chcela by som vedieť aj váš názor na štrajk učiteľov.Akurát som počula,že prvý deň štrajku(teda 26.11) budú zatvorené všetky školy a potom otvoria iba nejaké centrá voľného času aby mali dať rodičia kam malé deti a tak....čo si o tom myslíte vy? bude ten
nám povedali že maximálne tri dni budeme doma a potom už musíme nastúpiť do školy.. ako nejde mi len o to voľno ale celý ten štrajk vôbec nemá zmysel ak sa stiahnu po troch prípadne viac dňoch, pretože tí debili vo vláde s tým aj tak počítajú a budú ich mať akurát tak dobre na háku.. nič sa tým štrajkom nezmení, si myslím
1. všetky školy sa nezatvárajú ... napr. u nás učitelia štrajkujú iba jeden deň a aj to máme náhradné vyučovanie pretože dosť učiteľou nejde na štrajk z dôvodov že majú také slabé platy že si nemôžu dovoliť absenciu v škole a tým zníženie platu.
2. učiteľom nejde len o navýšenie platu ide im aj o to že štát znížil celkový rozpočet pre školstvo lebo pchá peniaze do Grécka, Eurovalou a podobných pičovín.
3. Neviem či sa im to podarí pretože dosť zakompexovaných učiteľu nepodporuje štrajk z aj im neznámich dôvodov. A poslanci si nenecháju len tak odoprieť milióny eur z ich ich vlastných vreciek .
nasi ucitelia maju kazdy den poradu kde preberaju aktualnu situaciu... dnes nam vraveli ze zatial okrem 7mich idu vsetci do strajku, ti 7mi budu v skole a nebudu tam mat zrovna primanov (som na gympli) a take mensie deti, aby rodicia pocitili strajk... ze praveze my stvrtaci budeme v skole, lebo by nam to chybalo a pod... aj ked druha vec ze ucitelia, co nas maju na seminaroch budu strajkovat takze nwm aky to ma zmysel --- takze to je moja situacia, a vseobecne:
este nikto nevie, ci ten strajk bude 1, dva dni, tyzden, dlhsie, alebo nebude vobec (ak sa este vlada a odvody dohodnu). AK strajk bude -napr. aj tyzden, neznamena to este, ze skola sa ho zucastni. Ak sa ho aj zucastni, nemusia sa ho zucastnit vsetci ucitelia, tiez sa mozu rozhodnut, napr. v stredu, ze uz strajkovat nejdu - takisto ti, kt. strajkovat nebudu, sa mozu v strede tyzdna rozhodnut, ze strajkovat idu... z coho vyplyva ze zavladne totalna anarchia, pokial sa vedenie skoly so svojimi ucitelmi poriadne nedohodne... dalej viem, ze u nas hotelka planuje (ak bude strajk cely tyzden) ze po-str budu ziaci doma a stvr-pia pojdu do skoly ale nebudu sa ucit...
Bola by som za taký týždeň štrajku, pretože si myslím, že ked chcú niečo učitelia zmeniť mali by štrajkovať viac ako 1 deň! Teda pokiaľ by to nesplnilo účel. Na nástenke sme mali, že v pondelok je štrajk. Ale, že mame sledovať média... a počula som aj také, že ak to bude trvať dlhšie tak budeme chodiť normálne do školy, ale nebudeme sa učiť
Môj názor je žeby mali držať huby a krok lebo sú spolu so sestrami a lekármi hambou národa. Vydierajú štát a pritom sa ani nezamyslia ako ubližujú robotníkom ktorí majú hocikedy nižšie platy ako oni a nemôžu s tým nič urobiť... Veď skúste si zažiadať zvýšenie platu u súkromíka a trvať na ňom inak nebudem pracovať. Povedal by ti asi že, dovidenia.
Niektorý učitelia si vyšší plat ani nezaslúžia a tí ktorý si zaslúžia, tak nech len protestujú, predsa len majú vysokú školu, to po prvé a po druhé mám síce problém s autoritami ale sú to učitelia ktorý učia a vychovávajú ( teda mali by )
Ale inak je celý systém na hovno, nikto sa nemá moc dobre.
ja si myslím, že štrajkovať by mali a mali by si ísť tvrdo za svojim, lebo učiť za 500 € a strápňovať sa pred deťmi, ktoré o to nemajú záujem, je dosť chabé.
v Poprade štrajkuje 90% škôl, čo viem ..
u nás profesori vraveli, že sa len tak nevzdajú.. tak uvidíme
@amikadze v prvom rade to nie je moj nazor ale je to v tom zmysle, ako sa hovori - ze materske a zakladne skoly najviac v tomto strajku zavazia, pretoze rodicia nebudu mat dat kde deti - v tom zmysle, ze je to krajna situacia a preto by sa malo zakrocit
ja si tiez myslim, ze do strajku by mali ist, ako ano, ja som robila za facku, aj moj bracho chodi do vyroby kde maka za minimum, ale predsa len to ucitelstvo je psychicky neskutocne vycerpavajuce, mam 5tich spoluziakov co maju rodicov ucitelov tak viem o com hovorim...
ucitelia na nasej skole su elity a neplacaju do vzduchu kraviny, a ked ma ucitelka po 20tich rokoch ucenia so suplovanim a pod. 550 eur je to bieda ... ale osobne si nemyslim ze trz by to malo vyznam, ja by som ich podporila aj cez matury (ospravedlnujem sa ostatnym maturatom, podotykam aj ja som maturatka cize by to aj mne ublizilo), vtedy by uz naozaj slo o vela a vlada by sa z nich nevysmievala... len som zvedava kolko studentov - ktori teraz s nimi hufne suhlasia pre par dni volna - by ich aj vtedy podporilo
vsade su ludia radi ze su radi len **** ucitelia musia vymyslat -.- asi im nevysvetli clovek ze je kriza a ze inde su zmrazene platy tiez, alebo zinezene alebo nedostavaju premie alebo nieco, len postihnuty ucitel co oduci 5 hodin denne (casto stylom, sedim na zadku a hram sa na doleziteho a zadavam ulohy a mam niekde)... Ja by som im este znizil pri tom co predvadzaju v sklole...a jasne ze su aj dobri ucitelia, ale priznajme si, nieje ich asi moc...a este dodam ze ucitelia si myslia aku maju narocnu pracu, stretol som sa aj s tym ako druzinarky nadavali ako je to narocne, ale potom ked okusili co to je ina praca, napr. v banke.....asi tak
ja som akurat znepokojena z toho co nam vraveli ucitelia dnes, aj moja triedna, ze chcu strajkovat cez maturity ak im nezvysia platy teraz a je dost jebnute vyhrazat sa tym, ze nebudeme maturovat tento rok ale buduci a zabijem dalsi rok zivota cakanim na to ze odtialto vypadnem
pič..ina! vsetkym ide len o prachy.. v takomto pripade ich mozem okakať... keby mali dost rozumu tak by sa tu strajkovalo za lepsie vybavie do skol a za to aby detom netlačili do hláv samé zbytočnosti a bludy!
@kalbun a @skellington666 chlapci, vy po sebe čítate trošku ? o__O takéto pičoviny ako ste vy tu teraz zo seba vypustili, som ešte nečítala ty jo.. k @24 nie sú peniaze ? a tie 5000€ platy politikov ? za čo to dostávajú? že sedia na zadku, a raz za čas majú prísť na stretnutie, na ktoré aj tak neprídu? a že potápajú tento štát?
Zaujímalo by ma za čo vlastne chcú to zvýšenie platov.Polovicu roka majú kadejaké voľná,prázdniny,sviatky,víkendy a to ešte nehovorím akých debilov vypúšťajú po skončení povinnej šk.dochádzky. Že ich tak ešte nenapadlo nárokovať si výsluhové dôchodky. Nech si štrajkujú aj mesiac učivo budú musieť podľa osnov dohnať a keď nie tak by som to posudzoval ako hrubé porušenie prac.disciplíny aj s príslušným postihom.
@ubosko a ked uz mam nadbehnute ucivo tak co?...zapltis mi navyse? (inak ja mam len dovolenku, zaidne volno, ani prazdniny....trosku do toho asi nevidis....inak takuto volovinu nevysputis...)
Vyššie platy si učitelia rozhodne zaslúžia! Pracovať úplne v deprimujúcom prostredí to je občas aj nad cudzia sily. LENŹE...
Povedzte kto v tomto štátu pracuje za adekvátnu mzdu, kto pracuje za toľko, koľko si skutočne zaslúži alebo potrebuje. Odpoveď je, že len veľmi málo kto... Avšak zastávam názor, že rezort školstva samotný a tým nemyslím len platy učiteľov ale celkovo školstvo by malo byť podporované čo najviac! Treba hľadieť VPRED a nie dole na zem či mám naleštené topánky. Musíme veriť v to, že ÁNO, raz aj kvôli rozhodnutiu dať do školstva viac peňazí máme o 10% viac úspešných absolventov (len príklad). Preto pevné školstvo je zárukou fungovania celého štátu!
Čo sa štrajku týka, tak požiadavky učiteľov plynú hlavne z pokynov ODBOROV, čo znamená, že štrajk by mal byť dovtedy, dokým náš minister školstva nevyhlási nejaké stanovisko, týkajúce sa dotácií. Inak... tento štrajk bude len akési slepé dupnutie do zeme. Mali by sme stáť za učiteľmi
@impulse mam rad male hlupucku dievcatka ako ty co napisu reakciu tvojho stylu a tvaria sa ako su nad vecou a pritom napisu tu najhlupejsiu vec na svete...za to ze korumpuju a maju vysoke platy sa budeme tvarit ze maju z coho zdvyhnut plat ucitelom alebo kazdemu pracujucemu ? ano maju ! ale to by bola utopia...o par rokov ked neberies rozumu a rozhladu tak sa vyjardi este raz.
