Miestni by sa určite potešili, lebo v súčasnej situácii to s Ukrajinou vyzerá veľmi zle. Takto by sa jednoducho stali súčasťou EÚ aj NATO, bez ohľadu na to, či bude zvyšok Ukrajiny pod vplyvom Ruska. Navyše tu žijú hlavne Rusíni, ktorí sú blízki Slovákom.
Jednoznačne som za. A takto by sa dalo vykľučkovať minimálne v prípade tohto regiónu aj z vyhrážok Putina s čistým štítom. Akurát že oni už deklarovali, že budú bojovať, čiže aby to nebolo proti ich vôli. A tiež pochybujem, že Slovensko je schopné im niečo také ponúknuť, keď to nedokázalo ani v čase, keď si v 1992 alebo kedy sami odhlasovali 72% myslím, že by sa chceli pripojiť k Slovensku.
@teal@2 Takto, mám odtial dve známe, bývalé spolužiačky z VŠ. Jedna z Perečína pri Užhorode hovorila takou slovenčinou, že som myslel, že je normálne Slovenka a druhá niekde od Mukačeva síce horšie, ale zasa vždy vravela, že na Slovensku sa žije oveľa lepšie a som s ňou v kontakte aj teraz a rodina sa chystá presťahovať na Slovensko. Takže áno, potešili by sa, väčšina z nich určite.
Však my sa nevieme postarať ani o Gemer a Zemplín. Ďalšie hladové doliny nám určite nepomôžu
Som za to aby mala Ukrajina svoje suverénne územie, aké mala pred 2014.
Akurát by sme mohli zlepšiť spoluprácu s ňou a otvoriť ďalšie hraničné prechody, lebo tých 2.5 + vlak mi príde vcelku málo. Ešte keď je to mimo schengen, tak sa tam furt stojí. Rozumiem, že UA nie je AT, ale ak s AT máme len v BA 5 prechodov + 2 železničné, tak s UA by sme na celej hranici mohli mať aspoň 5 + železničný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Som za to aby mala Ukrajina svoje suverénne územie, aké mala pred 2014.
Akurát by sme mohli zlepšiť spoluprácu s ňou a otvoriť ďalšie hraničné prechody, lebo tých 2.5 + vlak mi príde vcelku málo. Ešte keď je to mimo schengen, tak sa tam furt stojí. Rozumiem, že UA nie je AT, ale ak s AT máme len v BA 5 prechodov + 2 železničné, tak s UA by sme na celej hranici mohli mať aspoň 5 + železničný.