@cimrman odser* si to obyčajní ľudia, tak ako vždycky, pričom na tej Ukrajine sa žilo veľmi zle aj predtým a bude ešte horšie a nespasí ich nikto. MMF aj Rusi budú chcieť splátky za rozfrcané pôžičky (stále sa tam rozkráda vo veľkom, oranžový, modrý či červený - je to jedno).
EÚ nemá peniaze a navyše celkovo je na tom ekonomika Európy nie ktovieako čiže žiadne opakovanie poľskej konjunktúry sa konať nebude. A navyše ich Rusi ekonomicky odpília pri prvej možnej príležitosti, snažia sa v tomto prechodnom období zvýšiť svoju nezávislosť od ukrajinských výrobkov a od Ukrajincov ich mnohé nikto iný nekúpi (vojenské komponenty ai.).
Neviem, ale ja to vidím pesimisticky + možnosť ďalších nepokojov zo stagnácie, resp. úpadku, keďže ceny energií atď idú hore, platy v štátnej správe dole. tradičná korupcia.
Ukrajina de facto nemá budúcnosť. Žije z posledných zásob. Ale je to uz mŕtva krajina. Nič tam nefunguje. Ekonomika Ukrajiny uz neexistuje peniaze ma iba od MMF no aj tie musí dať Rusom za splatenie dlhu za plyn..... Ešte tak rok-dva sa moooozno udrží pri živote ale to bude len tak z ruky do úst tam uz neni armáda ani polícia, ekonomika a hlavne ZÁKON zmizol...........
No môže si zato sama. Ukrajinci si zvolili cestu do hrobu.
A berem to ako začiatok geopolitickeho súboja......
Amerika spravila z Ukrajiny hranicu a územie vojny medzi Úniou a Ruskom.
Myslím ze v najbližších rokoch budú proti sebe bojovať neskôr aj vojensky EU + Rusko a a Washington to tak zariadil preto aby si mohol vyriadit účty s Čínou 1 vs. 1
Putin povedal ze v dohladnej budúcnosti dojde ku konecnej vojne o definitivne prvenstvo....
USA takto odradí Rusko a obetuje úniu aby mohlo bojovať 1 vs. 1 s Čínou lebo vie ze keby sa mali Cina a RF podporovat tak ich neporazi lepšie bude keď sa oni (USA a EU) rozdelia na 2 fronty a zároveň aj nepriateľa.............
@waagbistritz69 Nie hentí sú dobrí lebo bojujú za super Úžasnú Slobodu a Demokraciu American Style. Za obchodné reťazce plné chutnučkých GMO potravín a iných tovarov druhej akosti ktoré hrozne chutia aj ich západným susedom. Bojujú za to aby každá rodinka mala v domácnosti už keď bude bez plynu Coca Colu a Kešu oriešky. Tak ich láskavo nedemonizuj...
@waagbistritz69 Ani ja ale nepáči sa mi že niekto je démonizovany lebo má špynu za nechtami ale už tí čo démonizujú koľko špiny oproti démonizovanému majú tí čo s tým démonizovaním začali...
@trash a trebárs veľkoruskí nacionál-imperialisti na východe neexistovali aj pred majdanom? a vôbec, ani majdan ani antimajdan nie sú tak jednoducho uchopiteľné fenomény, ako ich popisuješ ty a tebe podobní. a ak aj pristúpim na tvoj antisemitsko-kokotno-konšpiračný slovník, čo "Putinov židácky nos?"
@waagbistritz69 A všimol si si vôbec že tí veľkorusko-imperialisti čušali do doby kým nebola zvrhnutá vláda? Takže sa zase dostávame k tomu že to začalo majdanom čiže zase sme sa dostali k tomu že kto to začal a Rusi aj tí ako si ich to nazval veľkoruských nacionál-imperialistov že nikto to nezačal. Na Putinových črtách sú jasne viditeľné slovanské znaky. A hoci má 50 mld na účte ešte by si ďalších 50 mld zaslúžil vďaka tomu ako západu ukážkovo s Krymom predviedol ako sa správne má robiť demokracia nech sa na západe učia. Nie ako u nás že páni spravili referendum do NATO my sme hlasom dali najavo že jebeme im aj NATO tak druhé referendum nespravili a poslali nás tam kde im to jebeme. Alebo referendum o vstupe do EU ľudia im dali najavo že jebú im to EU tak museli manipulovať z výsledkami.. A ďalej k slovu antisemitizmus.. Spomenul som len židov.. Iba židia sú semiti? To by som musel rovnako nenávidieť Turkov Arabov či Peržanov Indov.. Všetko toto sú príslušníci semitskej rasy. Tí sa tiež nemusia s židmi takže až ma udivuje ako nesprávne sa vie použiť výraz antisemitizmus keď taký príslušník Semitov kvôli svojej averzii voči židom sa nazve antisemitom... By musel nenávidieť aj seba. A teraz k Konšpiráciam. Tie sa často označujú ako konšpiráčna teória. A tu si rozoberieme slovo teória. Toto slovo používaš u viac možnostiach aj keď pri konšpiráciach slovo teória pre skeptikov sa používa na vyvrátenie niektorých tieňových udalosti či možnosti ako nezmysel, čo si priam protirečí pretože pri Teórii relativity kde je použity zase výraz teória by tieto Eiunsteinové výsledky tiež museli byť nezmysel. Zostaňme pri pravdepodobnej možnosti ako pri použiti slova Teória. Dosť veľa veci nasvedčuje tomu že táto teória sa dosť približuje k pravde počínajúc Majdanom a teraz aj akoby na presný moment rozpútanými protestami často pre úplne pofiderné kauzy ako zdaňenie Internetu v Maďarsku, Prezidentov slovník v Česku (Čo sa priam smejem že by niekto chcel podať demisiu na prezidenta len preto že nejakú skrachovanú dievčenskú kapelu z Ruska pomenoval pravým menom) a Predražené CT na Slovensku pri čom Organizáty zase akosi zabudli že jeden z ich kamarátov objednal predražené CT za 1.8 mil Eur. Takže keby tá teória by bola len úplný nezmysel, dochádzame k záveru že červené karty v Prahe si vyrobili doma sami ale nemali ich kde uložiť len tak náhodou našli kartonovú krabicu z odosieľateľom z US embassy a majdanisti s pred roka si všetky tie prilby taktické vesty a strelné zbrane vyšprtali z nosa že? Opäť sme sa dostali k tomu že Majdanom to začalo USA do toho vŕtala ako vŕta dnes do Strednej Európy a tí veľkoruskí nacionál-imperialisti momentálne nenesú žiadnú vinu ani zodpovednosť na vzniknutej situácii takže je vrchol arogancie a nevedomosti ich obviniť z niečoho čo ani nezačali...
