Akosi mam uplne iny nazor na svet ako všetci okolo mňa.Všetci hovoria,že takými vážnymi vecami sa nemám zaoberať,nezaťažovať si moju hlavičku takými bludmi,taká krpatá a už riešim globálne problémy ako keby som ja mohla dačo zmeniť,riešim otázky smrti,výz
co takto to nebrat tak vazne, obcas drzat picu a nerozpravat svoje teorie a jednoducho zapadnut a nechat si tolko originality, kolko je okolie schopne uniest?
jasne ze si, oni isttani su obmedzeni a ty vnimas vsetko realne a bez klapiek na ociach, je msutne ze je to tak , v tvojom veku som to este nemusela riesit :/ , ale tie posledne vety uplne zabudni a normalne musis sa povzniest a ist dalej a otvarat oci osttanym komu sa da popripade, bohuzail je to tak a musime tu nejak prezit
mala by si si nájsť nejakú činnosť, ktorou budeš reflektovať to, čo ti behá hlavou. píš, foť, maľuj, zapoj sa do diskusného krúžku, hraj divadlo, najmä si nájdi niečo, kde budeš pracovať hlavou.
a neviď sa ako hlúpu či hodnú pre psychiatra. si normálna.
tot vse tak dik pockam este 2 roky ci sa neznormalizujem potom sa dam zavriet do 6uholhikovej izby ak nie a....nie nemyslim si ze okolo mna su cisty debili,len maju iny nazor ktory akosi nechapem...
trosku Ta chapem, lebo z vecnej stránky je to ozaj tak jak píses ... citim sa trochu podobne aj ked nemám v sebe tu nenávist a odpor k ludom .. citim s apodobne v tom ze preberama zaoberam sa vecami o kt moji rovesnici nemaju zaujem. v Tvojom veku som sa skor vsak snazila zapadnut- a prislo mi nakoniec zle ale najviac zo seba ...no a co mas robit? skus si uvedomit ze ti ludia okolo su tiez len ludia a maju to teraz tazke - skus v nich hladat nieco co maju podobne s Tebou, skus ich mat mozno viac rada a chapat ich- alebo tak nejak
@nikik10 a ja ze som uz sam, prijemne prekvapenie ale myslim ze po urcitom case sa z teba stane "mampicista" a ludia ti budu hovorit ako ti je dobre ze tebe je vsetko jedno a pri tom sami sa zatazuju takymi chujovinami ze sa cloveku az rozum pozastavuje a je to vlastne pozoruhodne ked zistis ze ich problemy a tvoje problemy su vlastne nicim v porovnani so svetom a ked ich budes brat ako nic tak sa aj vyriesia ako nic a bude to fajn, teda az na tu tuzbu zmenit svet, ale snad sa to tebe / mne / niekomu inemu raz podari
teraz to vnimas tak, ale za par rokov sa tvoj pohlad na tieto veci uplne zmeni. rob si co chces, zi svoj zivot ako vies, ser na ludi, ktorych nemas rada a necitis sa s nimi dobre. neprisposobuj sa im, ale necakaj ani prosposobovanie sa od nich tebe.
a est na par reakcii jasne ze aktivity mám....a koľko ale väčšinou ich dobabrem tak či tak,strašne nemôžem zniesť vystupovanie....som nervozna z pohľadov ľudí ktorí si prišli pozrieť dobré veci a nie blbé habkanie decka na podiu,určite im behá po rozume len kedy ten trapas skončí,aj rodičia ma zvyknú volať odľud a majú pravdu...som asi nejaký zaostalec...
Nie že normálna, podľa mňa si priam dokonalá! Konečne niekto kto sa pozerá realisticky na svet a nie je mu všetko jedno. Na tých spolužiakov sa vykašli, hlavne nezačni aj ty húliť, keď sú oni blbci nebuď aj ty, naopak skús tieto vlastnosti nejako rozvinúť a vyťažiť z nich niečo, pamätaj, múdrym patrí svet a hlúpym lopata!
