pričina je že deti sa čoraz častejšie chcu podobat na dospelych,chcu drogovat,chlastat a sexovat lebo si myslia že takto budu in a takto budu lepší ako ich rovesníci..
dovod či príčina je ten konzumny svet,to čo beha v telkach a deti to pozeraju ako tam všetci sexuju a chlascu..ja ked som bol maly som pozeraval herkulesa a xenu a chcel som byt silny a neporazitelny tieto decka pozeravaju oc california tak chcu sexovat a chlastat
Ja vám poviem ako to je. Osobne si myslím, že to ani nie je preto, že chcú vyzerať ako dospelí, preto pijú, fajčia a pod. Ale je to skôr tým, že chcú na seba upútať pozornosť. Lebo pubertiak si myslí, že keď má v ruke cigaretu a pod nohami fľašu s alkoholom, tak že je niečo viac...že je stredobod pozornosti. Myslí si, že keď bude na celý autobus vykrikovať "včera som bol ožratý jak prasa", že si o ňom pomyslia ľudia..."ty si ale šrác", alebo že tým pritiahne hlavne osoby opačného pohlavia a stane sa pre nich zaujimavejším. V bežných okruhoch ľudí je ten efekt však presne opačný.
Smolinkaa - neskrývajme sa stále za nejaké problémy. Je to alibizmus prvého stupňa. Bezdomovci, alkoholici, drogisti...každý z nich ti povie, že pije lebo má problémy a utápa ich v alkohole. Ale ako by to vyzeralo keby každý svoje problémy riešil alkoholom ? Problémy má každý človek, tak nech si ich rieši a neožiera sa. Sú to všetko len výhovorky.
njn..je to obyčajná sprostosť ,pubertálna hlúposť.. tak a ked sme to vyriešili už sa možme rozpravať o tom čo by mali davat v telke? mne tak chyba moucha ((
T-r-t-k-o : Mám 15 nikdy som nepil,nefajčil. Hlavný problém je v tom že teenagery potrebujú zapôsobiť na dviečatá alebo opačne, myslia si že tým že budú robi´t veci ako "dospelý" teda piť a fajčíť budú sa druhému pohlaviu páčíť. A typuj z kade majú vzor dospelých? Z amerických filmov... Lenže nie Američania sú hlúpi že to vytvárajú ale my lebo im to kupujeme (licencie na filmy) a prečo im to kupujeme lebo to pozeráme. Myslíte si že keby Američania vyrábaju filmy a nikto ich nepozeral vyrábali ich dalej?
wiete co podla mna newete nikto z was preco to ti "zasrani"robia podla mna ma na to kazdi jeden dowod ci uz je to cisto z frajerini alebo chcu skusit nieco nowe alebo co ja wem co ja mam napr. 15 a fajcim uz 2 a pol roka a co teraz?!wadi to dakomu?!ublizujem tim dakomu?!ne tak preco by som nemohla nicim akurat samu seba...a nezacala som ani kwoli problemom ani kwoli frajerine ani kwoli OC a ani kwoli bobowi a bobekowi tak ked dakto bude taki zlati a bude preswedceni o tom ze we preco som zacala naj mi da pls wedet
2. Robíš to lebo rodičia ty to zakázali (puberta).
3. Chcela si to vyskúšat a navykla si si.
Ty si egoistka! Vieš o tom že týmto ničíš život svojmu nenarodenému bábetku? (Alebo ako pubertiačky myslia) Ty nechceš mať deti však to vravíš každému. Ale keď vyrastieš buď to pochopíš (že chceš mať deti)alebo nebudeš mať deti a v starobe si budeš vravieť "čo som dala tomuto svetu" alebo budeš mať dieťa a to bude mať niečo v sebe (keď budeš fajčiť aj počas tehotenstva) že potrebuje nikotím alebo to dieťa ťa naučí že fajčenie je zlé alebo vôbec nebudeš môcť mať deti...
