Nemozes porovnavat francuzsku Kate Ryan a slovenske Tweensky. Toto je jednoducho Slovensko. Vezmi si ze Francuzsko, to je jednoducho "Krajina". Ludia sa v skolach ucia po francuzsky. Je to jeden s najpouzivanejsich jazykov, je to obrovsky stat. Kde v Europe sa ludia ucia slovensky jazyk? Nedaju sa porovnavat hviezdy z vyspelych krajin s nasimi. A co sa tyka nasich spevakov a kapiel,malo, velmi malo ludi sa stalo slavnymi aj v zahranici. A tak si mozno myslia, ze ked to naspievaju v angline, bude sa to pustat aj inde nez len trebars v music boxe. Vezmi si to tak, ze polka americanov ani netusi, ze uz nie sme ceskoslovensko, tak preco by mali niekoho zaujimat spevacky co spievaju po slovensky. Aspon tolko moj pohlad na vec.
Ide o to ze potrebujes mat velky cielovy trh a cim vacsi tym lepsie. Dalej urcite lahsie prerazia s anglickou pesnou nez slovenskou. Taktiez slovencina je velmi tazka na spievanie, aby to nevyznelo debilne, tak musis dodrzovat prizvuky, dlhe kratke slabiky, a dalsie veci a pri niektorych styloch to proste nejde skombinovat.
No proste máš pravdu, uplne súhlasím a prebohaTweensky tie boli dobre pokial mali tych 13-14 rokov a ne teraz,bože ten klip je otrasny...Na slovensku po slovensky !
lebo su jebnuty preto si myslia ze je to cool ale je to akorat shit a mnoho z nich ma uplne napicu vyslovnost ne ze som daky super praveze ne, ale pocujem...proste chore hlavy ovplyvene zapadnarskym jazykom Deti to, ze sa ucime na skole po anglicky neznamena, ze nou budeme aj rozpravat...
Tým, že natočili a naspievali klip po anglicky,si práve pre ne samé urobili zlo. Keď nejaký Slovák si spieva cudzím jazykom, tak to je v pohode, ale práve na tieto dve to vrhlo špatné svetlo.
Možno aj preto, lebo väčšine ľuďom sa už nehodia ako speváčky, alebo čo to boli kedysi a mali by s tým skončiť, než sa strápnia ešte viac, keď natočia ďalšie 3miliónové video, kde zasa budú prefarbené na blond, budú tancovať už okolo 2 francúzov a natáčať to na Kanároch.
hej hej, nepaci sa mi ich nova piesen, ked ide v radiu, tak prepinam heh a pretrcat sa so silikonmi na plazi dakde so sexosom podla mna mali na viac
a k tej batorycke @tomas , jakubisko tak dal preto En titulky, lebo ten film je koprodukcia, hlavna hrdinka je anglicka herecka a hralo tam mnoho cudzincov, - Cesi Polivka a Madl (ti boli najlepsi )a aj tych nadabovali do slovenciny
no preco tak spievaju?? podla mna preto, lebo text je uplne odveci, ale sak hlavne ze sa im to rymuje..a kebyze je to po slovensky tak to nikoho nezaujme..ale kedze je to po anglicky, je to cool. urcite si nemyslim, ze prerazia...
a BTW zda sa mi to, alebo mali klip nasi Gladiator /alebo nejaka ina takato skupina/ na MTV??? haaaa????? nemozem to najst..a ta pesnicka bolo na 90% po SLOVENSKY
Tomas, slovencina a francuzstina sa neda porovnat. Francuzstina je jazyk s kreditom po celom svete, hocikde na svete sa aj vyucuje a francuzske bilingvalky su tiez vsade. Ale slovenske? Naco by niekomu vo svete bola slovencina?
Tweensky spievaju po anglicky, lebo su trapne a nie preto aby prerazili, take p* ani nemaju sancu prerazit, na svetovy mainstream zdaleka nemaju. Ale poznam par slovenskych kapiel, ktore spievaju po anglicky dokonca velmi dobre, maju velmi dobre texty a maju velku sancu prerazit.
Osobne mi to vobec nevadi, dokonca mi to pride aj logicke(len u tweensiek nie)
A strasne nemam rad kecy typu "Na Slovensku po slovensky...". Slovensko nema ziadnu perspektivu, boh zehnaj europsku uniu, nech sa to tu este poriadne premiesa, vsetci budeme hovorit anglicky aj nemecky a budeme sa mat stastne
@10 hej, v express charte, co je program, kde sa ti moze zjavit uplne hociaky klip, hociakej krajiny, hociakeho interpreta, v hociakom jazyku. To vobec nieje uspech, ze ich tam pustili.
