Rozdiel medzi the United Kingdom, the British Isles and Great Britain
Otázka znie: What political and/or geographical meanings do the following expressions have: the United Kingdom, the British Isles, Great Britain ?
Ďakujem za pomoc
UK - england, scotland, wales, northern ireland
GB - england, scotland, wales
British Isles - vsetko ostatne + republic of ireland, smaller islands around the coast
@pesadilla veď hej...tie čo majú na vlajkách v rohu aj britskú...ale nie sú súčasťou kráľovstva? Lebo sa mi marí, že oni vlastne majú tú istú kráľovnú, ktorú u nich zastupuje guvernér...či to iba bolo a už to neplatí? Ale furt majú vo svojich vlajkách tú britskú
to sú krajiny, ktoré boli v minulosti súčasťou britského impéria, bývalé kolónie a tak....ako píše kolega vyššie, napr. kanada má oficiálnu hlavu Alžbetu II, detto napr. Austrália.
napadlo ma, pozeral si House MD???? ak hej tak tam raz house nazval chase britom, na čo sa on obrnil že on je Austrálčan, a odpoveďou mu bolo, že má na bankovke kráľovnú, tak je brit ...tak pravda je taká, že brit nie je, ale na tých bankovkách britskú královnú nájdeš, tak isto aj na kanadských dolčoch.
dakujem vsetkym za pomoc a tej, ktorá mi napísala, ze som to mohla najst na googli odkazujem, aby si na buduce nenicila prstiky na pisanie podobnych komentov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
GB - england, scotland, wales
British Isles - vsetko ostatne + republic of ireland, smaller islands around the coast
ee...to si mýliš s commonwealth-om. a tam potom patrí aj pár ďalších štátov.
to sú krajiny, ktoré boli v minulosti súčasťou britského impéria, bývalé kolónie a tak....ako píše kolega vyššie, napr. kanada má oficiálnu hlavu Alžbetu II, detto napr. Austrália.
napadlo ma, pozeral si House MD???? ak hej tak tam raz house nazval chase britom, na čo sa on obrnil že on je Austrálčan, a odpoveďou mu bolo, že má na bankovke kráľovnú, tak je brit ...tak pravda je taká, že brit nie je, ale na tých bankovkách britskú královnú nájdeš, tak isto aj na kanadských dolčoch.