Nikdy! Každý má právo nosiť to, čo chce, čo sa mu páči a najmä v čom sa cíti dobre! A zvlášť pokiaľ ide o školu, pretože to, či sa cítiš dobre, a oblečenie je pri tom dosť podstatné, je veľmi dôležité a každému sa darí viac, keď sa cíti pohodlne a príjemne! Ich do toho nič, čo má kto na sebe, majú nás učiť a nie diktovať nám, čo nosiť!
Ale samozrejme, proti miernym pravidlám, že nesmú nosiť nejaké extra výstrihy, či extraminisukne alebo niečo provokujúce, to je v pohode. Ale nie diktovať! A napríklad moja spolužiačka chodí občas do školy ako elfka.
áno - uniforma dokáže aspon trochu znížiť finančné rozdieli .....nebude mať niekto drahé boty, tričko od armaniho a neviem čo ešte a druhý 3 ročné gate a roztrhané tričko(lebo mu mama nekúpi lebo nema na nové) . V tomto si budu všetci rovný
a ešte študentký vyzerajú v tých uniformach viac sexi
btw, v škole trávime väčšinu dňa omg. a väčšinu dňa vyzerať ako všetci ostatní proste každý má svoj štýl obliekania. Asi by som sa odstreliil keby nám na horvátke chceli zaviesť uniformy.
bolo by to hlavne proti tomu aby sa nechvalili značkami a kazdy mal rovnake šaty,a mne je to uprimne jedno,ja by som to asj nosil keby to musel nosit kazdy
@krutafunebracka funguje to tak na najlepších školách na svete a vo vela štátoch (ovela vyspelejších čo sa týka myšlienkových pochodov od nás) a nikto na tom nič zle nevidí........zato že sa chceš odlišovať od ostatných a vyčnievať s davo ti zato nemôžem.....
@wardog Ja by som na takú školu totižto nikdy ani nešla. A na umeleckej by to bola tá nazvrátenejšia vec, akú by niekto vôbec mohol vymyslieť.
U debilných amíkov to tak možno je a musí to byť strašné. Lenže oni sú zvratení v mnohom. Zvlášť to, že tie decká tam musia trčať celý deň a učiť sa všeobecné nezmysly, ale akurát tie, ktoré ani nikdy nebudú potrebovať. A NIKDY som nezažila, že by niekto proti niekomu niečo mal kvôli CENE handier. Nanajvýš tak v amíckych filmoch.
A ja sa neodlišujem handrami od ostatných, len by som nikdy nenosila to, v čom je mi nepríjemne.
Doktori chodia v plášťoch, aby sa nezasvinili a fízli sú verejní činitelia.
Ozaj a riaditeľ, ktorý núti decká nosiť uniformy by ju mal ale nosiť tiež!
A ako som už povedala - KEĎ STE TAKÍ MÚDRI, TAK SA SKÚSTE V TEJ ŠKOLE SÚSTREDIŤ V NIEČOM, V ČOM JE VÁM NEPRÍJEMNE! Pretože je to veľmi dôležité, ani si neuvedomujete ako.
@27 Navyše nikto sa im nebude pozerať POD tie handry, aby videli, akej sú značky. Keď už, tak tam ide o samotný štýl tých handier, ktorý nemá s cenou nič spoločné a každý si ho vyberie podľa seba, takže v tomto smere sa na to nemajú prečo sťažovať.
Keď už sme pri tom, tebe sa decká smiali, keď sa tým tak oháňaš?
@krutafunebracka nenosí sa to len u amíkov, majú to aj angličania, myslím že aj japonsko a mnohé dalšie krajiny. A jak môžeš povedať že ti to bude nepríjemné ked si to ešte nemala oblečené na sebe? tebe sa niečo nepáči alebo sa odlišuje od tvojho štýlu a už si vsugeruješ že to je hnusné a nieje to dobré a tým pádom sa v tom necítiš dobre.
Ale je to tvoj názor a možno ja len chcem očumovať nohy mladých školáčok hhh
@19 keby si chodila na moju bývalú školu tak by sa to neprotivilo ani tebe. Mali sme tam samé vykysnuté 150 kilové štetky v minisukňach ktoré si mysleli že sú strašne sexy a akurát všetkým v okolí znechucovali život. Dokonca aj profesorkám...