@kalbun je vždy lepšie napísať takú "hlúposť" v mojom veku ako ešte väčšiu hlúposť v tvojom veku všade sa hovorí, že nie sú na slovensku peniaze.. a kde sú? kde sa stratili? sú vo vreckách politikov a iných štátov.. a myslím, že práve učiteľom by platy zvýšiť mali reagovala som hlavne na to, čo si napísal , pretože mi to príde hodné rozumu 7 ročného spratka, ktorému sa nechce chodiť do školy a učitelia sú preňho najväčšie zlo, lebo mu dávajú úlohy.. ďalšia vec - učiteľ na východe nezarobí vôbec toľko, čo učiteľ v Bratislave...kde je potom tá spravodlivosť, ktorú rok čo rok sľubujú politické strany?
mamka je učiteľka, takže v týchto veciach som rozhľadená dosť..nemaj boja
kde su penize ? to myslis vazne ? .-D vies otom ze ak by slovensko mal kladnu bilanciu v rozpocte, tak by bolo hadam prve zo statov co poznas... ale nevadi, veru tak, kde su tie peniaze -.- kazdy na vychode zarobi menej..objavila si nieco..kto vie prec oto tak je
a vies ze som vedel ze tvoja matka je jedna z nich ? lebo nikto iny by takto bezbreho nebranil ucitelov
ak by spravili to, že by štrajkovali cez maturity, tak by sme tu rozrobili randál aj my (maturanti) lebo rovnako ako sa im nepáči, ichplat, mne by sa nepáčilo, ak by nevyhlásili náhradný termín skúšok a rok by som prenašala...
a to, že máme 3 dni voľna mi globálne prišlo okej, nudiť sa nebudem
a čože také výnimočné už len tí učitelia sú... majú dosť, a ked sa im nepáči tak nech odídu, na mestskom úrade je mnoho ľudí čo by robili aj za tie "smiešne" peniaze
neviem co furt chcu ? ako sa maju citit ostatny ludia co makaju a nemaju ani tolko ako oni aj ked z druhej strany je na kokot ze nejakym doktorom daju nenormalne vysoke platy , ale to je na dlhu debatu pojebane je to tu secko ! najlepsie sa sem hodi toto
Aký je rozdiel medzi učiteľkou a žumpou? Žiadny, buď je nasratá alebo vyčerpaná. Vláda im ponúka 5% navýšenie a im sa to v čase krízy máli. Potom tu platí staré známe- sprostý je ten čo dáva ale sprostejší ten čo neberie.
@lucinka7 ja by som najradsej narobila randal uz teraz kebyze sa toho chytia studenti, ze nemame ucebnice, maturity robia "profesionali" s praxou -10 rokov, chybaju nam pomocky a pod. dosiahli by sme mozno viac ako ked sa o to pokusaju ucitelia, lebo verejnost si z toho celeho vzala len to, ze chcu vyssie platy...
@creeson hm, lekári sú hanba národa? uvidíme, či budeš to isté hovoriť keď budeš potrebovať nejakú operáciu, keď si zlomíš nohu, alebo keď budeš len nejaký zasraný krém potrebovať predpísať
A okrem toho si dosť mimo, lebo oni ani tak neštrajkujú za SVOJE PLATY, ale za financie do školstva, čiže za to, aby sa kúpili nové učebnice (ktoré na väčšine stredných a základných škôl chýbajú), za platy pomocného personálu, a za vybavenie do škôl.
Ľudia ako ty sú hanba národa, nie lekári a učitelia, čo sú 2 z najpotrebnejších povolaní vôbec.
Naši profesori sa štrajku zúčastnia. A podľa môjho názoru je to správne a majú moju plnú podporu. Neviem koľko to všetko bude trvať, no sľúbili nám všetkým, že keby nastali nejaké vážne zmeny (znova nástup do školy) tak by nás nejako zmobilizovali. Ale aj tak, najväčšiu show z toho majú asi naši zahraniční lektori
@candy36 S tým tvojím profilovým vekom to bude pravda modzek máš na tej úrovni keď si toto myslíš. Chcel by som vidieť kde by si bývala, čo by si jedla a čo obliekala na seba, na čom by si sedela/ležala keby nebolo robotníkov/remeselníkov. Svet doteraz fungoval aj bez lekárov a učiteľov a ľudia prežili.
@ubosko@52 Po prvé, tých 5% zvýšenie bolo len pre vyučujúcich. Učitelia chcú zvýšenie pre všetkých zamestnancov v školstve (pretože aj upratovačky a kuchárky sú ľudia a z 350€ na mesiac sa ťažko vyžije). Po druhé, tento štrajk nie je len za zvýšenie platov! Ide o to, aby sa zvýšili celkovo financie, ktoré idú do školstva. Ak sa budú obnos peňazí postupne zvyšovať, za 10 rokov by sa mohlo slovenské školstvo vyrovnať európskemu a to je cieľ! Učitelia v Bratislave zarábajú tak 500€ z čoho si ešte musia kupovať všetky pracovné pomôcky sami - perá, papiere, učebnice. Stále sú nejaké nové reformy a nové učebnice. Učiteľom ich nikto nedá zadarmo a nie je to vôbec lacné (jedna cca 30€). Z 500€ človek v Bratislave sám nevyžije.
@torpedo08 Učiteľstvo nie je také ľahké, ako si to každý predstavuje. Okrem toho to sú vzdelaní ľudia a v lepších prípadoch aj veľmi inteligentní, ktorí by mohli robiť aj lepšiu prácu. Ale niekto nás musí vzdelávať! Mali by sme byť radi, že tieto drzé sprosté decká ešte niekto učí. Nikto nechce robiť ich prácu, ľudia sa im čudujú, že to robia za také malé peniaze, ale keď sa proti tomu postavia, tak sú to najväčšie svine, čo si chcú len nakradnúť do vrecka! Oni netvrdia, že na tom ľudia nie sú aj horšie. Isteže sú. Ale to neznamená, že nemôžu proti svojej situácii nič robiť, myslím si. Oni za to nemôžu, aké platy majú ostatní. A bohužiaľ je to dnes tak, že každý musí bojovať za seba, ak nechce mať holý zadok. Robotníkom nikto nevybojuje lepšie platy, iba oni sami. A rovnako je to aj u učiteľov.
@dalibor9210 Nech odídu? Hej, a potom tu bude štát plní zadubencov ako ty, ktorí si nevidia a nechcú vidieť ďalej od nosa. V školstve je už teraz nedostatok učiteľov vo veku cca 40-55 rokov. Všetci učitelia sú buď pred dôchodkom alebo pomerne mladí (ktorí to často presne podľa tvojich slov vzdajú a odídu). Lenže tí pred dôchodkom za chvíľu už v školstve nebudú, a ak všetci mladí odídu, kto nás bude učiť? Potom to už naozaj budú samí debili, ktorí len majú titul a nič v hlave (nevravím, že už takí neučia, lenže to je aj otázka školy, na ktorej sa študent nachádza - u nás sú napríklad učitelia až na pár výnimiek super). Tí hlúpi učitelia sú práve výsledkom toho, ako naše školstvo vyzerá. Keby bolo v lepšom stave, chcelo by v ňom robiť oveľa viac ľudí a tak by si školy mohli vybrať, kto je naozaj dobrý a kto nie. Teraz sú však nútené zobrať pomaly každého, kto príde, a potom si žiaci myslia, že všetci učitelia sú sprostí a nič nerobia, a teda nemajú vlastne za čo brať peniaze. Chudobné školstvo = hlúpy národ (a bohužiaľ presne takí naši politici potrebujú, lebo inak by ich nikto nevolil).
@ubosko@35 Ešte k tomuto ti niečo poviem. Koľko voľna majú tí učitelia!!!! Lenže im sa skoro celá dovolenka vyčerpá počas prázdnin, a potom im ostane len minimum z voľna, ktoré si môžu zobrať. Nemôžu ísť na dovolenku v čase, keď je lacnejšia. Počas najdrahších mesiacov - polka júla až polka augusta - jedine vtedy si môžu dovoliť odcestovať. Mimo prázdnin si nemôžu pomaly zobrať voľno ani vtedy, keď ešte nejaké majú - prečo? Pretože školy nemajú peniaze na suplovanie! Ak si chce zobrať učiteľ voľno, musí nájsť niekoho, kto to odučí zadarmo zaňho! Zdá sa ti to naozaj také úžasné??? Z roka na rok je to horšie. Študenti nemôžu chodiť na výlety (ani náučné), pretože nemá kto suplovať za učiteľov. Teraz dokonca hrozilo, že jeden mesiac nebudú peniaze na ich platy a škola to musela ušetriť inde... Ale áno, učitelia majú veľa peňazí a veľa voľna, v podstate nič nerobia a život je pre nich gombička, tak čo chcú..?
@creeson to si len ty myslíš si asi na dejepise sladko spinkal... v r. 1774 Mária Terézia zaviedla POVINNÚ školskú dochádzku, čo znamená, že učilo sa aj predtým, ale do škôl chodili len deti bohatých ľudí....a tých tam akože učil kto, keď nie učitelia?
A tí lekari...to ako pred r. 1800 - fajn, niečo ma bolí, nemá ma kto vyliečiť, lebo creeson povedal, že lekári sú nahovno a že v našej dobe neexistujú, tak sa rovno zahrabem, aby po mne nezostal bordel keď skapem, takto si to predstavuješ?
@candy36 To 1800 som len tak približne strelil niesom chodiaca kronika ľudstva a samozrejme s googlom je každý frajer... však?
A jasné... sama si sa dostala chudobní v tej dobe väčšina obyvateľstva žiadnych lekárov a učiteľov nemali a prežili.
Neťahaj tu súčastnosť prosímťa pretože v dnešnej dobe sa to berie ako samozrejmosť tak ako telka, radio, mobil... vtedy tieto veci nemali a lekári by ani nemali čím robiť vyšetrenia a operovať keby nebolo kováčov; skákali by tí woowoomaníci s hrkálkami okolo vatry
@creeson ty si taký kokot že sa s tebou nedá ani hádať! lekári (aj keď sa tomu hovorilo vtedy inak) a učitelia boli už v starovekom grécku, dávno pred našim letopočtom, tak sa prestaň hádať lebo si tu akurát tak na smiech a oháňať absurdnými wannabe-arugmentami
a keď chudobní nemali lekárov, boli všelijaké babky bylinkárky, ošetrovatelia, a podobne, proste ľudia, ktorí v danej dobe zastávali post lekárov
ale to je jedno, človek ako ty, ktorý nemá mozog, (ty máš miesto toho asi "modzek", však? čo očividne nie je vec veľmi funkčná...) by sa do takýchto vecí nemal ani pliesť, navyše keď o tom vie uplné hovno...
