Stará známa téma, 1. Slovenský štát. Aký zdieľate názor, a prečo?
nacizmus na každom kroku.##niečo dobré, niečo zlé.##neuznávam ho ako samostatný štát.##obdivujem jeho hospodársky rast.##uznávam ho spolu s prezidentom Jozefom Tisom.##iná možnosť.
Dnes som mal dosť pekné nervy keď som k doktorke prišiel o 6:45 - Začala ordinovať 8:30 a ja som sa dostal na radu až o 10:25. Lebo vyvolení majú prednosť.
@blacktears Áno, bábätká a objednaní. Preto mám na to nervy, lebo by si mohla spraviť aspoň zvlásť deň pre tých objednaných. Aby tam proste ľudia čakali 4 hodiny (a tí čo prišli 30 minút po mne kľudne aj 6) sa mi zdá dosť neľudské. A mala napísané že ordinuje od 8:30 - to som vedel. Ale dávali sa časenky a dvadsiaty som skončiť teda nechcel. A aj keď som prišiel takmer 2 hodiny pred tým ako začala ordinovať, dostalo sa mi až štvrté číslo.
@inequity tak to si riadny pošuk keď napíšeš neznášam Slovensko na základe nejakých situácii a pár ľudí a pritom comment úplne mimo témy, ty si asi fakt pošuk...
a k téme nikdy to nebolo super, ani teraz nie je, no potom prišli aj horšie časy, dúfam že sa história nebude opakovať
@fanklublbl nevšimol som si v nadpise to "1." a to hneď spraví rozdiel, nemusíš ma hneď označovať za pošuka.
A vieš podľa čoho sa posudzujú veci? Podľa situácií. Že nemám rád Slovensko je môj názor a nezmením ho kvôli dokonalým ľuďom čo vôbec nie sú pošuci, ako si napríklad ty. Keď tu chceš byť, pre mňa za mňa tu na Slovensku aj umri, ale mne sa do toho nemontuj.
v danom case a situacii najlepsie mozno riesenie,nic ine sa robit nedalo kedze sa na nas vsetci vysrali hovorim o vzniku prvej SR nie o antisemitskej politike
@joshhua jasne nadavajte na zdravotnictvo experti a pritom ho mate skoro zadarmo a veuju sa vam profesionali...nebojte pride zmena , bude aj u nas zdravotnictvo na americky sposob a potom budete spominat ako lacno bolo lebo slovac si za liecbu nepriplati ale bude len pindat...
myslim, ze problematika slovenskeho statu sa neda zhrnut do nejakych siestich kratkych viet. je to tema, na ktoru by sa dalo diskutovat hodiny a ako celok sa neda brat iba z jedneho hladiska. existuju iste pozitivne aj negativne fakty, ktore treba od seba odlisovat a zaroven spolu prepajat. a aky uz len moze byt nazor na stat? mozes mat podla mna nazor na iste udalosti v state, na niektore fakty, strukturu, organizaciu a podobne. ale mat nazor na stat ako celok? stat, ktory je tvoreny uzemim, organmi a hlavne ludmi?
po tom ako nas ojebala cela britania s francuzskom, nebola viac menej ina moznost... ostat s cechmi proti nemecku by bola samovrazda...a rozdelenie medzi madarov a poliakov by tiez nebolo hocico
@inequity počuvaj ty čo tu ešte robiš , šak hranice su otvorene možeš isť ...aha boss bossov musel u lekara čakať ....jasne že si musel ....keby si bol boss objednaš sa a ideš si ako pan ...zavolaš ..dostaneš čas ...prideš vykešuješ ...kde je ako problem ? ...takto funguje ten naš system a všade inde tiež ....kto zaplatí ten ide .... a čo sa tyka toho tvojho príspevku vôbec ....máš dosť rokov na to aby si si prečítal poriadne názov a o čo sa jedná ,...a až tak sa vyjadril ...... inač musel som si zase podjebnuť lebo mam rad takych ako ty ...najmudrejších čo sa sami davajú dole
@strommen2428 ja narozdiel od teba VIEM šetriť, nebudem si priplácať ešte za takéto pičoviny. A mám na Slovensku priateľku čo má 15, myslíš si, že teda môžem len tak odísť a nechať ju tu? Nie, to by som na to musel byť taký kokot ako ty a to nie som.
A nemám za potrebu byť boss.
To máš tak, ja viem že si si musel podjebnúť, aj čivavy vyskakujú na buldogov.
@aguri500 smiešne. nemám nič proti Slovensku. ale myslím si že každý normálne zmýšľajúci človek uzná že zdravotníctvo na Slovensku je v zlom stave. a s tým "venujú sa vám len profesionáli" ... je tu veľa doktorov z predchádzajúceho režimu, ktorý dostali diplom za vieme čo.
a to že je zadarmo je super. a neporovnával by som zdravotníctvo v USA a u nás.. to je dosť blbé.
