ja by som im vsetkym ruky poodsekoval obrazne povedane, ved to nedava rozum... ako si napisala, kazdy chce mier a pritom kazdy tajne vyvija co najucinnejsiu a najvrazednejsiu zbran....
kazdy mier nehce! tomu jednoducho neverim! vsetci sedime na jednej velkej atomovke a ani o tom nevieme! Severna Korea touto druhou skuskou jadrovej bomby v historii zase len provokuje to je cele, na utok jadrovimy zbranamy nema rakety, takze by musela utocit bombardermy a tie by zachytil radar, takze mozme byt v kliiidku
@pawliee jasneeee, ved nas sa tiez netykalo ze Nemci zautocili na Polsko a aj tak sme boli sucastou vojny, to je to najhorsie co si mozes myslet, ze NAS sa to tyka, svetova bezpecnost sa tyka vsetkych!
@goth111 aha pozerali by sme sa ako ponad nas letia rakety volakam na koreu a to by bolo asi tak vsetko Nemci utocili na Polsko takych 70 rokov dozadu a vtedy to bola "trosku" ina strategia ako teraz.
nemam rad severnu koreu, ale na druhej strane, nikto netvrdi ze chcu pouzit jadrove zbrane.
pokojne mozu mat jadrove zbrane tak ako ich ma Rusko - najme z obrannych dovodov - aby svet vedel - Rusko ma jadrove zbrane = vie sa branit.
UVEDOMTE SI JEDNU VEC: Asi 8-10 krajin sveta MA JADROVE ZBRANE, a za poslednych 65 rokov sa pouzili jadrove zbrane IBA JEDNOU KRAJINOU v IBA JEDNEJ VOJNE (Konkretne iba USA zhodila jadrove bomby na Hirosimu a Nagasaki v Japonsku, nikdy potom ZIADNA KRAJINA nepouzila jadrove bomby). Jadrove bomby su podla mna jedine bomby urcene na obranu a nie priamo na utok.
@hrt11 preco by nas vylucili z EU? Neboli by sme jedinou krajinou v EU, co ma jadrove zbrane. Velka Britania a Francuzsko a mozno aj dalsie krajiny MAJU svoje jadrove zbrane. Problem nie je v tom, ze Severna Korea testuje jadrove zbrane, keby co ja viem jadrove zbrane zacalo testovat co ja viem Norsko, tak to NIKOMU NEVADI (mozno okrem par nadacii a aktivistov), ak by Norsko zacalo testovat jadrove zbrane, Americania, EU ani nikto oficialne nic nepovie a ak tak tak len nejake naucene frazy o odzbrojovani, ale nikto Norsku branit nebude, lebo sa povazuje za "priatelska krajina zapadnemu svetu", akonahle vsak "nepriatelska krajina" typu Severna Korea zacne testovat jadrove zbrane, zrazu to zapadne media oznacia za najvacsiu hrozbu svetovemu mieru.
Jadrove zbrane su jedine utocne zbrane, ktore sa vyrabaju cisto len kvoli obrane. Lebo akonahle ma Severna Korea jadrove zbrane (a oni uz maju, oni len testuju take s dlhsim doletom, nie svoje prve), tak zrazu si nikto netrufne na nich zautocit. Tak ako nikto si netrufa zautocit napr. na Rusko, Cinu ci co ja viem Velku Britaniu alebo USA.
@tomas no vsak prave preto by nas vylucili lebo by sme ich testovali my.my nemame pravo testovat nic jadroveho lebo sme len co doplnuju piate koleso u voza v eu.a to nie sme len my ale vsetky vychodne staty eu.
