Ja som za pozvánky, pokial budú naozaj fungovať. A ak nie pozvánky, tak niečo, čo zamedzi prístup fejkom. Možno telefónne číslo? Ale až tak sa v tom nevyznám, trebárs stačí aj ten google/FB účet, ale veď tam si tiež môže ktokoľvek vytvoriť kedykolvek fejk ucty, nie? Telefónne číslo mi preto príde istejšie. Ale naozaj sa v tom neorientujem, neviem, ake moznosti sú nakoľko reálne a účinne.
Teda... Mam na mysli, aby sa nemhlo viac nickov registrovať cez jedno telefónne číslo. ...Overenie cez SMS či mail podla mňa nestačí. Aspoň teda nie na tejto stránke, kde záujem registrovať sa je najma od ľudí, ktorí tu už rgistrovani sú.
Ja mam náhodou s pozvankami tu dobru skusenot. Teda... Dobru, až kým sa neukázalo, že to nefunguje. Krátko po spusteni NB som dala status, nech mi napise mail ktokolvk, kto ma záujem sa tu registrovať, ale len pod podmienkou, že si zatlefonujeme. Napísal mi jeden fajn chalan, vymenili sme si par mailov a aj sme si zavolali, ja som na základe vopred pripravenych niekoľkých otázok, o ktorých som sa s nim rozprávala, zistila, ze je to uplne v pohode chalan a dalsie veci, ktore ma utvrdili v tom, ze bude super, ak sa tu registruje. Naozaj bol to asi pol hodinový telefonát a myslim si, ze viem odhadnúť za taky cas človeka.
Problém začal, ked mu neprišiel registračný email. Ja som mu poradila, aby napisal na mail birdz (zavináč) birdz.sk. Napisal, no bez odpovede, bol z toho nestastny, tak som následne ja napísala TS adminovi, ze čo je vo veci. Ten mi odpísal, aby som mu napisala jeho mail a on zisti o čo ide. Na druhy den sa mi ozval, ze ziadnu odpoved nedostal. A ja tiez nie. Par dni bolo ticho, pozvánka nepouzta, tak som mu zavolala. Zdvihol, velmi mi dakoval za ochotu a pomoc, ale vraj to stale nejde. Skúšal to niekoľko krat, dokonca niekoľko krat písal aj na mail podpory a nikto mu neodpovedal. Bolo to presne v tom čase, kedy sa pôvodný admin akoby "odmlčal" a neodpovedal uz ani mne ani nikomu. Naozaj si uz nepamatam kedy, ale mohlo to byt mozno tak na prelome januára a februára. Doteraz sa mu registrovať nepodarilo, ale predpokladám, ze po týždni snahy, neuspesnych pokusov a mailov bez odpovede to asi vzdal. @admin dalo by sa s tym, velmi prosim, este niečo spravit? Alebo to bola nejaká vseobecna chyba vtedy, ktorá uz je opravena? Dakujem moc vopred za pripadnu odpoved
A moj pripad je jeden z mnohych, napriklad @Marjy77 tuším nedávno vravela, ze pozná az 7 ludi, ktorým sa tu nepodarilo registrovať (ak si to zle pamätám, tak ma prosim opravte). A aj ďalší majú tuto skusenost. Tak neviem, ako to je teda... Pretože ja by som rada svoje pozvánky rozdala, ale tym, ze to podmienujem mailami a telefonátom, tak sa mi do toho uplne nechce teda, pokial ma byt nakoniec cela moja snaha zbytočná
To je asi jedno, nikto nový sem asi aj tak nepríde, skôr by bolo dobré zrušiť tú nezmyselnú captchu, bezpečnostné opatrenia ako keby sa človek prihlasoval na server NSA dpč
@azizi@1 existuju stranky ktore ti vytvoria virtualne fake cislo, alebo fake mail. Takze obist sa to da. Jedina istota by bola registracia cez doklad totoznosti, teda na obciansky preukaz
@screamose@10 To ozaj? Nikdy som o niečom takom nepočula. A cez tie stránky sa da aj odpovedať na SMS? Ale mozno sa to da nejak zabezpečiť aj proti tomu. A tiez si myslim, ze o tom asi len malo ludi vie, takže by to nemusel byt taky problem. Ide len o to, aby sa tu neregistrovalo vela takých trollov, ako si ty.
...A poznáš nejaké weby, ktoré majú registraciu cez OP? Lebo to je asi dost osobná informacia a celkovo si neviem vobec predstaviť, ako by to mohlo fungovat.