Michal_2-Hej? to akoze co ma byt? nechcem byt zla ale neuspel si svojimni dovodmi,preco zacala Lucy_77 fajcit ...napr.tvoj prvy dovod:1.Jej mamenka nefajci a ani si ju neviem predstavit s cigaretou v ruke Neznása cigaretovy dym To je zly priklad? ,tvoj druhý dovod:2.Jej to mama nezakazala je mi luto Jej mama ju fajcit nenaucila,tak ju nemoze ani odnaucit Nepaci sa jej to,to je samozrejme,ale ma jej mamenka rozum a ani jej to nezakazuje.Dajme tomu,zeby jej to zakazala Lucy_77 by z trucu fajcila dalej a este viac,a vznikli by medzi nimi len hlupe hadky a mozno neskor nenavist To nie je logicke Treti dovod:3.Chcela vyskusat a navykla si? Vyskusanie je ked zo zvedavosti vyfajci jednu cigaretu,alebo si len potiahne a tak sa navyknut neda A este k tomu,ze je Lucy_77 egoistka Michal_2-uvedom si jednu prostu vec,nikdy nevies,ako dlho budes kracat po tejto zemi a v dnesnej dobe,hladiet do tak dalekej buducnosti je uplne zbytocne...Jo a este jedno Preco by mala 15rocna holka mysliet na "svoje deti"? to nemyslis vazne!Je to jej zivot a nie zivot jej este nenarodenych deti!Ved je to somarina!Ma sa teraz stravovat uplne zdravo,stale cvicit,robit vsetko priaznive pre svoj zivot a svoje zlozvyky,pri ktorych sa taaaaaak ukludni,nechat tak,lebo raz(mozno nie,mozno sa ani len nedozije-viete ako to myslim)mozno bude mat dieta? A ak ano,mala by sa,logicky,uz teraz spravat ako spravna mama,zodpovedne ect.ect. ect... Nemyslis,ze je to hlupost?
Michal_2..ako teba je kkt do toho ci ja cem alebo necem mat det...ale ano cem mat deti a to ze fajcim mi w tom nezabrani nijak lebo az taka hlupa niesom ze uz ked budem tehotna budem tehotna lebo to budem ciet a kedze to babetko budem ciet a budem ciet aby bolo zdrawe tak fajcit prestanem aj ked nie kwoli sebe ale kwoli nemu ale kedze mam len 15 rokow a babetku som ete neuwazowala lebo necem dat swetu dalsiu neplnoletu slobodnu matku ktora by anio newedela sa o dieta postarat..taze asi tolko...a k mojim rodicom sa laskawo newyjadruj lebo mi dawali ten najlpesi priklad aki sa len dal ale to nejde o to ide aj o to ze uz mam wek nato ze sa uz nedrzim wkuse matinej sukne...a to mawa cast nasledky...a ete smolinkaa DAKOWAM SI MILA
jajaj no poviem vam ako to vidim ja... ked prides domov tak mama krici foter pije v pici pride domov foter zbije teba aj mater zatial co ti to tam znasas slovaci sa idu posrat s tatier no ty potrebujes vzor nieco co ta dovedie do hor,zacnes makat zacnes hladat,dobre sa najes partiu si najdes,rodicia sa rozisli zlo doma je mensie no ty si vsak zistil ze vonku je lepsie,cigarety alkohol,novi kamosi co ta znesu dole jak hajnosi,citis sa dobre nebo je modre prides domov len co vykrocis 7 schodov matka krici a do pici jebem na to idem ven splnim si svoj kludny sen, som zly bo som neodniesol so smietia kusok igelitu tak jak ti nieco poviem kaslem na celu legalitu doma so mnou iba mavu mam riesenie dam si travu... tak sa vschopte ludia nemozu za to filmy, piesne ani hnutia kto nema domov,vzory v materinke hlada svoj zivotny styl inde a ti co tak nedopacli su stastlivci
Typek_tak to je tiez nazor mno nesuhlasim s nim welmi lebo ked raz clowek uwazuje a je aspon kusok normalni tak sa z neho fetak alkohloik a ani stwanec ci maniak nestane aj kebi newem co bolo ..mno moj nazor
Lakino...nie niesom dowolim si powedat ale tha uz nemam nawyber zachutilo mi to a prosto to robim...newem ci ma to bawi ale je to uz len zwyk newem ...mozno je to z nudy
niektori tu mate pravdu....ale zabudli ste jeden asi najhlavnejsi dovod!!....:NUDU!!.....si poviete ze aku nudu?....ale co maju mladi robit az tolko moznosti nemaju....a ked sa dostanu do "peknej" partie tak to ide proste s nimi....ja ked som chlasalo abo co... tak v zivote mi nenapadlo ze tym niekoho zaujmem ...islo o ie "stavy"....
som zabudla......ze proste dnesni mladi s unudeni vzdy!!....a mozu za to filmy alebo co?.....pomahaju tomu....ale mozu zato dospeli....sak keby nas k niecomu plbohodnotnemu viedli....
