Čo si myslíte o Bohu?? Veríte, neveríte?? Alebo sa radšej prikláňate k Darwinovej teórii??
Predstavujete si Boha tak ako napr. kresťanská cirkev alebo podobné cirkevné skupiny?? Presne tak, ako ho v náboženstve vykresľujú, alebo si za pojem "Boh" pr
@shadowofshadows netusim, v tom vidim svoju "vieru", nejaky prvotny hybatel, energia, vesmir. nieco to proste zacalo kedze vznik vesmiru bola reakcia na nejaku akciu. aka akcia to bola to vsak neviem.
@shadowofshadows myslím to tak, že možnosti ktoré v úvode ponúkaš sú všetky dosť extrémne. Ja v Boha verím a považujem sa za kresťana. Ale viem samozrejme, že ľudia sa postupne vyvinuli, tak ako sú o tom dôkazy a tak ako sme sa učili v škole. (na toto som sa btw. pýtala aj jedného kňaza a ten mi potvrdil, že sa darwin a biblia nevylučujú) Som veriaca a zároveň rozmýšľam racionálne.
takže tvoja viera je všeobecná? prvotný hýbateľ, energia alebo niečo čo vytvorilo vesmír, dimenziu, a všetky predmety vesmíru, tak to vytvorilo aj všetko na Zemi vrátane živých bytostí??
podľa mňa existuje niečo ako si ty povedal "stvoriteľ" ale určite nie taký, akého popisujú náboženstvá. Neverím v Boha či už kresťanského alebo iného, jednoducho verím v to, že vyššia sila riadi všetko, čo sa deje a my z tejto sily, či energie, či vesmíru alebo ako to nazvem môžeme čerpať všetku múdrosť a silu, len musíme chcieť. Neverím v nebo, peklo ani nič podobné, to sú len prostriedky, ako zastrašiť slepo veriace ovce, nič viac... to je všetko
@shadowofshadows možné to je, uvrím však úplne až keď naživo zažijem momentálne k tomu mám taký postoj, že áno, môžu existovať, ako nejaká forma energie, ktorá zotrváva v okolí svojho domova, ale neviem
@shadowofshadows v tieto duchovné veci + veci okolo energie atď. VERÍM. A keď som spomínal tak tých bôžikov, narážal som na tzv. rodnú vieru. Bez archeologických nálezov, plus spisov zo 17. až 19. storočia by o nich vlastne nič nevedeli.
na boha v deistickom ponímaní sa mi veriť dá, darwin v pohode
exorcizmus, satan, duchovia, ufo únosy - nemám skúsenosti, som skeptický
"paranormálne" javy jak bigfoot, lochneska, chupacabra - to isté, inak tie čo si vymenoval ak aj existujú/ovali tak by mali hlavne kryptozoológov zaujímať a nič nadprirodzené by na nich pravdepodobne nebolo, možno až na čupakabru čo je spájaná s ufónmi
@shadowofshadows verím v boha najskôr preto že v neho veriť chcem. A páči sa mi myšlienka (a skutočne tomu verím) že je niekto vyšší nad nami kto nás pozoruje. Taktiež verím že nám boh dal bibliu (áno verím biblii, a páčia sa mi veci v nej napísané. Teda čo sa týka nového zákonu, ktorý platí pre kresťanov) aby sme dodržiavali určité morálne zásady. Ale aj keby to nebolo od boha, múdra kniha to ostane aj tak.
No zároveň sú mi nesympatické náboženstvá ako také. Zvrátený systém cirkví za účelom zisku kde chránia ešte aj ľudí podvratného charakteru bez toho aby sa snažili od toho cirkev očistiť.
Myslím že ak chce niekto v boha veriť tak je lepšie nevstupovať do žiadnych náboženstiev.
Kedze vseobecne uznavana Darwinova teoria nevyvracia moznost, ze nas (jednobunkove organizmy) stvorili mimomzemstania, nemam dovod pochybovat o spravnosti mojho tvrdenia.
verím v Boha ale to sa vôbec nevylučuje s Darwinovou teóriou( aj na nábožesntve nám učiteľ hovoril že stačí veriť že niekde v tom procese bol Boh)-aj tých načich predkov musel niekto stvoriť, tiež nevznili len tak - musela zasiahnuť vyššia moc...skrátka aj veriaci človek môže byť racionálny
verim v lietajúce špagetové monštrum Som PASTAFARIÁN
Ale teraz vážne: som ateista
Čo sa týka stvoriteľa.....povedzte mi jednu vec: pokiaľ by "Boh" stvoril vesmír, kto by stvoril Boha??
Na čarodejníkov verím, avšak nie na takých ako boli v HP......ale skôr by som veril v niečo také, že existujú ľudia, ktorí Vám dokážu poslať pozitívnz alebo negatívnu energiu (ľudovo povedané urieknuť Vás a
Ja verim v boha ale zatial co som ho prosila a vsetko to okolo toho na tomto svete je same neštastie,neviem ci naozaj existoval uz začinam pochybovať. Je to u mna tak asi 50% na 50% ....ja mam tolko otazok ale naozaj neviem ...........ale myslim si ze by si to nevymysleli/ ludia a cirkev ale to jd jedno ako som povedala neviem .....,
@48 veriť 50 na 50 sa podľa mňa nedá, ale nejdem sa tu hádať.
podľa mňa sa tiež Biblia s Darwinom nevylučuje, veľa vecí v Biblii je písaných obrazne a treba sa nad tým zamyslieť. Ale myslím si, že keď niekto veriť nechce, tak mu to len tak niekto iný nevyhovorí...a naopak
No, ja som racionálna kresťanka....... Ježiš Kristus bol historická osobnosť, ktorá po tejto Zemi kedysi naozaj chodila..... Možno spochybniť iba jeho vieru, nie jeho existneciu...... Diabol existuje tiež, on nás núti robiť všetky tie zlé veci.....(citát s Constantine: -Do you believe in Devil?
-No....... -You should, because he believes in you. PS: Názor som si nevytvorila na základe tohto filmu). Exorcisti existujú, normálne.... sú to kňazi, ktorí majú špeciálne vzdelanie, aby sa mohli venovať tomuto povolaniu... verím v to, čo pokladám za pravdivé, bez toho, aby mi niekto niečo tlačil do hlavy, lebo som dospelý, zmýšľajúci človek....... Príšery neriešim..........
Klasický názor ateistu. Najlepšia obrana je podľa vás útok. Preto ateisti tvrdia že náboženstvo buď :
I. Vzniklo zo strachu
II. Vymysleli ho kňazi
III. Vymysleli ho vladári
Vyššie uvedeným tvrdeniam však chýba vedecký podklad a dnes sú už zastarané. Pretože :
I. Náboženstvo nemohlo vzniknúť zo strachu pred búrkou a bleskom, lebo ľudia najprv uctievali dobré božstvá, nie zlé ! Dokazujú to aj mená hlavných božstiev, napr. Dyaus pitár, Zeus páter, Juppiter, Tios ( otec svetla )...Podľa učenia materialistov by to však malo byť naopak.