Som prekvapený ale prvý krát vo všetkom súhlasim s @krutafunebracka .... má vo všetko pravdu.... neviem si predstaviť že by som nosil kravatu 5 dni v týždni.... je to choré....
nosila som, a malo to klady aj zapory. ale myslim si ze to ma viac zaporov ako kladov. a tie financne rozdiely to vobec neznizuje, hlavne vtedy nie ked na telesnu chodia ludia obleceny normalne dakto v znackovom, niekto nie, potom niekto ked ma na sebe same sperky, alebo rodicia pridu pre ziaka pred skolu na bmwcku ci v bufete sa dieta obhana stefanikom (byvala 5000 sk)..
@wardog Ja viem, ale oni sú tiež dosť mimo. Zvlášť tí Japončíci, kamoška mi rozprávala o tom visual kei... A ona tam ide teraz na polroka a tuším aj tie uniformy spomínala, že to bude na ho...
Áno, pretože keď niečo máš NANÚTENÉ a je to niečo, čo sa ti NEPÁČI, najmä že si to nemôžeš SÁM VYBRAŤ, tak je to VRCHOLNE NEPRÍJEMNÉ.
@mirage_a Ver tomu, že by sa mi to protivilo v každom prípade. Okrem všetkého, čo som tu už napísala, tak aj len už zo samotného princípu. Radšej štetky, aspoň si môžem utvoriť prvý dojem, čo sú zač. I keď viem aj zmeniť názor, keby som časom zistila, že to tak nie je. Ale i tak to je dosť podstatné.
Mimochodom táto téma už bola spomenutá aj v Simpsonovcoch a nakoniec z toho vyšlo presne to, čo vravím. A aj v tom onom, čo chodievalo na Fox Kids. Ako sa to volá? Jaj, Trieda číslo 402.
viem, že je to velice presadzované kôli tomu, aby si decká nerobili zle, kôli tomu že budú vidieť z akej sociálnej vrstvy kto je a podľa toho aby sa navzájom neodsudzovali...ale predsa je len lepšie, ak si človek môže svojím oblečením vyjadriť svoju osobnosť
ale trosku by som dal n avyber...latku....len farba by bola nariadena..a viacej druhov strihov by som dal n avyber...a aj tak..neboli by vsetci rovnaky....kto ma fantaziu, tak sa aj v obmadzeni vie prejavit...
Anglicky studenti maju povinne uniformy... Zastavilo sa tym kastovanie , jednotna uniforma pre vsetkych bez rozdielov...Takto sa aspon nedelia na prachate a normalne decka... Rozumne a efektivne...
Ale osobne, musim hlasovat za nie, totiz vidim ako ma moje buduce deti za uniformu ukamenuju...
Ale celkovo uniformy ano... Decka si nebudu vzajomne zavidiet "znackove oblecenie" ,popripade sa hanbit ze ich rodicia na to nemaju....
bolo by to super...aspom by boli očividne všetci na jedenj urovni, nikto by sa nepovišoval že ma značkove veci za ma style...atd
tak by som sa smial ako by to zniesli tí rapperi, alebo tí černy ze zicherkama a somarinama jako im už mam povedat a podobne.....pointa je že by si boli rovnocenni bez predsudkeov
@teny555 prečo rapperi nemozu nieco zniest? prečo ma kazdy predsudky proti ludom pocuvajucim hip hop? prečo sa vidia len deti zmätené rytmusom ktori maju na seba 5xl veci a retaze? a preco ludom vadia značky?
ako pravdu povedat je mi to jedno aspon by som rano nemusela vymyslat co si obliect do skoly ale na druhej strane nosit to ako fakt keby to dali tak si to obleciem-ale apson keby to vyzeralo schopne
ako kokoti ... to sa už inak ani nazvať nedá. aby som ja chodil v tom istom obleku každý deň do školy a díval sa na ľudí v tom istom obleku... no porážka to istí. ja mám dosť zo zelených lavíc v triede....
@krutafunebraska ty si debil ako horm, co furt do toho jebes usa?! pozri co dokazal ********** slovenski narod za 1000 ci kolko rokou existencie a co oni za ovela menej!!! hlavne ze oni boli na mesiaci a miliom dalsich veci. slovaci boli akurat tak v bielich plachtach obaleni ako mumie, a pasli bi dodnes kozy a ovce dakde na luke v lese. to je ten "uzastny"narod. co v zivote nic nikdi nedokazali. nebit ceska, tak slovensko po zaniku rakusko uhorska je dnes krajina tretieho sveta!!!! kebi vobec existovali. ale..jedna vec ma na tom tesi....za 1000 rokou uz ziadne slovensko nebude mozno aj skor statistika je neuprosna...slovensko vymiera takze bye bye o 1000 rokof
jo a este k znackovym veciam..... na tie ja *****, nikdy by sa nevyhodil tolko penazi za saty.... a je mi uplne jedno ci niekto nosi znackove veci alebo nie.......
