v MHDčke si ani nesadám väčšinou, lebo aj tak nastúpia starci, ktorí si budú chcieť sadnúť. ale v SADke sedím vždy, keďže v buse trávim denne dokopy dve hodiny. Tam sa ani moc nestáva, že by nastúpil niekto starý, koho by som musel pustiť (je dosť miest inde), ale ak fakt nastúpi niekto kto sa ledva drží na nohách, tak sa postavím (ale pritom nervačím, prečo sa niekto na pokraji smrti sere do autobusu )
ja nenavidim starych ludi kery do teba buchnu a powedia ze preco neuvolnis , s takymi som schopny sa pohadat mrte... a ete napr 30 rocni kery mudruju ze preco neuvolnis..ked su tak mudri nech oni uvolnia.. minule som isiel uvoolnit miesto jednej babke a ta ma ete vtlacila naspet do sedadla
V električke/trolejbuse/buse - si ani nesadám keďže väčšinou ani miesta niet a ani sa mi neoplatí - ale keď už sedím tak určite vstanem keď vidím že dotyčný starček ledva žije a stojí.
Čo sa týka vlaku tak tam si buď kúpim miestenku alebo nevstanem vôbec (A).
ja v podstate vačšinou ani nemám kde ale ak sa naskytne taka situacia tak len v tom prípade že človek je na tom fakt horšie ako ja, ale staré, ukecané, vypočítavé a drzé babky nepušťam
ak sa nahodou stane, ze v mhd sedim a ziadne ine volne miesto uz niekde inde nie je, tak po rychlom odhade fyzickych sil danej osoby sa vacsinou postavim. vo vlaku sa mi este nestalo, ze by bolo treba niekoho pustit si sadnut.
Popoludní si ani nesadám, cestujúci doslova trčia z okien.
Ráno miesto väčšinou uvoľním.Hlavne babkám, ktoré pohľadom prejdú šesť voľných sedadiel, postavia sa nado mňa a venujú mi pohľad "už-aj-sa-postav-sopľaňa".
mne je to v podstate jedno.. nech si stari sadnu...nejak to neriesim..
skor ma vie vytocit, ked pridem do autobusu, mam miestenku a stara tetka tam sedi na jednej sedacke a vedla seba na druhej ma polozenu uplne velku mega tasku a este sa rozculuje, že ako je to mozne, ze ja mam miestenku, že ju odtial vyhadzujem, a že toto nidky tak nebolo a podobne...
Ucta k starsim v hromadnej doprave vznikla v casoch socializmu. V dobe ked starsi pracujuci platili za cestovne pricom deti a studenti cestovali viac ci menej uplne zadarmo. To bola ta ucta.
Ale doba sa zmenila dnes cestuju viac ci menej uplne zadarmo len starsi ludia a zvysok populacie si cestovne plati v plnej miere. Preto sa nedivim, ak mlady clovek neuvolni miesto starsiemu. A turisti napchany peniazmi sa smeju z nasich cien cestovneho a sedia na sedadlach. Tu je vidno ze u nich doma zvyk "uvolnit miesto starsiemu" neplati a ani v praxi nefunguje. A na zaver ked vidim niektorych starsich ludi, ako malo zniceny su zivotom, cely zivot sa nenarobili a na starost nevedia co so sebou - tak mi je jasne, ze im uvolnit misto netreba.
Vo vlaku nepúšťam nikdy keď prídem s miestenkou do kupé vyhodím hocikoho v MHD púšťam iba fakt starých ľudí nie také tie babky, ktoré sa robia choré a nevládne pritom majú nalakované nechty a narúžované pery... a viac ako starých ľudí púšťam matky s malými deťmi alebo tehotné
prestal som s tým už keď som dochádzal na základnú. keď bol autobus naprataný dokonca nezobral všetkých, pretože starí ľudia potrebovali dva miesta na sedenie- pre seba a svoju tašku, tá by na zemi neprežila.
pustam tehotne, sem tam s malym deckom a starych o palicke popripade ked nanom fakt vidno ze je stary a nevladny a ne stare pixe ktore su vymachlene nafarbene s nalakovanymi nechtamy a k smrti nenavidim ked taka do mna udre a snazi sa vynutit si miesto vzdy jej s radostou poviem ze ked vedela stat 2hodiny v kupelni aby sa urpavial tak nech si postoji aj tu chvilu v mhd...
haha no tak u nas je to tak v buse ,ze ja stojim vacsinou uz na poslednom schodiku cize ja nesedim nikdy ,vzdy je tak preplneny ,ze niekedy ani ludia uz na zastavkach nenastupuju a mavnu rukou a ked uz by sa mi stalo ,ze sedim ,(co je raz za rok) a vidim nejakeho starca .tak najprv odhadnem ,ci sa udrzi na nohach ,a ked sa neudrzi tak az vtedy ho pustim sadnut si ,inak busy nenavidim doslova a najma troleje
Nezvyknem to robiť, skôr púšťam ľudí podľa toho aký na mňa spravia prvý dojem, ako to či sú starý alebo nie.