@joshhua smiesne su tvoje vyjadrenia.ked uz sa bavime o byvalom rezime tak sice bol komunizmus hrozny ale zdravotnictvo bolo na vysokej urovni. ano zdravotnictvo je na tom zle a je nutna zmena , zmena na americky sposob a nezhadzuj nase zdravotnictvo a lekarov lebo zrejme nemas ani potuchy o tom ake studie na slovensku prebiehaju a ake kapacity na slovensku mame...
urcite si napr. nevedel ,ze v kosiciach bol 2 krat celosvetovy kardiologicky kongres ale zbytocne sa budem o tom bavit s niekym co kritizuje vsetko co vidi...mame aj moderne kliniky , mozes si vybrat kde pojdes a ak mas na to tak si mozes zaplatit vysoky standart.
@aguri500 zmena na americký spôsob... nie sme v amerike, myslím si že na spoplatnenie si ešte počkáme. a nevylučujem že máme kapacity, ja len hovorím o celkovom stave. a nekritizujem všetko ale narozdiel od niekoho neglorifikujem ... vykresľuješ slovenské zdravotníctvo ako niečo nadpozemské ... ale nazor ti neberem, asi je to vplyvom okolia..
@strommen2428 ty si debil ako už čistý? Tak si zle prečítal nadpis. A čo? Napísal svoj názor, ktorý si myslel, že sa týka témy. A kto tu hovorí o bossoch? Nepoznám ťa osobne, a ani radšej nechcem, ale pri všetkej úcte, nedávaj tu dole ľudí, čo si to nezaslúžia.
@sugy1 on si to zasluzi .... na to jak sa prezentuje proti mne by mal byt natolko sikovny ze dokaze spravne precitat temu diskusie .... to snad dokaze aj 12 rocny clovek ..... po dalsie ...jak tu niekto zalozi temu napr . ci bolo za sociku lepsie ...toho co by to tvrdil dokaze zakopat pod ciernu zem .... tak ma co chcel ....co sa stazuje .... , ked nechce u doktora cakat nech si zaplati ..takto funguje svet za kapitalizmu ...kto zaplati ten ide ...
@sugy1 ty si jebnuty kokot tak akurat ,.... nehovorim ze som za socik ...... ale nie som clovek ....ktory hovori ze socializmus je kokotina a potom sa stazuje ze musi u doktora cakat ked ide skor ten kto si za to zaplati ..... budme trosku objektivní a sebakritickí ok ?
Kinda nutnost pre nasu existenciu ako slovenskeho, resp. ceskoslovenskeho statu. Najvacsie zverstva a priame boje nas v podstate obisli, politicky vyhovujucim obcanom nebolo zle.
@esus ty keď chceš poúčať o tom aké je Slovensko úžasné, najprv sa nauč písať. Nedivím sa že nechápeš, ja vidím aj trošku ďalej ako na Slovensko. Keď je ti tu dobre tak si tu buď a teš sa ako tvoje vnúčatká budú ešte splácať dlhy vláde.
Za svoje pisanie sa ospravedlnujem, lebo pisem prilis rychlo... A netvrdim ze Slovensko je vyborne ze sa tu lahko zije, ale je to moja domovina a mam ju rad... Dufam ze ked budem môct volit tak to zmeni cela moja generacia....
Ten fakt, že malé štáty nemôžu uniknúť vplyvu tých väčších, je normálna poučka z medzinárodného práva, ktorá platí, vždy platila, a aj platiť bude. A v súčasnosti Slovensko nie je satelitom USA (resp. rukojemníkom v rukách bruselských byrokratov)? Po vojne snáď ČSR nebola satelitom ZSSR?
Rozdiel bol však v tom, že kým Nemecko (na rozdiel od USA či ZSSR) bolo voči Slovensku kultúrne blízkym štátom a asi 90% vecí ponechalo na tom, ako si to sami Slováci zariadia, Rusi tu po vojne všetko do bodky riadili a po r. 1989 nám bol zase (zo strany USA a "európskych štruktúr") vnútený liberalizmus, primitívna forma kapitalizmu a povinnosť všetko každému tolerovať.
Faktom zostáva, že Nemecko pomohlo Slovensku k samostatnosti a zbavilo túto krajinu pražského centralizmu. Viete, koľko českých žandárov, dôstojníkov a iných ľudí tu Praha nanominovala, kým slovenskí ľudia nemali prácu??? Vyššie miesta boli počas 1. ČSR vyhradené výlučne pre Čechov.