podla mna ano x/ ved aspon by neboli na skole tie trapne predsudky ze niekto ma na sebe "len" nejake handry z cinaku .. a navyse som sa bavila s jednu babu kde maju uniformy na skole a ze ona ma v skrini len tie uniformy a nejaky par nohavic a par triciek ze obycajnyx veci teda vela netreba takze by to u niektorych vyriesil problem so zapratanymi skrinami blbostami
jednoznačne ni ja si nič iné ako cierne veci na seba nedám a to by som radšej odišiel zo školy a to že potláčajú rebelujúce nálady je volovina ako hrom
@90 nie je, to je dokazany fakt. koniec koncov, vojaci, polovjenske skupiny a totalitarne spolocnosti ie su len nahodou co najviac podobni...potlacanie individualizmu je hlavnym cielom uniformy
Neviem, ma to aj pre, aj proti... Ale v Írsku to tak je, aj na telesnú majú rovnaké úbory a ako uz pisala @82 vyzera to pekne, ked su všetci takí rovnakí
heh najlepšie je že tý čo píšu PROTI nemajú ani poriadny argument len píšu že sa im to nepáči alebo by sa v tom cítili zle. Napíšte poriadny argument a nie hentake sračky hodné násťročného usmrkanca
mne by to vadilo, ja som individualista, taze akakolvek snaha o konformitu by mi vadila.
Neuznavam sice mode vystrelky, ale podla mna ma kazdy pravo obliekat si to, v com sa citi dobre. Napr. ja ciernu farbu na seba nedam, nepaci sa mi a necitim sa v tom dobre.
neviem podľa toho ako by tie uniformy vyzerali .. ale aj keby vyzerali nejak blbo tak by v nich vyzeral blbo každý takže ak by sa to tu zaviedlo nebol by som proti .. ale nemyslím že by sa tým niečo zlepšilo
asi nie. jasne,ze by sa znizili financne rozdiely navonok. ale aj tak si myslim, ze kto raz odsudzuj, bude aj ked budu uniformy. a decka sa mozu vyjadrit svojim stylom obliekania. myslim si,ze by to bolo nudne a stereotypne.
totalne suhlasim, mimochodom aj v Harry Potterovi mali vsetci uniformy a co povedal Malfoy, ked sa kukol na Rona.........? ,,Habity z druhej ruky, prutik po bratovi"
socialne rozdiely bude VZDY vidno...................ibaze by sme mali vsetci vsetko rovnake, sudruhovia
a nasmu narodu netreba uz od kolisky vnucovat stadovitost........ajtak k tomu mame sklony
@natalie666 dobri vtip. rusi dokazali velke hovno. akurat vyvrazdit viac ludi ako hitler za druhej svetovej vojny. ale to vas na dejepise naucia....rusi su k****y!!!!
My sme mali mať v škole uniformy...ale potom to ostatní prehlasovali...mne osobne by to bolo jedno..,možno keby sú také pekné ako v japonských rozprávkach.. to by som brala hneď ale na cirkevnej škole by nám určite nedovolili mať také krátke sukne..
neviem.. a keby už mala mať jedna škola, tak aj všetky ostatné...nechcela by som potom po škole behať v meste v školskej uniforme citila by som sa asi divne
Určite v žiadnom prípade nie, neviem na aké školy chodíte, ale u nás sa nikto nad nikým nevyvyšuje, určite nie kôli oblečeniu, keď sa raz niekto správa ako debil tak sa z neho budú smiať tak či tak...
Na Slovensku to je podľa mňa veľmi nepravdepodobné, kopec ľudí je proti a na seba by som si to nikdy nedal...
Stieranie sociálnych rozdielov..blud, aj tak sa prejavia. (mobil, MP3, topánky, taška, školské potreby, šperky, dom a auto rodičov, vreckové..)Čo tak potláčanie osobnosti?Lebo zovňajšok je v našom školstve jediná vec, ktorou sa dá ako-tak vyjadriť nejaká individualita.
PROBLÉM NIE JE V TOM, ŽE NIEKTO MÁ MENEJ PEŇAZÍ, ALE V TOM, ŽE ROZMAZNANÉ SNOBSKÉ DECKÁ MAJÚ POTREBU VYVYŠOVAŤ SA.
