Ono to zas nie je až tak primitívny postreh, náhodou je to celkom dobrý paradox a nevysvetľuje sa to úplne jednoducho. Mimochodom, trochu sa to podobá na "Čím viac (deravého) syra, tým menej deravého syra".
@truhliq chapem ze pre menej inteligentnych ludi musi byt taketo "filozofovanie" neskutocne zaujimave, asi som uz nato moc stary ... tak ja som to nepochopil a ty mozes sa trapit nad tymto svetovym paradoxom do rana
Hej ako, keď príde Jano do krčmy a povie: "Všetci slováci sú klamári.." Ak, ale sú všetci Slováci klamári, tak všetci klamú, a ak klamú, tak klame aj Jano, z čoho vyplýva, že keď klame tak nemože byť, aby bolo, žeby boli všetci klamári, lebo Jano nehovorí pravdu.
@erjedna Nemám rada, ak ľudia nechápu vtip.. a robia z toho vedu vieš...ak sa ti čosi nepáči, tak ma proste ignoruj a nenavážaj sa hneď, prosím ťa @myschka to prvé je fakt dobré
Inak ak sa ide o tomto filozofovať tak to nie je paradox. Lebo logicky čím viac samovrahov, tým viac samovrahov. Pretože ak sa niekto nezabije ešte nie je samovrah, čiže pred vykonaním skutku je normálny človek. Až potom čo sa zabije sám, je mŕtvi. Čiže môže ich len a len pribúdať
Trošku logiky lebo ani vrah nemôže byť niekto kým niekoho nezabije.
@matrock Jano ma pravdu ale aj klame zaroven.
pretoze- ak je slovak a slovaci klamu, v tom pripade klame aj on.(klame) ale ak teda klame o tom ze slovaci klamu, znamena to ze neklame.(neklame) a znova ak teda neklame, hovoi pravdu ze vsetci kôlamu a teda klame...a je to zacarovany kruh
@rocafella ani podla tvojej filozofie nemozu pribudat. hovoris, ze samovrahom sa clovek stane az ked sa zabije. ale vo chvili ked sa zabije uz nezije, takze ziadnym samovrahom nie je,uz je len mrtvola. takze len co sa z neho stal samovrah uz samovrahom nebol. takze ich pocet sa nemeni.
(iba v pripade, ze za samovraha povazujes aj toho mrtveho,v tom pripade by si mal pravdu)
@janehonda Lenže ten mŕtvy je samovrah. Mŕtvola samovraha. Je to správne ako to píšem Nie je to len mŕtvola ale mŕtvola konkrétnej osoby na základe skutku, ktorý vykonal. Nazvať sa dá rôzne. Lebo teoreticky chodíš na cintorín niekomu blízkemu zapalovať sviečky? ak áno načo? Už je to mŕtvola a nie tvoja rodina Dosť morbidný príklad dúfam, že sa ťa nedotkol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Co bolo skor, vajce alebo sliepka? -Kohut
@myschka to prvé je fakt dobré
do faka, ešte o tomto vtipkovať
Janovi v krcme prijebem a nepovie už nič
nam to veduci katedry dejin filozofie takto hovoril. ale som netusila, ze sa najde aj nejaky student, co to berie tak vazne
Trošku logiky lebo ani vrah nemôže byť niekto kým niekoho nezabije.
pretoze- ak je slovak a slovaci klamu, v tom pripade klame aj on.(klame) ale ak teda klame o tom ze slovaci klamu, znamena to ze neklame.(neklame) a znova ak teda neklame, hovoi pravdu ze vsetci kôlamu a teda klame...a je to zacarovany kruh
@rocafella ani podla tvojej filozofie nemozu pribudat. hovoris, ze samovrahom sa clovek stane az ked sa zabije. ale vo chvili ked sa zabije uz nezije, takze ziadnym samovrahom nie je,uz je len mrtvola. takze len co sa z neho stal samovrah uz samovrahom nebol. takze ich pocet sa nemeni.
(iba v pripade, ze za samovraha povazujes aj toho mrtveho,v tom pripade by si mal pravdu)
Alebo Čím viac samovrahov, tým viac mŕtvol?