@creeson Poviem ti, prečo sú učitelia a lekári lepšie ohodnotení: Pretože všetci zamestnaní v týchto dvoch povolaniach by mohli robiť robotníkov, ale robotníci by nemohli robiť učiteľov a lekárov.
A ak by si náhodou chcel argumentovať tým, že by to tí učitelia a lekári fyzicky nezvládli, poviem ti to takto: Človek zvládne všetko, keď musí. Robotníci by tiež neboli robotníkmi, keby nemuseli, ale keďže sa vo väčšine prípadov na nič iné nezmohli, robia tam (nehovorím o ľuďoch, čo sú príležitostne na fuške alebo to robia chvíľu, lebo si v tejto dobe nemôžu nič iné nájsť - hovorím o tých, ktorí to majú ako živobytie). Koľko z nich to tiež fyzicky na začiatku nezvláda, ale zvyknú si. Aj učitelia a lekári by si zvykli. Ale taký robotník ťa asi nezvládne operovať a ani riadne vzdelať.
@yui No isteže ťa aj niečo naučia samé žvásty do teba len tlačia ale na odbornú robotu potrebuješ prax bez praxe sa postavíš k robote a čumíš že čo to je. Ajtak ťa všetko o práci nakoniec naučia robotníci priamo vo firme volá sa to že zaškolenie. A k tomu žeby lekári a učiteľia zvládli prácu.. ale ako, ale ako Určite by som si od nich nenechal obložiť kupeľňu kachličkami.
@creeson A kde získaš tú prax? Buď priamo v práci (ak je to skutočne len niečo manuálne, kde nepotrebuješ použiť rozum a nie je to zas také zložité) a trvá to koľko? Rozhodne nie 17 rokov - aspoň toľko musíš študovať, aby si mohol robiť toho učiteľa alebo lekára. Robotník nepotrebuje ani základnú školu. A keď zaškolíš učiteľa do obkladania kúpeľne kachličkami, tak ti to spraví rovnako ako hociktorý začínajúci robotník a po pár razoch bude rovnako dobrý, ako iný nevzdelanci robiaci rovnako dlho.
A druhá vec je, že ak potrebuješ obšírnejšiu prax, získaš ju v práve v škole. Škola ti dohodí firmu, kde získaš prax, a ak si dobrý, koľkokrát ťa tam aj hneď po škole zamestnajú, tak o čom to dočerta stále točíš? Už by si si vážne mal uvedomiť, že niekedy je lepšie uznať si, že sa mýliš a nie len slepo zastávať hlúpy, niekoľkokrát vyvrátený názor.
@yui Ja zato nemôžem že žiješ v dreamlande a nevieš ako svet chodí lebo by si vedela že nieje majster ako majster. Určite by si nedala pokladať podlahy v dome lekárovi ktorý by ti tvdil že si v byte urobil sám podlahu. Hej a to s tým používaním rozumu to ma totál dostalo skús nabudúce pri varení nepoužiť rozum načo by ti bol pri krájaní zeleniny veď máš dosť prstov na rozdávanie ak budeš variť zemiaky tak len tak od oka počkáš chvíľu a scedíš čo potom že sú nedovarené o a jsné nahádž tam čo máš po ruke veď načo nejaký plán. Už z teba nemožem
@creeson Nie je variť ako variť. Robotník nie je kuchár. Kuchár musí mať vyštudovanú školu. A rozprávame sa o povolaniach, nie o tom, čo kto vie doma spraviť.
A ja som nikde nenapísala, že lekár, ktorý si doma spravil sám podlahu, je rovnako dobrý ako robotník, ktorý v tej oblasti pracuje. Tuším ti vážne robí porozumenie textu problémy. Napísala som, že hocijaký lekár by bol rovnako dobrý ako robotník v rovnakých podmienkach (=rovnaké zaškolenie, rovnako dlho vykonávaná činnosť) a určite by trvalo kratšie lekárovi stať sa robotníkom, ako robotníkovi stať sa lekárom (ak je to vôbec možné). Keď si zavoláš k sebe robotníkov, aby ti spravili kachličky, tiež nevieš, či to robia chvíľu, alebo sú v tom naozaj dobrí a nie vždy je ich výkon najlepší. Ak si myslíš, že robotníci spravia dokonalý obklad len preto, že sú to robotníci, tak ty žiješ v deamlande.
@creeson každou tvojou reakciou mi len potvrdzuješ, že si naozaj sprostý a to že si v 4-tom semestri to nijako nevylučuje Dnes môže mať školu každý debil, ale robotnici ju nemajú lebo sú zväčša leniví alebo ešte horší ako debili.
Btw, prečo študuješ, keď učitelia sú podľa teba zbytoční, nauč sa to sám a ak ti náhodou na pri práci v strojárni ujebe nohu snáď ti ju majster bude vedieť prišiť
@yui už ho nechaj, on si chce po škole spraviť akreditovaný robotnícky kurz, kde ho zaučí obkladač Dežo Lakatoš, samozrejme výuka je formou obrázkov, keďže Dežo nemá dokončenú ZŠ a @creeson nechápe písanému textu
@erikku Nepredpokladám, že chce @creeson byť robotníkom. Človek, ktorý má vysokú a môže mať lepšie zamestnanie, určite nepôjde dobrovoľne makať na stavbu. A o tom to celé je. Oni nemajú na výber. Preto tam sú. Učitelia majú často na výber (niektorí môžu ísť do výskumu, iní do časopisov alebo robiť prekladateľov), ale robia to, pretože vedia, že ich národ potrebuje, aby sa mohol vyvíjať, alebo ich to napriek všetkému baví. Každopádne si zaslúžia vyššie platy a študenti si tiež zaslúžia lepšie podmienky v prostredí, v ktorom trávia tak veľké percento svojho času.
@erikku Neviem ako je to u teba ale za mňa sa učitelia neučia
Asi na vysokú nechodíš lebo nevieš čo to je samoštúdium.
@yui Keď chceš zoperovať by som ťa aj ja zvládol a nemusím mať tie všakovaké školy stačí raz ukázať učím sa rýchlo
Nie a tá @80 nemáš pravdu... vidno že ma nepoznáš s manuálnou prácou nemám žiaden problém... vo výškach pracujem. Chcel by som vidieť lekára/učiteľa/@erikku na mojom mieste v 40 metrovej výške na knísajúcej sa konštrukcii držic sa jednou rukou, stojac na 8 cm širokom pásiku ocele a druhou rukou priťahovať 36-u skrutku metrovým kľúčom... ooo a zabudol som bez istenia nie jak tie poserútky z fear factoru
@creeson Zoperovať by si ma zvládol? Nedaj sa vysmiať! Už nevieš, akú blbosť by si povedal. Ja chcem zas vidieť teba, ako sa babreš v niekoho bruchu. Niekto má žalúdok na to, niekomu zas nevadí výška. To už je o človeku. Určite sú aj lekári a učitelia, ktorí by vo výškach pracovať zvládli, to už nie je o vzdelaní a zamestnaní, ale o tom, kto má z čoho strach.
Načo chodíš do školy, keď ti stačí niečo raz ukázať a vieš to? Si pozri nejaké video na youtube "how to" a môžeš ísť do sveta, vševedko!
A keď sa teda v @80 mýlim, tak sa mi ozvi, keď budeš teda tým robotníkom. Budem ti držať palce. Určite budeš skvelý dlaždič a objednám si ťa, keď budem potrebovať spraviť kuchyňu... Vlastne nie, to zvládne aj môj otec a to nemusí byť ani zaškolený (a môžem zodpovedne povedať, že to robí fakt dobre).
Myslím, že tebe už nemá nič zmysel hovoriť. Ak raz postúpiš na novú inteligenčnú úroveň, tak sa mi ozvi a vysvetlím ti to všetko ešte raz.
@creeson načo si tú výšku potom platíš, veď samoštúdium sa dá aj bez školy, nie? Jaj, vlastne tam sú takí tí ľudia čo ti povedia čo sa to máš vlastne učiť a keď máš problém tak ti pomôžu, ako sa im len hovorí... aha! Učitelia
Aj písať, čítať a počítať si sa naučil sám? To by sme sa ti mali všetci pokloniť, ak je to tak. Ak nie, tak si len sprostý, nevďačný debil
@yui Črevá a vnútornosti no problébo cca takých 10 rokov som chodil na zabíjačky kde som pitval šviňky kvíííííík Tiež som si v celom byte položil podlahy, navrhol a zostrojil počítačovú skrinku a stolík na mieru alebo vyrobil na zakazku niekoľko riadiacich jednotiek pre výťahy. To len ty robíš ukvapené závery ale nemáš ani šajnu že to rozprávaš človeku ktorý toho vie (bez urážky) o 1500% viac ako ty
@erikku Nie... robím to preto lebo jeden ujo povedal že iba ak dostanem papier od toho najvyšie postaveného trtka na tej škole tak ma zamestajú na vysnenom poste A prestaň už nadávať lebo sa mi zdá jak keby som písal s človekom ktorý vyštudoval osobitnú školu poprípade nemá ani základku
@creeson Vidíš? A v tom je ten rozdiel. Robotníci si nie sú schopní spraviť tú školu ani kvôli tomu papieru, ktorý im zabezpečí lepšie zamestnanie. Preto sú tam, kde sú.
Ja ti nenadávam, ja ťa hodnotím a stavím sa, že 80% ľudí, čo si prečíta tvoje príspevky, by ťa ohodnotilo rovnako alebo ešte oveľa horšie.
