Čaute, myslíte, že telové mlieka (ako napr Dove, Nivea, Garnier...) (nie tie do sprchy) majú aj naozaj nejaký účinok a efekt na pokožku, alebo len vytvárajú chvíľkový pocit hydratovanosti a celé je to len marketing?
Existuje veľa druhov... čo napríklad t
no ja používam Garnier - regeneračné telové mlieko. a možno keby som ho používala aspoň každý druhý deň tak by to malo efekt ale ja sa natieram len ked si spomeniem že mám moc suchú pokožku.... tak potom mi to vydrží max deň ten účinok toho teloveho mlieka.
tak už len pozri čo obsahujú (myslím, že všetky z uvedených).... dám také najčastejšie dva, ktorré ja vidím skoro všade:
Sodium Laureth Sulfate: nachádza sa takmer vo všetkých šampónoch, sprchových géloch a telových mliekach...kedysi bol používaný ako podlhový čistiť, pretože dobre odmastňuje...teda dráždi a vysúša pokožku...
Glycerin- nasáva vlhkosť zo spodnej vrstvy pokožky udržuje ju na povrchu, čo vlastne vysušuje pokožku z vnútronej strany... srandou je, že je takmer v úplne každom hydratačnom kréme... a o tom to je...
a mohla by som ďalej pokračovať, ale tieto dva nájdeš skoro fakt všade
@goldfish to vážne? to je humus.. kuknem to na nete.
Potom ale viac škodia než prospievajú, teda neviem do akej miery je tebou opisovaný mechanizmus s glycerínom škodlivý...
Myslím že je to individuálne či to funguje alebo nie.. Ale tak skoro všetky čo som mala boli na hovno No osobne mám asi najradšej Nivea telové mlieka. ale aj iné výrobky nivea
a to sú hlavne značky ktoré sú "čisté":
Welleda, Logona, Sante, Saloos, niečo z Alverde /cenovo dostupné v predajňach DM/, Lavera
ja si ale krémy vyrábam na nete je kopa receptov, ak chceš mať naozaj nezávadnú kozmetiku.. a finančne to výjde lacnejšie.
napr. včelý vosk, jojobový olej, bambucké maslo, pár kvapiek esenciálneho oleja rozpustím v hrnčeku v mikrovlnke - potom to len zlejem do téglika, nechám vychladnúť a mám krém ale dá sa urobiť aj lacnejšia verzia - kúp si čisté bambucké maslo, alebo kakaové maslo.. alebo na veľmi suchú pleť stačí aj čistý jojobový olej, kokosový olej a pod.. na nete je kopa info.
ja sem-tam nakupujem tu:
ekomarket.sk - hlavne do domácnosti čistiace prostriedky. nechcem už tú agresívnu chémiu..
asi to znie protikladne, zle som to napísala.. tie značky čo píšem sú naozaj prírodné a majú certifikáty na tvár a telo - olej od saloos alebo iný.. na pery - alverde balzam s včelým voskom a jojobovým olejom. balzam na vlasy - kokosový olej.. všeličo si vieš vyrobiť doma. vlasy - šampón Lavera..
nepouzivam telove mlieka z drogerie... bud bio/ciastocne bio kozmetika, alebo som v poslednej dobe prepadla 100% bio olejom, krasne hoja najma vyrazky...
Myslim si ze kazdy by si mal vybrat to co mu vyhovuje, ja som musela vyskusat desiatky telovych mliek kym som nasla jedno ktore mi vyhovuje, mandlove telove mlieko od Weledy, je dostatocne hydratacne a pokozku zaroven premasti, je vhodny na citlivy typ. Idealny na chladne ale aj horuce letne dni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Sodium Laureth Sulfate: nachádza sa takmer vo všetkých šampónoch, sprchových géloch a telových mliekach...kedysi bol používaný ako podlhový čistiť, pretože dobre odmastňuje...teda dráždi a vysúša pokožku...
Glycerin- nasáva vlhkosť zo spodnej vrstvy pokožky udržuje ju na povrchu, čo vlastne vysušuje pokožku z vnútronej strany... srandou je, že je takmer v úplne každom hydratačnom kréme... a o tom to je...
a mohla by som ďalej pokračovať, ale tieto dva nájdeš skoro fakt všade
Potom ale viac škodia než prospievajú, teda neviem do akej miery je tebou opisovaný mechanizmus s glycerínom škodlivý...
» zena.sme.sk/c/7026946/jedy-...
» dielnickamnohychkras.blogspot.sk/2013/03/skodliv...
a to sú hlavne značky ktoré sú "čisté":
Welleda, Logona, Sante, Saloos, niečo z Alverde /cenovo dostupné v predajňach DM/, Lavera
ja si ale krémy vyrábam na nete je kopa receptov, ak chceš mať naozaj nezávadnú kozmetiku.. a finančne to výjde lacnejšie.
napr. včelý vosk, jojobový olej, bambucké maslo, pár kvapiek esenciálneho oleja rozpustím v hrnčeku v mikrovlnke - potom to len zlejem do téglika, nechám vychladnúť a mám krém ale dá sa urobiť aj lacnejšia verzia - kúp si čisté bambucké maslo, alebo kakaové maslo.. alebo na veľmi suchú pleť stačí aj čistý jojobový olej, kokosový olej a pod.. na nete je kopa info.
ja sem-tam nakupujem tu:
ekomarket.sk - hlavne do domácnosti čistiace prostriedky. nechcem už tú agresívnu chémiu..
tak som snáď niekoho inšpirovala