Predstavte si nasledujúcu situáciu:
Muž a žena spolu randia, poznajú sa dlhú dobu. Celý čas, ako sa rozprávajú o živote, rodine a budúcnosti, sa obaja držia toho, že ani jeden z nich nikdy netúži mať dieťa.
Neskôr sa vezmú. Keďže sa dohodli, že dieťa nebude, dávajú si pozor a žena berie antikoncepčné tabletky. Jedného dňa si to ona ale rozmyslí a tabletky vysadí.
Spolieha sa na to, že "nehodou" sa jej podarí počať. Napriek mnohým pokusom sa jej stále nedarí otehotnieť. Až jedného dňa sa muž prizná - tajne podstúpil vazektómiu aby sa uistil, že naozaj nikdy nebude schopný splodiť dieťa.
Toto priznanie ženu veľmi sklamalo a cítila sa byť podvedená.
Myslíte si, že tieto jej pocity boli opodstatnené? Naozaj bola oklamaná, alebo ona bola tá, ktorá klamala?
Príde mi smutné keď jeden z partnerov podstúpi taký vážny zákrok a tomu druhému to nepovie. A teraz si vezmite že kedy nevysadila tie lieky tak nato nikdy nedôjde. Je smutné keď medzi sebou manželia nemajú dôveru.
A ona bola trúbka pretože s ním chcela vybabrať.
@hoperpohroma nesuhlasim. pretoze dohoda bola o neotehotneni. ona dohodu porusila. o vazektomii nebola rec.. a nakolko muz deklaroval to, ze nechce deti, tak vazektomia nebola v rozpore s jeho intenciami nemat deti..
Preto je lepšie vnímať zmysel partnerského vzťahu ako manželstvo a rodičovstvo. Človek sa vyhne strachu, nedôvere a klamstvu, pravda, ak to obaja spolu myslia vážne lebo sa takto slobodne rozhodli.
@tangerina možno i preto, lebo je ľahšie mať sex len tak, zamilovať sa ako spolu o všetkom komunikovať, vnímať spoločný cieľ a stavať na ňom... no a je to sebecké.
@georg21@7 ty mas taku uplne fantasticku vlastnost odpovedat vzdy uplne od veci a mimo temy neviem ci to je len trolling, alebo mas problemy citat s porozumenim otazka bola uplne jednoznacna
@patrixo ona dohodu porusila, to nikto nehovori. ale ona ma PRAVO zmenit nazor. preto, ked sa ona rozhodne inak, tak si to ma s nim prebrat a ked on podstupi PERMANENTNY zakrok a ona je jeho manzelka, tak jej to ma oznamit. ja nehovorim, ze sa jej ma pytat na dovolenie, ale ma jej to oznamit. to, ze sa raz s niekym nejak dohodnem, neznamena, ze nikdy nebudem chciet zmenit nazor.
samozrejme vysadit tabletky len tak a chciet na tajno otehotniet a partnerovi to nepoviem je svinstvo, ale aj ked si typek len tak da vazektomiu a nic jej nepovie, tak je to svinstvo. dajme tomu, ze ona nakoniec s nim chce deti a zabije s nim 5 dalsich rokov lebo nevie, ze je neplodny?? lebo jej to nepovedal. akoze wtf.
ja keby sa rozhodnem ze si dam vybrat maternicu tak minimalne to partnerovi ohlasim. nech proste vie, nech ma moznost odist ak nesuhlasi.
Obaja sa nasli a mozu si podat ruky. Ale dobrovolne nezvratne sa vyskastrovat s tym ze nikdy ziadne deti nebudem mat? No neviem. Preco nie podviazanie? To sa da vratit ked si to rozmysli. A mozno je len podviazany a nechce to priznat lebo si nie je isty.
@hoperpohroma ako bolo by moralne spravne ak by jej to povedal.. ale ak je on 100% rozhodnuty ze deti nikdy nebude chciet mat tak ma pravo zamedzit pocatiu aj takymto sposobom. Bolo by nefer ak by jej o tom nepovedal keby zmenila nazor a povedala mu ze chcela otehotniet.. on len pred detmi chrani len sam seba.. a nemusi hovorit nikomu o svojej antikoncepcii.. to ze to nepovie je smutne ale nepovazujem to za uplne nefer.. kazdy ma pravo na nejake tajomstva aj v manzelstve
@ps102
Aké mali oficiálne dôvody pre uzavretie manželstva? Nejaké ekonomické či spoločenské výhody? Príbeh sa mi zdá veľmi nepravdepodobný. No budiž, ale dá sa naňho odpovedať len ak by sme vedeli odpoveď na otázku, ktorú som uviedol - zmysel manželstva. Ak to bolo manželstvo len "na oko" či len kvôli finančnému zisku tak bolo vlastne neplatné a teda nezáväzné. O tom svedčí aj fakt že obaja nechceli deti - deti sú podstatný a hlavný dôvod pre uzavretie manželstva. Záverom by som to povedal takto: za to že manžel podvádzal môže na 50% manželka. Za to že manželka podvádzala môže 50% manžel. Takže áno, mohla sa cítiť oklamaná, podvedená, sklamaná. No nesie pritom zodpovednosť za ten svoj 50% podiel. City sa však ťažko dajú deliť. Delením sa rozmnožujú a násobia.