Okrem toho strach pociťuje aj zviera a pritom nemá žiadne náboženstvo. Človek si zachoval náboženstvo aj potom, ako veda vysvetlila pôvod búrky a bleskov.
Náboženstvo nevymysleli ani kňazi, lebo kňaz je osoba zasvätená Bohu. Ľudia teda museli naprv poznať Boha, až potom sa mu mohli jednotlivci zasväcovať. Argumentovať, že náboženstvo vymysleli kňazi, je ako tvrdiť, že cestári vymysleli cestu. Pred náboženstvom žiadny kňazi neexistovali. A ak áno, kto je potom ten kňaz a kedy žil ?
Náboženstvo nevymysleli ani vládcovia, lebo ľudia ho mali už dávno pred nimi. Oni sa mohli na náboženstvo odvolávať až vtedy, keď už bolo vlastníctvom ich poddaných. A teda týmto argumentom by sa nedala vysvetliť ani všeobecnosť náboženstva...
@ortego = Ateista nie som. Som pokrstený, prijímanie mám a birmovku tiež. Do všetkého tohto som bol od mala nútený a tak mám k tomu odpor a aj taký názor som si vybudoval ja sám pretože sa snažím chápať veci také aké sú. Bol som v situáciach kde by ostatný prosili boha o pomoc ale ja nie, pretože verím v sám seba a nie v niekoho a nemám potrebu podporovať ovládajúce skupiny ľudí. Verím ešte v niečo čo sa dá podložiť aj vedecky či teoreticky nejako a nie v rozprávkové bytosti z kníh.
2. Pokiaľ je všemohúci, ako môže dovoliť vojny, hladomor....???
ak Boh chce zabrániť zlu, ale nemôže, nie je všemohúci
ak Boh môže zabrániť zlu, ale nechce, nie je dobrotivý
ak Boh môže zlu zabrániť a chce tak učiniť, potom na svete nemôže zlo existovať
To sú také tie najväčšie, avšak hlavne mi nedávajú zmysel tvrdenia o tom, že duša je nesmrteľná (verím Demokritosovej atomistickej filozofii a Marxovej materialistickej filozofii), že na to aby sa človek stal morálnym nepotrebuje "imaginárneho priateľa" atď
Boha nestvoril nikto...ten je od večnosti. To je tajomstvo, ktoré presahuje ľudský rozum. Boh je všemohúci, večný a milosrdný. Pýtaš sa teda, odkiaľ pochádza zlo a prečo existuje, keď Boh je dokonalá láska ?
Boh na počiatku stvoril svet dobrý, vrátane hmotných vecí. Ale Boh stvoril okrem hmotného sveta aj svet slobodných bytostí. A sloboda spočíva v tom, že sa Božie stvorenia - anjeli a ľudia, môžu slobodne rozhodnúť odmietnuť dobro, čím na svet prichádza zlo.
Možno si hovoríš : Ale prečo potom Boh nestvoril svet bez možnosti zla ?
Mohol ho tak stvoriť. Ale potom by žiadne stvorenie nebolo slobodné a
také veľké dary, ako sú slobodná vôľa a rozum by boli anjelom aj ľuďom zbytočné...
@semhamforas cítat sa týkal od obdobia homéra Kde už sa dá povedať vznikaloa zjednotenie mýtu a mohla nastať jeho skepsa. Tieto podobizne bohov čo si opísal sú trošku mimo tém, celé tvrdenie je trošku mimo tému
@v3nty ale aj ten citát je mimo tému. Lebo napríklad aj v hinduizme sú bohovia vyobrazovaní všelijak ale nie ako ľudia. Tak isto ako aj v Islame je zakázané vyobrazovať mohameda ako človeka o Alahovi nehovoriac.
Tak isto ako v kresťanstve je zakázené (bibliou) vyobrazovať boha. V období homéra tak isto existovali rôzne iné náboženstvá napríklad u peržanov čo uctievali baala či marduka ktorí tiež ako ľudia vyobrazovaní neboli.
@v3nty jj napísal mi to 14 ročný chalan. Ale zasa na druhú stranu viem že to už niekto napísal aj tebe že si stále svoju pravdu melieš a síce to nemám na papiery overené no myslím že ti to povedalo asi aj viac ľudí ako mne Túto vlasnosť teda potom máme minimálne spoločnú
V každom prípade som ťa poučovať nemienil. Len som chcel povedať že ten citát je hlúposť lebo aj v období po Homérovi to tak s vyobrazovaním bohov nebolo. To bolo v podstate len špecifikum Grécka, Rímu a celkovo Európskych náboženstiev toto. Aspoň ja mám taký pocit. Čo národ a čo obdobie to sa inak bohovia vyobrazovali.
Nuž ale z tejto našej spoločnej vlastnosti vyplýva jediné, že tu každý budeme mať svoju pravdu.
citát som hodil naschval v takej forme aby sa toho ludia chytili.(je zaujimavo vytrhnutý z kontextu kto by poznal presvedcenie daného autora pochopil by OD témy to až tak není dal som takú vsuvku
Ako vieš filozofia vznikla na základe kritiky mýtu každý predstavitel nam zadefinoval nejaký jeho svetonázor.
Citát kritizoval Eleatsku školu kde učili že boh ma ľudské vlastnosti vyzerá ako človek teda Antropomorfizmus
dalšie výklady niekde až po platóna sa striedajú s tvrdením že boj je princíp všetkých vecí energia, boh neexistuje a pod
Tá moja prvá odpoveď na tvoj koment mala byť menšie nabádanie akým smerom sa vydať A citát je celkom k svetu lebo nejaké výskumi dokázali že krestania si boha predstavujú naozaj ako osobu
Zaujimavá je ale aj otázka "ako si predstavujete svoje svedomie?" resp definujte svoje svedomie
BTW Typickým príkladom dalšieho globalne nepochopeného je citát "2x nevstupiš do tej istej rieky"
@v3nty tak od témy to nie je. Ale nazdá sa mi že by bol vyslovene pravdivý. I keď v tej dobe možno tú dobu pekne vystihoval.
Ale ako čítam ďalej tak to aj sedí. V podstate má každý nejakú teóriu.
A téma okolo boha môže byť nekonečná, keďže každý môže mať svoj názor a nikto si ho nedokáže v podste žiadnymi hmatetelnými dôkazmi obhájiť.
Ale áno, čisto kresťania (aj židia) si boha skutočne ako človeka predstavujú. Lebo v biblii sa píše že boh stvoril človeka k svojmu obrazu (teda aby sa mu podobal).