Severna Korea,nezautoci pretoze nemoze.To ze maju milionove vojsko neznamena nic.Je to pechota a ta je dobra jedine na udrzanie uzemia popripade kontrolu dobiteho uzemia.To ze maju S.Korejci jadrovu zbran,neznamena nic.Oproti Juznej Korei su vlastne malicky.Juzna Korea ma pocetnejsie obyvatelstvo a i ked nema jadrove zbrane ma vacsi bojovny potencial ako ich Severny sused.Severokorejcania velmi dobre vedia,ze tuto taktiku mozu maximalne pouzit proti zapadu aby im pomohol v zasobovani potravinami.Ved Severna Korea je vlastne jedna z najbiednejsich krajin,kedze vsetko ide vojsku,tj.potraviny,osatenia,hygienicke potreby.
Vezmime si to teraz z geografickeho hladiska.
Severna Korea je vlastne dookola obklopena mocnejsimi krajinami.
Juzna Korea,Japonsko,Cina.....
Uz len Cina by dokazala v okamihu vymazat Severnu Koreu z povrchu zemskeho a ucebnic zemepisu.Nehovoriac o Japonsku a Juznej Korei..
Toto severokorejcania velmi dobre vedia. Tie spravy co sa siria svetom ze zbroja kvoli vstupu Juznej Korei do paktu s Usa,Cinou,Velkou Britaniou a Japonskom.
Ano,preco nie ved aj Slovensko je proti jadrovemu zbrojeniu.Respektive proti jadrovemu zbrojeniu diktatorskych krajin.
Takze Juzna Korea vstupi do spolocnestva.A Severna to komentovala posilnenim hranicnych pasiem a celkovej pohotovosti.To vsak neznamena,ze na hraniciach caka vojsko na utok.
S.Korea zbroji,to je fakt.Diktatorsky rezim si chce dokazat ze su velmocou.Avsak nemaju utocne zamery.Tie ich talafatky ze vstupom Juznej Korei do spolocnestva,to vnimaju ako vojnovu hrozbu su na smiech.Aj oni sami vedia ze su to prazdne reci.Voci mocnym krajinam okolo maju respekt i ked to nedaju najavo.Vedia ze v pripade ich hlupeho co i len prveho vystrelenia nejakej jadrovej hlavice by bola odozva mnohokrat vacsia a velmi rychla.
Kazdy si vie domysliet,co by nasledovalo ihned po Severokorejskej akcii.
Za prve.Ziadna z rakiet by sa nedostala do pasma europy a ameriky.
skoncila by niekde v mori znicena obrannymi strelami niektorej z mocnych krajin.
Za druhe.Odozva co by nasledovala z ostatneho civilneho sveta by bola okamzitou eliminaciou a kocnom Severnej Korei..
Severokorejcania toto vsetko nafukuju z jedneho dovodu.
Vobec nenamju utocne zamery.Totiz uz aj sami pochopili,ze ako krajina su na dne.Preto tieto testy a silne reci..
Potrebuju pomoc ale nechcu o nu prosit.
Potrebuju materialnu a potravinovu pomoc,viac nez inokedy.
Ale prosit o nu nebudu.Preto tato taktika vyderiania,odzbrojenia za dodavky potravin..
Chcu pomoc ale tymto sposobom.
A svet im na to pristupi,kedze kvoli ukludneniu situacie je to vhodne.
Tak im poskytnime tu pomoc a cele to halo okolo toho pominie ako nic....
A k nam.
Slovensko ma asi tak kvlaitne vojsko a zbrane,ze pri nasich vymozenostiach jadrove zbrane nikdy nebudeme mat.Za prve nikdy sme ani nemali.Za druhe naco by nam boli.A proti komu?
Sme centrum europy.Z vychodu na nas pozera Rusko a zo zapadu Velka Britania a USA.
Ako by sme my 5 milionovy statik mohli mat jadrove zbrane?
V ramci EU ani nemozme a ani nemame na to podmienky a testovacie priestory.
Nam plne postaci tych nasich 8 stihaciek Janko na cele tankoveho praporu a mozme si ist tak maximalne stavat zamky na piesocku.,
Dost snivaniu.
Slovensko nikdy nebude mat jadrove zbrane a toboz uz nie ktore maju silu 10-20 Mt TNT...