@nikik10 o akych vystupovaniach to hovoris? väcsinou ked ludia idu na vystupovanie decka tak necakaju nejake zazraky, ale cenia si snahu. mozno by si mala hladat ine aktivity pri ktorých sa budes cítit dobre a najdes ludi s ktorými si rozumies
len som sa vyjadrovala k tomu komentu ze si mam najist konicky ano mam konicek ktory je trochu divny a bohuzial pri nom musim vystupovat,a problem je akorat tak v tom ze ine si nnnajist nedokazem,nedokazem len tak nekde vstupit medzi ludi som strasne nesocializovany magor preto sa akosi pozeram na svoju rasu z "kúta"
noo, ani ja nežijem takým búrlivým životom ako si tam popisovala dnešnú mládež a aj mňa dakedy štve táto doba, ale čo už noo ... máš len 14 podľa mňa z toho ešte vyrastieš poznám ľudí, ktorí boli do 13-14tich anjelikovia a potom sa zmenili že úplne ale bohužiaľ k o dosť horšiemu
-v prvom rade si uvedom, že si nepojedla všetku múdrosť sveta a nie si najvyspelejší a najuvedomelejší človek v tvojom veku. ťažko uveriť ale fakt.
-ak niekto húli za školou, stále to môže byť fajn človek. skús nájsť v ľuďoch napríklad aj niečo dobré.
-nájdi si kamarátku, alebo čo (neviem, ale mám silné tušenie, že ju postrádaš)
-neodsudzuj sex (nemusíš ho praktikovať, zatial proste stačí neodsudzovať)
-užívaj si život.
proste so sebou niečo rob, lebo z teba vyrastie zarastená feministka, bojujúca proti globálnemu oteplovaniu, ktorá do smrti bude bývať so svojimi troma mačkami v garzonke na smradlavom sídlisku.
niektoré "problémy" máme rovnaké, akurát prístup mám k tomu iný.. ale to bude asi povahou a životnými skúsenosťami. jednoducho ma ľudia neserú. seriem na nich.. a postupom času sa objavilo pár mne podobných indivíduí, s ktorými si mám čo povedať, nie sú mi ľahostajní, a považujem ich za priateľov a ono každý životný štýl má nejaké výhody/nevýhody. výhoda ľudí v tvojom okolí spočíva v tom, že si vedia vychutnať príjemné veci v živote.. tvoja výhoda zase spočíva v tom, že otázkami ktoré si kladieš si bližšie k pochopeniu toho tu celého.. nájdi medzi tým rovnováhu, prospeje to tvojej psychike
@nikik10 neboj nesocializovany magor to som aj aj .. mas asi iba introvertnu povahu , a potrebujes niekoho kto by Ta povzbudil. neviem skus sa popozerat ci niekde v Tvojom okoli nie su skauti- z vlastnej skusenosti viem ze su to super ludia. ak by sit am mala niekoho znameho kto by ta tam dotiahol bolo by to lepsie lebo viem - taky ludia jak my proste sami nedokazeme ist do cudzieho prostredia
@wind ja viem ze niesom najmudrejsia,skor naopak,som krpate decko,ano dobre som v nich hladala cele 3 roky ale dotvrdili ma sobotnajsie "zabijacky"-pijeme az kym sa nebudeme vladat postavit,kamaratov mam ale citim sa pri nich previnilo ze nemyslim uprimne radost zo 4hodinoveho nakupovania a nadsenie pri foteni sa pri zrkadle....neodsudzujem sex odsudzujem ludi ktorych v zivote nic ine nezaujima ziadne ine hodnoty....feministka a este k tomu zarastena to nehrozi ale to globalne oteplovanie si trafila a nie s 3 mackami ale psami a nie v garzonke na sidlisku ale rovno pod mostom,neviem ci vyrastiem uz ked som bola mensia rozprudila som kampan na vysadzanie stromcekov a po 10 korun od okoloiducich som pytala a kamaratky vtedy sa zo mna akurat tak rehotali takze sa snazim aby som viac taketo blboviny nerobila
@nikik10 fajný ekologický prístup skús sa pridať k nejakej ekologickej skupine, myslím, že by tebou boli nadšení a navyše by si tam možno našla ľudí podobného zmýšľania
inak povedala by som, že sa berieš moc kriticky....určite to nie je s tebou až také zlé ako píšeš trochu pozvoľni tempo a užívaj si život nikto od teba nechce, aby si robila to, čo robia tvoji rovesníci...koniec koncov väčšina z toho časom tak či onak vyrastie a ešte veľakrát prehodnotí pohľad na tento svet
ale ked ziadna v mojom okolí nieje ! :/ kriticky tak neviem no tak som asi zarytý kritik. Nemozem si dajako uzivat zivot lebo s kamoskami to dajako nejde...kamosi tí ked zacnú 2 hodiny kecat o novom motore do akehosi auta tak ties hlava vybuchuje, a jedinym s ktorym si uzivam zivot (to su 5minutove prechadzky) je pes....aj ten krpec spí vačšinu dňa....a sama co mám robit ? skúsila som presvedcit rodicov ci nemozem ist na koncert rytmusa-aspon dajako zapadnut medzi ludi(pravdaze tam isli so mnou)takze jedine co robit tak dumam nad ekologiou a podobnymi "blbostami" - no takze nejaky ten humor sa vo mne nasiel po 1 hodine v noci
ale zlato, povedz mi, že sú takí všetci. som si takmer istá, že vo svojom okolí prehliadaš niekoho normálneho. určite je niekto, s kým by si aspoň trochu rozumela, kto by dokázal rešpektovať, že ťa nebaví nakupovanie a zoberie ťa radšej len tak von, alebo čo ja viem na kúpalisko. možno nie je práve z tvojej triedy, možno nie je taký/á na prvý pohľad. trošku utopistické, čo? ale fakt, občas sa oplatí ľudí trošku lepšie spoznať.
