Precital som vela knih, stretol som sa s mnoho ludmi, riesil som mnoho zivotnych problemov, prezil som mnoho bolesti a predsa viem ze ludia neziju svoje zivoty ale zivoty ako z filmu, akoby reziser dosiahol to ze ma ludi tam kde chce presne tam v tom : Ko
Hm a teraz vysledok ma byt vivat komunizmus alebo nejake dalsi izmus? Ze ludia sa zen za materialnymi vecami? Ano zenu, ich vec. Obchody im len ponukaju to, co chcu. Vobec nechapem co si tym svojim prispevkom chcel povedat. Mame sa teraz vsetci na vswetko vykaslat a robit co chceme aby sme dokazali ze sme slobodni alebo co?
Ja zas nechápem, prečo sa nad tým trápiš, aj tak s tým nič nespravíš. Píšeš, že si prežil veľa bolesti, riešil mnohé probémy, ... tak si sa mohol na tom naučiť, že najepšie je starať sa a myslieť len sám na seba, poprípade na tebe bízke osoby. Nech si každý žije a robí čo chce
Súhlasím s tebou, ale...take je ľudstvo a ine už nebude...mozno len kazdy z nas si moze tuto dobu prisposonit sebe a naucit sa v nej zit, ale otvorene...naozaj myslis ze sa tato situacia niekedy zmeni?
No áno máš pravdu ale čo si tým myslel? Ako tu niekto spomenul nemáme robiť a máme robiť to čo nás baví? Niekto má takú robotu čo ho bavi, ale niekto musí robiť aj to, čo ho nebaví len aby zaistil rodinu, aby mal z čoho platiť účty, atď... A bojí sa z tej roboty odísť lebo vie, že toto ho zabezpečí, a hento už nemusí... Takže tak
Je to fajn ze ste si nasli chvilku casu na reakcie k tejto diskusii - Nechcel som tim naznacit ze mate sa na vsetko vykaslat a robit si co chcete , chcel som len poukazat na to ze nove genaracie ludi respektive mlade generacie su na akejsi horsej urovni - svetova modernizacia otupila mysle, dali nam "hracky" bez ktorych si nevieme predstavit zit ved si len zoberte ked si niekto z vas zabuden napriklad doma mobilny telefon aky ste v praci alebo skole nervozny a to nieje iba to alebo ked vam vypadne elektrika, alebo ked vam spadne na pol hodinu internet a vy nemozte chatovat alebo cosi ine, zoberte si to ze vam vypadne kablova televizia alebo spadne satelitny signal a vy nemozte pozerat svoj oblubeny program toto su len male priklady s toho ze v blizkej buducnosti sa musi nieco stat pretoze to prerastie cez hlavu ludia stratia sami seba pretoze budu zavisli na strojoch znie to ako zo sci-fi filmu ale je to tak myslenie cloveka nahradia stroje. Zacnu sa ludom v kladat do tiel cipy miesto roznych preukazov so vsetkimi biometrickymi udahmi vratane GPS systemu s ktorim budu vediet aj to ze prave vykonavate doma potrebu - nadherna predstava vsak
Pravde podobne ste vatsina nepochopili co som myslel az mozno na par jedincov. Nevadi aj to musi byt sucastou takychto diskusii. Davate si zalezat na tom aby ste vyzerali pred kazdym dobre a pri tom nepoznate ani sami seba . Treba sa drzat trendov ten kto vyjde s kruhu je INY treba negovat jeho nazory a myslienky. Vatsie percento geniov, vedcov, umelcov bolo pre ludi divnych , zvlastnych preco asi
hovoris ze asi vacsina nepochopila...ale to ze nesuhlasia neznamena ze nepochopili...fajn, je to pravda co pises ale bohuzial je to nezastavitelny pokrok...s novou technologiou novymi sluzbami, moznostami, proste novym vsetkym sa zvysuju naroky na cloveka a tie nemoze splnit bez toho aby vyuzil ten pokrok najlepsie ako moze...pre seba, pre vlastne dobro. Neviem co si ty predstavujes pod pojmom sloboda...ved ti predsa nikto nezakazuje prestahovat sa niekam na vidiek, nepouzivat ziadne vymozenosti a zit "slobodne"...ale neviem kolko by si to vydrzal...peniaze sice vladnu svetu a vsetci ludia v "civilizovanom svete" su na nich zavisli, lebo kazdy musi nejako prezit, ale je na kazdom cloveku aby si udrzal svoju vnutornu slobodu myslenia a vole...a tu nemozu ovplyvnit ziadne mobily pocitace ani pod.
