Ahojte Nevedeli by ste mi prosím poradiť čo pomáha na potenie rúk? V každej stresovej alebo aj nestresovej situácii sa mi potia dlane, je to fakt nepríjemné keď máte napríklad v škole písomkový papier mokrý alebo keď si podávate ruky. Už som fakt zúfalá
Len castejsie vystavovanie sa stresovym situaciam, resp. popracovat na strachu zo zlyhania! Uvedomenie si, ze o nic nejde. Pisomkovy papier si mozes prekryt dalsim cistym papierom a pri podavani ruk nos vreckovku vo vrecku a predtym nez ides podat ruku si ju daj do vrecka a utri.
Potenie ako reakcia na stres je prirodzene. Niekto sa poti viac a niekto menej, ale je to normalne. Ja som v skole tiez dost vzdy stresoval, ale bodaj by nie, ked som skoro nikdy nebol pripraveny, ked som nahodou niekedy bol, bol som v pohode.
Inac je aj ozaj nadmerne potenie, ale ti ludia sa uz potia naozaj velmi vela a vzdy (tam to moze byt sposobene aj roznymi zdrav. pricinami) , ale ty podla toho popisu tento pripad niesi, takze klud, je to emocionalne potenie, skus sa lepsie pripravit, popracovat na komunikacii s novymi ludmi, pripadne vyhladavat nekomfortne situacie a bude to fajn.
@method často si tie ruky utieram a niekedy je to naozaj také hrozné že miniem aj celý balíček lebo mi z rúk doslova až kvapká A pri podávaní to aj napriek utretiu furt cítiť že mám mokré dlane No máš pravdu mala by som na tom popracovať Mne sa ale potia aj niekedy keď som v kľude len doma a nič nerobím, to nejako podvedome sa spustí Viem že sa pri strese potí množstvo ľudí ale nikoho okrem mňa komu by z rúk až kvapkalo nepoznám Ja som celkovo taká neistá vo všetkom je jedno či som pripravená či nie
Pomoze aj sport, nielen na vypotenie, ale nadobudnut nejake to zdrave sebavedomie, zlepsovat sa v niecom, ukludni to podvedomie, tiez zelenina a viac veci robit, jak nad nimi premyslat, resp. nepremyslat, ale robit. Aj o meditacii si mozes precitat a @lawey toto tvoje jak sa volalo, s tou sugesciou? tuto pomoz dievcinu ukludnit!
@method Ja na športy moc niesom a nevládzem moc s dychom ale poslednú dobu dosť drtím Just Dance a je fakt že to mi trošku pomáha sa odreagovať Hh, i ty si mi dosť pomohol Občas treba len trošku postrčiť a povzbudiť niekoho Takže vďaka
Toto presne aj ja, tiez som mala furt pisomkovy papier cely mokry zvlneny, a este sa mi aj hrozne trasu ruky a vyzera to uplne strasne. Ale aj tvar sa mi nadpriemerne poti, hockedy aj v nie v tak extremnych teplach mi uplne tecie po tvari a okolo ust sa mi take kvapocky rosy robia, neznaasam to :/ a pomaha na to Driclor taka gulocka z lekarne - antiperspirant co posobi aj na dlhodobe regulovanie, je to pouzitelne aj na tvar a ruky, len to dost svrbi prve razy.
@method to rozhodne nie je len tym, mne sa velmi potia ruky a nie je to len sv stresovych ci narocnych situaciach a zdravotne to tiez nie je, uz som to davala kontrolovat
@ssnehulienka "tam to moze byt sposobene aj roznymi zdrav. pricinami" nieco je genetika, ale inac dost vela pripadov je len ZLA ZIVOTOSPRAVA, ZLA STRAVA (hlavne nedostatok zeleniny) A NEDOSTATOK POHYBU (@4 ) - a to je najlepsia prevencia nielen proti poteniu ale proti vsetkym zdravotnym fyzickym, ale aj psychickym chorobam, HAWK
@method no sak ja chapem, ze to niecim zrejme sposobene je, len som silno bojovala proti tej myslienke ze to je prosto zo stresu pri skuske etc, lebo s tym mam skusenosti .
@ssnehulienka to je len jedna z pricin, ktora je ale pravdepodobna pre tuto dievcinu a preto som sa zaoberal tym nikde netvrdim, ze u kazdeho mne tiez tvrdili, ze mi srdce bije rychlo kvoli stresu, ale ja praveze v stresovych situaciach niesom skoro vobec
Ako pisal Method, najdi si pohybovu aktivitu a pravidelne prijimaj tekutiny.
Priznavam, je to napisane zvlastne (zvrhlici pochopia)
Mozno prave nedostatok tekutin tomu paradoxne napomaha najviac.
@aventine ďakujem, vyskúšamm @ssnehulienka nuž kto vie z čoho to je... skúsim to čo mi tu bolo radené a uvidí sa @inversi áno, určite skúsim jeho rady, dávajú zmysel a nič tým nestratím môžem len získať haha, väčšinou si takéto veci všímam ale tentokrát som to zvrhlé prehliadla asi túto tému beriem moc vážne
Tiez som to mal, potom som začal posilňovať a už nemam stres, vážne ... Začni športovať a možno ti to prejde... Netvrdím ze rada @1 je zlá ale je to na dlhé lakte...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Potenie ako reakcia na stres je prirodzene. Niekto sa poti viac a niekto menej, ale je to normalne. Ja som v skole tiez dost vzdy stresoval, ale bodaj by nie, ked som skoro nikdy nebol pripraveny, ked som nahodou niekedy bol, bol som v pohode.
Inac je aj ozaj nadmerne potenie, ale ti ludia sa uz potia naozaj velmi vela a vzdy (tam to moze byt sposobene aj roznymi zdrav. pricinami) , ale ty podla toho popisu tento pripad niesi, takze klud, je to emocionalne potenie, skus sa lepsie pripravit, popracovat na komunikacii s novymi ludmi, pripadne vyhladavat nekomfortne situacie a bude to fajn.
Priznavam, je to napisane zvlastne (zvrhlici pochopia)
Mozno prave nedostatok tekutin tomu paradoxne napomaha najviac.
@ssnehulienka nuž kto vie z čoho to je... skúsim to čo mi tu bolo radené a uvidí sa
@inversi áno, určite skúsim jeho rady, dávajú zmysel a nič tým nestratím môžem len získať haha, väčšinou si takéto veci všímam ale tentokrát som to zvrhlé prehliadla asi túto tému beriem moc vážne