Ahojte zistili mi včera v BB skoliózu v tvare S dostal som vložky do tenisiek,ortopedický vankúš ,podsedák na stoličku a dostal som ešte taký korzet na chrbát dá sa to nejak vyrovnať keď že mám čerstvých 18 ? alebo totálne to zastaviť ? A ako mám cvičiť a
Zhruba v tvojom veku to zistili aj mne.Dôležité je zvyknúť si na správne držanie tela,niekto to dokáže aj bez korzetu,no zo začiatku by asi bolo dobré nosiť ho.Lekár mi dal aj takú knižku s cvikmi,tebe nedali nič?Boli tam cviky,ku ktorým treba nejakú rovnú latku,palicu alebo aj dlhšiu varechu,najideálnejšia je hokejka,s tou som tie cviky precvičoval ja
@riddler no nedali mi zatiaľ to mi asi daju počas rehabilitáci no tá mi začína len 16tteho a ja chcem začať čím skôr a veľmi si to mal ty zlééé ??? a teraz to máš ako bolí to alebo v čom ta to obmedzuje ?
neobmedzuje ma to v ničom,dávam si pozor na držanie tela a je to v pohode neviem v akom stave to máš ty,ale ja som to nemal v nejakom vážnom stave,len v začiatočnom štádiu.Ono to v podstate vôbec nebolelo,len na preventívke sa doktorke niečo nepozdávalo,tak ma poslala k ortopédovi.
podľa toho rontgenu to nevyzerá nejak veľmi tragicky. mne skoliózu zistili keď som mala asi 11 rokov a odvtedy sa mi to stále zhoršovalo a zhoršovalo. keďže som ale konečne prestala rásť, tak sa to nejak ustálilo.
Je jasne že operácia nie je potrebná , mal som možnosť vidieť ľudí ktorých krivka chrbtice pripomínala písmeno c , tam sa to už riešilo iba operatívne , pravdaže mal som možnosť vidieť aj takže štádium skoliozi , prípad bol jeden Rom ktorý mal veľmi ťažký ktorý by som opísal nasledovne , predstavte si človeka ktorý si chce chytiť prsty na nohe , ako píšem bol to ťažký stav , operácia do dnešného dna nebola vykonaná
Tvoj prípad je relatívne ešte dobrý lekári zvolili správny postup, podla snímkov ktoré si tu pridal by som ti taktiež naordinoval korzet, taktiež pre zlepšenie tvojho stavu by si mal správne realizovať naordinované cviky ktoré ti tvoj momentálny stav určite zlepšia
Bohužiaľ rehabilitácia a korzet tvoj stav nezvrátia, ak sa to zhorší do určitého stavu do tzv. indikačnej zóny je potrebná operácia a netreba na nič čakať
To povedz aj doma rodičom že nech nečakajú že keď budeš nosiť korzet a chodiť na rehabilitácie že to bude OK ok stav sa ti zlepši ale ty nebudeš korzet nosiť cely život , budeš pracovať a podobne a preto bude raz potrebná operácia, škoda že si na ňu nešiel keď si bol mladší v tomto veku by to bolo najlepšie
Ja osobne som korzet mala trikrát v živote na sebe a to, keď mi ho robili a na kontrolách u lekárky... Osobne si ani jeho nosenie neviem predstaviť ja môžem za seba odporúčať SM system, keď som o tom prvýkrát počula, tak som neverila, že nejaké cvičenie môže až tak zlepšiť stav - no a s tým cvičením som sa hecla, každý deň hodina, a pol hodina strečing s tým, že sa mi to upravilo za cca 7 mesiacov. (a zrejme každé cvičenie (jóga,pilates etc.) pomáha, LEN treba cvičiť...)
Boze musis citat s porozumenim ano operaciu zatial nepotrebujes , pretoze zhorsenie tvojho stavu zatial nedospelo do tzv. Indikacnej zony
Nasledne som uviedol ze korzet a cvicenie tvoj stav zlepsia , ale ty nebudes cely zivot nosit korzet a taktiez mozes mat pracu pri ktorej sa ti to bude zhorsovat , takze sa musis pripravit na to ze operaciu raz budes musiet podstupit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
pozri si toto,možno to pomôže
toto je moj RTG zo včera ale či to vidno v zrkadle neviem lebo neviem sa nejak kuknuť do zadu .
ak chceš napís mi TS, nechcem sem písať detaily.
Je jasne že operácia nie je potrebná , mal som možnosť vidieť ľudí ktorých krivka chrbtice pripomínala písmeno c , tam sa to už riešilo iba operatívne , pravdaže mal som možnosť vidieť aj takže štádium skoliozi , prípad bol jeden Rom ktorý mal veľmi ťažký ktorý by som opísal nasledovne , predstavte si človeka ktorý si chce chytiť prsty na nohe , ako píšem bol to ťažký stav , operácia do dnešného dna nebola vykonaná
Tvoj prípad je relatívne ešte dobrý lekári zvolili správny postup, podla snímkov ktoré si tu pridal by som ti taktiež naordinoval korzet, taktiež pre zlepšenie tvojho stavu by si mal správne realizovať naordinované cviky ktoré ti tvoj momentálny stav určite zlepšia
To povedz aj doma rodičom že nech nečakajú že keď budeš nosiť korzet a chodiť na rehabilitácie že to bude OK ok stav sa ti zlepši ale ty nebudeš korzet nosiť cely život , budeš pracovať a podobne a preto bude raz potrebná operácia, škoda že si na ňu nešiel keď si bol mladší v tomto veku by to bolo najlepšie
Nasledne som uviedol ze korzet a cvicenie tvoj stav zlepsia , ale ty nebudes cely zivot nosit korzet a taktiez mozes mat pracu pri ktorej sa ti to bude zhorsovat , takze sa musis pripravit na to ze operaciu raz budes musiet podstupit