Co si myslite o tejto historickej osobnosti?Ja osobne ho dost obdivujem,sice bojoval na zlej strane ale ked zomrel mal len 25 rokov a na konte 80 zostrelenych lietadiel,ako on sam hovoril nestrielame na ludi ale na lietadlo.Tiez odporucam kuknut si film R
@smichi tie cele mena staci povedat hricak ale mas pravdu kamaratka z lipt. mikulasa ked bola tu na navsteve a videla ho v meste prejst okolo pytala sa "kto bol ten rytier? " vtipne no
Takto, ehm. Manfred von Richthofen bol stíhacie Eso prvej svetovej vojny. Tam si súboje môžme predstaviť skôr ako ritierske zápasy než ako "zabijem ťa ty sviňa". Väčšina z tých súbojov boli naozaj getlemanské, a tí muži boli čestní. A Richthofen bol jeden za najlepších pilotov svojej doby a patril medzi tých slušných, takže ho uznávam.
Tak ničo som o nom započul. Len keď sa pozrieme na lietadlá prvej svetovej vojny V začiatkoch letectva nemali ani namontované zbrane takže keď sa stretli dve nepriateľské lietadlá pálili po sebe max. revolverom. (vlastne bývalo zvykom si salutovať)
Zaujímalo by ma či ten červený barón nebol medzi prvými čo si namontovali na lietadlo guľomet.
on urcite nebol prvy stihac,prvy rok vojny bol u jazdectva,potom presiel k letectvu najprv bol len pozorovaci pilot az neskor sa stal stihacom.a mas pravdu prve letecke suboje boli take ze po sebe strielali pozorovaci piloti revolvermi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Akurat on by ti asi nepovedal, ze bojoval na zlej strane
Zaujímalo by ma či ten červený barón nebol medzi prvými čo si namontovali na lietadlo guľomet.