Neviem, či to poznáte a či sa to aj vám tiež náhodou nestalo, ale proste včera večer som zaspávala a nepamatám si to už presne, bola som tak medzi hranicou vnímania a zaspávania a zrazu sa mi znehybnelo celé telo, nemohla som pohnúť rukami, nohami,
Hmm je to od veci, ale mne sa stale castejsie stava, ze idem alebo len tak stojim a zrazu sa mi zahmli svet okolo a zaboli ma hlava..... a za par sekund to prejde... ale na chvilu uplne stratim zrak...... hmmm
Čítala som, že to nie je žiaden zásah "zhora", ale čisto záležitosť tela.
Ale chcela by som to zažiť, mne sa také nestalo. Zažívam len stavy slabosti. Napríklad sedím, fajčím, s niekým sa bavím, skrátka normálne fungujem, a z ničoho nič sa začnem mierne kývať dopredu a dozadu, naďalej vnímam a počujem, ale nie som schopná reagovať, len čumím dopredu jak puk. Ale to je tiež nejaká fyzická záležitosť. Alebo debilita.
mne sa to stalo dva krát, a ako bonus k tomu som obdržala poicit, že sa dusím... bola mi strašná zima a aj nejaké halucinácie som mala k tomu, keď sa mi to stálo prvý krát, som sa strašne bála...
takto - je normalne ak sa ti uvolnia svaly, a mas pocit nadnesenosti.. ale stav paralyzy urcite nie je zrovna znak "normalnosti" rozhodne nie, ak sa ti to stava pravidelne..
volakedy v minulosti ked sa nieco podobne stavalo ludom,mysleli si ze ich niekto uriekol,ze za to mozu carodejnice,zli duchovia,satan, potom vzdy vysvetili izbu,cely dom,modlili sa, a tak,, museli mat z takych veci riadne stavy,, a paralyza pri zaspavani,,alebo vnoci pri prebudeni je celkom bezna ale nei to dvakrat prijemne,, ked sa prebudis vsetko vnimas a nemozes pohnut nicim ani prstom..
také sa mi ešte nestalo... občas sa mi stáva také že už zaspávam a ptm mám pocit že niekam padám alebo čo a tak prudko otvorím oči keď mám dopadnúť prípadne ma trocha mykne a tak ale toto ešte nie...
nie ste chori nikto kto to zazil, a nie je to nebezpecne.. ide o ochranny mechanizmus nasho organizmu...telo je pocas spanku paralyzovane aby sme si neublizili vykonavanim ukonov prebiehajucich v sne...
tym co sa to stava casto, zavidim, pretoze mysel je v tom momente volna, odpojena od tela, a vy to mozte vyuzit na uchvatne zazitky...lucidne snenie, astralne cestovanie, uprava podvedomia atd atd...
ak pri tom pocujete pistanie v usiach, ide o to, ze prave opustate svoje telo (dostavate sa do astralnej dimenzie) a mozte cestovat kam len chcete, navstivit priatelov, pozriet si zaujimave miesta na Zemi, ale kludne mozte opustit Zem a pokracovat dalej aj na kraj vesmiru, hranice nie su.. mozte cestovat do minulosti a buducnosti, stretnut sa s mrtvymi, so svojim buducim dokonalejsim "ja", navstivit akasicku kniznicu a dozvediet sa vsetko o vas, vasom poslani na zemi, vasom povode... o vsetkom.
verte mi - mam to odskusane - ak mi neverite presvedcte sa sami.
viac info na: www.astralni-cestovani.org alebo www.3oko.sk
K paralýze dochádza keď máme "živé sny". Spánková paralýza slúži na to, aby sa naše snové pohyby neprenášali na naše fyzické telo, teda aby sme si počas spánku neublížili. Počas tej paralýzy môže dôjsť k halucináciám: vidíme obrazy, alebo zvuky. Osoba si môže myslieť, že niečo stojí pri nich, alebo môže počuť čudné zvuky..Čítala som, že iní mali taký pocit, akoby ich niekto sledoval, ale v miestnosti nikto nebol. Najčastejšie ľudia popisujú pocit, ako by im niečo tlačilo na hrudník. Ťažko sa im dýcha. Môže to trvať od niekoľko sekúnd až po niekoľko minút...
