UVA typ žiarenia čiastočne prechádza aj sklom, no pri takomto type opálenia sa ti pokožka rýchlo opáli ale to opálenie sa aj rýchlo stratí. Aj keď neviem či by som to nazval opálením, lebo pokožka dostane taký zvláštny typ odtieňu, ktorý sa proste za krátku dobu vytratí. UVB žiarenie neprechádza sklom no a preto je lepšie výjsť si niekam von, pretože pri tomto type žiarenia je opálenie dlhodobejšie no a predlžuješ ho aj užívaním betakaroténu, pitným režimom a natieranim sa prírodnými olejmi alebo špeciálnymi krémami. Samozrejme záleži od fototypu pokožky atď. No a to najhlavnejšie, momentálne sa pohybuje UV index na hranici hodnoty 4, takže to by si si na opálenie musel trošku počkať, no v zhruba polke apríla už je opalovanie celkom reálne.
Som zvedavý ako pôjde UV index hore v nedelu a v pondelok, lebo na úplnom juhu Slovenska pôjdu teploty až do + 25 stupňov, takže máme sa na čo tešiť
okno ťa neopáli je to kvantový fyzika okno pohlcuje UV žiarenie (okrem kremičitého okna) a žiarenia z nižšou frekvenciou nemôžu uvoľniť elektróny ( a to nejak spôsobuje opálenie ) v podstate ide o vonkajší fotoefekt teda až pri istej frekvencii žiarenia (hraničná frekvencia) sa začnu e- uvoľnovať to máš tak ako keď tlačíš kameň do kopca a ten kameň hneď keď prestaneš tlačiť skotuula sa uplne dole teda musíš naraz a poriadne tj vysoká frekvencia slnko na teba môže piecť hocijako intenzívne neopáli ťa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Som zvedavý ako pôjde UV index hore v nedelu a v pondelok, lebo na úplnom juhu Slovenska pôjdu teploty až do + 25 stupňov, takže máme sa na čo tešiť
aj cez nepriestrelne skolo