@erikku Ty si ale trúba keby šetci robili Ing. Mgr. Dr. ... kto by ti vynášal smeti aby ťa nezasypali, čo by si jedol keby ti jedlo nevypestovali, po čom a na čom by si jazdil keby ti cesty a auto nevyrobili, v čom by si býval keby ti dom nepostavili.. práve ľudia s takýmto zmýšľaním sú na vine úpadku Slovenska v súčastnosti.
@erikku Ale nadávaš... a tých 80% ty si ich hovorca? Lebo nevšimol som si žeby mi to spomínali že ťa posielajú
@creeson Ty nechápeš, že toto nie je o tebe??? Svet sa netočí okolo teba a rovnako ani táto konverzácia. Pitvať sa v zvierati a v človeku, ktorého život na tebe závisí, je rozdiel, ak by si chcel vedieť. Rovnako táto diskusia nie je ani o mne, takže neviem, prečo sem ťaháš to, čo ja dokážem. Nikdy som nepovedala, že toho z technickej stránky viem viac ako ty. Rozhodne však mám lepšiu schopnosť objektívne posudzovať veci.
A vieš čo? Nedala by som si od teba položiť podlahu len kvôli tomu, že si teraz napísal, že si si to doma sám spravil (ak nevieš, na čo narážam, prečítaj si @77 ).
A k veci: Nato, aby si si to spravil, si buď musel mať nejaké základy (zo školy napr.), alebo ak si to spravil aj bez nich, určite nemôžeš povedať, že by to nejaký lekár alebo učiteľ nemohol zvládnuť. Tu ide len o osobné zručnosti. A pokiaľ viem, nerozprávali sme sa o jednotlivcoch, ale o skupinách. Nebolo to o tom, či si niekto vie doma sám spraviť podlahu lepšie ako ten druhý, ale o tom, či si zaslúži vo svojom povolaní vyšší plat. A možno v tvojich očiach si mi ukázal, že robotník by mal byť viac finančne ohodnotený ako učiteľ, ale podľa mňa si nedokázal nič okrem toho, že si sa maximálne strápnil. Tak ti gratulujem. Dúfam, že najbližšie, keď bude niekto z tvojich známych (alebo ty sám) v nemocnici a budú potrebovať súrnu operáciu, tak to zvládneš bez lekárov a sestričiek a tiež, že keď budeš mať deti, budeš mať čas ich popri práci naučiť všetko, čo potrebujú - čítať, písať, počítať, pokladať podlahu, pitvať svinky, operovať ľudí, skladať počítače, nebyť maminkin cecok a oteckov maznáčik. Že budeš zarábať také prachy, aby žena nemusela pracovať, alebo si mohol najať pestúnku, keďže aj v materských školách sú učitelia (=vychovávatelia) a keďže ich bude s tvojím prístupom k ich platom nedostatok, polovica škôlok sa zavrie. Alebo tam budú robiť takí, ktorým je jedno, že nejaké decko práve mláti to tvoje.
Život je super, ty si super, a nič na svete nepotrebuješ, len robotníkov. Keď si taký šikovný, nepotrebuješ ani ich, nie?
Keby tak bolo na svete viac ľudí ako ty... Žili by sme v krásnych vydláždených jaskyniach, sedeli na počítačových skrinkách a na stolíku na mieru vyrábali na zákazku niekoľko riadiacich jednotiek pre výťahy alebo pitvali mamuty.
@yui Fíha tak tebe už asik z teho hrablo (myslím ten druhý odstavec)
Skade si nabrala to s tým platom? Ja zastávam politiku rovnosti alebo ak chceš rovným dielom. Všetky remeslá/zamestnania sú rovnako dôležité a nijaké z nich nemá vyšie postavenie. A ak si nečítala môj prvý príspevok neviem čo tu šalieš... písal som v ňom že nieje správne aby žiadali vyšie platy keď iný sa uskromňujú je to od nich neetické. Vieš vôbec ako sa cítia robotníci roľníci dôchodcovia čo zarábajú/poberajú 200-350 eur a v telke vidia ako lekári sestry učitelia čo zarábajú 350-500 eur žiadajú 10% navch? Pričom oni tú možnosť nemajú lebo nepracujú pre štát.
@drejka Vo veľa prípadoch je to tak. Nehovorím, že medzi nimi nie sú aj takí, ktorí si nemali šancu spraviť školu, ale my sa bavíme o celej skupine, nie o svetlých výnimkách.
@creeson Dobre, musia byť ľudia, ktorí makajú a plnia príkazy tých vzdelaných (na stavbu domu ti nestačí len robotník čo len ukladá tehly, ale treba stavby vedúceho, ktorý diriguje čo tam treba robiť podľa náčrtov architekta, ktorý to všetko vymyslel), ale z toho len vyplýva, že bez tých vzdelaných by boli zbytoční - nespravili by sami od seba auto, nevypestovali by úspešne plodiny, keby nemali základné geo a bio poznatky(áno, mrkvu si vypestuje každý, ale nie všetko sa pestuje tak ľahko ako mrkva). A preto sú vzdelaní lepšie hodnotení ako nevzdelaní. Preto si aj ty zrejme robíš školu - nie aby si bol robotník, ale aby si bol ten nad nimi, ktorý dáva príkazy a premýšľa.
@erikku Nie školu si robím preto aby som prežil. Cieľom každého človeka je dosiahnuť dostatok a to v každom ohľade a o to sa snažím aj ja.
Ale robotníci dokážu robiť aj bez príkazov vzdelaných predsa by sme tu už neboli keby sme na všetko potrebovali mudrákov na riadenie. Pred 10000 rokmi bez nich ľudia prežili prežili by bez nich aj dnes. Vzdelanci iba zvyšujú životnú úroveň lepšími technológiami nie zaručujú život. Dokonca i prví vzdelanci boli najprv robotníci ktorí začali tuhšie premýšľať nad zdokonalením svojho remesla.
@creeson Napísal si, že sú hanbou národa a mali by držať hubu a krok. Dosť silné vyjadrenie na to, že si chcel vlastne iba povedať, že si sú všetci rovní.
A tvoja politika je skvelá! Takže ty by si chcel po 17 rokoch na škole zarábať rovnako ako robotník v dobrom prípade so ZŠ, prinajlepšom SŠ. Ty mi teraz povedz, KTO by potom študoval??? Veď by to bola úplne zbytočná strata času, keď to nijako neovplyvní plat, či..? A bez vzdelaných ľudí..? Potom by nám bolo na hovno 7 miliard robotníkov, nemyslíš?
Školstvo a zdravotníctvo je jedna z hlavných domén, o ktoré sa má štát starať. Moc sa ale nestará a nie je na tom nič zlé, keď sa proti tomu ľudia búria. Nie je chyba učiteľov, že iní majú menšie platy. Keby ŠTÁT zvýšil minimálnu mzdu, boli by na tom mnohí lepšie. Ale to by asi ľudia pre to museli niečo robiť.
A mal by si si asi prečítať môj kilometrový príspevok @60 - tam je aj vysvetlené, za čo vlastne tí učitelia štrajkujú, a čo chcú dosiahnuť. Robia to aj pre tvoje budúce decká. A možno práve ty si ten, kto by mal držať hubu a krok.
@creeson Ó, a ja že len kvôli dobrému postu! Ty by si ale chcel peniaze, čo? Aby si prežil, hej? A to ti nestačila stredná? S tou by si si tiež našiel fajn robotu - stále lepšie platenú, ako majú robotníci. Učitelia by tiež mohli robiť na lepších postoch - majú predsa titul (a keďže ty si ešte školu neskončil, nie je ani isté, že ho sám niekedy budeš mať). Ak by ale na tých postoch robili, nemal by si sa ako dostať tam, kam si, lebo by ťa nemal kto učiť. Ale to sa ti už neoplatí vysvetľovať.
A z tých tuhšie premýšľajúcich sa potom stali "učitelia", ktorí učili iných tuhšie premýšľjúcich o tom, na čo prišli, aby to tí potom mohli zas ďalej rozvíjať. V primitívnej spoločnosti si každý vedel spraviť všetko, keď to odkukal - boli to predsa primitívne a základné veci. V tejto spoločnosti by sme ale rýchlo zakapali, keby sa odrazu prestali ľudia vzdelávať. Vďaka vzdelancom si v 3 rokoch nezomrel na chrípku alebo osýpky. Vďaka vzdelancom prežívajú aj robotníci, ktorých sa tak zastávaš a sám medzi nich patriť nechceš (a zrejme ani učiteľom by si nechcel byť). Podľa teba sa nikto nemá snažiť o zlepšenie svojich životných podmienok a vyrovnanie sa tým, čo sú na tom lepšie, lebo sú predsa vždy aj takí, čo sú na tom horšie. Takže tvoja logika nemá logiku, keďže by sa takto nikdy spoločnosť nezmenila a ani nevyvinula.
@yui Študoval by ten kto by nechcel pracovať manuálne a i v šúčastnosti je ich dosť... však A áno, máš pravdu nevadilo by mi to keby zarábali rovnako pretože ja by som smetiara alebo žumpára nerobil alebo ty áno? No nezaslúžia si to tí chlapíci?
Nie robia to pre seba. Nehovor že si si nevšimla ako sa nám tu pekne egoizmus rozrastá?... nebuď smiešna
@erikku Nie vďaka vzdelancom nezhebnem na chrípku ale rakáč a šľakáč veľaká výhra poviemti.
Apropo ver keby lepšie platili a bolo dostatok pracovných príležitosti vysral by som sa na celú vysokú okamžite v tejto sekunde a idem robiť robotníka ajtak mám k manuálnej práci bližší vzťah.
@creeson očividne ti stále uniká pointa, rozdiel medzi robotníkom a učiteľom, je škola, úroveň vzdelania a inteligencie. Robotník môže robiť robotníka, kopať jamy, nosiť štrk, ukladať tehly atď. Učiteľ má oveľa väčšie využitie a je väčším prínosom pre spoločnosť ako robotník alebo dôchodca.
