kaslem na humannost...v tomto svete nie je uz nic humanne...som za a neriadim sa vetou "oko za oko,zub za zub".No na druhej strane by sa to zacalo pekne zneuzivat.
nie... podľa mňa je oveľa horšie dostať doživotie!!! Ale skutočné, nie ako u nás (25 rokov), ale tak ako v Amerike ( a to ich nemám rada), ale ľúbi sa mi ich súdný systém...
@Wranna možno máš pravdu, ale niektorí sú až takí bezcitní,že by im to doživotie nič nesrpavilo a niektorí sa boja viac tej smrti. Ale u nás? Tu dostaneš viac rokov za spreneveru ako úmyselnú vraždu. Čo je to potom za spravodlivosť? Sú aj takí, čo si odsedia svoje, výdu z basy a zabijú znova....
vzhladom k tomu v akom state zijeme ta urcite nie ... ako tu uz niekto povedal, zomierali by nevinny ... ale v inych statoch, kde sudnictvo funguje lepsie nez u nas, tak som za
NIE A NIE...je to hnusne nehumanne.....no dobre mozno to su vrahovia ale...pozrite sa na fungovanie nasich sudov...tu by zabili nevinneho a ten vrah by si pobehoval posvete....okrem toho ste nepozerali ako sa daju popravy dokaslat?ja si myslim ze nie.
Urcite nie dozivotie naco chovat z nasich penazi cloveka ktory sa uz nikdy nenapravi zbytocne minanie penazi danovych poplatnikov radsej ho obesit alebo nieco take
@Aduliik8 Samozrejme naše súdnictvo je tak v hroznom stave, že sa pomaly ani súdnictvom nazvať nedá!!! Trebalo by ho zmeniť od základov, aby za niečo stálo!!
hentá 13.ročná ťapa čo tvrdí že je to nehumánne,,,, o živote vieš hovno...ja hoci mám tolko rokov čo mám viem o živote o trochu viac.... stavím sa že si si to prečítala nejakej príručke ako sa stať hipís...alebo niečo podobné... však jasné aj vraj má právo na život..... a 15.ročné dieuča ktoré išlo samo domov,zbail,rozsekal a skryl v lese nemalo? SOM ZA TRESTI SMRTI a za zlepšenie súdnictva na slovensku a preč s obráteným rasizmom! to čo spraví cigán je zvädčša OK ale ked to spraví biely tak má prúser....
Hovori sa ze nikto nema pravo zobrat zivot druhemu cloveku ale v takychto pripadoch toto urcite neplati ak niekto zobere zivot druhemu cloveku tak nema pravo zit to je moj nazor
myslim ,ze je ovela lepsie ,ked clovek je odsudeny na dozivotie a nie hned smrt ....smrt je prilis jednoduche , nech trpi ...za to co spravil ...ale to by sme nemohli byt tu na Slovensku ,samozrejme,
@Jaro1991 svet nie, iba ľudia. za ich blbosť. to už môj problém nie je.
samozrejme, nevzťahovalo by sa to pri zabití v sebaobrane (pretože dnešné naše zákony, no i v druhých krajnách to majú akosi nedomyslené..) ale toto je už iná kapitola, na toto sa zakladateľka diskusie nepýtala
Isty cas som bol za, potom proti, teraz som tak niekde medzi ale priklanam sa definitivne k tomu, ze som proti. Velmi dobry argument co je proti je napriklad to, ze kolko nevinnych ludi takto odsudili v minulosti, nemali este dna technologiu a az teraz sa zistilo, ze boli nepravom popraveny. Takto ked bude sediet a zit sa moze dostat na slobodu ked sa na nieco pride a moze dostat odskodne a este pekne dozit aj ked s traumou. Navyse v base maju vazni dost casu na premyslanie a zmenu a uvedomenie sa. Cize trest smrti neprinasa vlastne nic. Sami niekoho vonku zajebu a potom urobia oni to iste s nim a vlastne sa len pokracuje v niecom co on zacal. Takze som viac menej proti aj ked by to bol dost odstrasujuci prvok pre tych co sa chystaju spachat zlocin. Taktiez zalezi za co ho moze odsudeny dostat za aky cin. Lebo v niektorych moslimskych krajinach mas trest smrti za to, ze si neverny alebo neverna alebo lesba a buzerant a to si nerobim srandu!
Som proti... Ti najnebezpecnejsi pre spolocnost mozu dostat dozivotie... Moze sa trebars prijat zakon, aby museli odpracpvat urcity pocet hodin a nemusel ich stat zivit
@Pernik mam v pici! Aspon idu na dobre ucely a ten argument sam o sebe neobstoji co hovori o nakladoch. Myslim si, ze miname na vacsie chujoviny peniaze, ze nas oberaju a okradaju a neni to ani potom vidno kam to vsetko ide. No a zas tolko ich dozivotne nesedi a ani sediet nebude. Co to je 1% z odsudenych? Ved mi nenaznacuj to, ze kazdy odsudeny teraz pojde na trest smrti...vsak si pozri kolko z odsudenych ide na dozivotie a kolko len na rok alebo par rokov. Ked uz mozu ist peniaze na ostatnych vaznov tak potom aj na tych co by mali mat trest smrti kedze ich je podstatne menej alebo mozes zrusit vsetkych ked si za. Ja nie.
@Demonicbass Pred silvestrom nerozmýšľaš? Ty dnes nerozmýšľaš? zdáš sa mi nejaká nabrúsená. vieš čo? nemusíš ani zakladať žiadnu tému, keď nechápeš humor.
ja som za, ale len čisto z ekonomického hľadiska, lebo je lepšie podľa mňa pre štát, keď obyčajní ľudia nepracujú na nejakého zabijaka, ale čo sa týka trestu, bol by preňho horší trest, keby mal doživotie...
