Ahojte. Potreboval by som vedieť, že ak mi zamestnávateľ poskytne služobné vozidlo ( dodávka do 3,5t ), či som za jeho technický stav zodpovedný ja alebo zamestnávateľ ? Konkrétne, či môžem dostať pokutu ak sú na dodávke pokazené jedno svetlo alebo nefunk
Za technický stav zodpovedá vždy prevádzkovateľ vozidla.Ale za prípadne pokuty zodpovedá vodič,ktorý je momentálne za volantom.Takže ak dostaneš pokutu za pokazené svetlo,platíš ju ty.
Tak ako pise fixa. Ty mas skontrolovat pred jazdou vseetko ok,ak nie,ako sofer mozes odmietnut s tym autom jazdit. Ale vsak vieme,ako to vo vseobecnosti funguje predsa len,ked podnikavcom nejdevo nic ine,len hrabat a hrabat
@slusnik97 Ja by som pred používaním vozidla, auto skontrolloval, a ak by som nejakú chybu našiel, upozornil by som zamestnávateľa pred touto chybou s tým že ju treba odstrániť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ale ty ako vodič si máš povinnosť skontrolovať, či je všetko v poriadku, pred prepravou.