@semhamforas mne sa celkom páči vystihnutie boha ako "hypokeimenon" nejaký zákon ktorý je princíp všetkých vecí teda "vzniku a zániku" - spájanie a zlučovanie častíc Je vo všetkom všade pritomný
Potom ale dalšie kúsky zo svetonázorov rozličných mám pospajaných od kadekoho
Neverím v Boha,prečo by som mal? Nie je na to žiadny dôveryhodný dôkaz.Ak je taky milosrdný,dobrý a všemohúci,prečo sa vo svete dejú zlé veci ako vojny,choroby a podobne? A keď si predstavím nejakého Boha,ako si lieta v obláčikoch alebo niečo také,tak si pripadám ako v rozprávke.Je to proste BLBOSŤ (slušne povedané).
Tu sa melie vkuse len o jednom Bohu pokiaľ si myslíte že ten židovský superhrdina Yahve je stvoriteľ ste na omyle on je zakladateľom pyramídovej hiearchie na ktorej vrchu je on potom je nejaký bohom vyvelený ľud pod ním sú páni pod pánmi sú slúžobníci boží čiže otroci...
Je všeobecne známe, že človek je veľmi zvedavá bytosť... Takže mňa by zaujímalo, prečo sa ty zaujímaš o také otázky v rámci Boha, keď v Boha neveríš?? (teda ak neveríš, lebo si sa nevyjadril či áno alebo nie...)
Ako vieš, že zviera, resp. iná bytosť okrem človeka, nemá žiadne náboženstvo??
Keby som mal odpovedať, prečo niekto vymyslel Boha, tak, by som odpovedal: "Pretože si niektoré javy nevedeli/nevedia vysvetliť. Preto ich pripisujú Bohu." To slovo "Boh" si mohol kľudne aj niekto vymyslieť, napr. ako ja si vymyslím slovo "APAS"... Budem moje slovo "adsa" šíriť, že to slovo popisuje všetky fyzikálne zákony vo vesmíre ("APAS" = "All Physical Acts in Space"). Budú mi po rokoch alebo nejakom čase ľudia veriť?? Ak uveria, tak bude veriť aj tá druhá, tretia atď. generácia ľudstva... Budú tomu veriť dovtedy, kým sa to nepotvrdí, alebo nevyvráti... Čo tým chcem napísať? Len to, že, čo som na vlastné oči nevidel, tomu neuverím...
@shadowofshadows áno som ateista, ale to neznamená že moje bunky sa musia otupovať......k čomu by som to prirovnal.......napríklad neverím ani na vlkodlakov, upírov, démonov, anjelov atď., ale zase na druhej strane ma strašne fascinuje o nich niečo čítať a zisťovať si, to isté platí aj o Bohu, lebo je to niečo nadprirodzené, také zvláštne, neobyčajné.....dúfam, že to chápeš
Je to až komické, ako sa dokážu niektorí ľudia zadebniť. Hovoríš, že čo neuvidíš, tomu neuveríš...Videl si už prosím ťa niekedy elektriku ?
Nevidel, pretože sa vidieť nedá...A predsa dobre vieš, že tá elektrina v
zástrčke skutočne je...Všetko, čo je na tomto svete, sa nedá pochopiť iba rozumovo...Osvietenskí vzdelanci a učenci začali popierať Boha preto, lebo ho nemohli rozumom pochopiť...Pýcha vzdelancov...ktorí si myslia, že keď niečo nepochopia svojím rozumom, tak to neexistuje...
Zázraky sa tiež nedajú ľudským rozumom vysvetliť a predsa existujú...
Sú skutočné, reálne a sú sprostredkúvané nám, ktorí ich nechápeme...
V Boha neverím. Exorcizmus, diabol a duchovia sú podľa mňa jednoduché javy, zveličene vysvetlené kreatívnym myslením. Takisto aj Bigfoot, Chubacabra, Lochness a podobné výmysly či zázraky. Na všetko existuje racionálne vysvetlenie. Možno nie v tejto chvíli, ale raz veda dobehne. Ľudksý mozog je tak ľahko manipulovateľný a oklamateľný, že je schopný uveriť veciam, ktoré sa ani nestali.
@ortego To nemáš ako vedieť Súhlasím, že naša existencia je geniálna - už len čo sa týka toho, ako dokonale pracuje naše telo. Možno veda bude dostatočne vyspelá, možno nie, ale na istotu sa to nedá potvrdiť, ani vyvrátiť.
Tak dal si celkom zlý príklad. Elektrika sa dá vidieť, stačí, keď spravíš skrat, alebo nejaký iný elektrický výboj... Teslov transformátor, to je tiež elektrický prúd... A v určitom zmysle aj blesk, ale to je skôr plazmový výboj ako elektrický výboj...
Škoda je len to, že človek neovláda viacej ako svojich 5 % svojej mozgovej kapacity... Samozrejme až na nejaké výnimky... Vtedy by sa omnoho viacej a lepšie dalo nazrieť do tajov, ako si ty napísal, "Dokonalosti, ktorá je príčinou nášho bytia..."
@ortego a + k tomu že si sa ozval po skoro pól roku na túto tému musíš byť riadne zaostalí a to čo robíš je zbytočné a lákavé ako hovno v obale od toffife tak snaž sa radšej v škole pre kňazov a nie tu.
No nie že majú exorcisti špeciálne vzdelanie...Keď kňaz dostane poverenie na túto neskutočne fyzicky a najmä psychicky náročnú prácu, tak sa z neho stáva exorcista...skôr tak.
niektori ste tu poriadne rozpoltene osoby, keby ste v Boha verili, lepšie by sa vám žilo, ako ked len nadavate na cirkev. pochvaleny bud Ježiš Kristus. a dakujem za komenty aky som krestan z mojho draheho auta
I. Náboženstvo nemohlo vzniknúť zo strachu pred búrkou a bleskom, lebo ľudia najprv uctievali dobré božstvá, nie zlé ! Dokazujú to aj mená hlavných božstiev, napr. Dyaus pitár, Zeus páter, Juppiter, Tios ( otec svetla )...Podľa učenia materialistov by to však malo byť naopak.
Okrem toho strach pociťuje aj zviera a pritom nemá žiadne náboženstvo. Človek si zachoval náboženstvo aj potom, ako veda vysvetlila pôvod búrky a bleskov.
Náboženstvo nevymysleli ani kňazi, lebo kňaz je osoba zasvätená Bohu. Ľudia teda museli naprv poznať Boha, až potom sa mu mohli jednotlivci zasväcovať. Argumentovať, že náboženstvo vymysleli kňazi, je ako tvrdiť, že cestári vymysleli cestu. Pred náboženstvom žiadny kňazi neexistovali. A ak áno, kto je potom ten kňaz a kedy žil ?
