovárať od návštevy lekára
ak to je ale kvoli tej meskajucej mentruacii tak to este vnemusi znamenat nic. fakt. v tvojom veku je to podla mna este v klidku. ale tak vzdy je lepsie overit si t ono
a na tvojom meiste by som tam nešla ešte (ok založiť si kartu alebo podobne byrokraticke one bla bla) ale pokial si v poriadku....čo môže urobiť v pripade meškajúcich krámov? buď ti pichne urychlovačku čo je pičovina na entu (dakujem jej za svoje "problemy" ) alebo nasadi hormony čo je tiež hnus (išlo mi to strašne na psychiku (išlo mi to na psychiku... nuž som to nechala len mesiac nech to čosi naštartuje a dovi, nasadili sa čaje zasa)
a ak nepojdeš na vyšetrenie urobi ti len sono a konec... proste nič sa nebude zistovat alebo čo... čiže k ničomu cela návštevy, samozrejme ak nebudeš ochotna ísť na spominanu urychlovačku alebo hormony
@bloodypunk keď je panna, ako inak ju má vyšetriť keď nie cez konečník? zatiaľ som počula len o tejto metóde bežne praktizovanej u viacerých doktorov...príjemné to asi nebude, ale tých pár minút sa dá určite prežiť...lepšie ako u gastroenterológa
@brunetka1999 inak naozaj nezáleží na tom či si vyberieš chlapa alebo ženu...podstatná je ich odborná stránka a to ako ti budú vedieť pomôcť...pozri si referencie na internete alebo sa popýtaj žien vo svojom okolí, ku komu chodia...neviem zkade máš tú informáciu o uchyloch, ale najskôr to bude len nejaká povera alebo ťa chcel niekto len zastrašiť...napr. kamarát chcel študovať gynekológiu, lebo chcel pomáhať babätkám na svet...úchylné?
Pokial si nemala sex nebude ta pravdepodobne osetrovat cez posvu. Je jedno ci si oholena nemusis sa len kvoli tomu . A hentake skatulkovanie je dost odveci. Aj zena moze byt uchylacka... a ubezpecujem ta ze ked doktor denne vysetruje desiatky ovisnutych starych chorych zien... nie je to nic vzrusujuce
1. to je čisto tvoja vec, rob tak, aby si sa ty cítila dobre
2. je to veľmi individuálne. netreba si lekára vyberať podľa toho či je muž alebo žena ale podľa toho aký je. Takže si pozisťuj od mamy, staršej sestry, kamarátok kde chodia a ako sú s ním/ňou spokojní a sama sa rozhodni kto sa ti najviac pozdáva.
3. ak si panna vyšetrovať pošvou ťa nemajú. Nato aby to bolo potrebné to už musí byť fakt veľký dôvod. Max môžu brať nejaký výter, kt. sa blana nepoškodí. A aj to rektálne vyšetrenie.síce sa robí, ale robí to málokto. Väčšina už má v ambulancii sono a to je spoľahlivé takže...
2. mi príde ako riadne odveci logika, že "rád sa pozerám ženám na ku... rozkroky, a tak si vybavím (skrz niekoľkoročné lekárske štúdium čo pokiaľ viem je najviac hard štúdium čo existuje) papiere na to aby mojou dennodennou 8hodinovou prácou bolo na vlastné oči vidieť všetky možné aj nemožné choroby a problémy ktoré dotyčný orgán môže mať"
Prvykrat som bola u gynekologa v procare-i ked to bolo cerstvo otvorene a vsetci lekari po kazdom vysetreni strkali ludom listky nech ich ohodnotia, povedala som mu ze som tam prvykrat a on bol fakt velmi mily a snazil sa mi vsetko vystvetlovat furt sa ma pytal ci sa citim dobre a celkovo sa velmi snazil aby som nemala stres. Ked si v strese budes viac stiahnuta a moze ta to potom trosku boliet... cize na prvykrat som bola vpohode...
(Ale ked im uz zobrali listky a ludia nemuseli pisat hodnotenia lekarom tak som sa radsej vyprdla na cely procare lebo potom bol gynekolog dost neprijemny a ocna ku ktorej som tam tiez chodila mi povedala ze nech si pridem vyskusat sosovky ked nebudem mat gelove nechty co bol velky dezert ja len tak, ze tam radsej nechod)
1.podla mna sa to nevyzaduje, je to tvoja vec
2.zalezi od konkretnej osoby
3.ak si panna, tak by ta mal vysetrit len cez sono
ale skor mam otazku, naco tam chces ist c 15tich? ved to je privelmi skoro podla mna...
ja mam rozhadzany cyklus cely cas, nicim netrpim a bola som u gynekologa prvy raz minuly rok, co tiez nie je najlepsi priklad zase, ale tak nic sa nestalo
1. nevyhodí ťa cez zavreté dvere ani sa na teba nebude pozerať ako na blázna ak sa neoholíš, je to doktor -je zvyknutý. Je to len na tebe.