Podotýkam, často nad tých, ktorí sú duševne a intelektuálne ďaleko pred nimi.
@36 keby si sem nedala obrazok deti z pomocnej skoly ktore maju do X nohy a podivne xichty tak by to mozno neposobilo tak nechutne
@krutafunebracka ty si totalne jebnuta? co ma visual kei s uniformami? O_o
a moj nazor je ze.. ked niekomu zalezi na tom, ze nebude vytrcat z davu oblecenim, nech spravi nieco preto, aby sa mohol obliect do cohokolvek, ale zainteresovanym ludom by bolo aj tak vzdy jasne, kam patri..
napriklad ako ked si skingirl da chelsea jednoduche
@108 lenze si treba uvedomit, ze skola je v prvom rade o vzdelavani sa a nie o modnych prehliadkach. Osobnost sa da formovat aj uniformou. Vobec to nie je podmienene najnovsimi znackovymi handrami.
chodil som do skoly, kde sa nosili uniformy. Mali sme cierne nohavice/sukne, biele tricka/kosele, cierne svetre a maturanti nosili sem tam aj obleky. Bolo to uplne individualne kto si co v dani den oblecie, hlavne aby to malo na sebe logo skoly. Na vyber bolo spomedzi niekolkych druhov, takze vobec to nebolo take, ze 3 000 ludi na skole by nosilo tie iste tricka.
Individualita sa tam prejavovala na vyucovani, ked sme prave nemali pracovat v kolektivoch, ale kazdy sam za seba. Ak je dobry sposob vyucby mozes sa realizovat bez problemov aj individualne (ak uz mas taku silnu potrebu sa odlisovat), bez toho aby si riesila ci mas uniformu, alebo nie.
Ale ako som povedal, vacsinou pisu o tom ludia ktori to nikdy nezazili. U nas nikto neriesil preco musime nosit uniformu. Proste bol tak nastaveny system a hotovo. Btw na skolach kde su uniformy byvaju sem tam casual days, ked si mozes obliect co chces, takze ked sa niekto chcel promenadovat mal moznost.
@110 Tak napríklad - nikdy by ma nikto neprinútil dať si biele tričko, košeľu alebo čo, cítila by som sa v tom otrasne a potom by som z vyučovania ani trt nemala. Navyše veľa ľudí sa cíti nepríjemne práve v čiernom.
A ako som už povedala - keď niekto núti ostatných niečo dodržiavať, nech to najprv dodržiava aj sám!
@tommyhot Ale pozri sa, mám rád svoje oblečenie, mám rád svoje nové topánky, nové tričko, nové rifle, možno je to o promenádovaní, to mi je jedno, je mi jedno čo si kto myslí, ale chcem to nosiť hocikedy, hocikde.
Ja nerozumiem im účelu
Ľahko sa o uniformách hovorí ľudom, ktorí do školy nechodia...
urcite nie, lebo myslim ze to nic nevyriesi, a okrem toho, ked pojdem do skoly,nepotrebujem aby kazdy vedel kam chodim, nie preto ze sa za tu skolu hanbim alebo sa k nej nepriznavam, ale ked ide niekto pomedzi normalne oblecenych ludi a ma na sebe uniformu tak trosku vytrca, uz vidim ako si tie babky budu na decka ukazovat prstami a ohovarat, ,,henta a henten su z tej skoly, vidis to, Marienka, takych sprostych rodicov to ma a kde to chodi atd" =D=D=D=D Dobree,mozno trochu prehanam,ale myslim si ze to neni dobry napad.=D AAA kde budem nosit oblecenie co mam ked nie do skoly?
a inac, viem ze byvaju aj pekne a moderne uniformy, a keby sa to zaviedlo a babska unifroma by pozostavalaaj zo SUKNE, tristvrtina bab by bola proti=D Poznam baby ktore by sa do sukne nenavliekli ani keby co bolo, mne osobne to nevadi=D A nechcem to=D=D a nech si kazdy hovori co chce,je to blby napad.... a inac tot je asi najdlhsi prispevok aky som kedy napsiala.=D
Mi staci ten habit co mame na praxi nosit taka latka ako podme v zime na jahody ale to je tym ze to ziacky sili teraz sa to uz objednava ne ako ked som ja na skolu prisla A uniformu len vtedy ak by som ju ja navrhla dievcence sexi by sme boli xixixi
@113 cierna a biela (maju v logu aj cervenu, ale ci predavali aj cervene handry si uz nespominam) su farby skoly, ak sa to niekomu nepaci, ma moznost chodit niekde inde. Vobec to nie je o nuteni. Teba nikto nenuti aby si studavala prave na skole, kde su povinne uniformy. O tom to je.
