Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom make-upu, takže aký make-up by som mala používať na zjednotenie tonu pleti a aby aj dobre kryl?(nemal by až veľmi škodiť pleti) A potom niečo ako sa zbaviť vyrážok- skôr niečo prírodne ?
ja som max spokojná s makeupom od La roche - possay: toleriane teint (kúpiš v lekárni ) , krycí je maximálne, určený pre citlivejšiu pleť - upokojuje vďaka termálnej vode čo v sebe má a možno sa ti bude zdať, že doň treba viac zainvestovať, lenže vydrží 7-8 mesiacov, tým pádom vyjde lacnejšie ako tie drogériové
ale ako povedala @luc.ka , toto je fakt veľmi individuálne ...
@lovinme aký máš odtieň? už dlho nad ním rozmýšľam len bohužiaľ neviem žiadno zohnať vzorku a neviem, ktorý odtieň by mi bol a fakt sa mi nechce vyhadzovať zbytočne peniaze.
@greyness no ja mám 11 mám dosť svetlú pleť... 13 používam iba keď som veľmi veľmi hnedá v lete po dovolenke a 15 to je tekutá čokoláda odtieň je aj 10 ale to je brutál bieloba...fakt nikde v lekárni si nezohnala? a majú aj BB najnovšie...
@luc.ka to vážne? to máme doma a mama ma stále prehovára, nech to skúsim, ale nemám rada, ako to pípa, ani to svetlo, lebo občas zasvieti do očí...a odľa nej je to na všetko možné vrátane chrípky a alergií plus najnovšie, čo máme násadce iných farieb, tie majú aj príručku na čo všetko účinkujú (choroby všetkých sústav tam popísali, aj kedy aké svetielko...čiže mne to príde ako podvod a náhoda, ak to účinkuje)
nie je to podvod. veď to je všeobecne známy fakt, že slnko pokožke prospieva (ofc teraz si predstavme ideálny svet pred 500 rokmi, keď sme ešte nemali ozónovú vrstvu ako sitko). a tá lampa produkuje svetlo podobné slnečnému - len bez tých škodlivých uv zložiek (neviem presne, ako sa to volá, už dávno som to čítala), čo opaľujú a spaľujú.
akože neviem, či je to účinné na všetky problémy, ako sa tam píše, pri zapálených kĺboch a vnútornostiach by som aj ja bola dosť skeptická ale koža je zvonku, tam to pôsobí priamo, čiže je pre mňa ľahšie uveriť tomu, že to má účinok.
používala som ju denne, a ako nemala som dokonalú pleť, ale aspoň sa mi už na ksichte nič nezapaľovalo, a potom sa nám dojebal adaptér, tak cca mesiac som to nepoužívala, a všetko sa mi vrátilo do toho pôvodného zlého stavu... už ju mám späť a funkčnú, tak teraz sledujem, koľko to potrvá, kým sa mi to zlepší.
nemám dôvod považovať to za náhodu, keďže vidím rozdiel.
na to pípanie som si zvykla už, a sa mi zdá, že keď je zapnutá dlhšie, tak už ani nepípa (len dúfam, že to neznamená, že sa pokazí a to svetlo mi nevadí ani keď zasvietim do oka niežeby som to robila, ale tak stane sa a to som na slnečné svetlo dosť citlivá, už pomaly musím mať slnečné okuliare aj keď je pod mrakom.
sice som chalan ale na pleť dobre pomáha kokosový olej . Ak máš fakt mastnú pleť na noc dávať si detský púder a tvár poriadne vysušiť. Z antibiotík najlepšie účinkuje Zynerit, myslím že ten už predpisuje lekárka. Ak máš vyrážky tak by som make-upom štril moc dobre tomu neprospieva, i ked to dosť ťažke pre Vás vybehnúť von bez make-upu
a ešte piť vela hlavne vodu to je základ. Najlepšie s väčším obsahom zinku, ale takú asi nekúpiš tak je dobré si ked tak dokúpiť zniok ako doplnok stravy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
odpoveď na mejkap tu nedostaneš, resp. dostaneš ich nekonečno, a budú ti prd platné, lebo je to veľmi individuálne.
ale ako povedala @luc.ka , toto je fakt veľmi individuálne ...
aloe vera gel - na tvar
makeup - do kosa
nie je to podvod. veď to je všeobecne známy fakt, že slnko pokožke prospieva (ofc teraz si predstavme ideálny svet pred 500 rokmi, keď sme ešte nemali ozónovú vrstvu ako sitko). a tá lampa produkuje svetlo podobné slnečnému - len bez tých škodlivých uv zložiek (neviem presne, ako sa to volá, už dávno som to čítala), čo opaľujú a spaľujú.
akože neviem, či je to účinné na všetky problémy, ako sa tam píše, pri zapálených kĺboch a vnútornostiach by som aj ja bola dosť skeptická ale koža je zvonku, tam to pôsobí priamo, čiže je pre mňa ľahšie uveriť tomu, že to má účinok.
používala som ju denne, a ako nemala som dokonalú pleť, ale aspoň sa mi už na ksichte nič nezapaľovalo, a potom sa nám dojebal adaptér, tak cca mesiac som to nepoužívala, a všetko sa mi vrátilo do toho pôvodného zlého stavu... už ju mám späť a funkčnú, tak teraz sledujem, koľko to potrvá, kým sa mi to zlepší.
nemám dôvod považovať to za náhodu, keďže vidím rozdiel.
na to pípanie som si zvykla už, a sa mi zdá, že keď je zapnutá dlhšie, tak už ani nepípa (len dúfam, že to neznamená, že sa pokazí a to svetlo mi nevadí ani keď zasvietim do oka niežeby som to robila, ale tak stane sa a to som na slnečné svetlo dosť citlivá, už pomaly musím mať slnečné okuliare aj keď je pod mrakom.