Náboženstvo nevymysleli ani vládcovia, lebo ľudia ho mali už dávno pred nimi. Oni sa mohli na náboženstvo odvolávať až vtedy, keď už bolo vlastníctvom ich poddaných. A teda týmto argumentom by sa nedala vysvetliť ani všeobecnosť náboženstva...
shadowofshadows. ahoj brat moj! ako mi moja viera v Boha pomohla k lepšiemu? brat moj!!!! ja sa mám tak, ako v matkinom bruchu som sa nemal, tak sa mám dobre, a to všetko len preto, lebo na kolenách dakujem Bohu za všetko neustále, a Boh mi veľmi žehná. Vieš ako sa mám nadštandartne? a to vieš vdaka čomu? lebo som sa nehanbil robiť podradné veci, a Boh mi toľko zrazu a naraz!!! požehnal, o čom sa ti nesníva, a mám také veci, ktoré mi môžu ľudia závidieť.
na mne Boh presne ukázal, aký je Veľký a mocný, a že ozaj existuje!!! ja v neho verím, a nikdy som ho nezaprel, a Boh ma požehnal... akoby zázrakom, ani ja som tomu nechápal.... Ale Bohu je nič nemožné.
a preto ty možno nebudeš mať to čo chceš, ale nie preto, že na to nemáš, ale preto, lebo v tebe niet pokory, a si zabalený do vlastnej pýchy. mne veľa ľudí závidí, avšak ja som bol ešte nižšie, ako si niekto môže predstaviť, a len vlastnou usilovnosťou mám to, čo mám( ps, to auto, v ktorom som odfotený mám vďaka tomu, že som veľa krát zohol kolená na modlitbu, a Boh ma stále žehnal... stále som rástol)
moje auto stálo 150 tis. eur.
ked budeš na tej iste urovni, ako som ja, minimálne duchovnej, potom mi môžeš napísať další koment, a ja ti ukážem, aký veľký je môj Boh! takže asi tak.
ps. mám sa veľmi veľmi dobre, a mám toľko, že môžem hrablami prehadzovať všetko čo mám kámo. Kto má tomu sa pridá, ale to len preto, lebo som verný Bohu, cirkvi, som slušný...a mám sa NADŠTANDARTNE:
a možno taký ako ty bude furt nadávať na cirkev, BOha, ale možno si v živote na kríž slamou nepreložil, len ..... no dobre...
Čo to ale tento svet s tebou spravil, keď tu dokážeš niečo takéto napísať... Aj keď sa riadim pravidlo, "Nič nie je nemožné" tak v tvojom prípade musím napísať, to nie je možné toto...
čo som napísal, je všetko pravda. pevne som doveroval Bohu a vieš čo sa mi teraz stalo no poviem ti konkretne, lebo je to horúce. teraz sa mi ozvali, že či nechcem ist robiť cez štát za 300 eur do jednej organizácie, a potom možem ist zas do druhej, ked budem mať záujem. VIDÍŠ AKÝ VEĽKÝ JE MOJ BOH? moj Boh je silnejší ako hospodárska kríza, lebo mňa veľmi dvíhal, lebo som pokorný. Mám teraz takú situáciu, že som si z 4 ponúk mohol vybrať!!! vieš čo to je?? to je nebe a dudy brat. takže možné to je, a Boh robí zázraky, lenže keď sa niekto o ňom hanbí písať, potom to tak aj vyzerá, ja Boha milujem, a modlím sa k nemu, som veľmi hriešny, možno hriešnejší ako si Ty, ale pevne dôverujem, a prijímam najväčšie kríže pokojne, pokorne, a Boh ma povýšil v určenom čase
veľa otázok na jedno fórum, ale iba jedna odpoveď, všetko je Pravda, aj Boh, aj exorcismus, aj mimozemšťania, aj paranormálne javy a aj samotné zlo z ktorého pochádza strach, strach vytvára pochybnosti, pochybnosti vytváraju zmätok, zmätok vytvára nekľud, ktorý nakoniec zaháša vo vás "Pravdu".....
a ta Pravda je BOH Stvoriteľ všetkého a všetkých, je Alfa a Omega....
@vreskot000 ahoj, prepáč ak píšem nevhod, len ma zaujalo to ako ti Boh pomáha, je to krásne. Preto sa ťa chcem opýtať...modlíš sa k Bohu? alebo k tomu chlapíkovi ktorý žil kedysi dávno a cirkev z neho urobila falošného boha???
hastr. falošný chlapík to nie je pretože písmo nečítaš poriadne, ale je to stopercent Boh a stopercent človek. žije v sláve BOha Otca s Duchom Svätým--- nepopierateľná pravda. je samozrejme na škodu, že tu knazi nie su, a teda nevedia tiež podať svedectvo o Bohu "z prvej ruky" Ježiš jasne hovorí.... " ja a otec sme jedno ... Ján 10:30
máš nejaký iný argument k tomuto? budem rád, ale pravdepodobne nie.
@vreskot000 a nevravím falošný chlapík, Ježiš bol super chlapík náhodou, ku koncu života síce zradil Boha, ale inak keby tak žil každý z nás, máme tu raj zo dňa na deň. Ja vravím, ešte raz...cirkev z neho urobila falošného Boha a svet sa mu klania! Porušujete tým ľudia moji Prikázanie: Ja som tvoj Boh, nebudeš mať iných bohov,...ved to poznáš...
kto veri v Boha a neuznáva syna je bludar a niet v nom pravdy. Ježiš nutne existuje v jednote s Bohom Otcom a Bohom Duchom Svätým. Je to jeden Boh v troch osobách. ako je to presne, sa dozvieš ja, ty všetci vo večnosti, neviem to vysvetliť, je to tajomstvo. Ježiš je reálna osoba, ktorá je vo večnosti s Bohom zjednotená, sedí po pravici otca. Všetko čo máš veriť je obsiahnuté v Nicejsko carihradskom vyznaní viery...
...verim v jedneho Boha, otca všemohuceho, stvoritela neba i zeme, sveta viditelneho i neviditelneho. verim jedneho Pana Ježiša Krista, jednorodeneho Syna Božieho. Zrodeneho z Otca pred všetkými vekmi, Boha z Boha Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého. Splodeného nie stvoreného, toho, ktorý je jednej podstaty s otcom, skrze neho bolo všetko stvorené.
A mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom
Za nás bol aj ukrižovaný za vlády Poncia Piláta, bol umučený a pochovaný, ale tretieho dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma. A vystúpil do neba, sedí po pravici Otca. A znova príde v sláve súdiť živých i mŕtvych a jeho kráľovstvu nebude konca.
Verím v Ducha Svätého, Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň s Otcom a Synom vzdáva poklona a sláva. On hovoril skrze prorokov. Verím v jednu, svätú, katolícku a apoštolskú Cirkev. Vyznávam jeden krst na odpustenie hriechov.