Milú mamičku s dieťaťom, alebo usmievavú babku pustím rád, taktiež pustím dedka o paličke, ktorý skoro nevie chodiť.
V žiadnom prípade ale nepustím starú drzú ropuchu so smrteľným pohľadom, ktorej jediný cieľ v MHD je uložiť svoju tlustú prdel na dve sedadlá.
Pár krát sa mi stalo, že na mňa starý človek sprosto vyskočil s tým, že som mu neuvolnil miesto, vtedy prichádza na rad ostrá výmena názorov a samozrejme zostávam sedieť pokiaľ nevystúpim.
Pokiaľ by ma ale milo poprosil nemám s tým žiaden problém...
nie, pokial sama nevidim ze to naozaj potrebuje. rozhodne nie stare drze baby co na mna stale vykrikuju ze ich nepustim ze oni ked boli mlade tak pustali sadnut kazdeho (viem si predstavit ako sa pred 60 rokmi vozili v elektricke). proste ak je niekto mily a nevladze stat pustim ho, aj ked poprosi tak hned vstanem. ale nie len tak z principu ze je niekto stary tak ja musim stat. stari ludia neberu nikdy ohlad nato ze su aj mladi ludia ktorych bolia kolena a nevladzu stat a preto ich jednoducho vyhodia z miesta. mne sa castokrat stava ze ma bolia tak ze neladzem ani sediet nie este stat ale nejaka stara mestska namalovana baba sa nado mna postavi a zacne do mna buchat nech ju pustim. neni sanca.
No, podla toho co su to za ludia. Ked vidim ze nejaky arogantny clovek tak rozmyslam.
Ale co sa deje fakt hroza. Minule som cestoval v autobuse, a prisiel dedo s bakulkou a jedno dievca ho pustilo sadnut. Na dalsej zastavke nastupili dve ciganky s malym cigancatom. Prisli ku tomu dedovi a vravia "pustite ma, nevidite ze mam dzecko na rukooooch???!!" a ten starcek sa postavil a stal celu cestu zatial co tie dve ciganky zasmradili cely autobus, zjapali po sebe jak opice a na zaverecne vyvrcholenie sa jedna z nich pozvraciala rovno do ulicky a nemala ani snahu trosku to spratat za sebou.
ja milujem starenky, co maju cervenym vymachlene usta, dokreslene obocie atd a chcu aby som ich pustila... ked vedia stat pol hodinu pred zrkadlom, vedia aj v buse... ale minule som jednu taku normalnu nezmachlenu starenku pustila a ta mi este aj slapla na nohu
Naschvál chodím ku oknu pri dvojsedadlových sedačkách, poväčšinou ale aj stojím, ale to je hrôza, byť narvatá medzi tými ľudmi ako sardinka a kolembať sa trinásť zástavok, pri čom prinajhoršom mám jednu obrovskú tašku s notebookom (ked sa robí projekt, tak musí byť aj ten), učebnicami a ešte vrecúško s telocvikom Auajs.
Púšťam kto mi je sympatický, slušný a milý. Také usmievavé mamičky s kočíkom alebo tehotné. Dedkov nemám problém púšťať, tí sú milý a fajn
Ale babičky. Najhoršie je, ked napr. ráno spím opretá o okno (chodím na električku o pol šiestej) a začnú tam na mňa hulákať a neraz ma jedna zbila paličkou A potom ked im uvoľním miesto, po piatich zastávkach zbadajú, že sa uvoľnilo lepšie miesto, trebárs pri okne a úplne šprintom sa rozbehnú cez pol eliny/busu
nesadam si v MHD, ani vtedy ked cesta trva 30 a viac minut... lebo viem, ze by sa vedla mna postavila nejaka babka a cakala by, aby som jej uvolnil miesto
To je ozaj otazne. Ale KED SA DA, tak pustim, samozrejme. Lenze niekedy, ked napr. sedim pri okne a vedla mna je nejaky starcek, co je rad, ze uz sedi a viem, ze JEMU by to robilo velky problem, postavit sa na tu chvilu, co sa s dakym vymenim, tak radsej sa ani nepokusam . (To sa mi totiz raz stalo, ze kvoli spolucestujucemu som nakoniec nepustila.)
keď vidím, že ide nejaký dedinko, čo sa už na nohách nevládze udržať, tak samozrejme, že ho pustím..ale také drzé kravy, čo mi nad ušami lamentujú, že celý deň behala po doktoroch, mala vysoký tlak a cukor a je "strašne unavená" také nie..