@winston@pyrrhos Medzi jadrom v rukach demokratickeho, civilizovaneho statu a jadrom v rukach komunistickej diktatury, ktora predava zbrane militatnym islamistom je rozdiel.
Treba tych sracov vyhladovat, nech si zeru ten svoj obohateny uran
zajtra zacnem hladat neaky uran potom sam ho zacnem obohacovat.no a namiesto zahrady budem mat o rok skryte na tom mieste aspon tri jadrove bomby.potom nech sa pokusi niekto vlamat do mojho domu.
mna by len zaujimalo, skade ma severne korea technologie a prostriedki na vyvoj zbrani , ked je nanu uvalne embargo. fakt toto nechapem. ( aj ked..zname su informacie o predaji KLDR rakiet do napr. iranu a podobnich krajin.) co sa tika krajin ktore maju jadrove zbrane-USA,Rusko,Cina,Israel,Francuzko,GB,india,pakistan...teraz aj severne korea....a udajne aj iran na niecom pracuje. tak podla mna je vetsie nebezpecenstvo prave v pripade dvojice pakistan-india, ktore vedu uzemne spory uz dlhe roky, a za sebou uz maju par vzajomnich vojen. ( o pohranicnich prestrelkach ani nehovoriac) co sa tyka severnej koreii, mozu mat rakety z doletom akim chcu, ale pochybujem ze maju aj dostatocne presnu navigacnu elektorniku a pocitace, aby dokazali zasiahnut presny ciel z nimi. preto sa asi skor sustredia na vyvoj velkich jadrovych zbrany( z vetsou silou) kde presnost zasahu ciela nehra az tak vyznamnu rolu. dalsim nebezpecenstvom su male tzv. "kufrikove" atomove naloze. unich je velke riziko zneuzitia. ( rusko taketo zbrane vyvinulo, a udajne nie o vsetkich maju presne informacie kde sa nachadzaju) takze KLDR, ma zial, aj ine moznosti ako ohrozovat mier na svete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
pokojne mozu mat jadrove zbrane tak ako ich ma Rusko - najme z obrannych dovodov - aby svet vedel - Rusko ma jadrove zbrane = vie sa branit.
UVEDOMTE SI JEDNU VEC: Asi 8-10 krajin sveta MA JADROVE ZBRANE, a za poslednych 65 rokov sa pouzili jadrove zbrane IBA JEDNOU KRAJINOU v IBA JEDNEJ VOJNE (Konkretne iba USA zhodila jadrove bomby na Hirosimu a Nagasaki v Japonsku, nikdy potom ZIADNA KRAJINA nepouzila jadrove bomby). Jadrove bomby su podla mna jedine bomby urcene na obranu a nie priamo na utok.
Jadrove zbrane su jedine utocne zbrane, ktore sa vyrabaju cisto len kvoli obrane. Lebo akonahle ma Severna Korea jadrove zbrane (a oni uz maju, oni len testuju take s dlhsim doletom, nie svoje prve), tak zrazu si nikto netrufne na nich zautocit. Tak ako nikto si netrufa zautocit napr. na Rusko, Cinu ci co ja viem Velku Britaniu alebo USA.
@pawlie asi tak
Severna Korea,nezautoci pretoze nemoze.To ze maju milionove vojsko neznamena nic.Je to pechota a ta je dobra jedine na udrzanie uzemia popripade kontrolu dobiteho uzemia.To ze maju S.Korejci jadrovu zbran,neznamena nic.Oproti Juznej Korei su vlastne malicky.Juzna Korea ma pocetnejsie obyvatelstvo a i ked nema jadrove zbrane ma vacsi bojovny potencial ako ich Severny sused.Severokorejcania velmi dobre vedia,ze tuto taktiku mozu maximalne pouzit proti zapadu aby im pomohol v zasobovani potravinami.Ved Severna Korea je vlastne jedna z najbiednejsich krajin,kedze vsetko ide vojsku,tj.potraviny,osatenia,hygienicke potreby.
Vezmime si to teraz z geografickeho hladiska.