A očakávam vzkriesenie mŕtvych a život budúceho veku.
Toto je taká veľká Pravda, že len blázon ju bude spochybňovať.
a prečítaj si 5 ciest Tomáša akvinského, super filozofa.
áno, Tomáš Akvinský je pri Bohu, dokázal existenciu Boha. čítal som to. To je jedno, kým TY nepochopíš sám že Boh je jeden, žiadny ježiško ani duch ani nikto iný, Iba Boh. Boh stvoril tento svet a logicky rozmýšľaj prosím ťa pekne pre dobro tvojej duše, nepotreboval k tomu ježiša ani ducha žiadneho ani máriu aby stvoril tento svet! Ježiš bol človek, ktorý hlásal božie pravdy a viedol ľudí k Bohu, liečil ich a robil zázraky na tú dobu dosť veľké. Je pri Bohu hore doma v nebeskom kráľovstve. to je všetko pravda, ale nemaj ho za Boha!!! lebo to Boha rozčuluješ a robíš veľmi veľký hriech. Boh sa Boha a vygumuj si z hlavy čím skôr kresťanské bludy o trojjedinnosti, čítaj stránku a modli sa k Bohu, lebo ak sa nenapravíš, skončíš v pekle spolu s celosvetovo falošnou a skazenou v uznávaní modiel cirkvou!!!
@vreskot000 spamätaj sa, aký syn??? rozmýšľaj hlavou prosím ťa, osprostila ťa cirkev, ja viem, oni to majú dokonale premyslené, je to najväčšie zlo na svete,ved to VIDÍŠ!!! uvažuj, kto napáchal najviac ZLA na svete a má najväčší mamon a nikomu nepomáha, pchá všetko do svojich majetkov a serie na celú chudobu vo svete! kto? rozmýšľaj a ty si im sadol na lep, prebuď sa a začni milovať Boha jediného, pre tvoje dobro.
@vreskot000 to nie je pýcha, to sa volá pomoc blížnemu svojmu. Ten blížny si ty, ktorému chcem pomôcť, lebo peknými a láskavými rečami ti tie tvoje nezmysly o ježišovi ako bohu z hlavy nevymeliem. Rob si ako chceš, už teraz vieš kde je pravda a ak aj nadalej budeš ucitevať tvojho ježiška kristuška ako boha, veľmi svoju dušu hriechom zaťažuješ. Už vieš kde je pravda, povedal som to tu už viac krát. Ježiš nie je Boh, rob ako myslíš, Boh ťa posúdi.
ahoj
ale poviem ti to takto. mne je jedno či uznávaš neviem čo, čo aj tak nie je biblicke.... je to tvoja cesta, ja ta za to neodsudzujem. oveľa horšie je, že podobní ludia sa bez príčiny navážajú do druhých. ale mne je to akože jedno... mne nikto tým neublíži, lebo to poviem Bohu, a On vie, čo potrebujem ešte skor než to stihnem vysloviť.
ak si aj nejaky osvieteny kresťan neberem to, ale som zvedavy či si napríklad taky presvečený a či by si bol schopný moslimovi toto iste napísať, alebo nejakemu budhistovi, čo sa klania alabastrovým sochám a podobne.
Pan Boh je jeden. Vzdy bol a bude. Nebol to nikdy clovek. V Biblii sa tiez pise predtym ako prisiel Jezisko Kristus na svet, ze Mojzisovi bolo dane 10 Bozich prikazani, na ktore sa zabuda a sam VAtikan, centrum zla na neho pozabuda. Prve Bozie prikazania znie : Nebudes mat innych Bohov, ktorym by si sa klanal. Pan Boh nezomrel na drevenom krizi , lebo Boh nikdy nezomrie je a bol a bude vecny, nemohol byt nikdy cloveko. Cirkev su ludia, ktory v Taliansku dostali do ruk Bibliu z Izraela, a prepisali Novy zakon. Ved Mojzisko predpovedal, Jezisa, ze pride prorok ako on z masa a kosti, clovek ani Jezisko o sebe nikdy nepovedal, ze Boh predsa, v celej sirej Biblii neni napisane ja Jezis som Boh. Ludom dali do hlavku a vyzdvihuju telo cloveka nad Boziu tvar ktora z masa veru vobec nie je. Ved nemoze pan Boh telo svorit inne tela len trosku mensie. Pan Boh je viac nez hociake telo, lebo je to cit lasky. A uz davno aj po moslimoch bol na svet dany odkaz, Boh je jeden = Alah = jeden. Cirkev hanobi majetky. Preco to viem? V prvom rade, bola som v synagoge Zidovskej, bolo vidno rozdiel ako v mesite moslimskej , jeden obrazok tam nie je na uctievanie cloveka predsa. V zivote by si to pravoverni nedovolili. No Zidia zomreli lebo sa klanali panu Bohu no znasilnovali zeny tych co im neplatili za odmenu pocas Hitlera. Moje pozri tu, kolko zla si denne chodi po svete, ci to volas vykupenie jedneho tela celeho ludstava a odstranenie Satana zo sveta? Vies mozno Ta oblbli s davom, ale neverim, ze si taky blby, aby si po tejto sprave a precitani si pravd od pana Boha danych nam od Bozieho proroka pani Lauriky tu www.liecitelka-laura.sk nepochopil. Pani Laurinka uzdravuje vsetko, tym ze da modlitbu od samotneho pana Boha ludom. Bojuje proti zlym silam, ved Satanovych privrzencov je v tejto modlarskej dobe neurekom. Sami knazy male deti obtazuju. No Aron brat Mojziska zenu mal , aj syna, lebo pan Boh laske stale prial, a jeho syn bol knaz. Tak nemyl si tych v ciernom uz s Bozi poslami lebo su poslami zla, ked Ti kazu sa klanat k ich noham ako mne, ked som sla k spovedi a sa hanbila pred jednym takym, a potom kukala jak kuka na male dievcatko na omsi, ze oci z neho nesputi veru aj s ludmi z celeho kostola.
Božie kréda
Bojuj za lásku svojeho Boha, lebo deň posledného svojeho skonu nepoznáš a ten kto bude tvojej duši v tomto okamihu najbližšie sa volá Boh a súdiť bude spravodlivo.
Pani Laurika je Bozi prorok, co predpoveda sa splni, pomaha ludom zadarmo a je preto prave na Slovensku, lebo u nas je vela vestic a ona bojuje proti zlym silam, a tie vestice veru nemaju dar od pana Boha. Pani Laurike dar pomahat ludom dal sam pan Boh. A to este predtym ako sa narodila. Dobre vieme, ze Edgara Cayce nahanali takisto ako aj Nostradamusa. A kto ho nahanal tychto liecitelov a prorokov? Ked nie nahodou cirkev, co sa chvalila, ze vyhana zle sily, no namiesto toho upalovala zeny?