@pettulga a ostatní, čo ste písali, že ste za z ekonomického hľadiska, tak s Vami nesúhlasím.
Lebo si myslím, že keby bol aj trest smrti, tak by sa nedával za každé zabitie, koľko zabití je v sebeobrane, z nedbalosti a podobne a trest smrti by sa dával iba u brutálnych vrahov, kde by nebola nádej na nápravu. A ich podľa mňa tak veľa nie je, takže by na nich štát veľa neušetril.
hmm mám rád toto poúčanie 16 ročných dievčat...prečo si sa vyjadrila práve k nej, že o živote nič nevie?? proti sa vyjadrilo aj X starších ľudí, prečo si nešla po nich, že o živote nič nevedia...
Rozhodne NIE. Smrt nie je trest, smrt je domena. Ak niekoho zavriete na dozivotie do basy, bude trpiet daleko viac.Lenze ak ho zabijete, chvilu si mozno vytrpi a potom konecne ma pokoj az naveky a uz mu nikto nic nemoze. Okrem toho NIKTO nema pravo vziat zivot KOMUKOLVEK.
som proti... vzdy moze v sudnictve zlyhat ludsky faktor (vzdy je tu moznost, ze daneho cloveka odsudili nepravom, alebo ze vsetky okolnosti boli vysvetlene skreslene, vypovede svedkov mohli byt nepresne.. skratka - prilis vela moznosti na nespravodline odsudenie) .. a myslim, ze co sa tyka zivota a smrti - v tom sa nemozu robit ziadne chyby ... som radsej za dozivotie
@Stage@67 nepochopil si že na to, aby my dvaja sme sa v niečom nezhodli, potrebujem veeeľa veeeľa rozmýšľať, pretože takých vecí je málo... preto až po silvestri, lebo na to treba čas
a ked sa niekto niečoho takeho spáchal, že niekoho nebodaj zabil, ovela väčší trest je preneho byť doživotne zatvorený v celi.. a dat mu mozno aj moznost oľutovať, čo je oveľa väčšia hodnota
neviem preco tu niekto spominal slovenske sudnictvo ked krajina ako amerika kde je trest smrti bezny ma cely sudny system zalozeny na precedensoch a pocitoch ludi v porote, na slovensku by sa to hodilo pre takych ako cernak a im podobnych, alebo ked niekto znasilniuje deti, ze by zomierali nevinny je sanca 1:100000 lebo trest sa vykonava okamzite mozno v cine no v demokratickych krajnach( aj vydavajucich sa za demokraticke ako slovensko) sa trest vykonava az po dlhsom case pre mozne dokazanie nevinny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
Už som sa tak vyjadrila v 150tich diskusiach predtým.
Už som sa tak vyjadril v 151 diskusiach predtým.
Tu nepomôžu ani jasné dôkazy, korupcia, súdnictvo je organizovaný zločin, neschopnosť, neprofesionálnosť.
Teraz ešte chcú zrušiť aj špeciálny súd, ktorý bol prakticky nepodplatiteľný.
@Pernik Neboj sa, ja viem,kde žijem. Nemyslela som to s vládou a súdnictvom, ktoré je momentálne na Slovensku...
@Wranna možno máš pravdu, ale niektorí sú až takí bezcitní,že by im to doživotie nič nesrpavilo a niektorí sa boja viac tej smrti. Ale u nás? Tu dostaneš viac rokov za spreneveru ako úmyselnú vraždu. Čo je to potom za spravodlivosť? Sú aj takí, čo si odsedia svoje, výdu z basy a zabijú znova....
Keby tvojej mame, alebo sestre nejaký blázon roztrieskal hlavu a potom s ostatkami vykonával súlož tak by si prosila aby nejaký ten trest smrti bol
@Janu oko za oko a za chvilu je svet slepy...
samozrejme, nevzťahovalo by sa to pri zabití v sebaobrane (pretože dnešné naše zákony, no i v druhých krajnách to majú akosi nedomyslené..) ale toto je už iná kapitola, na toto sa zakladateľka diskusie nepýtala
NApríklad zoberte si nejaqého úchyla čo znásilňuje male detičky ale nielen je Zaslúúžil by si trest smrti
a u náas daajú mu odsediet dajme tomu 6 rokow a potom ho pustia na slobodu
vždy je lepší trest trčať v base do konca zivota, ako niekoho ,,oslobodiť" smrtou...
Lebo si myslím, že keby bol aj trest smrti, tak by sa nedával za každé zabitie, koľko zabití je v sebeobrane, z nedbalosti a podobne a trest smrti by sa dával iba u brutálnych vrahov, kde by nebola nádej na nápravu. A ich podľa mňa tak veľa nie je, takže by na nich štát veľa neušetril.
za úmyselné vraždy...pri dobrom právnikovi spravíš úmyselnej neúmyselnú a si za vodou...
inak potom by nemali dostať trest smrti aj tí čo vykonávajú trest smrti? je to úmyselná vražda...
@Zmyja365
hmm mám rád toto poúčanie 16 ročných dievčat...prečo si sa vyjadrila práve k nej, že o živote nič nevie?? proti sa vyjadrilo aj X starších ľudí, prečo si nešla po nich, že o živote nič nevedia...
otázka na zamyslenie, čo sa dá vedeť o živote??
nikto nemá právo odsúdiť druhého na trest smrti..
a ked sa niekto niečoho takeho spáchal, že niekoho nebodaj zabil, ovela väčší trest je preneho byť doživotne zatvorený v celi.. a dat mu mozno aj moznost oľutovať, čo je oveľa väčšia hodnota
niekedy za to zabitie ani sám človek nemôže.
PS :
Ty si začala!