Severna Korea je vlastne dookola obklopena mocnejsimi krajinami.
Juzna Korea,Japonsko,Cina.....
Uz len Cina by dokazala v okamihu vymazat Severnu Koreu z povrchu zemskeho a ucebnic zemepisu.Nehovoriac o Japonsku a Juznej Korei..
Toto severokorejcania velmi dobre vedia. Tie spravy co sa siria svetom ze zbroja kvoli vstupu Juznej Korei do paktu s Usa,Cinou,Velkou Britaniou a Japonskom.
Ano,preco nie ved aj Slovensko je proti jadrovemu zbrojeniu.Respektive proti jadrovemu zbrojeniu diktatorskych krajin.
Takze Juzna Korea vstupi do spolocnestva.A Severna to komentovala posilnenim hranicnych pasiem a celkovej pohotovosti.To vsak neznamena,ze na hraniciach caka vojsko na utok.
S.Korea zbroji,to je fakt.Diktatorsky rezim si chce dokazat ze su velmocou.Avsak nemaju utocne zamery.Tie ich talafatky ze vstupom Juznej Korei do spolocnestva,to vnimaju ako vojnovu hrozbu su na smiech.Aj oni sami vedia ze su to prazdne reci.Voci mocnym krajinam okolo maju respekt i ked to nedaju najavo.Vedia ze v pripade ich hlupeho co i len prveho vystrelenia nejakej jadrovej hlavice by bola odozva mnohokrat vacsia a velmi rychla.
Rusko,Usa,Cina,Japonsko,Francuzko,Velka Britania,Juzna Korea...
Kazdy si vie domysliet,co by nasledovalo ihned po Severokorejskej akcii.
Za prve.Ziadna z rakiet by sa nedostala do pasma europy a ameriky.
skoncila by niekde v mori znicena obrannymi strelami niektorej z mocnych krajin.
Za druhe.Odozva co by nasledovala z ostatneho civilneho sveta by bola okamzitou eliminaciou a kocnom Severnej Korei..
Severokorejcania toto vsetko nafukuju z jedneho dovodu.
Vobec nenamju utocne zamery.Totiz uz aj sami pochopili,ze ako krajina su na dne.Preto tieto testy a silne reci..
Potrebuju pomoc ale nechcu o nu prosit.
Potrebuju materialnu a potravinovu pomoc,viac nez inokedy.
Ale prosit o nu nebudu.Preto tato taktika vyderiania,odzbrojenia za dodavky potravin..
Chcu pomoc ale tymto sposobom.
A svet im na to pristupi,kedze kvoli ukludneniu situacie je to vhodne.
Tak im poskytnime tu pomoc a cele to halo okolo toho pominie ako nic....
A k nam.
Slovensko ma asi tak kvlaitne vojsko a zbrane,ze pri nasich vymozenostiach jadrove zbrane nikdy nebudeme mat.Za prve nikdy sme ani nemali.Za druhe naco by nam boli.A proti komu?
Sme centrum europy.Z vychodu na nas pozera Rusko a zo zapadu Velka Britania a USA.
Ako by sme my 5 milionovy statik mohli mat jadrove zbrane?
V ramci EU ani nemozme a ani nemame na to podmienky a testovacie priestory.
Nam plne postaci tych nasich 8 stihaciek Janko na cele tankoveho praporu a mozme si ist tak maximalne stavat zamky na piesocku.,
Dost snivaniu.
Slovensko nikdy nebude mat jadrove zbrane a toboz uz nie ktore maju silu 10-20 Mt TNT...
ze na noc sa vypina elektrina, ale elektrina v elektrickych plotoch v koncentracnych taboroch je stale.
a tak...
Juzna Korea nema jadrove zbrane? Izrael ich ma 200 a nikto z toho nerobi hallo.
Mimochodm KLDR je za odstranenie jadrovych zbrani na korejskom poloostrove, ale to sa neda robit jednostranne..
Treba tych sracov vyhladovat, nech si zeru ten svoj obohateny uran