Kto si odpovie, sam pride na to, kolko dovery moze dat knazom a celemu Vatikanu, tu su odpovede od pana Boha. Odpovedal mi na tri otazky a vyjasnil v odpovediach innych ludi velmi vela. TAkze kto tapa a nechape preco knazy znasilnuju male deti... Tu su odpovede na isto = www.liecitelka-laura.sk. Mame medzi sebou posledneho Bozieho proroka, ktoremu patri moja ucta, za to co pre nas hriesnikov robi, zlych.
@relieforsaddist ani nevieš čo hovoríš...prečítal si si niečo z jej stránky?! je lepšie byť ticho a neurážať, keď nevieš o kom je reč...ona ti raz môže zachrániť zdravie, alebo život... ani nevieš, ako si si tými slovami uškodil...jasné, smeješ sa, ale ty si raz spomenieš...
@relieforsaddist a s tebou si Boh urobí poriadky, za tieto tvoje tupé priblblé reči a za urážanie božieho proroka. pani Laura lieči ľudí, pomáha už roky ľudom a aj pomáhať bude. robí to dennodenne a peniaze za to nepýta ty primitív! Takýto jebko ako ty si pani Lauru ktorá zachránila stovkám ľudí životy brať do hnusnej krivej papule nebude! oľutuj tieto sprosté reči čím skôr. pred Bohom. nie predo mnou, mne je to jedno, Boh si urobí s takými hlupákmi poriadky!
@vreskot000 ty si akože pekne mimo, aj čítaš niekedy čo ti píšem? asi ťažko som kresťan kedže to slovo pochádza od toho tvojho boha - kristusa - ježiška tvojho!
Ja milujem Boha. bodka. a ty by si si mal čím skôr uvedomiť kto je Boh a kto je človek kedysi dávno žijúci.
ja zachraňujem životy tiež už len tým že sa dokážem ovládať a nenechám si nasrať do hlavy takéto sračky ...boží prorok? nieje to náhodou antikrist? dajte si facky lebo ste naivný že vôbec dačomu takému veríte boží prorok ? pani laura nieje náhodou tento typ osoby ?
@relieforsaddist to by si musel pani Lauru poznať asi aby si ju mohol súdiť však že? či ty si len tak súdiš ľudí ked ich nepoznáš? to si veľký frajer! už iba toľko ti napíšem, lebo aj tak je to strata času s tebou, fakt ti to neprajem, ale ak "náhodou" dostaneš chorobu, z ktorej ti lekári nebudú vedieť pomôcť a ty budeš zúfalý chorý a bez nádejí, vtedy si spomenieš na Boha a pani Lauru a modli sa potom, aby ti Boh neodmietol pomôcť za tieto tvoje kecy. ahoj
@hastr a ty ju poznáš? či na internete má životopis? na pani lauru si nespomeniem už zajtra lebo hlúposti a somariny mi vždy dáko vyfučia z hlavy.... na boha spomínam inak stále ale modliť sa za teba nebudem lebo by to bola určite taktiež strata času ,tá trubka dopadne jak herodes a červy jej vyžerú vnútornosti a nezabudni si ju pustit na miesto večerníčka inak dostaneš absťák .....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
129 komentov
rozpravky ma nezaujimaju
pod pojmom "boh", ktorý považujem za obyčajné synonymum slova "vesmír", si predstavujem toto:
(slovenské titulky si zapneš kliknutím na "cc" na spodnej lište vpravo)
Ľudia si vymysleli náboženstvá a najhoršie na tom je že tomu aj uverili ...
ja si myslim ze neco proste je ale co to je neviem ale urcite ne nejaky vymysleny panacik
dobre, takže v tom prípade veríš na fakty a dôkazy, takže veríš v Darwinovu teóriu, áno??
( kto uhadne z akeho filmu je tato replika tomu hnisavica kupi pivo )
môžeš to ujasniť/upresniť??
dobre, takže niečo sa vyvinulo z toho niečoho pred ním... ale z čoho sa vyvinulo to prvotné na Zemi??
takže tvoja viera je všeobecná? prvotný hýbateľ, energia alebo niečo čo vytvorilo vesmír, dimenziu, a všetky predmety vesmíru, tak to vytvorilo aj všetko na Zemi vrátane živých bytostí??
Veríš v Boha, lebo chceš veriť, alebo veríš, lebo veríš, pretože si niečo zažil, počul, videl??
Takže to chápeš tak, že Boh je Stvoriteľ, ktorý dal základ života, z ktorého sa Darwinovou teóriou vyvíjali živé bytosti a následne ľudia??
skús to viacej opísať/napísať/rozpísať...
Dobre, a ak sa bavíme o energii, tak čo duchovia? Áno - nie??
A čo ostatné veci, ktoré som spomenul úplne hore??
Len sa vyjadri, však preto som túto tému založil...
exorcizmus, diabol, duchovia - verim samozrejme, viem o ludoch ktori s tym maju skusenosti
a to dalsie neviem, nemam dostatok informacii, neviem si utvorit nazor na to jednoznacny
exorcizmus, satan, duchovia, ufo únosy - nemám skúsenosti, som skeptický
"paranormálne" javy jak bigfoot, lochneska, chupacabra - to isté, inak tie čo si vymenoval ak aj existujú/ovali tak by mali hlavne kryptozoológov zaujímať a nič nadprirodzené by na nich pravdepodobne nebolo, možno až na čupakabru čo je spájaná s ufónmi
No zároveň sú mi nesympatické náboženstvá ako také. Zvrátený systém cirkví za účelom zisku kde chránia ešte aj ľudí podvratného charakteru bez toho aby sa snažili od toho cirkev očistiť.
Myslím že ak chce niekto v boha veriť tak je lepšie nevstupovať do žiadnych náboženstiev.
A v boha samozrejme neverim...
Ale teraz vážne: som ateista
Čo sa týka stvoriteľa.....povedzte mi jednu vec: pokiaľ by "Boh" stvoril vesmír, kto by stvoril Boha??
Na čarodejníkov verím, avšak nie na takých ako boli v HP......ale skôr by som veril v niečo také, že existujú ľudia, ktorí Vám dokážu poslať pozitívnz alebo negatívnu energiu (ľudovo povedané urieknuť Vás a
a preto moze byt boh kludne hovoriaci zemiak
podľa mňa sa tiež Biblia s Darwinom nevylučuje, veľa vecí v Biblii je písaných obrazne a treba sa nad tým zamyslieť. Ale myslím si, že keď niekto veriť nechce, tak mu to len tak niekto iný nevyhovorí...a naopak
-No....... -You should, because he believes in you. PS: Názor som si nevytvorila na základe tohto filmu). Exorcisti existujú, normálne.... sú to kňazi, ktorí majú špeciálne vzdelanie, aby sa mohli venovať tomuto povolaniu... verím v to, čo pokladám za pravdivé, bez toho, aby mi niekto niečo tlačil do hlavy, lebo som dospelý, zmýšľajúci človek....... Príšery neriešim..........