Mám taký pocit, že ide o text piesne a o ducha tej piesne a nie o to, či to bude niekto spievať po anglicky alebo mongolsky... Ale je to pavda, že slovenskí speváci, by naozaj mohli spievať po slovensky, aspoň to reprezentuje našu krajinu, ak sú známi aj inde...
@14 - problem je, ze ich text piesne nema ziadnu hlbku, po tom, ako som videla videoklip som znechutene konstatovala, ze ide len o to, ze spievaju v angline a pretrcaju sa v plavkach na jachte alebo motorovej lodi alebo co za blud to tam je... Ale preto, ze to spievaju po anglicky, tak to vyzera "coolovo"... aj to len v uvodzovkach...
keď si odmyslíme všetky tie žvásty o prerazení, coolovosti a mainstreame, tak možno pochopíte aj melodickú a rytmickú časť veci. že slovenčina má rytmický zákon, ktorý nám nedovolí spievať niečo v zmysle :
(malá ukážka)
NAAAAAAAAAAAAAVŽDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
lebo by to každému pílilo uši. zatiaľ čo po anglicky
(malá ukážka)
FOOOOOOREVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
nikomu uši nederie. S angličtinou sa dá viac hrať ohľadom rytmiky a okrem toho, mnohé texty znejú v angličtine fajn, zatiaľ čo po slovensky je to otrasné patetické klišé.
Tým som nechcela zneuctiť slovenčinu alebo niečo podobné, slovenčina je nádherný jazyk, ale na MODERNÚ hudbu sa nehodí. Musia to byť fakt majstri jazyka, aby vyčarovali niečo skvelé. (Lasica, Peteraj, Filip, Muller, Tásler... to boli/sú úžasní textári)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Možno aj preto, lebo väčšine ľuďom sa už nehodia ako speváčky, alebo čo to boli kedysi a mali by s tým skončiť, než sa strápnia ešte viac, keď natočia ďalšie 3miliónové video, kde zasa budú prefarbené na blond, budú tancovať už okolo 2 francúzov a natáčať to na Kanároch.
ble
a k tej batorycke @tomas , jakubisko tak dal preto En titulky, lebo ten film je koprodukcia, hlavna hrdinka je anglicka herecka a hralo tam mnoho cudzincov, - Cesi Polivka a Madl (ti boli najlepsi )a aj tych nadabovali do slovenciny
a BTW zda sa mi to, alebo mali klip nasi Gladiator /alebo nejaka ina takato skupina/ na MTV??? haaaa????? nemozem to najst..a ta pesnicka bolo na 90% po SLOVENSKY
Tweensky spievaju po anglicky, lebo su trapne a nie preto aby prerazili, take p* ani nemaju sancu prerazit, na svetovy mainstream zdaleka nemaju. Ale poznam par slovenskych kapiel, ktore spievaju po anglicky dokonca velmi dobre, maju velmi dobre texty a maju velku sancu prerazit.
Osobne mi to vobec nevadi, dokonca mi to pride aj logicke(len u tweensiek nie)
A strasne nemam rad kecy typu "Na Slovensku po slovensky...". Slovensko nema ziadnu perspektivu, boh zehnaj europsku uniu, nech sa to tu este poriadne premiesa, vsetci budeme hovorit anglicky aj nemecky a budeme sa mat stastne
Ehm, co je to vlastne Slovensko?
(malá ukážka)
NAAAAAAAAAAAAAVŽDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
lebo by to každému pílilo uši. zatiaľ čo po anglicky
(malá ukážka)
FOOOOOOREVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
nikomu uši nederie. S angličtinou sa dá viac hrať ohľadom rytmiky a okrem toho, mnohé texty znejú v angličtine fajn, zatiaľ čo po slovensky je to otrasné patetické klišé.
Tým som nechcela zneuctiť slovenčinu alebo niečo podobné, slovenčina je nádherný jazyk, ale na MODERNÚ hudbu sa nehodí. Musia to byť fakt majstri jazyka, aby vyčarovali niečo skvelé. (Lasica, Peteraj, Filip, Muller, Tásler... to boli/sú úžasní textári)