podľa mňa je celý Hitler aj jeho druhá svetová už preanalyzovaná, tieto veci treba z pamätí vymazať a nie sa nimi zaoberať. bola to len vojna o moc, dokonca sa ani neschovávali za žiadny vznešený cieľ ako to ľudia robievali kedysi...
@lovinme ...vzneseny ciel ...prosim ta ...a naco by sa schovavali ...kazdemu je jasne ze vo vojnach ide len o boj o moc, uzemia ..... a ked uz sme pri tom ...hitler chcel ocistit svet od tych ktorí neboli arijskej rasy ...podla mna to bol pre neho dost slachetny ciel ....
ale nie..podľa mňa aj keby vyhrá dlho mu to nevydrží..začal by ísť po amerike a číne a tí by sa isto nenechali..tí sú až moc hrdí...takže v podstate by to skončilo tak ako to je teraz...
@tenario opat ukazal, ze nasa vzajomna naklonnost nie je len na baze fyzickej pritazlivosti, ale aj nazorovej blizkosti jedneho k druhemu. @6 som chcel napisat
@strommen2428 pre neho možno ale tam to asi končí, nemôžeš predsa druhú svetovú porovnávať s takými križiackymi výpravami napríklad - aj keď platí, vojna ako vojna, rozdielu v nej nieto - Hitler je pre mňa špeciálna kategória, ktorá si nezaslúži ani také obyčajné pozastavenie sa nad ním.
@zmrdak križiacke výpravy boli len zaobalením skutočného zámeru a to bolo získať bohatstvo Blízkeho Východu..len s tým rozdielom že johaniti, templári a nemeckí rytieri tam pekne pochodovali pod zástavou s červeným krížom
@strommen2428 no predsa v tom zaobalení, v zámere, o ktorom som rozprávala vyššie, čo by si prirodzene zistil keby si to čítal poriadne. mňa znechucuje to, že keď si zapneš napr Viasat History, 40% materiálu, ktorý ponúkajú, je druhá svetová vojna. nie nemá sa na ňu zabúdať, má byť hrozbou pre ľudstvo a výstrahou, aby sme už nikdy nič také nedopustili. avšak celá druhá svetová sa poníma choro, vaau aké zbrane používali, vaau akú taktiku si zvolili, vaau bombardovanie Londýna, nehovor mi, ža takéto nadšenie ti príde vporiadku.
@zmrdak to nevieš? na to ako ich ospevuješ.....v totálnej biede smrade a špine...ich mestami kde boli tiekla "močovka" a iné super veci...ruky si v tom tak isto umývali..naj bolo keď kôň zrovna cikal ich jedlo bolo polka niečoho napoly opečeného hodeného na stôl hnusnejší ako zem...a jedz...atď..bol o tom dokument skús ho nájsť
@lovinme ...neviem ci to je v poriadku ale ......viasat history neni odborny kanal aj ked sa nim mozno snazi byt .....kedze neni odborny je urceny sirokej verejnosti .... a siroku verejnost budu skor fascinovat zabery z tolko omielane WWII ktora bola pred par rokmi a mozno v nej bojovali dedovia tych ludi ktorí to pozeraju ...ako nejake kriziacke vypravy ktore sa uskutocnili pred 1000 rokmi ....to je asi tak vsetko k viasat .... , clovek by nikdy nemal zabit cloveka ....a na kazdu vojnu sa da pozerat z miliona roznych uhlov ....je to na dlho a ja sa ucim na skusku ...a velmi mi to nejde ...tak sa tu nerozpisujem
@hetfield ...skor jak sa zacali srat do ruska ... americania viac menej bojovali v tichomori ....hlavne rusi a anglicania mali zasluhu na tom ze nemecko prehralo
@strommen2428 nedovolila by som si takto hovoriť o odbornosti kanálov či už hocičoho, načo nemám ja a nie nemám, aj keď mám za sebou tisíce strán materiálov a stovky hodín seminárov z dejepisu tak si nemyslím, žeby som to mala komentovať, o to viac ty. podľa mňa im trochu krivdíš, pretože mnoho mnoho dokumentov, ktoré ponúkajú, sú na vysokej úrovni a spolupracujú s ľuďmi, ktorí sú v danej téme odborníci a je to ich celoživotné dielo. nechcem sa ťa dotknúť ani nič, no pamätám si ťa aj z iných diskusií a úprimne, podľa mňa ti chýba pokora,miestami to vyzerá, že sa vyvyšuješ až príliš. držím palce pri skúške
@strommen2428 keby nemci mohli nasadit vsetky jednotky zo zapadu na vychod vojna by sa predlzila o niekolko rokov,keby nebolo USA nikdy by sa spojenci nemohli vylodit v zapadnej europe,Britania na to nemala ani dostatok vojakov ani vybavenie
@hetfield ale nazáklade čoho, že si Nemci povedali:a, však ja chcem toto,toto a aj toto a hlavne zničiť tých, čo mi ublížili pred 20 rokmi(vo vojne, čo rozpútali sami, to tiež nikto vidieť nechce). koľko ľudí toľko názorov, samozrejme že išlo o usporiadanie sveta, ale za akých podmienok .