@114 aj ja mam rad svoje oblecenie, mam rad svoje 30 ojrove tricka a co ja viem co. Ale ako som povedal skola je o uceni, tam v podstate nemas ani cas promenadovat sa. Bud mas hodinu, alebo si na obede. Ked sa chces predvadzat chod niekde do mesta, to je idealne miesto.
@115 v prvom rade by si si mal ozrejmit pojem sloboda. Ako som uz predtym povedal, nikto ta nenuti chodit do skoly, kde su uniformy. Je X skol, kde uniformy nie su a ani po zavedeni nejakej legislativy nebudu, lebo nie kazdy si moze drahu uniformu dovolit, preto su uniformy zvycajne len na sukromnych skolach.
Samozrejme zaviest celoplosne uniformy bez moznosti vyberu je hlupost. Ale vo vseobecnosti proti uniformam nemam nic.
Som zvedavi co poviete ke pojdete niekde do vyroby (nepostasti sa vam robit to co chcete) a budete musiet 8 hodin denne nosit zadrbane monterky, alebo plaste. Aj potom sa budete vyhovarat na slobodu? Ak neviete co ten pojem znamena, tak ho laskavo nepouzivajte, lebo mate zjavne skreslene predstavy.
@hmilos keby ti to je jedno ani sem neklikáš a mne osobne by nevadilo,keby sú uniformy ,teda pokiaľ by mi dovolili nosiť k tomu moje milované steely ,tak by bolo všetko ok =D inak ámen tma =D
Myslím si, že je to dobrá vec, do veľkej miery sa uniformami stierajú rozdiely vo finančných situáciách rodín. Okrem toho to vyzerá dobre, pôsobí to esteticky a tak "zjednotene" samozrejme, že každý človek je individuálna bytosť, ale keď sa aj niekto vo svojom vnútri cíti ako "iný, originálny a jedinečný," nepotrebuje sa za každú cenu odlišovať v obliekaní. Ja osobne som vždy ako dieťa chcela chodiť do školy s uniformami ale je to drahé a vzrejme len v súkromných školách, škoda - tým nemyslím, že by som uniformy zaviedla všade, súhlasím, že by všetci mali maž na výber, či pôjdu do školy s uniformami alebo nie.
um, neviem... je to aj dobrá vec možno.. ale tas nepáči sa mi, keby som tak musela chodiť každý deň v tom do školy.. nie nie a nie... možno v určité dni, alebo čo ja viem..
Na škole sme ešte v 1. ročniku mali možnosť si vybrať, či ich chceme mať alebo nie.. ale tak dáko sme sa za dva roky nezhodli nevadí ani mi to moc nechýba...
aúhlasim s @nrcka kto sa chce odlíšiť sa odlíši tak či tak..
aha 50 na 50 nejdme to kazit lebo mam ten nazor mam znamu co sa prestahovala do anglicka a teraz tam nosi uniformu.. a rozpravala nam ze ako to tam je. .a ona to vie posudit kedze si zazila casy aj s unformou aj bez nej.. a podla jej slov som asi skor za to ze tie unifromy maju cosi do seba
suhlasim s krutoufunebrackou neviem co sa mi porobilo ...ved ako slobodny obcan mam pravo nosit aj plutvy do skoly...nech sa aj poseru seci...a aj by som stale chodil...
uniformita stiera rozdiely medzi spoločenskými vrstvami, to beriem. Ale myslím, že to má viac negatív ako pozitív. Toto ako keby "tu sme si všetci rovní" ťa zbavuje istého vonkajšieho úmyselného odlišovania sa od ostatných, nie je to prirodzené a je ľahko využiteľné - autokratické a vôbec totalitné režimy majú uniformitu rady, majú rady konformitu.... takže aj z tohoto dôvodu mám ku školským uniformám jednoznačný odpor.
keby som musel ja napr.nosit uniformu(co nastastie nemusim a ani nebudem), radsej by som siel do prdele odtial ja si chcem nosit co chcem, chcem mat slobodu aspon nejaku..nieto aby som sa este musel drbat do uniformy len preto, lebo nekerym ludom sa to paci(ktovie preco?...ehmm...americke filmy jeden z dovodov moze byt ze?...bleeee)
Nie, nie, nie! Za to, že ich majú ostatné krajiny? Prečo sa všetci pozerajú na zovňajšok? Vzdelanie nie je o uniformách! Vôbec nesúhlasím s tým, že uniformy stierajú soc. rozdiely - kto sa chce vyvyšovať, príležitosť si nájde. Veď študenti medzi sebou komunikujú, tak sa dozvedia niečo o tom druhom, poprípade sa stretnú dakde v obchode alebo v bare...