Klasický názor ateistu. Najlepšia obrana je podľa vás útok. Preto ateisti tvrdia že náboženstvo buď :
I. Vzniklo zo strachu
II. Vymysleli ho kňazi
III. Vymysleli ho vladári
Vyššie uvedeným tvrdeniam však chýba vedecký podklad a dnes sú už zastarané. Pretože :
Netvrdím, že ateista si. Ale z plynulo to z toho.
Čo si mal konkrétne na mysli pod pojmom rozprávkové bytosti ?
tak sem napíš všetky tvoje otázky, myšlienky, odhady...
tak ako som spomínal vyššie:
1. Ak Boh stvoril vesmír, kto stvoril Boha???
2. Pokiaľ je všemohúci, ako môže dovoliť vojny, hladomor....???
ak Boh chce zabrániť zlu, ale nemôže, nie je všemohúci
ak Boh môže zabrániť zlu, ale nechce, nie je dobrotivý
ak Boh môže zlu zabrániť a chce tak učiniť, potom na svete nemôže zlo existovať
To sú také tie najväčšie, avšak hlavne mi nedávajú zmysel tvrdenia o tom, že duša je nesmrteľná (verím Demokritosovej atomistickej filozofii a Marxovej materialistickej filozofii), že na to aby sa človek stal morálnym nepotrebuje "imaginárneho priateľa" atď
Boha nestvoril nikto...ten je od večnosti. To je tajomstvo, ktoré presahuje ľudský rozum. Boh je všemohúci, večný a milosrdný. Pýtaš sa teda, odkiaľ pochádza zlo a prečo existuje, keď Boh je dokonalá láska ?
Boh na počiatku stvoril svet dobrý, vrátane hmotných vecí. Ale Boh stvoril okrem hmotného sveta aj svet slobodných bytostí. A sloboda spočíva v tom, že sa Božie stvorenia - anjeli a ľudia, môžu slobodne rozhodnúť odmietnuť dobro, čím na svet prichádza zlo.
Možno si hovoríš : Ale prečo potom Boh nestvoril svet bez možnosti zla ?
Mohol ho tak stvoriť. Ale potom by žiadne stvorenie nebolo slobodné a
také veľké dary, ako sú slobodná vôľa a rozum by boli anjelom aj ľuďom zbytočné...
Tak isto ako v kresťanstve je zakázené (bibliou) vyobrazovať boha. V období homéra tak isto existovali rôzne iné náboženstvá napríklad u peržanov čo uctievali baala či marduka ktorí tiež ako ľudia vyobrazovaní neboli.
Práve som vymazal text z vysvetlením toho cítatu ale kašlem sa nato nemá to cenu a takto je to vačšia zábava
V každom prípade som ťa poučovať nemienil. Len som chcel povedať že ten citát je hlúposť lebo aj v období po Homérovi to tak s vyobrazovaním bohov nebolo. To bolo v podstate len špecifikum Grécka, Rímu a celkovo Európskych náboženstiev toto. Aspoň ja mám taký pocit. Čo národ a čo obdobie to sa inak bohovia vyobrazovali.
Nuž ale z tejto našej spoločnej vlastnosti vyplýva jediné, že tu každý budeme mať svoju pravdu.
citát som hodil naschval v takej forme aby sa toho ludia chytili.(je zaujimavo vytrhnutý z kontextu kto by poznal presvedcenie daného autora pochopil by OD témy to až tak není dal som takú vsuvku
Ako vieš filozofia vznikla na základe kritiky mýtu každý predstavitel nam zadefinoval nejaký jeho svetonázor.
Citát kritizoval Eleatsku školu kde učili že boh ma ľudské vlastnosti vyzerá ako človek teda Antropomorfizmus
dalšie výklady niekde až po platóna sa striedajú s tvrdením že boj je princíp všetkých vecí energia, boh neexistuje a pod
Tá moja prvá odpoveď na tvoj koment mala byť menšie nabádanie akým smerom sa vydať A citát je celkom k svetu lebo nejaké výskumi dokázali že krestania si boha predstavujú naozaj ako osobu
Zaujimavá je ale aj otázka "ako si predstavujete svoje svedomie?" resp definujte svoje svedomie
BTW Typickým príkladom dalšieho globalne nepochopeného je citát "2x nevstupiš do tej istej rieky"
Ale ako čítam ďalej tak to aj sedí. V podstate má každý nejakú teóriu.
A téma okolo boha môže byť nekonečná, keďže každý môže mať svoj názor a nikto si ho nedokáže v podste žiadnymi hmatetelnými dôkazmi obhájiť.
Ale áno, čisto kresťania (aj židia) si boha skutočne ako človeka predstavujú. Lebo v biblii sa píše že boh stvoril človeka k svojmu obrazu (teda aby sa mu podobal).
I Keď ja si myslím že je úplne jedno ako vyzerá.
Potom ale dalšie kúsky zo svetonázorov rozličných mám pospajaných od kadekoho
Je všeobecne známe, že človek je veľmi zvedavá bytosť... Takže mňa by zaujímalo, prečo sa ty zaujímaš o také otázky v rámci Boha, keď v Boha neveríš?? (teda ak neveríš, lebo si sa nevyjadril či áno alebo nie...)
Ako vieš, že zviera, resp. iná bytosť okrem človeka, nemá žiadne náboženstvo??
Keby som mal odpovedať, prečo niekto vymyslel Boha, tak, by som odpovedal: "Pretože si niektoré javy nevedeli/nevedia vysvetliť. Preto ich pripisujú Bohu." To slovo "Boh" si mohol kľudne aj niekto vymyslieť, napr. ako ja si vymyslím slovo "APAS"... Budem moje slovo "adsa" šíriť, že to slovo popisuje všetky fyzikálne zákony vo vesmíre ("APAS" = "All Physical Acts in Space"). Budú mi po rokoch alebo nejakom čase ľudia veriť?? Ak uveria, tak bude veriť aj tá druhá, tretia atď. generácia ľudstva... Budú tomu veriť dovtedy, kým sa to nepotvrdí, alebo nevyvráti... Čo tým chcem napísať? Len to, že, čo som na vlastné oči nevidel, tomu neuverím...
Je to až komické, ako sa dokážu niektorí ľudia zadebniť. Hovoríš, že čo neuvidíš, tomu neuveríš...Videl si už prosím ťa niekedy elektriku ?
Nevidel, pretože sa vidieť nedá...A predsa dobre vieš, že tá elektrina v
zástrčke skutočne je...Všetko, čo je na tomto svete, sa nedá pochopiť iba rozumovo...Osvietenskí vzdelanci a učenci začali popierať Boha preto, lebo ho nemohli rozumom pochopiť...Pýcha vzdelancov...ktorí si myslia, že keď niečo nepochopia svojím rozumom, tak to neexistuje...