2. je fuk či chlap či žena- záleží od osobnosti a spôsobilosti doktora - ja mám ženu a nedám na ňu dopustiť, je super, som spokojná a nemenila by som - je blbosť myslieť si, že kvôli tomu, že keď je doktorka krava na druhej strane republiky ale doktorko je super, tak že to tak bude aj vo vašom meste. Popýtaj sa, zistiti si recenzie, od mamy, od kamošiek...
3. jasné že môžeš odmietnuť - ale zasa keď doktor uzná, že dané vyšetrenie je najlepší spôsob, ako odhaliť príčinu problémov, tak je možno občas dobré zaťať zuby a vydržať to - nebudeš jediná, čo to absolvuje.
"iba sono"??? - to, že je baba panna a má 15 neznamená, že nemôže mať cystu alebo myóm (nechcem strašiť - ale proste vždy je tu riziko), ja fakt nechápem, ako môže jedna žena napísať, že pokiaľ lekár urobí iba sono, tak je zbytočná návšteva gynekológa!
1. to zalezi od teba ak sa neholis nehol sa len kvoli tomu...
2. zeny su vraj horsie som pocula ja mam chlapa a ked nemusim nechcem ho ani vidiet jaky kkt je -.-
ale zas si nemyslim ze su to uchylaci lebo vezmi si ze tam vacsinou casto chodia babky
3. velmi ta vysetrovat nebude ak si nemala sex este... moze ti tam tak pichnut prst abo spravit sono inak neviem co by robil... ak si mala sex taaaak sa snaz byt uvolnena ked ta bude vysetrovat lebo ta to inak moze boliet... mna to vzdy -.-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
no chcem ti hlavne povedat,ze urcite kazdy gynekolog nie je uchyl,kt.ma papiere atd.
byt tebou si vyberiem konkretneho lekara podla odporucani,nie podla toho ci je to chlap alebo zena
á.. oholit tam dole by som sa byt tebou oholila,predsa len sa budea citit asi trosku lepsie,aj ked :ehm: to je uz individualne..
2 veľmi individuálne, popozeraj si recenzie na nete
3 záleží či sa dané vyšetrenie dá spraviť aj inak
veľa šťastia a hlavne no stress
2. Je jedno či je to muž alebo žena... existuje dobrý alebo zlý doktor/ka a je jedno či je to chlap alebo žena...
3. Keďže to je gynekológ nemá ťa ako inak vyšetriť...
2. V prvom rade je to kvalifikovaný lekár a o to by malo v prvom rade ísť, či je to muž alebo žena!
3. Gynekológ nemá čo robiť s tvojim konečníkom. Môžeš odmietnuť, čo ti je nepríjemné.
a chlapi sú vraj citlivejší
čo sa týka toho vyšetrenia, keďže si panna, neviem, ak zváži, že máš nejaké problémy, bude ťa musieť vyšetriť cez konečník...
mne sa na ZŠ stalo, že si mysleli, že sa mi slepák roztrhol, no nakoniec to boli len krámy... a doktor ma vyšetril aj "cez"
proste im je to jedno ako dole tam vyzeráš, ver mi, horší pohľad je, keď sa žene spomedzi nôh tlačí detská hlava
1čo sa týka úpravy tam dole,je to na Tebe,ako si zvyknuta,ale nieje to nutné.Neovplyvni to vôbec vyšetrenie ani jeho priebeh.
2 v prvom rade je to lekár
ale máš pravdu,veľa urobí prístup,skor by som sa na Tvojom mieste zamerala na odporúčania v okolí,prípadne sa kuknut na rôzne fora,kde su odporučania na lekárov,v prvom rade musíš v lekárovi mať dôveru
3 myslím že ak si panna tak ina možnost vyšetrenia nieje
v prípadne že si pohlavne aktivna,je tu možnost krvných testov,tak isto ti bude brat odbery pri vstupnej kontrole
určite sa ničoho neboj
a stres tiež neprispieva ,rovnako si ešte mladučká,je možné že sa Ti cyklus ešte upravuje,prípadne si spominala že niesi zdravotne ok
držím palce,všetko zvládneš
Myslím si, že teraz je holenie úplný štandard, neviem si to bez toho predstaviť.
2. Lepší je muž alebo žena. Vraj je každý gynekolog len úchyl ktorý ma iba papiere že sa môže tam dole babrať každej žene.