A okrem toho má väčšina uniform strašne podobný štýl - kto ich navrhoval? Všetko to vyzerá ako obleky dákych poisťovákov. Kto rozhodol o tom, že práve také obleky sa budú nosiť? Prečo nie dáke habity?
Nie je to úplne jedno, čo má kto oblečené? Veď ľudí robí ľuďmi niečo iné ako ich oblečenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
161 komentov
Ale samozrejme, proti miernym pravidlám, že nesmú nosiť nejaké extra výstrihy, či extraminisukne alebo niečo provokujúce, to je v pohode. Ale nie diktovať! A napríklad moja spolužiačka chodí občas do školy ako elfka.
a ešte študentký vyzerajú v tých uniformach viac sexi
Pri handrách je podstatná aj farba, strih, štýl, hlavne pohodlie a vaša nálada a snáď aj celková povaha a najmä vlastný vkus, originalita a tak.
A s tými prachmi je to blbosť.
policajti chodia v uniformách
doktori v plášťoch
tak prečo by deti v škole nemohli mať uniformy?
napr. aj na školských výletoch by sa všetko uľahčilo.. deti by sa oveľa ľahšie hľadali..
U debilných amíkov to tak možno je a musí to byť strašné. Lenže oni sú zvratení v mnohom. Zvlášť to, že tie decká tam musia trčať celý deň a učiť sa všeobecné nezmysly, ale akurát tie, ktoré ani nikdy nebudú potrebovať. A NIKDY som nezažila, že by niekto proti niekomu niečo mal kvôli CENE handier. Nanajvýš tak v amíckych filmoch.
A ja sa neodlišujem handrami od ostatných, len by som nikdy nenosila to, v čom je mi nepríjemne.
Doktori chodia v plášťoch, aby sa nezasvinili a fízli sú verejní činitelia.
Ozaj a riaditeľ, ktorý núti decká nosiť uniformy by ju mal ale nosiť tiež!
A ako som už povedala - KEĎ STE TAKÍ MÚDRI, TAK SA SKÚSTE V TEJ ŠKOLE SÚSTREDIŤ V NIEČOM, V ČOM JE VÁM NEPRÍJEMNE! Pretože je to veľmi dôležité, ani si neuvedomujete ako.
Keď už sme pri tom, tebe sa decká smiali, keď sa tým tak oháňaš?
Ohavné.
Ale je to tvoj názor a možno ja len chcem očumovať nohy mladých školáčok hhh
Áno, pretože keď niečo máš NANÚTENÉ a je to niečo, čo sa ti NEPÁČI, najmä že si to nemôžeš SÁM VYBRAŤ, tak je to VRCHOLNE NEPRÍJEMNÉ.
keby su to taketo uniformy ale ved stacia mensie uparvy aj na hentych a bude to dobre
Ale inač ja sa raz chcem obliecť ako pionier, s červenou šatkou.
a to by sme vyzerali vsetci rovnako a to by ma deprimovalo
Ale osobne, musim hlasovat za nie, totiz vidim ako ma moje buduce deti za uniformu ukamenuju...
Ale celkovo uniformy ano... Decka si nebudu vzajomne zavidiet "znackove oblecenie" ,popripade sa hanbit ze ich rodicia na to nemaju....
tak by som sa smial ako by to zniesli tí rapperi, alebo tí černy ze zicherkama a somarinama jako im už mam povedat a podobne.....pointa je že by si boli rovnocenni bez predsudkeov
A ak sa chce niekto strašne moc odlišovať, to môžeš aj mimo akademickej pôdy... Alebo aj účesom.
ja by som brala..
vsetci su uplne z hypnotizovani je to chore ... ziadne uniformy.
