Robert Fico vs Všetci ostatní kandidáti na Prezidenta SR alebo prečo volíme smer ???
V posledných dňoch sledujem v každej politickej relácií s kandidátmi na post prezidenta SR túto otázku... Myslíte si že dokážete prekonať Róberta Fica ?
Keď sa všade ale pozriem počujem z každej strany tipu Fico je zlodej, Fico je kriminálnik atď. (Tie v
@sevara tak načo čakáš? Hentie okukané tváre už nikoho nezaujímajú...prezidentom bude beztak Kiska alebo Fico a zase sa nič nezmení. Beztak je prezident len bábka.
Ale aj keby toto nebolo...vždy dopadnú voľby presne tak ako ich vrchnosť naplánuje...výnimkou je Kotleba, ktorý je napriek tomuto všetkému len ihla v kope sena a sám nič nezmôže. Ľudia sú blbí a vždy aj boli. Z čoho si vyberať...stále je to všetko o tom istom - ešte som nezažil vládu, ktorá by neklamala, nekradla a nezavádzala voličov.
@spisovatel Ja som nikdy nevedel vycítiť sarkazmus
asi nebudem pretože mám 16 rokov ??? Plus ja si predstavujem svoje miesto niekde inde A čo sa týka kotlebu tak aj o nom mám niečo pripravené
@dumbar Ale má situácia je iná ako v Parlamentých voľbach v roku 2012 práveže ako sa stal kotleba víťazom vo volbách do VÚC tak teraz sa stane prezidentom niekto iný asi Kiska dúfam...
tiež nemam koho, jediny ma zatial oslovil Viliam Fischer, ale popravde je uplne jedno kto bude prezidentom, pretože jeho pravomoc je minimalna, je to len akasi bábka, ktorá bude dotovaná dokonca života žial...
@chemon Ale aj prezident pokiaľ je silní vie pohnúť vecami v parlamente... Ale skôr by som povedal že teraz ide skôr o ten význam toho kto bude prezident a či sa podarí prekonať neporazitelní smer bude to prvé svetielko nádeje v tejto fraške menom slovenská politika...
@sevara nie nie je to tak ako v inych krajinach napriklad v USA, tu prezident fakticky nema žiadnu moc, sem-tam ma možnosť zakročiť ale to je fakt len niekedy a je jasne že Fico opäť vyhra a preto chcem isť voliť aj ked nieje koho, aby ten hlas neprepadol, inač by som sa na to najradšej vykašlal
jeho výhoda je hlavne v tom že zo 100% ľudí povedzme, že ide voliť tak 30% z tých 30% ho bude voliť napr. 35 % (lebo je ľavičiar),, a tí čo volia pravicu majú taký obrovských výber že ich zvyšných 65% si rozhodia pravicové strany (kandidáti) a tým pádom dávajú výhodu jemu keby tí, ktorí radi volia pravicu volili spoločne tak by to mohlo byť inak,,,
Preco "volime" smer? lebo 85% sidiel na Slovensku je vidieckych, a SMER vie oslovit takehoto volica, preto
Pravicovi politici nevedia oslovit vacsinu obcanov SR. Vysokoskolsky vzdelani ludia a mladi ludia...to je nic, to je mensina. To nestaci. Politika je hra, su to psychologicke tahy, ktore SMER zvlada lepsie.
Preto je to tak, lebo sú voliči, ktorí volia pravicu, a voliči, ktorí volia lavicu. A keďže Fico je jediný ľavicový kandidát, tak ľavičiari majú jasné koho idú voliť. Ale čo pravičiari? Tí majú toho toľko na výber že aj keby mali všetci pravicoví voliči dokopy viac hlasov, ako ľavicoví, tak vyhrá ľavica (Fico) lebo pravica sa rozdelí na niekoľko častí. Presne toto isté platí aj v parlamentných voľbách. Podľa mňa je najväčší Ficov protikandidát Kiska (aj keď má nevýhodu že je v politike nový). No, a ak Fico nevyhrá v 1. kole, čo sa pravdepodobne stane, v 2. kole to už bude dosť napínavé, keďže už budú mať všetci jasno v tom, koho bude voliť. Ľudia a neberte prezidentské voľby na ťažkú váhu Prezident v podstate nemá žiadne výnimočné právomoci. Dokonca v tejto situácii (keď má SMER 83 poslancov) nemá prezident dosah ani na parlament. Prezident je reprezentatívna funkcia, a preto by som povedal, že voličov Fica chápem, že ho idú voliť (ukameňujte ma ). V parlamentných voľbách platí, že si nevolíme dobro, ale menšie zlo, pretože dobro nie je. A prepáčte že som sa tak rozpísal, pravdepodobne to ani nikto z vás čítať nebude
@sevara plne súhlasím na slovensku neexistuje už veľmi rozdiel medzi pravicou a ľavicou, nato nemáme vypestovanú dosť dobrú politickú kultúru (ak to môžem tak nazvať), v zahraničí to má význam či je niekto pravičiar, ľavičiar, resp. nejaké iné delenie,,,,
a k tomu či bude prezidentom,,, skôr myslím, že nie, lebo jeho voliči sa minú v prvom kole, tam si ho odvolí kto bude chcieť a v do druhého kola ak by postúpil napr. kiska tak ho budú voliť aj tí, ktorí volili niekoho iného, ale fico už nenazbiera nových voličov.