Jamu ti vykopem aj ja, viem aj ukladať tehly a miešať maltu, robil som totiž brigádne na stavbe plus pomáhal som otcovi pri prerábaní domu, aj také obkladačky sú hračka, tak sa netvár, že by to vzdelaný a inteligentný učiteľ alebo lekár nezvládol, keď to vie aj debil so ZŠ. Čím máš väčšie využitie, tým si väčším prínosom pre spoločnosť a tým pádom si zaslúžiš byť lepšie hodnotený
Navážaš sa do @yui , že žije v dreamlande, sa uvedom. Hovoríš tu o rovnoprávnej politike, yebe ti úplne? Na to sa ti všetci vyserú, ľudia čo sú hlúpi, zaostalí a nie sú prínosom pre spoločnosť nemajú právo byť hodnotení tak ako tí čo sú. To ty žiješ v dreamladne o ktorom rozprávajú politici v každej predvolebnej kampani a yebnutí ľudia im nato vždy naletia.
Pre mňa za mňa nech aj robotníci a dôchodcovia štrajkujú za zvýšenie, ale oni na to nemajú lebo sa boja, len ten kto si niečo vybojuje si to naozaj zaslúži, ak si chudák čo sa len sťažuje doma pri televíznych novinách alebo v bare pri pive a nie si schopný zdvihnúť riť a spraviť niečo preto aby ti bolo lepšie tak si to nezaslúžiš a skapeš od hladu. Tak tu nepičuj na učiteľov, sú príkladom pre všetkých, čo len nadávajú na tento štát a holý kokot robia, pasivita a moralisti ešte nič dobré nepriniesli, max. tak katolícku cirkev (čo teda fakt nie je výhra, skôr obrovský skok vzad).
Všetci si nechajú srať na hlavy, sťažujú sa, že s tým nikto nič nespraví a keď sa zrazu objaví niekto, kto s tým niečo začne robiť, tak zas len pičujú všetci, "lebo piča", "lebo kokot" a iné plnohodnotné výhovorky.
A to iba preto, lebo Slováci sú banda dutých kokotov ako ty, ste jedna pasívna lenivá chamraď, ktorá si ani nezaslúži vlastný štát, neviete bojovať za svoje práva, za nič, viete len yebať jeden na druhého a podrážať si nohy, žiadna súdržnosť, vzájomná podpora, nič. Je mi z teba zle, z tvojej rodiny čo ťa vychovala, zo všetkých čo sem písali pičoviny a tvária sa ako všetkému rozumejú a zo všetkých čo si myslia, že sťažnosťami, stránkami a eventami na facebooku niečo dosiahnu. Boha jak ja neznášam ľudí, čo sa pozerajú len nato ako niečo ovplyvňuje ich ale to, že to časom môže byť prínosom a inšpiráciou pre všetkých im je ukradnuté. "Yebať učiteľov a ich štrajk, ja nemôžem strážiť deti, musím ísť do práce... Yebať učiteľov, ja nebudem maturovať o mesiac neskôr, ja chcem od júna chodiť chlastať s kamošmi a dovolenkovať...." Kurva, nie aby ste ich podporili, zapojili sa do štrajku a ukázali poslancom, že oni sa majú báť ľudu a nie ľud ich, majú sa starať o nás a o náš štát a nie si nabalovať vrecká. Keby ste neboli yebnutí kokoti tak sa v tomto štáte aj niečo zmení. Do piče s vami všetkými, sprostí ignoranti vyjebani...
@yui Ospravedlňujem sa za vulgarizmy, viem nie je to 2x inteligetné vyjadrovanie, ale inak sa nedalo... A možno dalo, ale nechcel som Bol som rozhorčený z toľkej demencie no...
@creeson Isteže. Ty si ale asi neuvedomuješ, čo všetko by to spôsobilo, a čo všetko by sa spolu s tým muselo zmeniť. Tvoja úžasná platová rovnosť by sa mala aplikovať v komunizme, to už je to jediné, čo tomuto "pol. systému" chýbalo na to, aby bol najidealistickejší a najnefunkčnejší zo všetkých, čo sme tu mali. Chceš aby mal inteligentný človek rovnakú hodnotu ako hlúpy - možno ešte nižšiu, keďže by sa považoval len "za toho, ktorý je lenivý poriadne makať".
A len pre info, smetiari sú celkom dobre platení...
A k tvojej poznámke o tom, že štrajkujú za seba... Nesúď druhých podľa seba. Si tak sprostý až to bolí a @erikku má úplnú pravdu. Keď si taký bojovník za rovnaké platy, zorganizuj celoštátny štrajk! Rob niečo a nie len nadávaj na tých, čo sa v tomto štáte snažia niečo zlepšiť! Choď na štrajk učiteľov a povedz im do očí, že podľa teba sú všetci len sebci, ktorí si chcú nahrabať a zraniť city tých, čo sú na tom horšie! Utekaj! Zajtra o desiatej na Trnavskom mýte začína pochod, teším sa na teba, naozaj! Ale nemyslím si, že by si mal na to gule... Si jeden z tých, čo má kopec slov a žiadne činy, čo si myslí, že je strašne múdry a hovorí o rovnosti, ale vlastne aj tak len ide proti sebe. Ľudia, ktorí chceli rovnosť, sa často zaradili medzi tých najnižších, a potom sa im snažili pomôcť, ale ty chceš len čakať, kým sa najnižší zariadia medzi ostatných, a potom sa k nim pridať. A popri tom udupávaš tých, ktorí sa už snažia niečo zlepšiť, čím sa priblížia k tej tvojej vysnenej rovnosti. Si úbohý.
Som zvedavá, či keď budeš vzdelaný a na vysokom poste, založíš si firmu, zamestnáš robotníkov, ktorí budú poberať 700€ v čistom a sám budeš zarábať len tých 700€ - keď ty si to vymyslel, ty si to rozbehol, ty si tým riskoval a oni len slepo opakujú návody, ktoré si im dal. Buď nám všetkým príkladom - až potom budeš mať právo povedať na niekoho, že je hanbou národa, lebo zatiaľ si našou najväčšou hanbou ty a tebe podobní.
@erikku Ty si ale total pridrbaný chuj niečo píše nevie čo je to robota textu kilák samé mudráčiny to vyzerá na nejakého adepta za profesora choď si štrajkovať za zvýšenie platu len ma už stým neotravuj. Nechce sa mi už čítať toho Harryho Pottera.
@yui Nemám v záujme sa stať podnikateľom chcem zvrhnúť tento posratý systém. Viac sa k tomu nevyjadrujem nemám chuť sa tu s tebou vybavovať dookola o tom istom.
so mrad ze viac ludi vidi aky su ucitelia skurveni chudakovia. Jebnute pice co za doucovania beru od ziakov nekrestanske penize a este sa tvaria ze oni by ziacikov co maj uradi nadovsekto ucil iaj zadarmo a ze im ide o ucebnice a podobne kidy....proste to zboznujem
@kalbun Ja som rád, že je na svete kopec takých sprostých ľudí ako ty, vďaka ktorým si učitelia privyrábajú na doučovaniach. Btw, žiadne doučovania by neboli keby "žiačikovia" neboli sprostý kokotkovia. Väčšinou sú to aj ták flákači, ktorým rodičia platia doučovanie. Ale to tak bolo vždy, ak sa žiak niečo naučí tak je šikovný, ak sa mu v škole nedarí je to vina učiteľa.
@diianka@die Vy ste tiež chodili na doučovanie, že?
Osobne sa už k tejto téme nemienim vyjadrovať, bodaj by im platy nezvýšili, vyjebali sa na vás a vaše detičky a uvidíme, ako ich to naučíte vy popri práci, alebo niekto z úradu práce
@erikku alebo byn ebolo doucovanie keby ze ucia ucitelia co vedia ucit...a btw nemal som doucovanie a die a diianka boli konta ktore som nabural, cize sa rofl a este mozno dodatok, ze podla toho kao pises si pomerne dost odveci, lutujem tvoje deti..ked uz is piseme o detoch
@kalbun Keď je pár ľudí v triede, ktorí niečo nepochopia, nie je chyba v učiteľovi. A keď nikto nič nepochopí (čo sa podľa mňa stáva málokedy a zväčša na podpriemerných školách) a výsledky triedy sú zlé, škola to rieši. Problém môže ale častokrát byť ten, že nemajú kým učiteľa nahradiť, keďže to nikto nechce robiť, a potom učia aj zlí učitelia. A neviem, na akú školu si chodil ty, ale u nás boli vždy učitelia ochotní ostať po vyučovaní (prípadne cez prestávku) a vysvetliť niečo, plus z každého predmetu existuje krúžok, na ktorý sa dá chodiť. Keď si človek vyberie školu na nižšej úrovni (alebo sa na lepšiu nedostane), tak má reči ako ty a iní, ktorí tu vyjadrili svoje prízemné názory.
@yui ver mi ze casto ta chyba je prave v ucitelovi...a to uz nehovorim o vysokej kde to mas cisto toho koho chytis a nieje to tom ze jeden kruzok ma hlpuych ludi a hruhy nie...a ked tvrdis opak tak potom som rad za teba ze si mala to stastie a istu davku zaslepenia ze si nepotrehla ze to tak nieje...
Súhlasím s nimi. Neviem ako dlho bude trvať ale nech dostanú čo chcú! Chodia na výšku ako všetci vysokoškoláci, mladosť strávia v škole a za to budú dostavať (pre vzdelancov) almužnú? Akože moja mama je invalidná dôchodkyňa oco robotník, obaja majú učňovku a viem že majú málo penazí ale moc teda neštudovali. Oco zarobí tých cca 320 eur a mama dostane polovičný invalidný 150eur. Politici tvrdia že väčšina ľudí zarobí 700-800 eur? Toto zarobia zhruba zdravotné sestričky. Tie tiež študovali. Podporujem všetky tieto štrajky a jedinú vec, ktorú ľutujem je že robotníci si robia za pásom a držia huby. Dúfam že dostanúú aj sestričky aj učitelia tých 1000 eur a obyčajný robotníci aspoň 500-600. Kedy sa konečne vláda spamätá? Dávali sme Grécku peniaze na výstavbu nejakej pretekárskej dráhy a ľudia u nás sú vďačný aj za smietko chleba. Euro je na nás moc ťažká mena a nechápem prečo sme ho prijali a likvidovali staré SK-čky. Bolo tak lepšie aj učiteľom aj všetkým ostatným.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
114 komentov
ale kto by nechcel aspoň tri dni voľna
2. učiteľom nejde len o navýšenie platu ide im aj o to že štát znížil celkový rozpočet pre školstvo lebo pchá peniaze do Grécka, Eurovalou a podobných pičovín.