@admin@13 Ďakujem, takze ak tomu spravne rozumiem, tie spominane weby na generovanie telefónnych čísel tu fungovat nemôžu, lebo sa cez ne nedá posielať SMS? A este by ma zaujimalo, je to zabezpečene aj proti tomu, aby sa niekto registroval 2x z jedného čísla?
S tym cislom by to asi bolo fajn, nemohol by si jeden clovek spravit tristo uctov ak by nemal tolko ludi ochotnych ho nechat poslat si smsku ale samozrejme by sa to uz nemalo tykat nas co sme tu davno takze aktualne ucty by uz mali zostat bez sms overenia lebo to by zas odradilo vela ludi sem chodit
No je jasné, že pokial tu budú registrácie konečne (???) tak by mala byť aj reklama...
pokiaľ budú cez Facebook s X fake-účtami, alebo fakeovými emailovým adresami, tak bude mať admin prácu a tým viac čím viac to tu narastie... ak vôbec.
Pokial bude cez telefónne číslo, zas toľko trollov sem isto nepríde, pretože bežne sa nedostaneš k číslu viac ako 10 ľudí aj keby si babkám dedkom kamošom pobral mobily kvoli takej stupidite. Čiže menej práce pre Adminov s kontrolou obsahu. Čo to stojí, je zase druhá vec.
Každopádne to tu už treba otvoriť. Nie je iná cesta. Ak to neskapalo doteraz, tak to rozbehnite. Lebo keď niečo hľadá človek v googli, tak pomerne často mu zobrazí nejaké fórum na birdzi... najmä z minulosti... takže niekto by tu predsalen zavítať mohol...
Tak ja asi za to číslo hlasujem.
Práve som sa sem dostal registráciou cez mail bez pozvánky a som rád. Zaujímal ma obsah tu ale nevedel som sa sem dostať, tak som to občas kukol a tadá, díky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Aj tak nie je reálna perspektíva, že by sem chceli húfne chodiť noví a normálni užívatelia. Preto sa tie pozvánky zaviedli.
Problém začal, ked mu neprišiel registračný email. Ja som mu poradila, aby napisal na mail birdz (zavináč) birdz.sk. Napisal, no bez odpovede, bol z toho nestastny, tak som následne ja napísala TS adminovi, ze čo je vo veci. Ten mi odpísal, aby som mu napisala jeho mail a on zisti o čo ide. Na druhy den sa mi ozval, ze ziadnu odpoved nedostal. A ja tiez nie. Par dni bolo ticho, pozvánka nepouzta, tak som mu zavolala. Zdvihol, velmi mi dakoval za ochotu a pomoc, ale vraj to stale nejde. Skúšal to niekoľko krat, dokonca niekoľko krat písal aj na mail podpory a nikto mu neodpovedal. Bolo to presne v tom čase, kedy sa pôvodný admin akoby "odmlčal" a neodpovedal uz ani mne ani nikomu. Naozaj si uz nepamatam kedy, ale mohlo to byt mozno tak na prelome januára a februára. Doteraz sa mu registrovať nepodarilo, ale predpokladám, ze po týždni snahy, neuspesnych pokusov a mailov bez odpovede to asi vzdal. @admin dalo by sa s tym, velmi prosim, este niečo spravit? Alebo to bola nejaká vseobecna chyba vtedy, ktorá uz je opravena? Dakujem moc vopred za pripadnu odpoved
...A poznáš nejaké weby, ktoré majú registraciu cez OP? Lebo to je asi dost osobná informacia a celkovo si neviem vobec predstaviť, ako by to mohlo fungovat.
Na ceskom webe IDNES sa da registrovat len cez obciansky preukaz. Aspon tie diskusie tam maju uroven, a nie su tam anonymni trollovia.
Este mam stranku NAME FAKE GENERATOR, kde ti vytvori uplne falosnu identitu, s menom, datumom narodenia, aj s adresou » name-fake.com/...
pokiaľ budú cez Facebook s X fake-účtami, alebo fakeovými emailovým adresami, tak bude mať admin prácu a tým viac čím viac to tu narastie... ak vôbec.
Pokial bude cez telefónne číslo, zas toľko trollov sem isto nepríde, pretože bežne sa nedostaneš k číslu viac ako 10 ľudí aj keby si babkám dedkom kamošom pobral mobily kvoli takej stupidite. Čiže menej práce pre Adminov s kontrolou obsahu. Čo to stojí, je zase druhá vec.
Každopádne to tu už treba otvoriť. Nie je iná cesta. Ak to neskapalo doteraz, tak to rozbehnite. Lebo keď niečo hľadá človek v googli, tak pomerne často mu zobrazí nejaké fórum na birdzi... najmä z minulosti... takže niekto by tu predsalen zavítať mohol...
Tak ja asi za to číslo hlasujem.