presne thak betus...ja tho nidky nerobim preto ze cem tym niekoho zaujat alebo preto ze mi tho rodicia zakazali alebo preto zeby som tho videla v telke ba dokonca ani nie preto ze mam nejake problemy podla mna je ubohe utapat problemy v alkohole.....proste je muka nieco sa kupi a hned je kazdemu veselsie aspon u nas tho thak chodi....je tho tiez dost ubohe ale co uz my skoro uz ziadnu inu zabavu nepozname....
ja vam poviem svoj pribeh...zacala som fajcit naviedla ma na to kamoska..niec takeho zleho na tom nebolo..nebola som zavisla no ja sprosta som s tym neskoncila na zaciatku a fajcila som dalej ale vzdy ked som sa iba trochu pokusila prestat tak ma stale pokusala az som zacala znova...a co je moj problem??? neviem ako prestat...
No za toto urcite nemozu filmy ani nic take, predsa kazdy ma svoj rozum a ten kto ho ma zdravy asi nezacne pit a fetovat len preto lebo to videl v telke. Robi to preto lebo ho k tomu "nuti"(v podstate nenuti ale ked to robia vsetci preco by mal on byt vynimka?!)spolocnost. Cela civilizacia je skazena a bude to len horsie a horsie. navedu ich na to "kamosi", a niektori si povedia ze budu radsej pit,drogovat s tzv.kamosmi ako byt cisti ale bez priatelov, pretoze ti s ktorymi nechceli pit sa postarali o to aby ziadnych kamosov nemali.Treba si najst ten spravny okruh ludi ktori bud nepiju alebo piju bez toho ze by vas k tomu tiez nutili ak nechcete. No takych najst je niekedy poriadne tazke.Riesenie je v nedohladne.
NO takze vsetkym vam zatial velmi pekne dakujem za prispevky,zatial sme sice este presne neurcili preco nasa mladez pije ale urcite to nie je kvoli amerike (aspon jasi myslim)
Vsetko sa toci len okolo penazi Naco sa robi alkohol a cigarety ked seci vedia ze to k nicomu nevedie a len skodi cloveku ? Peniaze. Preco v baroch , senkoch, stankoch, v potravinach predavaju alkohol a cigarety detom do 18 rokov ? Peniaze, maju vecsie trzby.
Staci aby sa dodrziavali pravidla ze do 18 rokov nic, a hned by bolo lepsie. Viem ze by sa decka k cigam a chlastu nejak dostali. Ale ovela ovela tazsie. Nemali by take moznosti vsetky, a ta mensina by ich mala tazko pravidelne Tj do 18 rokov by boli nahraty, a to znamena ze v 18 by s tym uz hockto nezacal . Otvoreme vam, poviem, kebyze sa dostanem v 18 k cigaretam a dovtedy som uz nefajcil, asi tazko by som sa pre ne rozhodol, pretoze uz by som bol rozumny co som ked som mal pred 15 nebol
Vtedy som bol sprosty ze som s tym zacal, cv 18 by som si to rozmyslel . Nehovorim ze by si to rozmysleli vsetci ale vecsina.
Problem je v detoch, chcu vyzerat drsne, americky, chcu ukazat ze uz su dospeli hoci su stale deti, chcu machrovat v parte, pred cajkami ci chalanmi a preto robia co robia. Ak by zacali ludia proti tomu neco robit, vyriesila by sa vecsia cast problemu. Al epeniaze su silnejsie ako moralka tj asi tolko.
z vlastnej skúsenosti... bola raz jedna malá partia, kt. si raz za čas dala jointa, no tá partia sa zväčšovala, a samozrejme bolo už viac dní v týždni, kedy sme sa oddávali čaru marihuany...
no prišli zase noví ľudia a priniesli so sebou iné drogy, svinstvo... a vtedy si jeden rozumný človek povedal dosť (a to akože ja) a odišiel od nich... a spravil veľmi dobre... necelý mesiac na to som sa dozvedela,ž e býv. partia siahla už aj po tom najstrašnejšom a to po heroíne...bolo mi z toho smutno.. no nedali si povedať a nech si teraz jedia to čo si navarili...
tým som chcela povedať len toľko.. či kamarát abo ne.. ale ked kamarátstvo môže zapríčiniť náš vlastný pád na dno... čo si vyberieme? alkohol, drogy a kamarátov? alebo pokojný život bez toho a menej priateľov? koniec koncov, vždy sa nájde niekto, kto je ako vy, normálny a nepotrebuje k šťastiu chlast či drogy...