Jednoznačne chlap, mam genialneho chlapa.
3. Ak odmietam nejake vyšetrenie, či už konečníkom alebo pošvou dá sa to urobiť inak ?
Mne robili len sono na prvej návšteve a môžeš to odmietnuť
inak môj skromný názor je, že 40 dní u 15-ročného dievčaťa je úplne v poriadku, ale to ťa nechcem odhovárať od návštevy lekára
2. na zaklade takychto reci sa nerozhoduj, zisti si od bab v okoli kto je najlepsi. ja sa osobne citim lepsie pri zene.
3. neviem, ale tak ak si panna cez posvu ta vysetrovat nebude.
a ak nepojdeš na vyšetrenie urobi ti len sono a konec... proste nič sa nebude zistovat alebo čo... čiže k ničomu cela návštevy, samozrejme ak nebudeš ochotna ísť na spominanu urychlovačku alebo hormony
@brunetka1999 inak naozaj nezáleží na tom či si vyberieš chlapa alebo ženu...podstatná je ich odborná stránka a to ako ti budú vedieť pomôcť...pozri si referencie na internete alebo sa popýtaj žien vo svojom okolí, ku komu chodia...neviem zkade máš tú informáciu o uchyloch, ale najskôr to bude len nejaká povera alebo ťa chcel niekto len zastrašiť...napr. kamarát chcel študovať gynekológiu, lebo chcel pomáhať babätkám na svet...úchylné?
Namiesto pisania tohto si mohla byt oholena
Ked si panna babrat sa s tebu nebude
2. je to veľmi individuálne. netreba si lekára vyberať podľa toho či je muž alebo žena ale podľa toho aký je. Takže si pozisťuj od mamy, staršej sestry, kamarátok kde chodia a ako sú s ním/ňou spokojní a sama sa rozhodni kto sa ti najviac pozdáva.
3. ak si panna vyšetrovať pošvou ťa nemajú. Nato aby to bolo potrebné to už musí byť fakt veľký dôvod. Max môžu brať nejaký výter, kt. sa blana nepoškodí. A aj to rektálne vyšetrenie.síce sa robí, ale robí to málokto. Väčšina už má v ambulancii sono a to je spoľahlivé takže...
(Ale ked im uz zobrali listky a ludia nemuseli pisat hodnotenia lekarom tak som sa radsej vyprdla na cely procare lebo potom bol gynekolog dost neprijemny a ocna ku ktorej som tam tiez chodila mi povedala ze nech si pridem vyskusat sosovky ked nebudem mat gelove nechty co bol velky dezert ja len tak, ze tam radsej nechod)
2.zalezi od konkretnej osoby
3.ak si panna, tak by ta mal vysetrit len cez sono
ale skor mam otazku, naco tam chces ist c 15tich? ved to je privelmi skoro podla mna...
ja mam rozhadzany cyklus cely cas, nicim netrpim a bola som u gynekologa prvy raz minuly rok, co tiez nie je najlepsi priklad zase, ale tak nic sa nestalo
2. je fuk či chlap či žena- záleží od osobnosti a spôsobilosti doktora - ja mám ženu a nedám na ňu dopustiť, je super, som spokojná a nemenila by som - je blbosť myslieť si, že kvôli tomu, že keď je doktorka krava na druhej strane republiky ale doktorko je super, tak že to tak bude aj vo vašom meste. Popýtaj sa, zistiti si recenzie, od mamy, od kamošiek...
3. jasné že môžeš odmietnuť - ale zasa keď doktor uzná, že dané vyšetrenie je najlepší spôsob, ako odhaliť príčinu problémov, tak je možno občas dobré zaťať zuby a vydržať to - nebudeš jediná, čo to absolvuje.
"iba sono"??? - to, že je baba panna a má 15 neznamená, že nemôže mať cystu alebo myóm (nechcem strašiť - ale proste vždy je tu riziko), ja fakt nechápem, ako môže jedna žena napísať, že pokiaľ lekár urobí iba sono, tak je zbytočná návšteva gynekológa!
@carpathian je to super,da sa povedat ze tam aj rada chodim.vzdy sa dobre porozpravam zasmejem a odchadzam spoko
2. zeny su vraj horsie som pocula ja mam chlapa a ked nemusim nechcem ho ani vidiet jaky kkt je -.-
ale zas si nemyslim ze su to uchylaci lebo vezmi si ze tam vacsinou casto chodia babky
3. velmi ta vysetrovat nebude ak si nemala sex este... moze ti tam tak pichnut prst abo spravit sono inak neviem co by robil... ak si mala sex taaaak sa snaz byt uvolnena ked ta bude vysetrovat lebo ta to inak moze boliet... mna to vzdy -.-