Pre niekoho možno primitívna otázka, pre niekoho možno nie. Pýtam sa preto, že väčšina ľudí tento štátny útvar pozná pod súčasným názvom jedného štátu.
@hetfield ten názov ako si ho ty uviedol sa začal používať myslím, že až behom 14. stor., kedy už ríša nemala vplyv nad viacerými italskými dŕžavami a bola fakticky germánska
@candy36 Bola by si prekvapená koľko absolventov stredných škôl toto nevie. Podľa mňa drvivá väčšina, pretože väčšina ľudí sa v škole učí len na test. Potom má tendenciu zabúdať.
Predpokladal som však, že väčšina birdzákov to bude vedieť. Som len rád, že som sa nemýlil.
@candy36 Úprimne, po strednej viem, že som toto nevedela, vzhľadom na kvalitu výuky dejepisu u nás. Až na výške som si tento pojem dostatočne utvrdila.
@candy36 Na gymnázium. Všetko záleží aj od toho, či ťa to neučí zástupkyňa školy, ktorá na hodinu príde raz do mesiaca a preberie s tebou akurát tak obľúbené staroveké Grécko a Veľkú francúzsku revolúciu... Ak ti dá písomky akurát z toho, čo s tebou preberie, počas 4 rokov ti vyučujúceho nezmenia a nie je z toho povinná maturita, tak sa s tým človek vôbec stretnúť nemusí. Aj keď by podľa všetkých osnov mal.
@kuvincik@naily no teeeda a ja som si myslela že naši učitelia stoja za hovno O.o tak ďakujem že ste mi otvorili oči...
btw @21 je úplná pravda, s každým dieťaťom sa dá pracovať aj keby bol úplný debil len väčšine učiteľov sa nechce
@hetfield@4 Dôvod prečo sa to tak volalo bol najskúr ten že Rímsko katolícka cirkev mala nad nemeckom väčší vplyv ako sám nemecký cisár.. Tak ako EU na nás..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
každý človek čo absolvoval strednú školu vie čo je svätá ríša rímska
Predpokladal som však, že väčšina birdzákov to bude vedieť. Som len rád, že som sa nemýlil.
A podľa mňa zaujímavá anketa!
btw @21 je úplná pravda, s každým dieťaťom sa dá pracovať aj keby bol úplný debil len väčšine učiteľov sa nechce
a navyse aj teraz to znie celkom cool,tak sa im ani necudujem