@fragile. A čo mám spraviť aby som nebol hlúpym človekom? Mám Kričať Krymom to začalo to zlí Rusi beee beee zlí Rusi? beee beee Lipšic do toho! Beee Kličko je super? Či beee beee Havel je naj? Potom už nebudem hrozne hlúpy človek?
@trash 1. veľkoruskými imperialistami som nenazval všetkých rusov tam žijúcich, ale predstaviteľov miestnej rusky hovoriacej buržoázie a šéfov "ľudových republík" typu Gubarev, ktorý velice bojuje proti "fašizmu" a pritom zamlada bol členom polovojenskej "Ruskej národnej jednoty" so svastikou v znaku tamojšieho civilného obyvateľstva je mi ľúto, či už hovorí takým či onakým jazykom, spolu s tým sa ale natíska pochybnosť, či separatistické sily neodflákli nejakú ich evakuáciu alebo či ju nemali v péčku úplne
2. nepovedal som, že Putin je žid, skôr že ani Obama nie je
3. dobre vieš, čo pod pojmom antisemitizmus myslím presné to neni, ale nič presnejšie som zatiaľ nevymyslel
4. konšpirácia = sprisahanie, konšpiračná teória = teória o sprisahaní.. ak je sprisahanie preukázateľne skutočné, je jedno či v neho veríš alebo nie
5. nemyslím, že tie udalosti sú nejak prepojené, ale uvidíme.. inak punková modlitba pussy riot sa mi páčila, ale tam to asi skončilo
6. majdanisti si výzbroj z nosa asi nevybrali, ale je úsmevné, že to hovorí ten, kto si zrejme myslí, že "novoruskí" opolčenci v donbase tie zbrane vytiahli zo šopy po dedovi
7. ja putinovcom neobviňujem z celej ukrajinskej krízy, len hovorím, že je bárs kokotné sa pridávať na stranu ukrajinských nacionalistov alebo ruských nacionalistov v konflikte, lebo skutočné bariéry medzi ľuďmi vedú inokadiaľ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
EÚ nemá peniaze a navyše celkovo je na tom ekonomika Európy nie ktovieako čiže žiadne opakovanie poľskej konjunktúry sa konať nebude. A navyše ich Rusi ekonomicky odpília pri prvej možnej príležitosti, snažia sa v tomto prechodnom období zvýšiť svoju nezávislosť od ukrajinských výrobkov a od Ukrajincov ich mnohé nikto iný nekúpi (vojenské komponenty ai.).
Neviem, ale ja to vidím pesimisticky + možnosť ďalších nepokojov zo stagnácie, resp. úpadku, keďže ceny energií atď idú hore, platy v štátnej správe dole. tradičná korupcia.
No môže si zato sama. Ukrajinci si zvolili cestu do hrobu.
A berem to ako začiatok geopolitickeho súboja......
Amerika spravila z Ukrajiny hranicu a územie vojny medzi Úniou a Ruskom.
Myslím ze v najbližších rokoch budú proti sebe bojovať neskôr aj vojensky EU + Rusko a a Washington to tak zariadil preto aby si mohol vyriadit účty s Čínou 1 vs. 1
Putin povedal ze v dohladnej budúcnosti dojde ku konecnej vojne o definitivne prvenstvo....
USA takto odradí Rusko a obetuje úniu aby mohlo bojovať 1 vs. 1 s Čínou lebo vie ze keby sa mali Cina a RF podporovat tak ich neporazi lepšie bude keď sa oni (USA a EU) rozdelia na 2 fronty a zároveň aj nepriateľa.............
» www.autistici.org/tridnivalka/ani...
2. nepovedal som, že Putin je žid, skôr že ani Obama nie je
3. dobre vieš, čo pod pojmom antisemitizmus myslím presné to neni, ale nič presnejšie som zatiaľ nevymyslel
4. konšpirácia = sprisahanie, konšpiračná teória = teória o sprisahaní.. ak je sprisahanie preukázateľne skutočné, je jedno či v neho veríš alebo nie
5. nemyslím, že tie udalosti sú nejak prepojené, ale uvidíme.. inak punková modlitba pussy riot sa mi páčila, ale tam to asi skončilo
6. majdanisti si výzbroj z nosa asi nevybrali, ale je úsmevné, že to hovorí ten, kto si zrejme myslí, že "novoruskí" opolčenci v donbase tie zbrane vytiahli zo šopy po dedovi
7. ja putinovcom neobviňujem z celej ukrajinskej krízy, len hovorím, že je bárs kokotné sa pridávať na stranu ukrajinských nacionalistov alebo ruských nacionalistov v konflikte, lebo skutočné bariéry medzi ľuďmi vedú inokadiaľ