šoférovanie motorového vozidla po dovršeni 18 rokov
Zdravím.
včera som sa rozprával s pár policajtami,tvrdili mi že SAM (teda bez ocina čo má 10 rokov vodičák) môžem jazdit až od 21 marca,pretože síce mam 20 marca narodky.Pod pojmom PO DOVRSENI 18 rokov,sa vraj chápe deň 21 marec 00:00,číže vlastne keď ma
To áno,18 mám vtedy...ale vraj podľa zákona po dovršení - to znamená že oficialne sám za seba zodpovedným sa stanem až deň po mojich narodkách...to znamená šoférovanie,alkohol, a všetko s tým spojené môžem Legalne využívať až deň po mojich narodenín.
dumbar - tiež si vravím, ale môžeš natrafiť na hocikoho...stači keď má zly den...Dosť ma zaujala táto téma...lebo velmi veľa ludi o tomto nevie a keď som ot niekomu povedal,kukal po mne či to myslím vážne..
však narodky máš 20. čiže aj oficiálne 18 rokov, toť plnoletost. Čiže si myslím, že keď pôjdeš 20. 3 o 00.01 v aute sám, a zastavia tá, tak ti nič nemôžu, máš 18, v OP nemáš uvedenú hodinu, ale dátum. Ale pokiaľ súrne nemusíš stvat policajtov, tak by som deň pockala aby nerobili zbytočne opletacky ale cigarety a alkohol ti vydajú, ale načo to je dobre, u nás ho dajú aj 15 ročným a nikto to nerieši
Je to tak, ako ti vraveli policajti, aspoň to teda tvrdí strašne veľa ľudí okolo mňa, a tuším boli nejaké storky, ako ľuďom robili problémy, že pijú na vlastných osemnástkach.
čau, policajt ti povedal pravdu. V práve sa počítaju lehoty presne takto. Síce oslavuješ 18tku 20. marca, ale šoférovať môžeš sám až od 21. marca pretože v práve začína plynúť akákoľvek lehota (v tomto prípade ide o dosiahnutie plnoletosti) deň po dni, v ktorom nastala skutočnosť zakladajúca plynutie lehoty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
policajt ma pravo spravit co Ti povedal, ale fakt si mnemyslim ze by za tychto okolností bol nejaky az natolko ujebany