sme členom NATO a máme voči tejto aliancií nejaké záväzky. Slovensko ako menej významný člen si potrebuje zvýšiť rating a tak sa priatie troch arabov javí ako výhodná dohoda medzi SR a NATO, napriek tomu že má väčšina širokej verejnosti opačný názor, ale tak je to asi vo všetkých krajinách ktorých sa to dotklo...
guantanama je uz velmi dlho znama tym ze tam siel kazdy kto neposluchol
tak isto ako STB zobrali kazdeho kto povedal nie tak tam zatvaraju ludi
a co ty vies ci prave tvoj sused nebol dakedy vo vazbe a ci sedel tu alebo mimo SR..
je mi to jedno.. ale ked si o tom precitas viac zisits ze sem davaju "nebezpecnych" ktori maju dobre spravanie atd. maju sa tu naucit mravom a slovensky jazyk a potom dostat niekde pracu..
@Hasky ja len premýšlam či na to máme, finančne, ľudsky a tak. Viem, že ako člen MATO máme záväzky, no nestačil by jeden? A načo kol toho toľko tajností?
je sice fajn ze tu idu dat do vezenia 3 arabov ci afgancov ale problem nastane vtedy ked mozu poziadat aby tu bival z rodinou a nemusi sa odstahovat do svojej krajiny cim chcem povedat ze ked budu davat sem veznov z guantamana tak tu bude prevladat viac guantamanavcou nez slovakov...
@morbidustechnikus jeden väzeň stojí daňových poplatníkov okolo 4000Euro/rok, ale podľa médií ich pošlú do tábora pre utečencov v Medveďove a zrejme ich po čase aj pustia na slobodu, keďže ich jurisdikcia USA za tých 9 rokov väznenia neodsúdila (alebo dokonca ani neobvinila) a môžu požiadať u nás o azyl...
@Husky Nehovorim o statute vazna, aj ked 4 tacy na rok je i tak slusne. Minuly rok prepusteny z guantanama je prikladom toho, ze od statu do kt prisiel dostal novu identitu, byt, pracu a pritom mu zakladne veci hradil stat.
@Pernik Nepodcenuj Islamistov, francuzsko tiez nebola islamska krajina, pustili si par a uz im diktuju svoje. Normalne ale, su mnou vitany, len nie niekto z Guantanama. USA z nich spravilo teroristov ze ich nikde nechcu, nech sa o nich staraju. A prezumcia neviny ma aj svoj opacny efekt.
@Lucates kukni moj blog, mne nejde o ich spajanie, ale o princip, ze sme prilis chudobna krajina, kt nema na udrzanie svojich, nie aby sme si tu este volali americky problem.
@15 lenze francuzko bolo v minulosti kolonialna velmoc. takze vetsina, alebo velka cast z tych pristahovalcou je tam z byvalich francuzkich kolonii, ako alzir, a kopec dalsich byvalich francuzkich kolonii v afrike.
nech sa na mna nikdo nehneva ale slovensko nieje taky bohaty stat aby mohli zivit nejakych arabov. je tisic milionov nezamestnanych a mi ideme brat nejakych arabov co sedeli! inak osobne by som tam nechcela byvat kde budu oni! bala by som sa spat! :/
Ja proti nie som... podľa mňa tí ex-väzni budú len šťastní, že môžu začať nový život niekde mimo toho novodobého koncentráku... Určite to neohrozí bezpečnosť na SVK...
hlavne,že pomaly celý svet už vie o prešľape slov.polície a just nám ich tu chcú strepať.dosť som sa na tom zasmiala,keď som to prvýkrát počula v správach ale naozaj som musela porozmýšľať či sú tí ľudia normálny...toť môj názor
@Morbidustechnikus Problém je v tom, že francúzsko je problém sám o sebe. Za to čo sa tam deje si môžu hlavne sami s ich imigračnou benevolenciou, ktorá sa im vyplatila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
...ale inák som rád, že ten koncentrák konečne rušia.
sme členom NATO a máme voči tejto aliancií nejaké záväzky. Slovensko ako menej významný člen si potrebuje zvýšiť rating a tak sa priatie troch arabov javí ako výhodná dohoda medzi SR a NATO, napriek tomu že má väčšina širokej verejnosti opačný názor, ale tak je to asi vo všetkých krajinách ktorých sa to dotklo...
guantanama je uz velmi dlho znama tym ze tam siel kazdy kto neposluchol
tak isto ako STB zobrali kazdeho kto povedal nie tak tam zatvaraju ludi
a co ty vies ci prave tvoj sused nebol dakedy vo vazbe a ci sedel tu alebo mimo SR..
je mi to jedno.. ale ked si o tom precitas viac zisits ze sem davaju "nebezpecnych" ktori maju dobre spravanie atd. maju sa tu naucit mravom a slovensky jazyk a potom dostat niekde pracu..
je sice fajn ze tu idu dat do vezenia 3 arabov ci afgancov ale problem nastane vtedy ked mozu poziadat aby tu bival z rodinou a nemusi sa odstahovat do svojej krajiny cim chcem povedat ze ked budu davat sem veznov z guantamana tak tu bude prevladat viac guantamanavcou nez slovakov...
@Feex8 Až na to, že nikomu z tých 300 ľudí na Guantanáme nebola dokázaná žiadna vina a ani s jedným nebol vykonaný súdny proces.
@Lucates kukni moj blog, mne nejde o ich spajanie, ale o princip, ze sme prilis chudobna krajina, kt nema na udrzanie svojich, nie aby sme si tu este volali americky problem.
@morbidustechnikus