chápem, že dievčatá v tvojom veku môžu byť trochu povrchné, ale ver mi, že aspoň niektoré z nich sa občas zamýšľajú nad vecami, nad akými sa zamýšľaš aj ty.
neradím ti, aby si sa nejako radikálne menila, ale trošku sa skús prispôsobiť aj ty, snaž sa iným ľuďom porozumieť.
možno niekoho nájdeš a uľahčí ti to život.
(...no ak sa naozaj cítiš vyspelejšia a nikto z rovesníkov ti nevyhovuje, nájdi si starších kamarátov.)
Hlavne sa neizoluj. Lebo ťa všetci predbehnú svojim emočným kvocientom a fakt skončíš s tými psami. Nechci zatrpknúť a nenávidieť ľudí. Sme svine ako celok, to je fakt, ale to ti nebráni si život aspoň vrámci možností užiť.
Sorry, že ti tu nepíšem, aká si úžasná a aké je super, čo všetko si uvedomuješ, ale nemyslím to zle.
Porozumej ostatným a bude to lepšie. V tomto prípade je podľa mňa výber ťažšej cesty hlúposť. Bojovať proti proti globálnemu otepľovaniu a lovu veľrýb a sama mať zo života.. nič.
Idem už spať, lebo sa mi parí z prašiny a zaspávam pri klávesnici. Peace.
@nikik10 nie si jedná, kto také veci rieši.. aj ja také veci riešim a jednoducho... je to moja vec, ako zmýšľam, čo si myslím a tak ďalej..
a ešte k tomu riešim iné veci, ktoré niekomu pripadajú šibnuté... a nehanbím sa za to, proste... keď si niekto myslí, že patrím na psychiatriu, má smolu.. proste každý je iný, každý inak zmýšľa a premýšľa o tomto svete..
to, že sa nemaľuješ, neolizuješ na každom rohu a nehulíš za školou či ako to bolo neznamená, že si šibnutá.. proste si... normálne zmýšľajúci človek (pre mňa).. aspoň nie som sama...
diki za vyčerpavajuci rozhovor,mne vypadla ziarovka a po klavesnici pisem po tme(a celkom obstojne) ja fakt nestojim o to aby mi niekto hovoril ze som svätá. Viem ze niesom a ani nechcem aby si ludia mysleli ze to chcem pocut,snazím sa porozumiet tym 7 miliardam ludi na svete,ale stále akosi....nic. pod tou povrchostou som este zatial nenasla nic....ale mozno som zle hladala,moje reakcie su uz teraz trochu na hlavu kedze uz mi pred ocami blika monitor ale skusim este...neviem ale bojovat proti globalnemu oteplovanie sa mi zda super a zachranovat nosorozce z afriky taktiez ale ked sa zamyslim ze proti komu zachranovat...no proti ludom...tak potom nalada klesne na bod mrazu a pride mi to zbytocne ked 6 miliard ten papierik odhodi a ja 1 nie takze fakt mi ten zivot zase nici bud moja debilna povaha zachranovat svet alebo tí odhadzovaci papierikov(takze vsetci ) a este ze vyspelejsia sa vobec necitim ved skor pre tie blbosti ako to ja nazyvam sa citim ako este mensie decko....takze sme svine -teda nie to sme tie svine urazili najlepsie - sme ludia ako celok takze koncim tento vylev reci ktore sa mi zacinaju zdat zbytocne a cele moje spravanie mi zase zacina liezt na nervy a zase sa historia opakuje. Howg.
