mam taky pocit ze bez automatov by zavreli aj posledne trochu fungujuce krcmy tak radsej ne ja som na tom prehral za cely zivot tak maximalne 30€ a serem na to nelaka ma to nejak extra
a aj tak v dnesnej dobe to je zbytocne mozno by to este viac zruinovalo ludi co to hraju lebo by sa dali na internetove kasina a tam sa da prehrat za 5 minut cela vyplata
Alkohol má na svedomí nepochybne viac zničených životov ako automaty. Napriek tomu by ma v živote nenapadlo zakazovať jeho predaj, pretože verím, že dospelý človek by mal mať právo piť, opiť sa, prepiť sa, či aj smrteľne sa otráviť alkoholom. A rovnako je to aj s automatmi, nikdy by som nikomu nebral tú možnosť na nich hrať, prehrať, či rovno zbankrotovať. Slobodné rozhodnutia robia slobodných ľudí.
Naprosto súhlasím s @h8r. Nikto ľudom nekáže hádzať tam svoje posledné peniaze. Človek si sám musí ustrážiť, čo a ako robí. A argumenty typu: automat vám vezme všetky prachy, zničí život, rodinu...sú dosť chabé. To isté robí aj chlast aj niečo iné, takže, čo, zakážeme všetko?
Mám v rodine bývalého gamblera a ono najhoršie je, že tie automaty sú v krčmách a ľudia na nich hrajú zvyčajne povzbudení alkoholom, a to je fakt napiču kombinácia, človek vtedy stráca zábrany, zodpovednosť a môże si tak narobiť veľké dlhy a ovplyvniť tým nielen svoj život, ale aj svojej rodiny.
Ale nie som za ich zákaz, skôr by som bola za to, aby boli iba v samostatných herniach, kde sa nepodáva alkohol a prípadne aby bolo hranie nejak obmedzené, či už časovo, najvyšším vkladom a podobne. Ale je mi jasné, že ani takéto opatrenia by nemuseli úplne pomôcť, keď človek gembliť CHCE, spôsob si nájde.
Súhlasím s @12 , nejaká regulácia by tam mohla byť, napríklad žeby boli iba v herniach, a mohli by hrať iba tí ktorí majú potvrdenie,že sú zamestnaní, myslím že v Česku už niekedy padol takýto návrh,ale neviem,či sa to podarilo presadiť. Ale celkové zrušenie je utopia,to by viedlo len k čiernemu biznisu ako v USA za prohibície.
Súhlasím s @h8r , ľudia by mali mať možnosť prejebávať svoje peniaze/životy podľa svojho gusta, no napriek tomu by som všetky tie online/live automaty zakázal - občas mi trhá srdce, keď vidím tých hráčov, ako prehrávajú svoje výplaty v automatoch, pričom by ich kľudne mohli prehrávať radšej so mnou v pokri
Automaty ako také mi nevadia. Ale herne áno a ich zákaz podporujem. Som síce kapitalista a vadí mi prílišná regulácia a obmedzovanie podnikania, ale obávam sa, že toto regulovať nebude účinne možné. A mestá v tom naplno zlyhávajú... V niektorých mestách sú už na každom kroku, sú ich plné námestia, ulice a dakde aj sídliská. Vyzerajú hnusne a kričia na celé okolie. A pritom sú mnohé z nich prázdne. Totiž, ľahko sa v tom perú peniaze. Človek si ráno poriadne nenakúpi, ale zato si môže vybrať z niekoľkých herní...
Čože?
Vidím že viac ako polovica je za obmedzovanie ostatných ľudí, vidím že ľuďom zase jebe (ako keby im niekedy nejebalo, hehe) a nezvýšil sa mi tlak!
Asi som si zvykol že žijem medzi kokotmi
@h8r Rozdiel s alkoholom je ze si kupujes tovar. Platis za nieco co dostanes, vies co to robi ake su rizika. A bez alkoholu by ludstvo pravdepodobne vymrelo. Automaty predavaju falosnu nadej. Vela je ich nastavena tak ze sanca na vyhru je pod 5%.
Aj keby že poviem ,,nechcem" tak myslím že sa nič nezmení. Tie budovy by sa mali použiť na niečo lepšie skôr charity ako zničujúce ,,zlo"
A po druhé ak sa skončí jedno začne sa druhé. Ľudia si nájdu všelijaké cestičky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
nič preklep. automaty som myslel.
zakážme niečo čo ani nevieme čo je.
tak... klasika.
Ale nie som za ich zákaz, skôr by som bola za to, aby boli iba v samostatných herniach, kde sa nepodáva alkohol a prípadne aby bolo hranie nejak obmedzené, či už časovo, najvyšším vkladom a podobne. Ale je mi jasné, že ani takéto opatrenia by nemuseli úplne pomôcť, keď človek gembliť CHCE, spôsob si nájde.
Lenže oni by sa nezrušili len pre teba ale pre všetkých.
Vidím že viac ako polovica je za obmedzovanie ostatných ľudí, vidím že ľuďom zase jebe (ako keby im niekedy nejebalo, hehe) a nezvýšil sa mi tlak!
Asi som si zvykol že žijem medzi kokotmi
ale podla mna @12 by bolo najlepsie riesenie,kedze zakazovat nieco je blbost, no ista regulacia by tomu neuskodila.
A po druhé ak sa skončí jedno začne sa druhé. Ľudia si nájdu všelijaké cestičky