3. Neviem či sa im to podarí pretože dosť zakompexovaných učiteľu nepodporuje štrajk z aj im neznámich dôvodov. A poslanci si nenecháju len tak odoprieť milióny eur z ich ich vlastných vreciek .
este nikto nevie, ci ten strajk bude 1, dva dni, tyzden, dlhsie, alebo nebude vobec (ak sa este vlada a odvody dohodnu). AK strajk bude -napr. aj tyzden, neznamena to este, ze skola sa ho zucastni. Ak sa ho aj zucastni, nemusia sa ho zucastnit vsetci ucitelia, tiez sa mozu rozhodnut, napr. v stredu, ze uz strajkovat nejdu - takisto ti, kt. strajkovat nebudu, sa mozu v strede tyzdna rozhodnut, ze strajkovat idu... z coho vyplyva ze zavladne totalna anarchia, pokial sa vedenie skoly so svojimi ucitelmi poriadne nedohodne... dalej viem, ze u nas hotelka planuje (ak bude strajk cely tyzden) ze po-str budu ziaci doma a stvr-pia pojdu do skoly ale nebudu sa ucit...
možno si nezaslúžia,ale voľno by bolo super
A áno, cirkevné školy neštrajkujú....
Ale inak je celý systém na hovno, nikto sa nemá moc dobre.
v Poprade štrajkuje 90% škôl, čo viem ..
u nás profesori vraveli, že sa len tak nevzdajú.. tak uvidíme
Možno pred mesiacom by mi to bodlo, bola som unavená, nevyspatá, len som si zvykala, ale teraz si neviem predstaviť niečo zameškávať.
Ale keď už začnú s tým "štrajkom" tak nech poriadne a nech to nevzdajú po troch dňoch, ale narobia tu poriadny bordel nech to aspoň za niečo stojí -.-
ucitelia na nasej skole su elity a neplacaju do vzduchu kraviny, a ked ma ucitelka po 20tich rokoch ucenia so suplovanim a pod. 550 eur je to bieda ... ale osobne si nemyslim ze trz by to malo vyznam, ja by som ich podporila aj cez matury (ospravedlnujem sa ostatnym maturatom, podotykam aj ja som maturatka cize by to aj mne ublizilo), vtedy by uz naozaj slo o vela a vlada by sa z nich nevysmievala... len som zvedava kolko studentov - ktori teraz s nimi hufne suhlasia pre par dni volna - by ich aj vtedy podporilo
My mame dva dni volna
a najviac neznasam tych, co trepu STRASNE kraviny o tom a nevidia do toho.
Povedzte kto v tomto štátu pracuje za adekvátnu mzdu, kto pracuje za toľko, koľko si skutočne zaslúži alebo potrebuje. Odpoveď je, že len veľmi málo kto... Avšak zastávam názor, že rezort školstva samotný a tým nemyslím len platy učiteľov ale celkovo školstvo by malo byť podporované čo najviac! Treba hľadieť VPRED a nie dole na zem či mám naleštené topánky. Musíme veriť v to, že ÁNO, raz aj kvôli rozhodnutiu dať do školstva viac peňazí máme o 10% viac úspešných absolventov (len príklad). Preto pevné školstvo je zárukou fungovania celého štátu!
Čo sa štrajku týka, tak požiadavky učiteľov plynú hlavne z pokynov ODBOROV, čo znamená, že štrajk by mal byť dovtedy, dokým náš minister školstva nevyhlási nejaké stanovisko, týkajúce sa dotácií. Inak... tento štrajk bude len akési slepé dupnutie do zeme. Mali by sme stáť za učiteľmi
mamka je učiteľka, takže v týchto veciach som rozhľadená dosť..nemaj boja
a vies ze som vedel ze tvoja matka je jedna z nich ? lebo nikto iny by takto bezbreho nebranil ucitelov
nebránim ich kvôli tomu..bránim ich pre to, lebo bez nich by sme asi máločo dokázali v živote ..respektíve bez ich pomoci
@20
ak by spravili to, že by štrajkovali cez maturity, tak by sme tu rozrobili randál aj my (maturanti) lebo rovnako ako sa im nepáči, ichplat, mne by sa nepáčilo, ak by nevyhlásili náhradný termín skúšok a rok by som prenašala...
a to, že máme 3 dni voľna mi globálne prišlo okej, nudiť sa nebudem
neviem co furt chcu ? ako sa maju citit ostatny ludia co makaju a nemaju ani tolko ako oni aj ked z druhej strany je na kokot ze nejakym doktorom daju nenormalne vysoke platy , ale to je na dlhu debatu pojebane je to tu secko ! najlepsie sa sem hodi toto
A okrem toho si dosť mimo, lebo oni ani tak neštrajkujú za SVOJE PLATY, ale za financie do školstva, čiže za to, aby sa kúpili nové učebnice (ktoré na väčšine stredných a základných škôl chýbajú), za platy pomocného personálu, a za vybavenie do škôl.
Ľudia ako ty sú hanba národa, nie lekári a učitelia, čo sú 2 z najpotrebnejších povolaní vôbec.
A čo je to "modzek", prosím ťa?
@ubosko @52 Po prvé, tých 5% zvýšenie bolo len pre vyučujúcich. Učitelia chcú zvýšenie pre všetkých zamestnancov v školstve (pretože aj upratovačky a kuchárky sú ľudia a z 350€ na mesiac sa ťažko vyžije). Po druhé, tento štrajk nie je len za zvýšenie platov! Ide o to, aby sa zvýšili celkovo financie, ktoré idú do školstva. Ak sa budú obnos peňazí postupne zvyšovať, za 10 rokov by sa mohlo slovenské školstvo vyrovnať európskemu a to je cieľ! Učitelia v Bratislave zarábajú tak 500€ z čoho si ešte musia kupovať všetky pracovné pomôcky sami - perá, papiere, učebnice. Stále sú nejaké nové reformy a nové učebnice. Učiteľom ich nikto nedá zadarmo a nie je to vôbec lacné (jedna cca 30€). Z 500€ človek v Bratislave sám nevyžije.
@torpedo08 Učiteľstvo nie je také ľahké, ako si to každý predstavuje. Okrem toho to sú vzdelaní ľudia a v lepších prípadoch aj veľmi inteligentní, ktorí by mohli robiť aj lepšiu prácu. Ale niekto nás musí vzdelávať! Mali by sme byť radi, že tieto drzé sprosté decká ešte niekto učí. Nikto nechce robiť ich prácu, ľudia sa im čudujú, že to robia za také malé peniaze, ale keď sa proti tomu postavia, tak sú to najväčšie svine, čo si chcú len nakradnúť do vrecka! Oni netvrdia, že na tom ľudia nie sú aj horšie. Isteže sú. Ale to neznamená, že nemôžu proti svojej situácii nič robiť, myslím si. Oni za to nemôžu, aké platy majú ostatní. A bohužiaľ je to dnes tak, že každý musí bojovať za seba, ak nechce mať holý zadok. Robotníkom nikto nevybojuje lepšie platy, iba oni sami. A rovnako je to aj u učiteľov.
@dalibor9210 Nech odídu? Hej, a potom tu bude štát plní zadubencov ako ty, ktorí si nevidia a nechcú vidieť ďalej od nosa. V školstve je už teraz nedostatok učiteľov vo veku cca 40-55 rokov. Všetci učitelia sú buď pred dôchodkom alebo pomerne mladí (ktorí to často presne podľa tvojich slov vzdajú a odídu). Lenže tí pred dôchodkom za chvíľu už v školstve nebudú, a ak všetci mladí odídu, kto nás bude učiť? Potom to už naozaj budú samí debili, ktorí len majú titul a nič v hlave (nevravím, že už takí neučia, lenže to je aj otázka školy, na ktorej sa študent nachádza - u nás sú napríklad učitelia až na pár výnimiek super). Tí hlúpi učitelia sú práve výsledkom toho, ako naše školstvo vyzerá. Keby bolo v lepšom stave, chcelo by v ňom robiť oveľa viac ľudí a tak by si školy mohli vybrať, kto je naozaj dobrý a kto nie. Teraz sú však nútené zobrať pomaly každého, kto príde, a potom si žiaci myslia, že všetci učitelia sú sprostí a nič nerobia, a teda nemajú vlastne za čo brať peniaze. Chudobné školstvo = hlúpy národ (a bohužiaľ presne takí naši politici potrebujú, lebo inak by ich nikto nevolil).
@ubosko @35 Ešte k tomuto ti niečo poviem. Koľko voľna majú tí učitelia!!!! Lenže im sa skoro celá dovolenka vyčerpá počas prázdnin, a potom im ostane len minimum z voľna, ktoré si môžu zobrať. Nemôžu ísť na dovolenku v čase, keď je lacnejšia. Počas najdrahších mesiacov - polka júla až polka augusta - jedine vtedy si môžu dovoliť odcestovať. Mimo prázdnin si nemôžu pomaly zobrať voľno ani vtedy, keď ešte nejaké majú - prečo? Pretože školy nemajú peniaze na suplovanie! Ak si chce zobrať učiteľ voľno, musí nájsť niekoho, kto to odučí zadarmo zaňho! Zdá sa ti to naozaj také úžasné??? Z roka na rok je to horšie. Študenti nemôžu chodiť na výlety (ani náučné), pretože nemá kto suplovať za učiteľov. Teraz dokonca hrozilo, že jeden mesiac nebudú peniaze na ich platy a škola to musela ušetriť inde... Ale áno, učitelia majú veľa peňazí a veľa voľna, v podstate nič nerobia a život je pre nich gombička, tak čo chcú..?
