Sú prípady keď žena otehotnie dvakrát "za sebou" teda ak má viac uvoľnených vajíčok a jedno sa oplodní dajme tomu dneska a ďalšie zajtra.. V tomto prípade je to možné, ale jedno dieťa od dvoch mužov byť nemôže - vajíčko sa po splynutí so spermiou okamžite uzatvára.
Myslím, že - ako bolo už spomínané - vo výnimočných prípadoch do možné je. Časový odstup medzi pohlavnými stykmi s dvomi rôznymi partnermi by vraj ale nemal presiahnuť 48 hodín.
Motív otehotnenia s dvomi mužmi a následné čakanie dvojčiat bol použitý aj v seriáli "American Horror story" v prvej sérii.
..btw, možno skús zohnať kontakt na Ryana Murphyho a spýtať sa, či pri točení čerpal s lekársky overených faktov....a potom pošli kontakt aj mne, stál by za rozhovor
@poke aj ja som to videla v Housovi ale to bolo niečo iné, to nemalo súvis s tým koľko rodičov dieťa má, ale dieťa malo v bunkách chromozómy x aj y a rodičia si mohli vybrať či teda z dieťaťa chcú dievča alebo chlapca
@vladqog prípady v Housovi sú inšpirované skutočnými, neviem na koľko sú A poprvé nehovorím, že je to pravda a podruhé chimerizmus si viem vysvetliť aj bez seriálu, lebo je všade okolo nás napr. @23
Googlil som nejaké články o genetike (ale v angličtine) a naozaj sa to volá chimérizmus (a ten človek "je" chiméra)... Obe oplodnené vajíčka sa v skorom štádiu vývoja spoja a vznikne tak DNA skombinovaná z dvoch rôznych otcov (+ samozrejme matkina DNA, ale tá je identická pre každé vajíčko).
@whisper nikde to nespochybnujem (studujem genetiku zhodou okolnosti)... ja som narazal len na to, ze ked si pozriem Housa, nemozem verit vsetkemu, co vidim...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
vajicko ma vlastnost ze sa okamzite uzavrie v momente ked prejde prva spermia, aj v ramci jednej davky nieto este od dvoch chlapov
Motív otehotnenia s dvomi mužmi a následné čakanie dvojčiat bol použitý aj v seriáli "American Horror story" v prvej sérii.
@skingirl94
@whisper
je to možné, ale je to veľmi zriedkavé, môže vzniknúť potomok z časťami tela, kde má rôznu DNA, rozoberali sme to na jednom predmete v škole
..btw, možno skús zohnať kontakt na Ryana Murphyho a spýtať sa, či pri točení čerpal s lekársky overených faktov....a potom pošli kontakt aj mne, stál by za rozhovor
Googlil som nejaké články o genetike (ale v angličtine) a naozaj sa to volá chimérizmus (a ten človek "je" chiméra)... Obe oplodnené vajíčka sa v skorom štádiu vývoja spoja a vznikne tak DNA skombinovaná z dvoch rôznych otcov (+ samozrejme matkina DNA, ale tá je identická pre každé vajíčko).
nehovorím že sa to volá chimérizmus, len sa pýtam či sa tak volá, lebo to bolo spomenuté v nedávnej časti a dosť sa to podobalo na otázku fóra