Neuznavam sice mode vystrelky, ale podla mna ma kazdy pravo obliekat si to, v com sa citi dobre. Napr. ja ciernu farbu na seba nedam, nepaci sa mi a necitim sa v tom dobre.
ono..vymazali by sa tym financne rozdiely, no na druhej strane sa tym znacne obmedzuje sloboda.
ale aspon by podaktori jedinci nechodili do skoly jak vytiahnuti zo smetiaku (myslim tym emo, punk a podobne socky)
socialne rozdiely bude VZDY vidno...................ibaze by sme mali vsetci vsetko rovnake, sudruhovia
a nasmu narodu netreba uz od kolisky vnucovat stadovitost........ajtak k tomu mame sklony
v USA a VB aspon podporuju v skole individualitu
neviem.. a keby už mala mať jedna škola, tak aj všetky ostatné...nechcela by som potom po škole behať v meste v školskej uniforme citila by som sa asi divne
Na Slovensku to je podľa mňa veľmi nepravdepodobné, kopec ľudí je proti a na seba by som si to nikdy nedal...
náhodou takto oblečená by som bola schopná ísť do školy a pokiaľ viem a uniformách sú dovolené menšie úpravy(nižší pás, odznaky...)
Stieranie sociálnych rozdielov..blud, aj tak sa prejavia. (mobil, MP3, topánky, taška, školské potreby, šperky, dom a auto rodičov, vreckové..)Čo tak potláčanie osobnosti?Lebo zovňajšok je v našom školstve jediná vec, ktorou sa dá ako-tak vyjadriť nejaká individualita.
PROBLÉM NIE JE V TOM, ŽE NIEKTO MÁ MENEJ PEŇAZÍ, ALE V TOM, ŽE ROZMAZNANÉ SNOBSKÉ DECKÁ MAJÚ POTREBU VYVYŠOVAŤ SA.
Podotýkam, často nad tých, ktorí sú duševne a intelektuálne ďaleko pred nimi.
@krutafunebracka ty si totalne jebnuta? co ma visual kei s uniformami? O_o
a moj nazor je ze.. ked niekomu zalezi na tom, ze nebude vytrcat z davu oblecenim, nech spravi nieco preto, aby sa mohol obliect do cohokolvek, ale zainteresovanym ludom by bolo aj tak vzdy jasne, kam patri..
napriklad ako ked si skingirl da chelsea jednoduche
chodil som do skoly, kde sa nosili uniformy. Mali sme cierne nohavice/sukne, biele tricka/kosele, cierne svetre a maturanti nosili sem tam aj obleky. Bolo to uplne individualne kto si co v dani den oblecie, hlavne aby to malo na sebe logo skoly. Na vyber bolo spomedzi niekolkych druhov, takze vobec to nebolo take, ze 3 000 ludi na skole by nosilo tie iste tricka.
Individualita sa tam prejavovala na vyucovani, ked sme prave nemali pracovat v kolektivoch, ale kazdy sam za seba. Ak je dobry sposob vyucby mozes sa realizovat bez problemov aj individualne (ak uz mas taku silnu potrebu sa odlisovat), bez toho aby si riesila ci mas uniformu, alebo nie.
Ale ako som povedal, vacsinou pisu o tom ludia ktori to nikdy nezazili. U nas nikto neriesil preco musime nosit uniformu. Proste bol tak nastaveny system a hotovo. Btw na skolach kde su uniformy byvaju sem tam casual days, ked si mozes obliect co chces, takze ked sa niekto chcel promenadovat mal moznost.
No práve to, že nič, ale že Japončíkovia musia nosiť kdejaké uniformy a hentí sa od toho urvali a to teda že dosť.
A ako som už povedala - keď niekto núti ostatných niečo dodržiavať, nech to najprv dodržiava aj sám!
Ja nerozumiem im účelu
Ľahko sa o uniformách hovorí ľudom, ktorí do školy nechodia...
a inac, viem ze byvaju aj pekne a moderne uniformy, a keby sa to zaviedlo a babska unifroma by pozostavalaaj zo SUKNE, tristvrtina bab by bola proti=D Poznam baby ktore by sa do sukne nenavliekli ani keby co bolo, mne osobne to nevadi=D A nechcem to=D=D a nech si kazdy hovori co chce,je to blby napad.... a inac tot je asi najdlhsi prispevok aky som kedy napsiala.=D
Zbohom.
a na odbornych hodinach je niekedy nutny plast i ked len piseme navody a niake blaboty.. ale kto nema plast nie je pusteny do ucebne...
cize ak by nam dali nieco vseobecne vsetkym na normalne vyucovanie a pohyb po skole nemal by som stym niaky problem... sako ?! kludne..