A tí lekari...to ako pred r. 1800 - fajn, niečo ma bolí, nemá ma kto vyliečiť, lebo creeson povedal, že lekári sú nahovno a že v našej dobe neexistujú, tak sa rovno zahrabem, aby po mne nezostal bordel keď skapem, takto si to predstavuješ?
Osobne učiteľov podporujem - učiť bandu takých debilov, akú tvorí väčšina populácie, by si zaslúžilo nobelovu cenu
A jasné... sama si sa dostala chudobní v tej dobe väčšina obyvateľstva žiadnych lekárov a učiteľov nemali a prežili.
Neťahaj tu súčastnosť prosímťa pretože v dnešnej dobe sa to berie ako samozrejmosť tak ako telka, radio, mobil... vtedy tieto veci nemali a lekári by ani nemali čím robiť vyšetrenia a operovať keby nebolo kováčov; skákali by tí woowoomaníci s hrkálkami okolo vatry
a keď chudobní nemali lekárov, boli všelijaké babky bylinkárky, ošetrovatelia, a podobne, proste ľudia, ktorí v danej dobe zastávali post lekárov
ale to je jedno, človek ako ty, ktorý nemá mozog, (ty máš miesto toho asi "modzek", však? čo očividne nie je vec veľmi funkčná...) by sa do takýchto vecí nemal ani pliesť, navyše keď o tom vie uplné hovno...
Iba vieš urážať že kto má jaký mocek ale o svoj sa nestaráš ja na rozdiel od teba nemusím všetko info googliť... tak kto má prázdnu hlavu?? ...čo?
A ak by si náhodou chcel argumentovať tým, že by to tí učitelia a lekári fyzicky nezvládli, poviem ti to takto: Človek zvládne všetko, keď musí. Robotníci by tiež neboli robotníkmi, keby nemuseli, ale keďže sa vo väčšine prípadov na nič iné nezmohli, robia tam (nehovorím o ľuďoch, čo sú príležitostne na fuške alebo to robia chvíľu, lebo si v tejto dobe nemôžu nič iné nájsť - hovorím o tých, ktorí to majú ako živobytie). Koľko z nich to tiež fyzicky na začiatku nezvláda, ale zvyknú si. Aj učitelia a lekári by si zvykli. Ale taký robotník ťa asi nezvládne operovať a ani riadne vzdelať.
@yui No isteže ťa aj niečo naučia samé žvásty do teba len tlačia ale na odbornú robotu potrebuješ prax bez praxe sa postavíš k robote a čumíš že čo to je. Ajtak ťa všetko o práci nakoniec naučia robotníci priamo vo firme volá sa to že zaškolenie. A k tomu žeby lekári a učiteľia zvládli prácu.. ale ako, ale ako Určite by som si od nich nenechal obložiť kupeľňu kachličkami.
A druhá vec je, že ak potrebuješ obšírnejšiu prax, získaš ju v práve v škole. Škola ti dohodí firmu, kde získaš prax, a ak si dobrý, koľkokrát ťa tam aj hneď po škole zamestnajú, tak o čom to dočerta stále točíš? Už by si si vážne mal uvedomiť, že niekedy je lepšie uznať si, že sa mýliš a nie len slepo zastávať hlúpy, niekoľkokrát vyvrátený názor.
A ja som nikde nenapísala, že lekár, ktorý si doma spravil sám podlahu, je rovnako dobrý ako robotník, ktorý v tej oblasti pracuje. Tuším ti vážne robí porozumenie textu problémy. Napísala som, že hocijaký lekár by bol rovnako dobrý ako robotník v rovnakých podmienkach (=rovnaké zaškolenie, rovnako dlho vykonávaná činnosť) a určite by trvalo kratšie lekárovi stať sa robotníkom, ako robotníkovi stať sa lekárom (ak je to vôbec možné). Keď si zavoláš k sebe robotníkov, aby ti spravili kachličky, tiež nevieš, či to robia chvíľu, alebo sú v tom naozaj dobrí a nie vždy je ich výkon najlepší. Ak si myslíš, že robotníci spravia dokonalý obklad len preto, že sú to robotníci, tak ty žiješ v deamlande.
Btw, prečo študuješ, keď učitelia sú podľa teba zbytoční, nauč sa to sám a ak ti náhodou na pri práci v strojárni ujebe nohu snáď ti ju majster bude vedieť prišiť
@yui už ho nechaj, on si chce po škole spraviť akreditovaný robotnícky kurz, kde ho zaučí obkladač Dežo Lakatoš, samozrejme výuka je formou obrázkov, keďže Dežo nemá dokončenú ZŠ a @creeson nechápe písanému textu
Asi na vysokú nechodíš lebo nevieš čo to je samoštúdium.
@yui Keď chceš zoperovať by som ťa aj ja zvládol a nemusím mať tie všakovaké školy stačí raz ukázať učím sa rýchlo
Nie a tá @80 nemáš pravdu... vidno že ma nepoznáš s manuálnou prácou nemám žiaden problém... vo výškach pracujem. Chcel by som vidieť lekára/učiteľa/@erikku na mojom mieste v 40 metrovej výške na knísajúcej sa konštrukcii držic sa jednou rukou, stojac na 8 cm širokom pásiku ocele a druhou rukou priťahovať 36-u skrutku metrovým kľúčom... ooo a zabudol som bez istenia nie jak tie poserútky z fear factoru
Načo chodíš do školy, keď ti stačí niečo raz ukázať a vieš to? Si pozri nejaké video na youtube "how to" a môžeš ísť do sveta, vševedko!
A keď sa teda v @80 mýlim, tak sa mi ozvi, keď budeš teda tým robotníkom. Budem ti držať palce. Určite budeš skvelý dlaždič a objednám si ťa, keď budem potrebovať spraviť kuchyňu... Vlastne nie, to zvládne aj môj otec a to nemusí byť ani zaškolený (a môžem zodpovedne povedať, že to robí fakt dobre).
Myslím, že tebe už nemá nič zmysel hovoriť. Ak raz postúpiš na novú inteligenčnú úroveň, tak sa mi ozvi a vysvetlím ti to všetko ešte raz.
Aj písať, čítať a počítať si sa naučil sám? To by sme sa ti mali všetci pokloniť, ak je to tak. Ak nie, tak si len sprostý, nevďačný debil
Ja ti nenadávam, ja ťa hodnotím a stavím sa, že 80% ľudí, čo si prečíta tvoje príspevky, by ťa ohodnotilo rovnako alebo ešte oveľa horšie.
@erikku Ale nadávaš... a tých 80% ty si ich hovorca? Lebo nevšimol som si žeby mi to spomínali že ťa posielajú
A vieš čo? Nedala by som si od teba položiť podlahu len kvôli tomu, že si teraz napísal, že si si to doma sám spravil (ak nevieš, na čo narážam, prečítaj si @77 ).
A k veci: Nato, aby si si to spravil, si buď musel mať nejaké základy (zo školy napr.), alebo ak si to spravil aj bez nich, určite nemôžeš povedať, že by to nejaký lekár alebo učiteľ nemohol zvládnuť. Tu ide len o osobné zručnosti. A pokiaľ viem, nerozprávali sme sa o jednotlivcoch, ale o skupinách. Nebolo to o tom, či si niekto vie doma sám spraviť podlahu lepšie ako ten druhý, ale o tom, či si zaslúži vo svojom povolaní vyšší plat. A možno v tvojich očiach si mi ukázal, že robotník by mal byť viac finančne ohodnotený ako učiteľ, ale podľa mňa si nedokázal nič okrem toho, že si sa maximálne strápnil. Tak ti gratulujem. Dúfam, že najbližšie, keď bude niekto z tvojich známych (alebo ty sám) v nemocnici a budú potrebovať súrnu operáciu, tak to zvládneš bez lekárov a sestričiek a tiež, že keď budeš mať deti, budeš mať čas ich popri práci naučiť všetko, čo potrebujú - čítať, písať, počítať, pokladať podlahu, pitvať svinky, operovať ľudí, skladať počítače, nebyť maminkin cecok a oteckov maznáčik. Že budeš zarábať také prachy, aby žena nemusela pracovať, alebo si mohol najať pestúnku, keďže aj v materských školách sú učitelia (=vychovávatelia) a keďže ich bude s tvojím prístupom k ich platom nedostatok, polovica škôlok sa zavrie. Alebo tam budú robiť takí, ktorým je jedno, že nejaké decko práve mláti to tvoje.
Život je super, ty si super, a nič na svete nepotrebuješ, len robotníkov. Keď si taký šikovný, nepotrebuješ ani ich, nie?
Keby tak bolo na svete viac ľudí ako ty... Žili by sme v krásnych vydláždených jaskyniach, sedeli na počítačových skrinkách a na stolíku na mieru vyrábali na zákazku niekoľko riadiacich jednotiek pre výťahy alebo pitvali mamuty.
Skade si nabrala to s tým platom? Ja zastávam politiku rovnosti alebo ak chceš rovným dielom. Všetky remeslá/zamestnania sú rovnako dôležité a nijaké z nich nemá vyšie postavenie. A ak si nečítala môj prvý príspevok neviem čo tu šalieš... písal som v ňom že nieje správne aby žiadali vyšie platy keď iný sa uskromňujú je to od nich neetické. Vieš vôbec ako sa cítia robotníci roľníci dôchodcovia čo zarábajú/poberajú 200-350 eur a v telke vidia ako lekári sestry učitelia čo zarábajú 350-500 eur žiadajú 10% navch? Pričom oni tú možnosť nemajú lebo nepracujú pre štát.