heh vo vlaku nikdy nesedim... ale uz som si zvykol tak si ani miesto nehladam a v MHD tiez sak naco ked v skole budem sediet dalsich 6 hodin cisteho casu
kedysi keď som bol mladý a sprostý tak som všetkých púšťal ale odkedy som si všimol že väčšina sa tam ide len odreagovať na mladších a vybiť si zlosť tak si pekne rozmyslím koho pustím a koho just vyprovokujem... Ale samozrejme keď vidím že ledva idú tak ich hneď pustím ale takých čo sa chodia len zadarmo prevážať a kydať na druhých tým by som dal povinnosť si to pekne zaplatiť!! Dokonca aj na moju mamu ktorá má 58 rokov začali raz dochodcovia pindať že mladí si tu vysedávajú...
ak vidim ze je malo miesta na sedenie tak ja si ani nesadam... radsej si to odstojim a nech sada kto chce..s neprijemnymi osobami( aj take s anajdu) sa mi neche natahovat aka je mladez nevychovana..to keby som si nahodou nevsimla ze dajaka babka nesedi...
mali by si sadnúť starí ľudia, ja keď som v MHD a stoji pri mne nejaká stara babka a ja sa jej spýtam nechceli by ste si sadnúť a keď povie nie tak sedím naďalej a keď povie áno chcela by som si sadnúť tak ju pustím. Starým ľúdom sa treba správať milo a úctivo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Čo sa týka vlaku tak tam si buď kúpim miestenku alebo nevstanem vôbec (A).
Ráno miesto väčšinou uvoľním.Hlavne babkám, ktoré pohľadom prejdú šesť voľných sedadiel, postavia sa nado mňa a venujú mi pohľad "už-aj-sa-postav-sopľaňa".
Kto viac plati, ten ma pravo sediet
tento spravodlivy princip sa mal zaviest uz davno
skor ma vie vytocit, ked pridem do autobusu, mam miestenku a stara tetka tam sedi na jednej sedacke a vedla seba na druhej ma polozenu uplne velku mega tasku a este sa rozculuje, že ako je to mozne, ze ja mam miestenku, že ju odtial vyhadzujem, a že toto nidky tak nebolo a podobne...
pf!
Ale doba sa zmenila dnes cestuju viac ci menej uplne zadarmo len starsi ludia a zvysok populacie si cestovne plati v plnej miere. Preto sa nedivim, ak mlady clovek neuvolni miesto starsiemu. A turisti napchany peniazmi sa smeju z nasich cien cestovneho a sedia na sedadlach. Tu je vidno ze u nich doma zvyk "uvolnit miesto starsiemu" neplati a ani v praxi nefunguje. A na zaver ked vidim niektorych starsich ludi, ako malo zniceny su zivotom, cely zivot sa nenarobili a na starost nevedia co so sebou - tak mi je jasne, ze im uvolnit misto netreba.
Milú mamičku s dieťaťom, alebo usmievavú babku pustím rád, taktiež pustím dedka o paličke, ktorý skoro nevie chodiť.
V žiadnom prípade ale nepustím starú drzú ropuchu so smrteľným pohľadom, ktorej jediný cieľ v MHD je uložiť svoju tlustú prdel na dve sedadlá.
Pár krát sa mi stalo, že na mňa starý človek sprosto vyskočil s tým, že som mu neuvolnil miesto, vtedy prichádza na rad ostrá výmena názorov a samozrejme zostávam sedieť pokiaľ nevystúpim.
Pokiaľ by ma ale milo poprosil nemám s tým žiaden problém...
Ale co sa deje fakt hroza. Minule som cestoval v autobuse, a prisiel dedo s bakulkou a jedno dievca ho pustilo sadnut. Na dalsej zastavke nastupili dve ciganky s malym cigancatom. Prisli ku tomu dedovi a vravia "pustite ma, nevidite ze mam dzecko na rukooooch???!!" a ten starcek sa postavil a stal celu cestu zatial co tie dve ciganky zasmradili cely autobus, zjapali po sebe jak opice a na zaverecne vyvrcholenie sa jedna z nich pozvraciala rovno do ulicky a nemala ani snahu trosku to spratat za sebou.
Hroza...
Púšťam kto mi je sympatický, slušný a milý. Také usmievavé mamičky s kočíkom alebo tehotné. Dedkov nemám problém púšťať, tí sú milý a fajn
Ale babičky. Najhoršie je, ked napr. ráno spím opretá o okno (chodím na električku o pol šiestej) a začnú tam na mňa hulákať a neraz ma jedna zbila paličkou A potom ked im uvoľním miesto, po piatich zastávkach zbadajú, že sa uvoľnilo lepšie miesto, trebárs pri okne a úplne šprintom sa rozbehnú cez pol eliny/busu
keď vidím, že ide nejaký dedinko, čo sa už na nohách nevládze udržať, tak samozrejme, že ho pustím..ale také drzé kravy, čo mi nad ušami lamentujú, že celý deň behala po doktoroch, mala vysoký tlak a cukor a je "strašne unavená" také nie..