@desesxd ja s tebou súhlasím som písal v podstate to čo ty, len trošku vyššie
ale nesúhlasím s tým že to netreba brať na ťažkú váhu na ťažkú nie, ale myslím, že to treba brať zodpovedne a ísť si to odvoliť v čo najväčšom počte,,, čím viac voličov tým lepšie hlavne kvôli rozdeľovaniu hlasov, ľudí treba učiť aby chodili voliť, lebo v podstate ptm sú všetky voľby nepodstatné keď o osude celého národa môže rozhodnúť len povedzme že 20% obyvateľstva ako to bolo v prípade VÚC
Rád by som upozornil, že väčšina Slovenska nevolila Fica. Už som to raz totiž písal - Voliť mohlo 4 392 451 ľudí, volilo 2 596 443, 44,42% dostal Fico - 1 153 339 hlasov. Takže Ficka volila iba 1/4 oprávnených voličov. Bohužial, vládne tu kokotizmus.
@method Ja by som to trosku upravil. Pravica nevie oslovit ani tych vzdelanych. A kym ich hlavny program bude "snad by ste nechceli Fica" tak sa to nezmeni.
ja len toľko, že je jedno kto bude prezident, len nech dokáže prezentovať republiku a nemá samé brepty
taktiež je zbytočné kto je prezident či vo vláde, lebo všetci pozerajú len na to koľko sebe nahrabú do vačka, nie ako sa majú ľudia
@stodvacinkar Samozrejmne že bola myslím že o kvalitnej politike na území na slovenska nemôžme hovoriť každopádne podla mňa Najúspešnejšie obdobie slovensko bola počas prvej ČSR
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ale aj keby toto nebolo...vždy dopadnú voľby presne tak ako ich vrchnosť naplánuje...výnimkou je Kotleba, ktorý je napriek tomuto všetkému len ihla v kope sena a sám nič nezmôže. Ľudia sú blbí a vždy aj boli. Z čoho si vyberať...stále je to všetko o tom istom - ešte som nezažil vládu, ktorá by neklamala, nekradla a nezavádzala voličov.
asi nebudem pretože mám 16 rokov ??? Plus ja si predstavujem svoje miesto niekde inde A čo sa týka kotlebu tak aj o nom mám niečo pripravené
jeho protivnici su rozbity na xy taborov nedohodnu sa ani na tom ci vonku svieti slnko
Pravicovi politici nevedia oslovit vacsinu obcanov SR. Vysokoskolsky vzdelani ludia a mladi ludia...to je nic, to je mensina. To nestaci. Politika je hra, su to psychologicke tahy, ktore SMER zvlada lepsie.
a k tomu či bude prezidentom,,, skôr myslím, že nie, lebo jeho voliči sa minú v prvom kole, tam si ho odvolí kto bude chcieť a v do druhého kola ak by postúpil napr. kiska tak ho budú voliť aj tí, ktorí volili niekoho iného, ale fico už nenazbiera nových voličov.
ale nesúhlasím s tým že to netreba brať na ťažkú váhu na ťažkú nie, ale myslím, že to treba brať zodpovedne a ísť si to odvoliť v čo najväčšom počte,,, čím viac voličov tým lepšie hlavne kvôli rozdeľovaniu hlasov, ľudí treba učiť aby chodili voliť, lebo v podstate ptm sú všetky voľby nepodstatné keď o osude celého národa môže rozhodnúť len povedzme že 20% obyvateľstva ako to bolo v prípade VÚC
taktiež je zbytočné kto je prezident či vo vláde, lebo všetci pozerajú len na to koľko sebe nahrabú do vačka, nie ako sa majú ľudia