@creeson Dobre, musia byť ľudia, ktorí makajú a plnia príkazy tých vzdelaných (na stavbu domu ti nestačí len robotník čo len ukladá tehly, ale treba stavby vedúceho, ktorý diriguje čo tam treba robiť podľa náčrtov architekta, ktorý to všetko vymyslel), ale z toho len vyplýva, že bez tých vzdelaných by boli zbytoční - nespravili by sami od seba auto, nevypestovali by úspešne plodiny, keby nemali základné geo a bio poznatky(áno, mrkvu si vypestuje každý, ale nie všetko sa pestuje tak ľahko ako mrkva). A preto sú vzdelaní lepšie hodnotení ako nevzdelaní. Preto si aj ty zrejme robíš školu - nie aby si bol robotník, ale aby si bol ten nad nimi, ktorý dáva príkazy a premýšľa.
Ale robotníci dokážu robiť aj bez príkazov vzdelaných predsa by sme tu už neboli keby sme na všetko potrebovali mudrákov na riadenie. Pred 10000 rokmi bez nich ľudia prežili prežili by bez nich aj dnes. Vzdelanci iba zvyšujú životnú úroveň lepšími technológiami nie zaručujú život. Dokonca i prví vzdelanci boli najprv robotníci ktorí začali tuhšie premýšľať nad zdokonalením svojho remesla.
A tvoja politika je skvelá! Takže ty by si chcel po 17 rokoch na škole zarábať rovnako ako robotník v dobrom prípade so ZŠ, prinajlepšom SŠ. Ty mi teraz povedz, KTO by potom študoval??? Veď by to bola úplne zbytočná strata času, keď to nijako neovplyvní plat, či..? A bez vzdelaných ľudí..? Potom by nám bolo na hovno 7 miliard robotníkov, nemyslíš?
Školstvo a zdravotníctvo je jedna z hlavných domén, o ktoré sa má štát starať. Moc sa ale nestará a nie je na tom nič zlé, keď sa proti tomu ľudia búria. Nie je chyba učiteľov, že iní majú menšie platy. Keby ŠTÁT zvýšil minimálnu mzdu, boli by na tom mnohí lepšie. Ale to by asi ľudia pre to museli niečo robiť.
A mal by si si asi prečítať môj kilometrový príspevok @60 - tam je aj vysvetlené, za čo vlastne tí učitelia štrajkujú, a čo chcú dosiahnuť. Robia to aj pre tvoje budúce decká. A možno práve ty si ten, kto by mal držať hubu a krok.
A z tých tuhšie premýšľajúcich sa potom stali "učitelia", ktorí učili iných tuhšie premýšľjúcich o tom, na čo prišli, aby to tí potom mohli zas ďalej rozvíjať. V primitívnej spoločnosti si každý vedel spraviť všetko, keď to odkukal - boli to predsa primitívne a základné veci. V tejto spoločnosti by sme ale rýchlo zakapali, keby sa odrazu prestali ľudia vzdelávať. Vďaka vzdelancom si v 3 rokoch nezomrel na chrípku alebo osýpky. Vďaka vzdelancom prežívajú aj robotníci, ktorých sa tak zastávaš a sám medzi nich patriť nechceš (a zrejme ani učiteľom by si nechcel byť). Podľa teba sa nikto nemá snažiť o zlepšenie svojich životných podmienok a vyrovnanie sa tým, čo sú na tom lepšie, lebo sú predsa vždy aj takí, čo sú na tom horšie. Takže tvoja logika nemá logiku, keďže by sa takto nikdy spoločnosť nezmenila a ani nevyvinula.
Nie robia to pre seba. Nehovor že si si nevšimla ako sa nám tu pekne egoizmus rozrastá?... nebuď smiešna
Apropo ver keby lepšie platili a bolo dostatok pracovných príležitosti vysral by som sa na celú vysokú okamžite v tejto sekunde a idem robiť robotníka ajtak mám k manuálnej práci bližší vzťah.
Jamu ti vykopem aj ja, viem aj ukladať tehly a miešať maltu, robil som totiž brigádne na stavbe plus pomáhal som otcovi pri prerábaní domu, aj také obkladačky sú hračka, tak sa netvár, že by to vzdelaný a inteligentný učiteľ alebo lekár nezvládol, keď to vie aj debil so ZŠ. Čím máš väčšie využitie, tým si väčším prínosom pre spoločnosť a tým pádom si zaslúžiš byť lepšie hodnotený
Navážaš sa do @yui , že žije v dreamlande, sa uvedom. Hovoríš tu o rovnoprávnej politike, yebe ti úplne? Na to sa ti všetci vyserú, ľudia čo sú hlúpi, zaostalí a nie sú prínosom pre spoločnosť nemajú právo byť hodnotení tak ako tí čo sú. To ty žiješ v dreamladne o ktorom rozprávajú politici v každej predvolebnej kampani a yebnutí ľudia im nato vždy naletia.
Pre mňa za mňa nech aj robotníci a dôchodcovia štrajkujú za zvýšenie, ale oni na to nemajú lebo sa boja, len ten kto si niečo vybojuje si to naozaj zaslúži, ak si chudák čo sa len sťažuje doma pri televíznych novinách alebo v bare pri pive a nie si schopný zdvihnúť riť a spraviť niečo preto aby ti bolo lepšie tak si to nezaslúžiš a skapeš od hladu. Tak tu nepičuj na učiteľov, sú príkladom pre všetkých, čo len nadávajú na tento štát a holý kokot robia, pasivita a moralisti ešte nič dobré nepriniesli, max. tak katolícku cirkev (čo teda fakt nie je výhra, skôr obrovský skok vzad).
Všetci si nechajú srať na hlavy, sťažujú sa, že s tým nikto nič nespraví a keď sa zrazu objaví niekto, kto s tým niečo začne robiť, tak zas len pičujú všetci, "lebo piča", "lebo kokot" a iné plnohodnotné výhovorky.
A to iba preto, lebo Slováci sú banda dutých kokotov ako ty, ste jedna pasívna lenivá chamraď, ktorá si ani nezaslúži vlastný štát, neviete bojovať za svoje práva, za nič, viete len yebať jeden na druhého a podrážať si nohy, žiadna súdržnosť, vzájomná podpora, nič. Je mi z teba zle, z tvojej rodiny čo ťa vychovala, zo všetkých čo sem písali pičoviny a tvária sa ako všetkému rozumejú a zo všetkých čo si myslia, že sťažnosťami, stránkami a eventami na facebooku niečo dosiahnu. Boha jak ja neznášam ľudí, čo sa pozerajú len nato ako niečo ovplyvňuje ich ale to, že to časom môže byť prínosom a inšpiráciou pre všetkých im je ukradnuté. "Yebať učiteľov a ich štrajk, ja nemôžem strážiť deti, musím ísť do práce... Yebať učiteľov, ja nebudem maturovať o mesiac neskôr, ja chcem od júna chodiť chlastať s kamošmi a dovolenkovať...." Kurva, nie aby ste ich podporili, zapojili sa do štrajku a ukázali poslancom, že oni sa majú báť ľudu a nie ľud ich, majú sa starať o nás a o náš štát a nie si nabalovať vrecká. Keby ste neboli yebnutí kokoti tak sa v tomto štáte aj niečo zmení. Do piče s vami všetkými, sprostí ignoranti vyjebani...
@yui Ospravedlňujem sa za vulgarizmy, viem nie je to 2x inteligetné vyjadrovanie, ale inak sa nedalo... A možno dalo, ale nechcel som Bol som rozhorčený z toľkej demencie no...
A len pre info, smetiari sú celkom dobre platení...
A k tvojej poznámke o tom, že štrajkujú za seba... Nesúď druhých podľa seba. Si tak sprostý až to bolí a @erikku má úplnú pravdu. Keď si taký bojovník za rovnaké platy, zorganizuj celoštátny štrajk! Rob niečo a nie len nadávaj na tých, čo sa v tomto štáte snažia niečo zlepšiť! Choď na štrajk učiteľov a povedz im do očí, že podľa teba sú všetci len sebci, ktorí si chcú nahrabať a zraniť city tých, čo sú na tom horšie! Utekaj! Zajtra o desiatej na Trnavskom mýte začína pochod, teším sa na teba, naozaj! Ale nemyslím si, že by si mal na to gule... Si jeden z tých, čo má kopec slov a žiadne činy, čo si myslí, že je strašne múdry a hovorí o rovnosti, ale vlastne aj tak len ide proti sebe. Ľudia, ktorí chceli rovnosť, sa často zaradili medzi tých najnižších, a potom sa im snažili pomôcť, ale ty chceš len čakať, kým sa najnižší zariadia medzi ostatných, a potom sa k nim pridať. A popri tom udupávaš tých, ktorí sa už snažia niečo zlepšiť, čím sa priblížia k tej tvojej vysnenej rovnosti. Si úbohý.
Som zvedavá, či keď budeš vzdelaný a na vysokom poste, založíš si firmu, zamestnáš robotníkov, ktorí budú poberať 700€ v čistom a sám budeš zarábať len tých 700€ - keď ty si to vymyslel, ty si to rozbehol, ty si tým riskoval a oni len slepo opakujú návody, ktoré si im dal. Buď nám všetkým príkladom - až potom budeš mať právo povedať na niekoho, že je hanbou národa, lebo zatiaľ si našou najväčšou hanbou ty a tebe podobní.
štáte, KTO BY NEMAL ÍSŤ ŠTRAJKOVAŤ ???????????????
Snáď s výnimkou politikov a tunelárov ....
@yui Nemám v záujme sa stať podnikateľom chcem zvrhnúť tento posratý systém. Viac sa k tomu nevyjadrujem nemám chuť sa tu s tebou vybavovať dookola o tom istom.
Príjemný pobyt v dreamlande
@diianka @die Vy ste tiež chodili na doučovanie, že?
Osobne sa už k tejto téme nemienim vyjadrovať, bodaj by im platy nezvýšili, vyjebali sa na vás a vaše detičky a uvidíme, ako ich to naučíte vy popri práci, alebo niekto z úradu práce
@die
@diianka
Som zvedavá, ako by ste si bez učiteľov prečítali túto tému a napísali do nej komentáre... Ste len banda nevďačných chudákov.
@die
@diianka
@97 Bohužiaľ aj vás sa to týka