@hoperpohroma z emocionalneho hladiska a hladiska dovery suhlasim. Z hladiska fair play nesuhlasim. Zalezi ako sa na to pozeram.. ak sa na to pozrem z globalu tak suhlasim s tebou kedze dovera je sucast vztahu. Ked si to rozkuskujem, su tu aj aspekty hovoriace opak.. a ano na vztah sa treba pozerat globalne takze mas pravdu.. ja som to len rozobral z viacerych aspektov.. myslim ze obaja hovorime o tom istom, len trochu inym sposobom
No napríklad jedna vec ma zaráža že nikto nespomenul. Týpek si dal spraviť vazektómiu a ona si úplne ZBYTOČNE ničila zdravie hormonálnou antikoncepciou. To by mňa napríklad značne nasralo na mieste tej ženy.
Ale čo sa týka celkovej situácie, jeden väčší debil ako druhý no...
Mala plne pravo byt sklamana... (kazdy z nas ma pravo casom zmenit nazor) Podvedena uz nie, kedze vedela do coho ide a suhlasila s tym. Ona klamala, on jej nepovedal pravdu. On ma pravo byt nasrany ze ho chcela v takej vaznej veci oklamat. Ale nevidim absolutne ziaden dovod preco jej to nepovedal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Muž a žena spolu randia, poznajú sa dlhú dobu. Celý čas, ako sa rozprávajú o živote, rodine a budúcnosti, sa obaja držia toho, že ani jeden z nich nikdy netúži mať dieťa.
Neskôr sa vezmú. Keďže sa dohodli, že dieťa nebude, dávajú si pozor a žena berie antikoncepčné tabletky. Jedného dňa si to ona ale rozmyslí a tabletky vysadí.
Spolieha sa na to, že "nehodou" sa jej podarí počať. Napriek mnohým pokusom sa jej stále nedarí otehotnieť. Až jedného dňa sa muž prizná - tajne podstúpil vazektómiu aby sa uistil, že naozaj nikdy nebude schopný splodiť dieťa.
Toto priznanie ženu veľmi sklamalo a cítila sa byť podvedená.
Myslíte si, že tieto jej pocity boli opodstatnené? Naozaj bola oklamaná, alebo ona bola tá, ktorá klamala?
Obaja su kkti
A ona bola trúbka pretože s ním chcela vybabrať.
a k veci, nebola oklamaná, ona je tá, čo klamala
odžoržovač nebude?
samozrejme vysadit tabletky len tak a chciet na tajno otehotniet a partnerovi to nepoviem je svinstvo, ale aj ked si typek len tak da vazektomiu a nic jej nepovie, tak je to svinstvo. dajme tomu, ze ona nakoniec s nim chce deti a zabije s nim 5 dalsich rokov lebo nevie, ze je neplodny?? lebo jej to nepovedal. akoze wtf.
ja keby sa rozhodnem ze si dam vybrat maternicu tak minimalne to partnerovi ohlasim. nech proste vie, nech ma moznost odist ak nesuhlasi.
Myslel som si, že vazektómia mi zabráni tomu, aby som spravil dieťa.
V skutočnosti ho to len zmení na černoška
Take manzelstvo dakujem neprosim
Aké mali oficiálne dôvody pre uzavretie manželstva? Nejaké ekonomické či spoločenské výhody? Príbeh sa mi zdá veľmi nepravdepodobný. No budiž, ale dá sa naňho odpovedať len ak by sme vedeli odpoveď na otázku, ktorú som uviedol - zmysel manželstva. Ak to bolo manželstvo len "na oko" či len kvôli finančnému zisku tak bolo vlastne neplatné a teda nezáväzné. O tom svedčí aj fakt že obaja nechceli deti - deti sú podstatný a hlavný dôvod pre uzavretie manželstva. Záverom by som to povedal takto: za to že manžel podvádzal môže na 50% manželka. Za to že manželka podvádzala môže 50% manžel. Takže áno, mohla sa cítiť oklamaná, podvedená, sklamaná. No nesie pritom zodpovednosť za ten svoj 50% podiel. City sa však ťažko dajú deliť. Delením sa rozmnožujú a násobia.
Ale čo sa týka celkovej situácie, jeden väčší debil ako druhý no...