Áno, dá sa tomu naučiť. Hlavne ak máš na to podmienky a z prvotného odporu voči samote sa zrazu stane niečo, čo ti prestane prekážať a začneš si to dokonca užívať
Fajn podmienkou je napríklad spoločenská izolácia. Dobrovoľne či nedobrovoľne tráviť čas osamote a nespoliehať sa stále len na prítomnosť druhého. Potom je to vlastne už len o zvyku. Môžeš robiť a ísť kamkoľvek chceš, bez toho aby ti do toho niekto kecal, bez toho aby si sa musela niekomu doprosovať či čakať na niekoho. A to je celkom fajn, nie?
V podstate som dosť nezávislá a trávim skoro všetok voľný čas osamote ale musím sa naučiť si tú samotu užívať lebo väčšinu času som z toho nešťastná, že nemám nikoho blízkeho s kým by som mohla tráviť čas a rozprávať sa. Stratila som najlepšiu kamarátku ale nesnažím sa za ňu nájsť náhradu.
Spoločnosť nevyhľadávam ale sama sa cítim (zatiaľ) osamelo, opustene.
robím veľmi málo produktívnych vecí a v tom je práve ten háčik - dlhodobo bez spoločnosti sa začnem nudiť, bezvýchodiskovo (nakoľko sa chcem socializovať a nič iné a tak to ani nič iné nenahradí). A nuda ma rozleptá.
Ja mam velmi rada samotu avsak ked som sama, doslova mrham casom na hluposti - net, telka... Takze z tohto dovodu sa snazim sama nebyt a radsej si ten cas poriadne uzit a vychutnat s niekym.
@h8u v pesnicke od tame impala je "there's a party in my head and no one is invited" a je to moja uplne mega oblubena lyric, popici to je a kludne by som si to dala vytetovat
@verka13 ja to mam skoro tak isto. Co mam kamarat ktory byva 100 km daleko tak s tym som sa povadil ale to je take normalne medzi chalanmi ( pre babu) ale on je lenivec no.1 takze aby sme sa niekedy stretli mimo jeho mesta tak to by si dal koleno vrtat ... no a tak som casto sam a ubija ma to. Neviem sa stym zmierit. navyse som jedinacik
@Cimrman nejak ho motivuj aj ja mám chvíľky kedy ma to ubíja ako som už písala ale je to čoraz lepšie.. síce ja mám mladšiu sestru s ktorou trávim dosť času a je to môj jediný parťák
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
inak jj, som, čo je podmienené mojou nespoločenskosťou, ale vôbec z toho nadšená nie som
no hej, také dačo by som rada dosiahla
a aké podmienky máš na mysli?
lebo mno, mám pocit že momentálne moc na to podmienky nemám
verim ze by to prebila ,,prijemna spolocnost,, ale kym ju nemam,nemam dovod sa citit lepsie...cize nie len ze to dokazem,ja to vyhladavam
Spoločnosť nevyhľadávam ale sama sa cítim (zatiaľ) osamelo, opustene.
a mam pocit ze som otazku polozila zle
ale ... som aj tvor spoločenský no.
teda, bejzikli mi stači pritomnosť jednej spravnej osoby.