Dnešný životný štýl nie je naklonený tomu, aby človek dobre spal..Preto sa deje tento abnormálny prejav /spanková porucha, patrí medzi "parasomnie"/. Veľa som o tom čítala, lebo som to sama zažila. Bola to pre mňa strašná skúsenosť, lebo práve v tom čase mi zomrel krsný, a prvý krát sa mi to stalo, keď sme spali u krsnej (vzhľadom na to, že bola na tom psychicky veľmi zle) a na jeho strane postele. Poviem vám, je to jedna z najnepríjemnejších vecí...Absolútna bezmocnosť, že ste uveznení vo svojom tele..
@salwiska : zahravanie sa s cim? Astralne cestovali uz staroveki egyptania, buddhisti, hidnuisti, rozni samani a je to bezny jav pri klinickej smrti. Este na to nikto nezomrel. Ak niekto prekracuje hranice bezneho zmyslania je blazon? Ak sa chces dostat niekde dalej musis prekrocit urcite hranice.
minule sa my sníval sne že som na schodoch a zrazu som s nich padala a nemohla som sa pohnuť , alebo ked sa my sniva že bežím pred niečim tak najprv v pohode mozem normalne utekat a potom zrazu sa nemožem ani pohnuť , alebo ked sa my niečo sníva tak ma len tak z ničoho len tak mikne , a ešte sa my stava to že ked sedím alebo ležím a prudko sa postavím tak hned sa my zahmlie pred očami a zaboli ma spanok
no tajk mnesa to stalo nespočetne vela krat prvi krat sa my to stalo asy v 11 rokoch a odftedy samito stava asi 2 krat domesiaca normalne ked ležim a nechcesami spat tak nahle pryyde taka zvlastna unava ktorej vždy podlahnem a potom som vtom napoly som hore a napoli spim vedčinu viem čosa deje okolo mna nemožemsa pohut som ako ochrnuty a ktomu tie pryšerne halucinacie vedčina suto desive postavy ktore savam snažia len ubližit a či stoho strach mavam uprimne povedane nie niesom človek čobi pocitoval strach len jeto nepriemne toje asi všetko vedčinu to prekonam tak žesa zobudim silou vlastnej vole a pojovat zo svojim nehibnim telom jeto dost vičerpavajuce ale nakoniec sa stoho dostanem a som v pohode ......
ahoj, moc sa mi o tom nechce písať, ale zo všetkých komentárov čo som si precitala tvoj prípad je uplne podobný s mojim. Dnešnú noc som prežila podobne ako si opísal ty. Nevieš mi poradiť čo zapricinuje tie halucinacie?..videla som deti ktore mi robili zle ale nemala som až taký veľký strach, muz ktorý sa mi objavoval bol hroznejší, ale pri vedomi boli tie halucinácie nepríjemné. čo je to ? čo sa deje ?
@salwiska len sa uvolni a nevsimaj si to pistanie v usiach a mysli na to ze sa chces dostat zo svojho tela a ono to pride mozes chodit de len chces lietat proste vsetko
@jankadnv neboj sa raz na jednom posedeni taka zena co sa o to zaujima mi to vysvetlila ze najväčším pánom svojho tela si iba ty sama a tie postavy su len tvoj strach cize fantazia, nevsimaj si to a rob to čo som napísal slawiske
Mna spankova paralyza "trapi" pomerne casto, ale az pred par dnami som zistila, ze to je vlastne spankova paralyza, ze to nie je az take neobvykle, a ze je to fyziologicky jav. Mne sa to stava zvycajne hodinu, dve po tom,ako zaspim. Vzdy je to sprevadzane neprijemnymi halucinaciami. Zvycajne vidim, ako sa mi k tvari priblizuju rozne predmety z izby, alebo sa ku mne naklana nejaka osoba. Akurat vcera sa mi zdalo, ze sa pomaly otvaraju dvere, v ktorych stoji nejaka osoba. Je to velmi neprijemne, clovek sa nemoze hybat, iba pasivne vnimat co sa deje. Obycajne sa potom zdesena zobudim a chvilu mi trva, kym si uvedomim, ze to nie je skutocnost. Stalo sa mi, ze som sa zobudila az v stredee izby, alebo na chodbe, po tom ako som zo strachu vyskocila z postele. Niekedy nevidim osoby, ale zda sa mi, ze mam v posteli pavuky, co je asi najhorsi variant, vzhladom na moj odpor k pavukom.
