hovorte si co chcete ale africke staty sa mali lepsie ked im vladli biely , hned ako biely odisli sa to cele premenilo na jednu velku genocidu , boje kmenov , armadnych frakcii a neviem coho vsetkeho ... cital som jeden priklad neviem ktorej africkej krajiny z ktorej vyhnali bielych farmarov a plantaznikov lebo ich zneuzivali a teraz je ta krajina v takych srackach ze placu aby sa to vratilo s5... ziadne vzdelanie , sanca na normalnu pracu , ved ktora firma by tam investovala ked sa tam kazdy den meni rezim a zabijali by im zamestnancov ako na beziacom pase ... navrat spat k primitivnym kmenom je nemozny a to ze europa odovzdala moc masochistickym diktatorom je to najhorsie co sa afrike mohlo stat ... urcite existuju vynimky statov ktore prosperuju , urcite urobili europania kvantum zleho ale urcite by tam nebola taka anrchia ako teraz ked niekde jazdia vojaci so samopalmi na terennych autach a odhanaju ludi od aut dobrocinnych organizacii aby dostal šéfko vsetko jedlo ...
@alpynus Obnovit vlastne hospodarstvo a sebestacnost,stat musi vybudovat fabriky,byty a dat pracu slovakom,kedze trh im tieto potreby nevie zabezpecit.
A co sa tyka nicenia narodnych kultur tak proste viac davat do pozornosti tradicie a nasu kulturu,pretoze tie kultury zanikaju koli tomu ze vo vsetkych mediach davaju hvne amricke programy a to vplyva na ludi tak ze to povazuju za to hlavne co si maju osvojit.
Takze moje riesenie je obnovit svojbytnost a zmensit podiel zahranicneho vplyvu.
@baggy Keď odstrániš nejaký režim zväčša to vedie k mocenskému vákuu ktoré sa podobné Partizánske frakcie snažia využiť. Stačí sa dnes pozrieť na taký Afganistan. Tu nejde o to žeby bol predchádzajúci režim lepší ale ak sa tomu nechá voľný priebeh zväčša sa to ešte zhorší.
@opinko ty si vymeteny clovek. Sudim to na zaklade nielen tejto "diskusie" Prosim ta odstahuj sa do pchongjangu, jongbjonu alebo ismabadu a nerozsiruj tu pomatene klamstva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale áno, asi som proti imperializmu, i keď mi to už je jedno...
A aké ponúkaš riešenie?
A co sa tyka nicenia narodnych kultur tak proste viac davat do pozornosti tradicie a nasu kulturu,pretoze tie kultury zanikaju koli tomu ze vo vsetkych mediach davaju hvne amricke programy a to vplyva na ludi tak ze to povazuju za to hlavne co si maju osvojit.
Takze moje riesenie je obnovit svojbytnost a zmensit podiel zahranicneho vplyvu.
Si si istý, že si si nezidealizoval pojmy štát a národná kultúra?
Mozes vypadnut ty odtialto,hajzli jak ty sa navtierali do tejto krajiny.Si hlupak.