aha, takže dievčatá a ženy v 21. storočí by nemali používať slang a hovoriť ako idiot z jazykovedného ústavu (akože tam budem o pár rokov možno aj ja ale podľa mňa je úplne normálne, že do verbálneho prejavu AKÉHOKOĽVEK pohlavia vnikajú slangové výrazy a módne slová, človek sa automaticky prispôsobuje prostrediu. nerozumiem ľuďom, ktorých realizácia tohto teoretického faktu v praxi rozčuľuje. som rodená Bratislavčanka, ktorá posledné tri roky žila v Prešove a s ľuďmi, čo odsudzujú človeka na základe prízvuku, intonácie či niektorých príznakových slov, som si fakt užila svoje. Fráza "čo ti jebe" je dnes v neformálnych sociálnych skupinách už bežnou reakciou na nejaký ťažko uveriteľný fakt, senzáciu, šokujúcu novinu, nečakanú situáciu. prečo by chlapec mohol takto reagovať a dievča je hneď odsudzované? divné trošku, nie? jazyk sa mení, je flexibilný, prispôsobuje sa nám, ľuďom, ktorí ho používame, prečo by sme si hádzali zbytočné brvná pod nohy? a prosím ťa, ešte mi vysvetli, čo ťa tak strašne rozčuľuje na fráze "tomu ver", keď nie je ani vulgárna, ani pejoratívna, ani augmentatívna, nie je ani hocijak inak expresívne motivovaná, dokonca ani neoznačuje žiadnu pofidernú činnosť, situáciu, jav či objekt.
také mám friendzoneuté a aj ony mňa funguje to obojstranne, ony na mne nevidia nič nič sympatického (okrem môjho humoru) pretože mám slušný slovník pomerne a bývam umiernený a tichý a ja nevidím nič sympatické na chaotickom nestabilnom správaní ktoré je ešte aj vulgárne hlučné alebo priliš prehovorené ..
ale ako vravim mám také kamošky, niektorú z nich su fakt mega krásne a nikdy by to žial nefungovalo aj keď sa snimi strašne nasmejem
čo si myslím?
asi toľko, že rodičia ju zle vychovalia už teraz ľutujem tie dietky, ktoré ona bude vychovávať...
ono sa tomu povie aj aká matka, taká Katka, aký otec, taký syn...
je to o výchove..
žena je jemné stvorenie a podľa toho by sa mala aj správať, byť proste dámou...
prepac mi, ale ked cele dni riesis len rychlostne rovnice, materialove/entalpicke bilancie, integrujes, derivujes, vsetko robis, tak sa to bez konstantneho vyslovovania fraz ako napr. ''to je kokotina'' alebo ''co ti jebe'' jednoducho nezaobide. momentalne mam mozno slovnik na urovni dlazdica, mamka ma vsak vychovala dobre a pravdepodobne nie som ani hlupa
@narazuvzdornaa na mobilnej verzii neukazuje cisla komentarov a ked som ich teda odpocitaval som do poslednej chvile nevedel ci to vyjde na marcella alebo melancholika
@xxar3s no ale na otázku si mi neodpovedal... @demoniqangel ďakujem, no pred pár dňami som z toho štátnicovala, tak som rada, že som z lexikológie obstála na výbornú aj na birdzi
Akože keď chalani nadávajú, tak oukej no... Ale na dievčatách sa mi to nepáči. Príde mi to také vulgárne, nech si idú s nadávkami niekam do krčmy a nie do normálnej spoločnosti.
@vsakpredsajaa podľa mňa sa to preceňuje. Každý hovorí ako je všade zle a skanzene, ale nie je to tak. Všade nie. Skôr mám na mysli normálnu, inteligentnú spoločnosť.
@otvoreneokno lebo mi vkladas do ust nieco co som nikdy nepovedal. Mna to vobec nerozculuje prave naopak. Paci sa mi ked je zena sama sebou... A kludne moze rozpravat ako dlazdic, ale zase odtial potial
@marcello1111 ku tomu, ze ma zjavne rodicia zle vychovali ked pouzivam slangove a vulgarne slova - prosim ako mi to vysvetlis, ked moji rodicia predo mnou vobec nenadavali? a prosim, este mi vysvetli, preco slangovo a vulgarne ovplyvneny slovnik znamena nevychovany clovek. Pretože pre mna nevychovany clovek znamena buran v električke, človek čo nevie povedat prosim a dakujem a dobry den ked nieco potrebuje, clovek, ktory bez dovodu uraza alebo nejak hanobi inych ludi a podobne... a ja si dovolim samu seba oznacit ako pomerne dobre vychovanu osobu, tak sa rada od teba teda dovzdelám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
xixixi
No to si viem predstaviť aký ty vieš byť anielik... s rohami a chvostom
nooo presne taka som! +svatoziara
@Adka25 to nevadí, aspoň je s tebou sranda
ale ako vravim mám také kamošky, niektorú z nich su fakt mega krásne a nikdy by to žial nefungovalo aj keď sa snimi strašne nasmejem
asi toľko, že rodičia ju zle vychovalia už teraz ľutujem tie dietky, ktoré ona bude vychovávať...
ono sa tomu povie aj aká matka, taká Katka, aký otec, taký syn...
je to o výchove..
žena je jemné stvorenie a podľa toho by sa mala aj správať, byť proste dámou...
..bracho
@demoniqangel ďakujem, no pred pár dňami som z toho štátnicovala, tak som rada, že som z lexikológie obstála na výbornú aj na birdzi