Pravda bude niekde uprostred. Nie každý schvaľuje konzumný spôsob života, človek možno niekedy nemá odvahu alebo šancu na to, aby vybočil z davu. Pravdu máš, že sa tu netoleruje keď niekto chce byť iný. Máme síce slobodu, nikto ti nič nezakáže, ale druhá vec je ako sa na teba budú druhí dívať. Takže buď sa s tým nejako vysporiadaš alebo zapadneš do davu. A tá prvá možnosť nie je tak celkom jednoduchá.
Nuz tie priklady co si menoval si poriadne prehnal. Bol by som nervozny keby nemam mobil a ocakvam dolezity hovor, popriapde som podnikatel/pravnik jednoducho mm pracu ktora si vyzaduje aby som bol zastihnutelny, v takom pripade ano bol by som nervozny. Vcelku logicke podla mna.
Osobne dokazem bez dnesnych vydobykov prezit (i ked survival v prirode to este nie) ale ked ich mozem mat preco by som sa ich mal vzdavat? Vsetky tebou spomenute veci boli vyvinute len a len na jedno - ulahcit pracu ludom aby sa mohli koncentrovat na dolezitejsie veci ktore stroje robit nedokazu. Priklad automaticka prevodovka v aute, nemusis sa sustredovat na preradenie rychlosti a chvilko odvadzat svoju pozornost na radiacu paku atd (i ked po case to robis viac menej automaticky) ale mozes sa viac sustredit na premavku okolo seba a prevodovka automaticky znizi aebo zvysi stupen. Tak isto tempomat nemusis mat nohu na plyne cely cas (obzvlast pri dlhsich cestach je to ulava).
h350...dakoho mi pripoínaš, nie si ty ado? ja len tak hádam
myslím, že viem, čo tým chcel povedať, tak suma sumárum, ľudia by sa mali naučiť regulovať svoj vzťah k technike, ďalej by mali správne regulovať čas pre hľadanie poznania, aby akosi neprešvihli svoj život v praxi a ja doplním, že by mali dokázať v každom prípade sa vždy vrátiť k detskému svetu...(ten, kto ani toto nepochopil, tak má čo robiť so sebou)
čo sa týka toho, že seba samých nepoznáme a "hrajeme" určité divadlo podľa iných, o tom by sa dalo veľmi dlho polemizovať, je to len čiastka z puzzle s motívom pravdy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@0 je to gút dobre je to ok maš rpavdu suhlasím stebu XD
Aspoň dúfam že som to správne pochopila xD
Osobne dokazem bez dnesnych vydobykov prezit (i ked survival v prirode to este nie) ale ked ich mozem mat preco by som sa ich mal vzdavat? Vsetky tebou spomenute veci boli vyvinute len a len na jedno - ulahcit pracu ludom aby sa mohli koncentrovat na dolezitejsie veci ktore stroje robit nedokazu. Priklad automaticka prevodovka v aute, nemusis sa sustredovat na preradenie rychlosti a chvilko odvadzat svoju pozornost na radiacu paku atd (i ked po case to robis viac menej automaticky) ale mozes sa viac sustredit na premavku okolo seba a prevodovka automaticky znizi aebo zvysi stupen. Tak isto tempomat nemusis mat nohu na plyne cely cas (obzvlast pri dlhsich cestach je to ulava).
myslím, že viem, čo tým chcel povedať, tak suma sumárum, ľudia by sa mali naučiť regulovať svoj vzťah k technike, ďalej by mali správne regulovať čas pre hľadanie poznania, aby akosi neprešvihli svoj život v praxi a ja doplním, že by mali dokázať v každom prípade sa vždy vrátiť k detskému svetu...(ten, kto ani toto nepochopil, tak má čo robiť so sebou)
čo sa týka toho, že seba samých nepoznáme a "hrajeme" určité divadlo podľa iných, o tom by sa dalo veľmi dlho polemizovať, je to len čiastka z puzzle s motívom pravdy