okej tak diki, uz to uzatvaram asi tak ze: je to moj zivot tak nech si ho zijem podla seba,zachranovanie veľrýb nikomu neprospeje, všetci sme len ľudia, myslim,že by som si mala najisť iné koníčky,hlavne sa nikomu nepchať do zadku,snaď sa raz zmením ak nie tak si okolie musí zvyknúť ano na dnes som naplánovala s kamarátkami u mňa filmový večer-ideme pozerať foresta gumpa a žrať pri tom popcorn diki za všetky rady aj rozumné,aj vtipné,aj úplne sarkastické,aj bez rozumu za ženské práva bojovať nejdem,ani za záchranu nosorožcov, svet sa mi už nezdá taký nenávidený akurát postavený na hlavu takže som sa rozhodla brať život s humorom- veď ako príde tak aj odíde...zistila som,že sa nemusím hneď strčiť medzi 4 steny- stačí ak začnem menej robiť blbosti,nenávisťou už netrpím naopak našla som svetlejšie veci...rodičom poviem,že nech si zvyknú na mňa,na moju povahu - kamarátky snáď mi pomôžu pri takýchto výkyvoch normálu musím sa priznať, že o týchto veciach som rozmýšľala celú noc, kým som dospela k takémuto záveru,konečne som sa vynašla idem teraz si užívať život takže idem dospávať práve som spravila dôležitý krok (aspoň myslím) v živote tak -- ešte raz diki a majte sa
@nikik10 Nuž...asi ťa v tvojom veku nepoteší, keď napíšem, že si úplne normálna teenagerka . Máš podobné myšlienky a názory, aké som v tvojom veku mala ja a kopa mojich kamarátok/kamarátov...hľadáš sa, je to pre obdobie pubescencie normálne. Každý tým prechádza svojim spôsobom. Ani dnes ani v puberte som nepila alkohol, nefajčila, nechodila za školu, nebola žiadny vandal, mala som pocit, že som neskutočne originálna a nikto mi nemôže byť podobný. Nosila som čiernu (doteraz ju mám rada), zazerala na ľudí, neznášala konzumný svet a cítila sa ako z iného sveta. Buduješ si identitu a máš pocit, že ti nikto nerozumie, to je všetko. Podobné pocity majú aj tvoji spolužiaci, no zrejme sú oveľa viac extrovertní ako ty a vyrovnávajú sa s tým svojim spôsobom. Niekto potrebuje byť obľúbený, niekto prehliadaný. V pubescencii som si skrátka vybudovala identitu a neskôr v adolescencii ju okresala menej egoistickým pohľadom na seba a svet . Myslím, že podobným vývojom prejdeš aj ty a pokiaľ myšlienky na samovraždu nemyslíš vážne, tak psychiatra určite nepotrebuješ.
vau si bez chybyčky ,,, nie si autistka alebo niečo take?.. alebo z inej planety? ,,prehánaš,,,so svetom nič neurobis,, robí si čo chce,,,a nemala by si sa zaoberat takymitoo vecami je to zbytočné,,jasné že to trápi každeho,,,ale s tym nič neurobis,,,keby vsetci rozmyšlali tak ako ty ,,,,ludia by sa zblaznili
No aj ja mam podony nazor tiez teraz akurat pisem o tom poviedku ak chces tak si precitaj mam zaciatok na blogu. Ale este som tam velmi nepresla k pointe.
mám veľmi podobný názor ale s tou smrťou a psychiatriou to trošku preháňaš, viac ako ja a už ja som pre spoločnosť miestami neúnosný. Rady typu že sa máš zmeniť kľudne počúvaj ale nepodarí sa ti to. Ľudia sa nemenia! problém je ak ti niekto hovorí čo robíš zle ale nikto ti nepovie ako to spraviť lepšie, poznám to. Ale liek na to nemám. Zo skúseností viem, že partia ľudí v ktorej sa pohybuješ ťa ovplyvňuje a smeruje tvoj život. Ďalšia vec je ak sa niekto nudí tak rozmýšľa nad podobnými sprostosťami ako ty, ja a mnoho ďalších. Tu nejde o nudu ako takú pretože neviem ako ty ale ja som dosť vyťažený a paradoxne aj pomerne obľúbený spoločenský typ.
