O socialnej fobii sa toho uz popisalo vela. Kedysi o nej ludia ani nevedeli, teraz ju s prehladom identifikuju aj strnast rocne deti. Doba pokrocila . S pokrokom vedy a techniky sa rozvinul najme internet. S pokrokom internetu sa
Akože čo človeku pomôže keď sa pridá do skupiny, keď už chce riešiť svoju fóbiu, tak ju iste nebude riešiť cez skupiny na pokeci, alebo na FB... Ale vyhľadá si stránky zaoberajúce sa špeciálne touto tematikou/problémom hlavne z medicínskeho hľadiska, alebo ak mu na tom veľmi záleží vyhľadá odborníka, ktorý by mu mal dokázať pomôcť...
Sam som si tym presiel, skupinovymi terapiami, psychoterapiou, relaxacnymi technikami, psychaitrami a pod. By ste neverili kolko je SFobikov, ktori si niesu schopny ani pisat na pokeci s niekym, a vobec nie su schopny pisania ako takeho na internete. Tym, ze vznikne urcita skupina ludi, ktora vie co to je, ich strach opadne a verim ze sa prejavia.
O socialnej fobii by sa malo rozpravat a nie to tajit. Viem sam ake to je, ked to nemate komu povedat, co vam je. Za psychologom sa neodvazite ist a co je horsie povazujete socialnu fobiu ako sucast vasej osobnosti a zmierite sa s tym.
Ja necakam teraz obrovske privaly do tychto skupin na internete. Poskytol som moznost sa o tom porozpravat, popisat. Preco ? Pretoze chodim na ine portaly, napr. na www.psychologia.sk, a tam sa ta SF VOBEC neriesi. SKutocne mi to tam pripada ako na psychitarii - riesia sa tam lieky a ludia sa tam navzajom deprivuju.
Dobre by to bolo, keby sa SF razom vyliecila len liekmi. Sam som ich bral, mam s nimi skusenosti. Ludia ktori nemaju SF, im pripadaju tieto veci ako banalne a proste blbosti . Viem to. Ale to ten kto to nezazil, nevie o som trepe.
Ja som si celou SF presiel, uz som jak sa povie za vodou, velku cast mam za sebou. Mne tie skupiny netreba a je mi jedno, ci tam niekto bude/nebude chodit. Akurat mam skusenosti a mozem ich poskytnut.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
fakt nemám slov, na tieto diskusie niektoré
O socialnej fobii by sa malo rozpravat a nie to tajit. Viem sam ake to je, ked to nemate komu povedat, co vam je. Za psychologom sa neodvazite ist a co je horsie povazujete socialnu fobiu ako sucast vasej osobnosti a zmierite sa s tym.
Ja necakam teraz obrovske privaly do tychto skupin na internete. Poskytol som moznost sa o tom porozpravat, popisat. Preco ? Pretoze chodim na ine portaly, napr. na www.psychologia.sk, a tam sa ta SF VOBEC neriesi. SKutocne mi to tam pripada ako na psychitarii - riesia sa tam lieky a ludia sa tam navzajom deprivuju.
Dobre by to bolo, keby sa SF razom vyliecila len liekmi. Sam som ich bral, mam s nimi skusenosti. Ludia ktori nemaju SF, im pripadaju tieto veci ako banalne a proste blbosti . Viem to. Ale to ten kto to nezazil, nevie o som trepe.
Ja som si celou SF presiel, uz som jak sa povie za vodou, velku cast mam za sebou. Mne tie skupiny netreba a je mi jedno, ci tam niekto bude/nebude chodit. Akurat mam skusenosti a mozem ich poskytnut.