Niektori tu pisete o moznosti ovplyvnit taketo stavy, o vedomom snivani, co astralnom cestovani, vobec si to neviem predstavit, kedze v tomto stave nemam ziadne vedomie, ziadnu volu, je to len pasivne prezivanie strachu, ktore si uvedomim vzdy az nejaku chvilu po prebudeni z paralyzy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Ale chcela by som to zažiť, mne sa také nestalo. Zažívam len stavy slabosti. Napríklad sedím, fajčím, s niekým sa bavím, skrátka normálne fungujem, a z ničoho nič sa začnem mierne kývať dopredu a dozadu, naďalej vnímam a počujem, ale nie som schopná reagovať, len čumím dopredu jak puk. Ale to je tiež nejaká fyzická záležitosť. Alebo debilita.
Aj mne sa to zopárkrát stalo, keď saz prudko posaívím, alebo tak.
No až na tú bolesť hlavy.
No tak, to ti asi neporadím.
@billiejean v @35 To sa aj mne stava
tym co sa to stava casto, zavidim, pretoze mysel je v tom momente volna, odpojena od tela, a vy to mozte vyuzit na uchvatne zazitky...lucidne snenie, astralne cestovanie, uprava podvedomia atd atd...
ak pri tom pocujete pistanie v usiach, ide o to, ze prave opustate svoje telo (dostavate sa do astralnej dimenzie) a mozte cestovat kam len chcete, navstivit priatelov, pozriet si zaujimave miesta na Zemi, ale kludne mozte opustit Zem a pokracovat dalej aj na kraj vesmiru, hranice nie su.. mozte cestovat do minulosti a buducnosti, stretnut sa s mrtvymi, so svojim buducim dokonalejsim "ja", navstivit akasicku kniznicu a dozvediet sa vsetko o vas, vasom poslani na zemi, vasom povode... o vsetkom.
verte mi - mam to odskusane - ak mi neverite presvedcte sa sami.
viac info na: www.astralni-cestovani.org alebo www.3oko.sk
ty si blázon? ved to je zahrávanie sa,, niečo uplne za hranicami násho zmýšlania
Dnešný životný štýl nie je naklonený tomu, aby človek dobre spal..Preto sa deje tento abnormálny prejav /spanková porucha, patrí medzi "parasomnie"/. Veľa som o tom čítala, lebo som to sama zažila. Bola to pre mňa strašná skúsenosť, lebo práve v tom čase mi zomrel krsný, a prvý krát sa mi to stalo, keď sme spali u krsnej (vzhľadom na to, že bola na tom psychicky veľmi zle) a na jeho strane postele. Poviem vám, je to jedna z najnepríjemnejších vecí...Absolútna bezmocnosť, že ste uveznení vo svojom tele..
minule sa my sníval sne že som na schodoch a zrazu som s nich padala a nemohla som sa pohnuť , alebo ked sa my sniva že bežím pred niečim tak najprv v pohode mozem normalne utekat a potom zrazu sa nemožem ani pohnuť , alebo ked sa my niečo sníva tak ma len tak z ničoho len tak mikne , a ešte sa my stava to že ked sedím alebo ležím a prudko sa postavím tak hned sa my zahmlie pred očami a zaboli ma spanok
ahoj, moc sa mi o tom nechce písať, ale zo všetkých komentárov čo som si precitala tvoj prípad je uplne podobný s mojim. Dnešnú noc som prežila podobne ako si opísal ty. Nevieš mi poradiť čo zapricinuje tie halucinacie?..videla som deti ktore mi robili zle ale nemala som až taký veľký strach, muz ktorý sa mi objavoval bol hroznejší, ale pri vedomi boli tie halucinácie nepríjemné. čo je to ? čo sa deje ?
@jankadnv neboj sa raz na jednom posedeni taka zena co sa o to zaujima mi to vysvetlila ze najväčším pánom svojho tela si iba ty sama a tie postavy su len tvoj strach cize fantazia, nevsimaj si to a rob to čo som napísal slawiske
Niektori tu pisete o moznosti ovplyvnit taketo stavy, o vedomom snivani, co astralnom cestovani, vobec si to neviem predstavit, kedze v tomto stave nemam ziadne vedomie, ziadnu volu, je to len pasivne prezivanie strachu, ktore si uvedomim vzdy az nejaku chvilu po prebudeni z paralyzy.