myslím si, že už aj dnes existuje v smere niekoľko frakcií, a že nie všetci sú takí veľkí kamaráti, ako sa navonok tvária....ale rozpad, to nie, minimálne do konca tohto volebného obdobia....
možno potom by sa mohla vytvoriť nejaká frakcia, ktorá sa odpojí, ale zase...čo z toho??? alternatívu soc. demokratom by ťažko vytvorili, lebo smer zasa nemá toľko výrazných osobností, ktoré by dokázali po odchode konkurovať svojej alma mater.
pokiaľ by sa výrazne neodlišovali v istých veciach od smeru, tak z terajšej opozície by veľa spriatelených strán, s ktorými by mohli spolupracovať nemali.....a čo teda??? so smerom z ktorého odišli by zasa len nejako paktovali???
mno neviem....po prezidentských nie, či už ich šéf vyhrá alebo nie...nebudú si škodiť sami sebe...a po konci volebného??? hmm....ťažko povedať ...možno nejaké štiepenie
@pesadilla Je možné, že sa rozpadnú, ale ako vravíš, nebude to hneď. Bude to neskôr a to silné jadro smeru pôjde po tej istej línii ako doteraz. Ja v tom vidím ale možnosť vzniku novej skutočne Ľavicovej strany, a teda takej, pri ktorej sa už nebudeme musieť báť nazvať ju ľavicou. Táto strana by mohla vzísť z malého ľavého krídla smeru - ale každopádne dlhú dobu bude mať veľmi slabú podporu - čo sa dá očakávať.
celý smer držia pokope peniaze. Takže aj keď sa v strane všetci nemusia rôzne frakcie, tak neodídu pokým z toho spojenia budú mať prospech. Takže ani keby sa Fico stal prezidentom tak sa Smer nerozpadne. Kali kovošroťák by to udržal a voliči by aj naďalej vnímali Fica ako hlavu strany. Ono situácia ako v prípade HZDS a Mečiara je trochu iná. Mečiar skončil preto, lebo celá jeho strana bola one man show. nemal za seba dostatočnú charizmatickú náhradu. Navyše to bolo v čase keď slovenská pravica mala silnú podporu. Fico má hneď niekoľko možných náhradníkov...
myslím si že smer sa po voľbách prezidenta nerozpadne ale tak či tak mu pôjdu dole preferencie. V prípade že by za prezidenta zvolili hranol dá sa povedať že pre stranu by to bolo najhoršie. Silno pochybujem že je tam niekto kto má taký vplyv a hlavne charizmu zapôsobiť na pár obmedzených ľudí ako hranol. A v prípade jeho odchodu by tam asi zasadol niekto s najväčšou pravdepodobnosťou menej schopný. V prípade že by sa stal zázrak a voľby na prezidenta by prehral znamenalo by to asi menšiu euforiu medzi pravicovými voličmi a ich mobilizaciu resperktíve nedôveru vo vládnu stranu čo by podľa mňa tiež znamenalo zníženie preferencií
len je tu otázka, že s kým potom tá oddelená frakcia bude v parlamente (ak by sa tam teda vôbec dostala) spolupracovať ... no bolo by to rozhodne zaujímavé.... s "materským" smerom, s tým čomu sa u nás hovorí pravica, s niekým novým??? proste ťažko mi je si aj fungovanie takej strany potom reálne predstaviť....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
možno potom by sa mohla vytvoriť nejaká frakcia, ktorá sa odpojí, ale zase...čo z toho??? alternatívu soc. demokratom by ťažko vytvorili, lebo smer zasa nemá toľko výrazných osobností, ktoré by dokázali po odchode konkurovať svojej alma mater.
pokiaľ by sa výrazne neodlišovali v istých veciach od smeru, tak z terajšej opozície by veľa spriatelených strán, s ktorými by mohli spolupracovať nemali.....a čo teda??? so smerom z ktorého odišli by zasa len nejako paktovali???
mno neviem....po prezidentských nie, či už ich šéf vyhrá alebo nie...nebudú si škodiť sami sebe...a po konci volebného??? hmm....ťažko povedať ...možno nejaké štiepenie
mi colega de siempre
len je tu otázka, že s kým potom tá oddelená frakcia bude v parlamente (ak by sa tam teda vôbec dostala) spolupracovať ... no bolo by to rozhodne zaujímavé.... s "materským" smerom, s tým čomu sa u nás hovorí pravica, s niekým novým??? proste ťažko mi je si aj fungovanie takej strany potom reálne predstaviť....
Zrejme by nespolupracovala s nikým... ale mňa by hrialo pri srdci, že vôbec niečo také existuje - je to dosť exaktné vysvetlenie?
chápem