Kto bol vie, a určite ste mali niekoľkominútový prejav..chcem sa len spytat,co vsetko ste tam hovorili..malo by sa to tykat vasich vydavkov cize nejaka obhajoba toho...
@lola8 // ...rodicia sa ti rozvedu, budes zverena do opatery matky a otec ti bude musiet mesacne platit urcitu ciastku platit...ja som sa rozhodla o zvysenie, a na sude kedze mam už 18 budem musiet prezentovat svoje vydavky..a tak..
@blueberry nj, to je sice pekne, ale tak.. su aj deti, na ktore otec cely zivot neposiela vyzivne.. mozno mozes poziadat o zvysenie, ale je tam to riziko, ze ti ho mozu este aj znizit.. a neviem no, ja osobne nerobila by som to..
@lola8 to mas potom fajn,ja som ho newidela asi 5 rokov..od rozvodu..ani predtym som s nim nemala super vztah...a pravdupovediac mi ani nechyba..zvykla som si nato ze nemam otca
Neviem koľkáčka si, máš 18, tak napríklad ak budeš nabudúci rok v maturitnom ročníku, skús spomenuť aj to, že budeš mať nejaké výdavky a prijímačky, prihlášky, stužkovú atd a ak plánuješ ísť na vysokú, tak aj potom sa ti zvýšia výdavky. Môžeš spomenúť aj cestovné, ak dochádzaš do školy alebo chodíš na nejaké krúžky alebo doučovanie, to tiež niečo stojí.
Ale aj tak hlavne záleží na tom, koľko tvoj otec prizná príjem, či nebude ozajstný príjem zatajovať, lebo sudcovia skoro vždy výživné zvýšia ak to dovolí situácia otca.
Ak bude robiť zo seba chudáka, tak ti to nepomôže, ak naozaj má vyšší príjem a prizná ho, tak súd aj bez toho, že by si musela detailne opisovať svoje výdavky prizná vyšie výživné.
Nie som advokátka, ale platí niečo také, že dieťa má právo zdielať rovnakú životnú úroveň ako jeho rodičia, teda ak má otec vyšší zárobok, máš právo aj ty na vyšší štandart, hoci by si tie peniaze použila aj na veci, ktoré nutne nepotrebuješ.
@d170 wow...som unesena..užasne si to napisala.. ved prave...sestra je teraz 1vacka na medicine,cize ideme na sud spolu..a ja chcem ist na medicinu tiez,no a doucka z biologie a chemie chdim už od tretieho rocnika,lebo uroven skoly a pravnik my povedal,ze nech to je emotivne,ze napr. chcela som ist studovat do brna no financna situacia matky mi to nedovoluije,aj ked v skutocnosti v tom nie je problem..ze mam zo seba sprvavit chudatko
@blueberry 80 eur? By som skakal 2 metre do vysky, keby "moj foter" na mna plati tolko. Ja mam podla sudu dostat 800 sk, ale nastastie nie je az taky chuj a z vlastnej iniciativy mi dava 1500sk, co sa mi zda aj tak malo, ale mam bocne prijmy, takze mi to az tak nechyba a vlastne to vsetko davam mame.
Kazdopadne nikdy som nepocul o tom, ze ako 18 rocna musis dokazovat svoje prijmy a vydavky, ked nie si zarobkovo cinna. A dovod? Ak ma 700+300, ktore vie preukazat tak podla mna mas narok na podstatne vyssie vyzivne a netreba na to ziaden dalsi dovod.
Foter mojej sestry na nu dava 4000sk a to vydokladoval prijmy cca 23 000 (i ked je ich viacej bocnych, ktore nepriznal samozrejme).
Takze ak ma ten tvoj 1000 eury, tak sa nemas podla mna dovod klepat aj keby si im tam na sude nic nepovedala..
Presne ako povedal @tommyhot , ak nemá žiadne iné deti ktoré živí, tak pri príjme 1000€ by Vám automaticky mával dať viac.
Preto by som sa ani nebála toho súdu, naozaj nebudeš musieť detailne popisovať svoje výdavky ak on prizná ten príjem- čo asi priznať musí, ked ho už priznal v daňovom priznaní.
Platí to, že máš ty aj sestra právo mať takú istú životnú úroveň ako otec, hoci by ste aj na nevyhnutné výdavky tie peniaze nepotrebovali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
alebo ti plati tak malo?
isto, poziadaj len o predlzenie, nech ti to plati, kym studujes..
aaa...on nie je otec ,co miluje svoje deti...ani o mna nezakopne ,preto nemam dôvod ho nejak ľutovať...
ja som ten stastny pripad
Ale aj tak hlavne záleží na tom, koľko tvoj otec prizná príjem, či nebude ozajstný príjem zatajovať, lebo sudcovia skoro vždy výživné zvýšia ak to dovolí situácia otca.
Ak bude robiť zo seba chudáka, tak ti to nepomôže, ak naozaj má vyšší príjem a prizná ho, tak súd aj bez toho, že by si musela detailne opisovať svoje výdavky prizná vyšie výživné.
Nie som advokátka, ale platí niečo také, že dieťa má právo zdielať rovnakú životnú úroveň ako jeho rodičia, teda ak má otec vyšší zárobok, máš právo aj ty na vyšší štandart, hoci by si tie peniaze použila aj na veci, ktoré nutne nepotrebuješ.
a mas surodencov?
a jasne, clovek si zvykne na vsetko..
Kazdopadne nikdy som nepocul o tom, ze ako 18 rocna musis dokazovat svoje prijmy a vydavky, ked nie si zarobkovo cinna. A dovod? Ak ma 700+300, ktore vie preukazat tak podla mna mas narok na podstatne vyssie vyzivne a netreba na to ziaden dalsi dovod.
Foter mojej sestry na nu dava 4000sk a to vydokladoval prijmy cca 23 000 (i ked je ich viacej bocnych, ktore nepriznal samozrejme).
Takze ak ma ten tvoj 1000 eury, tak sa nemas podla mna dovod klepat aj keby si im tam na sude nic nepovedala..
Preto by som sa ani nebála toho súdu, naozaj nebudeš musieť detailne popisovať svoje výdavky ak on prizná ten príjem- čo asi priznať musí, ked ho už priznal v daňovom priznaní.
Platí to, že máš ty aj sestra právo mať takú istú životnú úroveň ako otec, hoci by ste aj na nevyhnutné výdavky tie peniaze nepotrebovali.