@114 aj ja mam rad svoje oblecenie, mam rad svoje 30 ojrove tricka a co ja viem co. Ale ako som povedal skola je o uceni, tam v podstate nemas ani cas promenadovat sa. Bud mas hodinu, alebo si na obede. Ked sa chces predvadzat chod niekde do mesta, to je idealne miesto.
@115 v prvom rade by si si mal ozrejmit pojem sloboda. Ako som uz predtym povedal, nikto ta nenuti chodit do skoly, kde su uniformy. Je X skol, kde uniformy nie su a ani po zavedeni nejakej legislativy nebudu, lebo nie kazdy si moze drahu uniformu dovolit, preto su uniformy zvycajne len na sukromnych skolach.
Samozrejme zaviest celoplosne uniformy bez moznosti vyberu je hlupost. Ale vo vseobecnosti proti uniformam nemam nic.
Som zvedavi co poviete ke pojdete niekde do vyroby (nepostasti sa vam robit to co chcete) a budete musiet 8 hodin denne nosit zadrbane monterky, alebo plaste. Aj potom sa budete vyhovarat na slobodu? Ak neviete co ten pojem znamena, tak ho laskavo nepouzivajte, lebo mate zjavne skreslene predstavy.
Na škole sme ešte v 1. ročniku mali možnosť si vybrať, či ich chceme mať alebo nie.. ale tak dáko sme sa za dva roky nezhodli nevadí ani mi to moc nechýba...
aúhlasim s @nrcka kto sa chce odlíšiť sa odlíši tak či tak..
a šk.uniformy sú celkom elegantné..ako kravaty, košele resp. blúzy a k tomu sukne..
a po škole by som v pohode zasa behala po vonku v normálnom oblečku..
where is the problem?!!
čiže ááno..
po prve-
to ze sa niekto v niecom neciti dobre, spokojne, sam sebou je dost padny argument...citil by si sa sam sebou, keby si sa mal obliect do gay oblecenia?
po druhe-
pravo vybrat si co si oblecies je aj ako pravo na svoj nazor
po tretie-
to ze je to skarede, je osobny postoj tych co sa im to nepaci, tak ako tvoj, ze sa ti to trebars paci...TO ISTE
a po stvrte-
porovnavat skolske uniformy s policajnymi mi pride strasna hovadina...prepac...
15 ročný chalan
Trnava
Malá hviezdička BIRDZu Čo? *ryu4, vik21, romscho, vewe, yui, kattka, kittynka, little5maggie, sweetdream, wardog, ado122, mirage_a, veryhappyhippo, iwuanka, lyllith, cursednymph, fxx, pubertslatinocelny, poppy1104, r3mus, lachance, weverka, matuliq, ghalantas, strimy, petika, philllipe, dad0, teny555, fireweed, stodvacinkar, awared, adrenalineismylife, sahara, natall147, danusikpusi, morsiela, tysha, india, xhtml, aurinko, minora, flleur, helusiq, violet3200, marttina, ava33, amrafel, angelangelika, johny264, sarhan, magorka, peter_piper, rookie, nrcka, imrobn, gabushka, 11mat12, adka279, eldajo, katusa14, hereiam, tomas, bluepanter, guzer, mayo, freedomko, millie, koprdil, pietro93, nena52, rebeliatqo, v3nty, dhampir, diablo7, 0mega1, neonay, julka994, lucy92, sakura53, ikuska02, matus33, lily925, snehovavlocka, karci, nikiy, kakofonia, zuzinka1406, emotoy, samkynhneigo, allvar, arashi, navarro, zuzanne112, domchy,
51,1% - go, go, go!
keby som musel ja napr.nosit uniformu(co nastastie nemusim a ani nebudem), radsej by som siel do prdele odtial ja si chcem nosit co chcem, chcem mat slobodu aspon nejaku..nieto aby som sa este musel drbat do uniformy len preto, lebo nekerym ludom sa to paci(ktovie preco?...ehmm...americke filmy jeden z dovodov moze byt ze?...bleeee)
A okrem toho má väčšina uniform strašne podobný štýl - kto ich navrhoval? Všetko to vyzerá ako obleky dákych poisťovákov. Kto rozhodol o tom, že práve také obleky sa budú nosiť? Prečo nie dáke habity?
Nie je to úplne jedno, čo má kto oblečené? Veď ľudí robí ľuďmi niečo iné ako ich oblečenie.
no v podstate mi je to uplne jedno.. zazil som to i ono..
len je vtipne, ze i v rovnosatach sa da vidiet kto je aka "trieda" ci tak...
ale jedno ci druhe.. su to len saty..