A ešte dodám, že s prechodom východného frontu cez Bratislavu (4. 4. 1945) zo Slovenska zmizla posledná SOLÍDNA kresťanská strana (HSĽS)... Také projekty ako KDH, SDKÚ a SNS nás len ťahajú hlbšie do morálnej krízy a v skutočnosti ani KDH nie je schopné postaviť sa otvorene proti potratom... Nie sú o nič lepší ako SMER a súdruh Fico.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Dnes som mal dosť pekné nervy keď som k doktorke prišiel o 6:45 - Začala ordinovať 8:30 a ja som sa dostal na radu až o 10:25. Lebo vyvolení majú prednosť.
a pani doktorka mala aky cas na dverach, ze od kolkej ordinuje?
ale tiez nemam najlepsie skusenosti s doktormi
a k téme nikdy to nebolo super, ani teraz nie je, no potom prišli aj horšie časy, dúfam že sa história nebude opakovať
A vieš podľa čoho sa posudzujú veci? Podľa situácií. Že nemám rád Slovensko je môj názor a nezmením ho kvôli dokonalým ľuďom čo vôbec nie sú pošuci, ako si napríklad ty. Keď tu chceš byť, pre mňa za mňa tu na Slovensku aj umri, ale mne sa do toho nemontuj.
@joshhua jasne nadavajte na zdravotnictvo experti a pritom ho mate skoro zadarmo a veuju sa vam profesionali...nebojte pride zmena , bude aj u nas zdravotnictvo na americky sposob a potom budete spominat ako lacno bolo lebo slovac si za liecbu nepriplati ale bude len pindat...
A nemám za potrebu byť boss.
To máš tak, ja viem že si si musel podjebnúť, aj čivavy vyskakujú na buldogov.
a to že je zadarmo je super. a neporovnával by som zdravotníctvo v USA a u nás.. to je dosť blbé.
urcite si napr. nevedel ,ze v kosiciach bol 2 krat celosvetovy kardiologicky kongres ale zbytocne sa budem o tom bavit s niekym co kritizuje vsetko co vidi...mame aj moderne kliniky , mozes si vybrat kde pojdes a ak mas na to tak si mozes zaplatit vysoky standart.
postupne treba zavadzat novy system , sucasna situacia nie je dobra , problemov je viacero ale tie sa primarne netykaju pacientov...
Polícia na dávanie dole za debilné názory som tu ja, kolini a adrianne tak nabudúce pŕŕŕ, ok
a to že ide skorej ten čo si zaplatí? to je zlá stránka kapitalizmu... ale fakt zlá. A nemalo by to tak byť
Politicky a ludsky uboha fraska.
mal by si sám hneď vypadnúť zo Slovenska. P.S. každí čaká u doktora a keď ty je ľúto sa objednať tak si proste počkáš taký je systém
P.S. Slovenský štát bol dobrý a Slováci si v ňom žili dobre na to že bola vojna......
Ten fakt, že malé štáty nemôžu uniknúť vplyvu tých väčších, je normálna poučka z medzinárodného práva, ktorá platí, vždy platila, a aj platiť bude. A v súčasnosti Slovensko nie je satelitom USA (resp. rukojemníkom v rukách bruselských byrokratov)? Po vojne snáď ČSR nebola satelitom ZSSR?
Rozdiel bol však v tom, že kým Nemecko (na rozdiel od USA či ZSSR) bolo voči Slovensku kultúrne blízkym štátom a asi 90% vecí ponechalo na tom, ako si to sami Slováci zariadia, Rusi tu po vojne všetko do bodky riadili a po r. 1989 nám bol zase (zo strany USA a "európskych štruktúr") vnútený liberalizmus, primitívna forma kapitalizmu a povinnosť všetko každému tolerovať.
Faktom zostáva, že Nemecko pomohlo Slovensku k samostatnosti a zbavilo túto krajinu pražského centralizmu. Viete, koľko českých žandárov, dôstojníkov a iných ľudí tu Praha nanominovala, kým slovenskí ľudia nemali prácu??? Vyššie miesta boli počas 1. ČSR vyhradené výlučne pre Čechov.
A ešte dodám, že s prechodom východného frontu cez Bratislavu (4. 4. 1945) zo Slovenska zmizla posledná SOLÍDNA kresťanská strana (HSĽS)... Také projekty ako KDH, SDKÚ a SNS nás len ťahajú hlbšie do morálnej krízy a v skutočnosti ani KDH nie je schopné postaviť sa otvorene proti potratom... Nie sú o nič lepší ako SMER a súdruh Fico.
Súhlasím Treba viac slovenských kresťanských vlastencov
Tí kozmopoliti, svetobežníci a ľudia, ktorí opovrhujú Slovenskom, mi už lezú na nervy... Nech si idú do USA a starajú sa o seba.