Nájdi si niečo čo ti prinesie trošku svetla do života, inak zhniješ v temnote.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
fakt si jedina koho to zatial napadlo mali by ta upalit urcite si specialna a nitko taky na svete neni
pravdepodobne z toho vyrasties
a neviď sa ako hlúpu či hodnú pre psychiatra. si normálna.
Vnímaš svet spravodlivými očami, ideš popredu a Zlo ťa prenasleduje, lebo si iná........
zachovaj si svoju identitu, lebo takých by mala táto zem nosiť ako ty!!!........
panovala by tu láska, cit a spravodlivosť........
tvoja cesta je tŕnistá, ale vedz, že na konci ťa čaká večnosť ...........
filip
-v prvom rade si uvedom, že si nepojedla všetku múdrosť sveta a nie si najvyspelejší a najuvedomelejší človek v tvojom veku. ťažko uveriť ale fakt.
-ak niekto húli za školou, stále to môže byť fajn človek. skús nájsť v ľuďoch napríklad aj niečo dobré.
-nájdi si kamarátku, alebo čo (neviem, ale mám silné tušenie, že ju postrádaš)
-neodsudzuj sex (nemusíš ho praktikovať, zatial proste stačí neodsudzovať)
-užívaj si život.
proste so sebou niečo rob, lebo z teba vyrastie zarastená feministka, bojujúca proti globálnemu oteplovaniu, ktorá do smrti bude bývať so svojimi troma mačkami v garzonke na smradlavom sídlisku.
ale nie, pravdepodobne z toho vyrastieš, neboj.
keby nie, skús toho psychológa.
inak povedala by som, že sa berieš moc kriticky....určite to nie je s tebou až také zlé ako píšeš trochu pozvoľni tempo a užívaj si život nikto od teba nechce, aby si robila to, čo robia tvoji rovesníci...koniec koncov väčšina z toho časom tak či onak vyrastie a ešte veľakrát prehodnotí pohľad na tento svet
ale zlato, povedz mi, že sú takí všetci. som si takmer istá, že vo svojom okolí prehliadaš niekoho normálneho. určite je niekto, s kým by si aspoň trochu rozumela, kto by dokázal rešpektovať, že ťa nebaví nakupovanie a zoberie ťa radšej len tak von, alebo čo ja viem na kúpalisko. možno nie je práve z tvojej triedy, možno nie je taký/á na prvý pohľad. trošku utopistické, čo? ale fakt, občas sa oplatí ľudí trošku lepšie spoznať.
chápem, že dievčatá v tvojom veku môžu byť trochu povrchné, ale ver mi, že aspoň niektoré z nich sa občas zamýšľajú nad vecami, nad akými sa zamýšľaš aj ty.
neradím ti, aby si sa nejako radikálne menila, ale trošku sa skús prispôsobiť aj ty, snaž sa iným ľuďom porozumieť.
možno niekoho nájdeš a uľahčí ti to život.
(...no ak sa naozaj cítiš vyspelejšia a nikto z rovesníkov ti nevyhovuje, nájdi si starších kamarátov.)
Hlavne sa neizoluj. Lebo ťa všetci predbehnú svojim emočným kvocientom a fakt skončíš s tými psami. Nechci zatrpknúť a nenávidieť ľudí. Sme svine ako celok, to je fakt, ale to ti nebráni si život aspoň vrámci možností užiť.
Sorry, že ti tu nepíšem, aká si úžasná a aké je super, čo všetko si uvedomuješ, ale nemyslím to zle.
Porozumej ostatným a bude to lepšie. V tomto prípade je podľa mňa výber ťažšej cesty hlúposť. Bojovať proti proti globálnemu otepľovaniu a lovu veľrýb a sama mať zo života.. nič.
Idem už spať, lebo sa mi parí z prašiny a zaspávam pri klávesnici. Peace.
a ešte k tomu riešim iné veci, ktoré niekomu pripadajú šibnuté... a nehanbím sa za to, proste... keď si niekto myslí, že patrím na psychiatriu, má smolu.. proste každý je iný, každý inak zmýšľa a premýšľa o tomto svete..
to, že sa nemaľuješ, neolizuješ na každom rohu a nehulíš za školou či ako to bolo neznamená, že si šibnutá.. proste si... normálne zmýšľajúci človek (pre mňa).. aspoň nie som sama...
Nájdi si niečo čo ti prinesie trošku svetla do života, inak zhniješ v temnote.