lebo také kamarátstva = drogové kamarátstva, t.j. s drogou skvelí kamoši, bez nej nepriatelia a to je svätá pravda!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
dovod či príčina je ten konzumny svet,to čo beha v telkach a deti to pozeraju ako tam všetci sexuju a chlascu..ja ked som bol maly som pozeraval herkulesa a xenu a chcel som byt silny a neporazitelny tieto decka pozeravaju oc california tak chcu sexovat a chlastat
a musim odporovat..bob a bobek je rozpravka kt prezentuje svetu nazor o čistej rase..obidva kraliky boli biele!
čiže bob a bobek jedine že by bol jeden kralik čierny a druhy biely!
1. Rodičia ty dávali zlý príklad.
2. Robíš to lebo rodičia ty to zakázali (puberta).
3. Chcela si to vyskúšat a navykla si si.
Ty si egoistka! Vieš o tom že týmto ničíš život svojmu nenarodenému bábetku? (Alebo ako pubertiačky myslia) Ty nechceš mať deti však to vravíš každému. Ale keď vyrastieš buď to pochopíš (že chceš mať deti)alebo nebudeš mať deti a v starobe si budeš vravieť "čo som dala tomuto svetu" alebo budeš mať dieťa a to bude mať niečo v sebe (keď budeš fajčiť aj počas tehotenstva) že potrebuje nikotím alebo to dieťa ťa naučí že fajčenie je zlé alebo vôbec nebudeš môcť mať deti...
to znamena že si sprosta?
či ako to teda s tebou je?
Vsetko sa toci len okolo penazi Naco sa robi alkohol a cigarety ked seci vedia ze to k nicomu nevedie a len skodi cloveku ? Peniaze. Preco v baroch , senkoch, stankoch, v potravinach predavaju alkohol a cigarety detom do 18 rokov ? Peniaze, maju vecsie trzby.
Staci aby sa dodrziavali pravidla ze do 18 rokov nic, a hned by bolo lepsie. Viem ze by sa decka k cigam a chlastu nejak dostali. Ale ovela ovela tazsie. Nemali by take moznosti vsetky, a ta mensina by ich mala tazko pravidelne Tj do 18 rokov by boli nahraty, a to znamena ze v 18 by s tym uz hockto nezacal . Otvoreme vam, poviem, kebyze sa dostanem v 18 k cigaretam a dovtedy som uz nefajcil, asi tazko by som sa pre ne rozhodol, pretoze uz by som bol rozumny co som ked som mal pred 15 nebol
Vtedy som bol sprosty ze som s tym zacal, cv 18 by som si to rozmyslel . Nehovorim ze by si to rozmysleli vsetci ale vecsina.
Problem je v detoch, chcu vyzerat drsne, americky, chcu ukazat ze uz su dospeli hoci su stale deti, chcu machrovat v parte, pred cajkami ci chalanmi a preto robia co robia. Ak by zacali ludia proti tomu neco robit, vyriesila by sa vecsia cast problemu. Al epeniaze su silnejsie ako moralka tj asi tolko.
z vlastnej skúsenosti... bola raz jedna malá partia, kt. si raz za čas dala jointa, no tá partia sa zväčšovala, a samozrejme bolo už viac dní v týždni, kedy sme sa oddávali čaru marihuany...
no prišli zase noví ľudia a priniesli so sebou iné drogy, svinstvo... a vtedy si jeden rozumný človek povedal dosť (a to akože ja) a odišiel od nich... a spravil veľmi dobre... necelý mesiac na to som sa dozvedela,ž e býv. partia siahla už aj po tom najstrašnejšom a to po heroíne...bolo mi z toho smutno.. no nedali si povedať a nech si teraz jedia to čo si navarili...
tým som chcela povedať len toľko.. či kamarát abo ne.. ale ked kamarátstvo môže zapríčiniť náš vlastný pád na dno... čo si vyberieme? alkohol, drogy a kamarátov? alebo pokojný život bez toho a menej priateľov? koniec koncov, vždy sa nájde niekto, kto je ako vy, normálny a nepotrebuje k šťastiu chlast či drogy...
lebo také kamarátstva = drogové kamarátstva, t.j. s drogou skvelí kamoši, bez nej nepriatelia a to je svätá pravda!