a ja neviem čomu mám veriť... ale film Báthory bol krutý a smutný :/ bolo mi jej ľúto.. asi bola trochu chorá.. ale to že vraždila tie ženy sa mi nechce veriť
7. august 1560 – † 21. august 1614 ), prezývaná Čachtická pani, bola uhorská grófka. Je pokladaná za najznámejšiu masovú vrahyňu v slovenských a maďarských dejinách.
čítal som o nej viac kníh aj jeden román. Veľmi kruté preklady listov sú ako usvedčujúci dokaz ktorý bol aj súdnym materiálom keď ju súdili. Dokonca v niektorých výpovediach sa uvádza že zmárnila viac ako 650 mladých žien
mám doma aj nafotené listy, z originálov v maďarčine aj ich preklady viac ako 45 vypočutých svedkov v Kerestúre, Vranove, a Čachticiach, vypočúvali aj obyčajných ľudí
ja bývam v Čachticiach a vždy som mala vsugerované že to bola chladnokrvná vrahyňa no a keď som si pozrela film tak tam bola vykreslená pomaly ako obeť .
aký je očami obyvateľky Čachtíc, pohľad na zámok? (teda ak ste navštívili zámok) aké pocity prevládajú u miestnych obyvateľov? Filmy strašne často si spravia vlastnú históriu.
@papis Keď som bola malinká tak tá budova (z vonku) na mňa pôsobila strašidelne a vymýšľali sme s deckami všelijaké blbosti o nej . potom sme si aj mysleli že tam žije a večer by nás zabila . no a keď nás tam zobrali zo školy (5. trieda tuším) tak všetky moje ilúzie sa začali strácať . čiže nič moc zámok . ale aj tak si myslím že to bola beštia
myslíš, že by v Čachticiach existovala farská kronika?, alebo matričný úrad?, alebo kronika obce. Dalo by sa na jej základe zistiť viaceré fajn veci ktoré by pomohli
papis : prosím ta a nemohol by si mi dáke materiály poslat?? kde si k nim prišiel?? ja som sa začala a tuto temu zaujimat a nahodou som tu nasla koment moc by mi to pomohlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a ja neviem čomu mám veriť... ale film Báthory bol krutý a smutný :/ bolo mi jej ľúto.. asi bola trochu chorá.. ale to že vraždila tie ženy sa mi nechce veriť
7. august 1560 – † 21. august 1614 ), prezývaná Čachtická pani, bola uhorská grófka. Je pokladaná za najznámejšiu masovú vrahyňu v slovenských a maďarských dejinách.
čítal som o nej viac kníh aj jeden román. Veľmi kruté preklady listov sú ako usvedčujúci dokaz ktorý bol aj súdnym materiálom keď ju súdili. Dokonca v niektorých výpovediach sa uvádza že zmárnila viac ako 650 mladých žien
ale stále neviem, história je často krát zradná
aký je očami obyvateľky Čachtíc, pohľad na zámok? (teda ak ste navštívili zámok) aké pocity prevládajú u miestnych obyvateľov? Filmy strašne často si spravia vlastnú históriu.
myslíš, že by v Čachticiach existovala farská kronika?, alebo matričný úrad?, alebo kronika obce. Dalo by sa na jej základe zistiť viaceré fajn veci ktoré by pomohli