Zázraky sa tiež nedajú ľudským rozumom vysvetliť a predsa existujú...
Sú skutočné, reálne a sú sprostredkúvané nám, ktorí ich nechápeme...
Pokiaľ budú ľudia na Zemi, ich veda môže byť akokoľvek vyspelá, nikdy
celkom neodhalí Dokonalosť, ktorá je príčinou nášho bytia...
Tak dal si celkom zlý príklad. Elektrika sa dá vidieť, stačí, keď spravíš skrat, alebo nejaký iný elektrický výboj... Teslov transformátor, to je tiež elektrický prúd... A v určitom zmysle aj blesk, ale to je skôr plazmový výboj ako elektrický výboj...
Škoda je len to, že človek neovláda viacej ako svojich 5 % svojej mozgovej kapacity... Samozrejme až na nejaké výnimky... Vtedy by sa omnoho viacej a lepšie dalo nazrieť do tajov, ako si ty napísal, "Dokonalosti, ktorá je príčinou nášho bytia..."
...ľudia si žiadne náboženstvá nevymysleli...to odkiaľ si za volovinu zistil ?
tak mi láskavo povedz kto to vymyslel? Zjavilo sa to zázrakom a úplnou náhodou?
Ako vieš ( prečo si myslíš ! ), že Boh vie všetko ?
a jj k hentomu ani nejdem nic pisat -.-
No nie že majú exorcisti špeciálne vzdelanie...Keď kňaz dostane poverenie na túto neskutočne fyzicky a najmä psychicky náročnú prácu, tak sa z neho stáva exorcista...skôr tak.
Inak ty si rímsko-katolíčka ?
Nie ! Aj keby si uvidel, neuveríš !
Sorry, ale nechodím sem často...
A už som písal, že :
Čo sa deje ?
No nepovedal by som, že medzi elitu...to ani nechcem...ale hej, kamarátov a kamarátiek mám dosť. A ty ?
Teraz ako si to myslel
To čo ti napísal @gukol bola irónia, sarkazmus... Vieš čo je?
@gukol
To skôr ja som sem prišiel zase po roku takmer, a znovu rozprúdil túto tému, keďže som jemu (@ortego ) odpísal na jeho koment...
@vreskot000
Ako ti ten tvoj "Boh", resp. viera v "Boha" pomohla k lepšiemu životu?
*Vieš čo je to?
na mne Boh presne ukázal, aký je Veľký a mocný, a že ozaj existuje!!! ja v neho verím, a nikdy som ho nezaprel, a Boh ma požehnal... akoby zázrakom, ani ja som tomu nechápal.... Ale Bohu je nič nemožné.
a preto ty možno nebudeš mať to čo chceš, ale nie preto, že na to nemáš, ale preto, lebo v tebe niet pokory, a si zabalený do vlastnej pýchy. mne veľa ľudí závidí, avšak ja som bol ešte nižšie, ako si niekto môže predstaviť, a len vlastnou usilovnosťou mám to, čo mám( ps, to auto, v ktorom som odfotený mám vďaka tomu, že som veľa krát zohol kolená na modlitbu, a Boh ma stále žehnal... stále som rástol)
moje auto stálo 150 tis. eur.
ked budeš na tej iste urovni, ako som ja, minimálne duchovnej, potom mi môžeš napísať další koment, a ja ti ukážem, aký veľký je môj Boh! takže asi tak.
ps. mám sa veľmi veľmi dobre, a mám toľko, že môžem hrablami prehadzovať všetko čo mám kámo. Kto má tomu sa pridá, ale to len preto, lebo som verný Bohu, cirkvi, som slušný...a mám sa NADŠTANDARTNE:
a možno taký ako ty bude furt nadávať na cirkev, BOha, ale možno si v živote na kríž slamou nepreložil, len ..... no dobre...
ahoj!
Vieš, čo je to ? Čo to patrilo mne ?
Čo to ale tento svet s tebou spravil, keď tu dokážeš niečo takéto napísať... Aj keď sa riadim pravidlo, "Nič nie je nemožné" tak v tvojom prípade musím napísať, to nie je možné toto...
veľa otázok na jedno fórum, ale iba jedna odpoveď, všetko je Pravda, aj Boh, aj exorcismus, aj mimozemšťania, aj paranormálne javy a aj samotné zlo z ktorého pochádza strach, strach vytvára pochybnosti, pochybnosti vytváraju zmätok, zmätok vytvára nekľud, ktorý nakoniec zaháša vo vás "Pravdu".....
a ta Pravda je BOH Stvoriteľ všetkého a všetkých, je Alfa a Omega....
filip
máš nejaký iný argument k tomuto? budem rád, ale pravdepodobne nie.
...verim v jedneho Boha, otca všemohuceho, stvoritela neba i zeme, sveta viditelneho i neviditelneho. verim jedneho Pana Ježiša Krista, jednorodeneho Syna Božieho. Zrodeneho z Otca pred všetkými vekmi, Boha z Boha Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého. Splodeného nie stvoreného, toho, ktorý je jednej podstaty s otcom, skrze neho bolo všetko stvorené.
A mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom
Za nás bol aj ukrižovaný za vlády Poncia Piláta, bol umučený a pochovaný, ale tretieho dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma. A vystúpil do neba, sedí po pravici Otca. A znova príde v sláve súdiť živých i mŕtvych a jeho kráľovstvu nebude konca.
Verím v Ducha Svätého, Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. Jemu sa zároveň s Otcom a Synom vzdáva poklona a sláva. On hovoril skrze prorokov. Verím v jednu, svätú, katolícku a apoštolskú Cirkev. Vyznávam jeden krst na odpustenie hriechov.
A očakávam vzkriesenie mŕtvych a život budúceho veku.
Toto je taká veľká Pravda, že len blázon ju bude spochybňovať.
a prečítaj si 5 ciest Tomáša akvinského, super filozofa.
ahoj
Bojuj za lásku svojeho Boha, lebo deň posledného svojeho skonu nepoznáš a ten kto bude tvojej duši v tomto okamihu najbližšie sa volá Boh a súdiť bude spravodlivo.
Viac tu: » www.liecitelka-laura.sk/...
Ja milujem Boha. bodka. a ty by si si mal čím skôr uvedomiť kto je Boh a kto je človek kedysi dávno žijúci.
@123
ja zachraňujem životy tiež už len tým že sa dokážem ovládať a nenechám si nasrať do hlavy takéto sračky ...boží prorok? nieje to náhodou antikrist? dajte si facky lebo ste naivný že vôbec dačomu takému veríte boží prorok ? pani laura nieje náhodou tento typ osoby ?
preboha určte je