@lovinme ...... no dejepis je pan ... , dobre poviem to inac ..mozno to je odborny kanal ale aj napriek tomu sa na neho moze pozerat siroka populacia ...ktora ma radsej fascinujuce pribehy wwII ako bitky stredoveku ..pripadne staroveke vojny ..... kazdej televizii ide predovsetkym o sledovanost ..... cize za to tam asi tolko omielaju WWII
@strommen2428 to,ýe je niečo určené pre širokú verejnosť už hneď znamená, že to nemôže byť odborné ? veď predsa je úžasné, keď sa nájdu odborníci a rozhodnú sa podať to, čo vedia, aj ostatným a zrozumiteľne. dotýkajú sa kultúry, staroveku a stredoveku, rekonštruujú dejiny prostredníctvom úplného oživenia cez hercov, čo môže byť pre obyčajného "neodborníka" v danom fachu prínosnejšie ako práve takýto spôsob podávania informácií? môj názor je taký, že ak človek niečo vie, má to podávať ďalej ostatným, a nie si to puntičkársky schovávať u seba v hlave/šuflíku s pocitom nadradenosti..
@zmrdak Keby nebolo križiackych výprav, tak európsky stredovek je na tom v oblasti hygieny a z časti i kultúry ešte biednejšie ako bol. To bola jediná pozitívna vec na celých výpravách... Nie vyvražďovanie.
A vyzeralo by to tu zle. Asi by tu bola rozšírená nemčina, ak by nebola úradným jazykom a vačšina populácie dnešnej strednej Európy by tu asi nebola.
@lovinme myslel som to tak ze Nemci bojovali za ich novu Europu ako to oni volali,Japonci za svojho cisara a spojenci za demokraciu a slobodu pre okupovane narody
@hippiechick konečne to tu niekto napísal križiacke významne prispeli Európe asi v každom smere,od hygieny cez kultúru, erby, obchod až po arabské číslice od chvárizmího prekladu..
@lovinme ...to som nepovedal ...ze ked je to urcene sirokej verejnosti ze to nemoze byt odborne ...lepsie si precitaj moje prispevky ...a nerad sa bavim na temu dejin ...hoci sam studujem dejepis ...., no ani nie z dovodu zeby som bol uneseny tym co sa uz stalo a nijak sa to nezmeni ...ale preto lebo som sa nedostal na skolu kde som povodne chcel ist ....dejiny su strata casu ....absolutne nepotrebna vec pre dnesneho cloveka ....ano mozes oponovat ze to patri k vseobecnemu rozhladu poznat ich ....ale ja ti poviem ze za to ze vies kedy bol vydany napr milansky edikt ti nikto peniaze neda ...ak zrovna nie si ucitel dejepisu
@strommen2428 ani som netvrdila, že si to povedal, hovorila som, že to z tvojich rečí tak vyznievalo. z dejín sa má človek v prvom rade poučiť a tým, že robíme rovnaké chyby ako pred stovkami rokov len naznačuje, že áno, ľudia sa stále - musia - učiť dejepis ja ho ani nejdem študovať, aj keď to je moja vášeň,vybrala som si právo, v našich pomeroch sa histórii inak ako učiť ju ďalej ani venovať nedá.
@zmrdak A na čo? Vtedy (a aj dnes) to fungovalo tak, že čo prišlo ako nové do jednej krajiny a bolo to moderné sa rozšírilo, takže nakoniec môžme byť radi, že Slovania nemajú na rukách islamskú krv...
@hippiechick islamská krv, islamská krv...ja mám na háku islamskú krv, keby jej vtedy viacej potieklo, dnes by s nimi neboli také problémy. Ber to aj z pozitívneho hľadiska.
Potieklo by vtedy, nemuselo by tiecť teraz a nemusí tiecť v budúcnosti.
@zmrdak áno, teraz sa to tak berie, keby si však toto povedal Hitlerovi asi skončíš vo Flossenbergu niekde slovo árijec v preklade znamená vznešený, máš pocit, že za takých nás považoval ? on si dokonca myslel, že Árijci v Európe boli prví. celé zle
@zmrdak to ja neviem nepoznam myslienkove pochody nacistickych pohlavarov oni si vo vela veciach odporovali takze velmi tazko povedat co by sa stalo so Slovenskom
@majo16 ... a ty tiež nie Ale zvyšok rodiny áno...
@zmrdak ... to isté si môžu hovoriť i moslimovia. A kto má teraz pravdu?
A aké problémy? Keby mi to povedal Američan, že je problém s islamom beriem to už len ako trápne klišé amerických novín a ich propagandy boja proti zlu, kde je zlom islam a určite nie stúpajúci pretrochemický priemysel
@lovinme to viem veľmi dobre, že árijec znamená vznešený.
Ale Árijci sú skoro všetky európske národy, na výnimku feferónov, Fínov a Estóncov+nejaké drobné...
Árijci sú ešte aj rozdelení do skupín a tieto skupiny nepredstavujú jednotlivé národy, sú zmiešané a v národoch alebo aj regionálne rozdelené.
ešte som aj čítal z novín (v nejakom časopise), kde bola preskenovaná časť novín z 2 svetovej a tam bolo písané, že príbuzné národy k Nemcom sú všetky , okrem Židov a Cigánov.
@hetfield no mńa to zaujíma, ako sa hovorí, že Hitler by zotročil Slovanov a akože niektoré slovanské národy by zostali a boli začlenené do Germánie ? To je nezmysel.
@zmrdak ja sa s tebou nehádam lebo máš pravdu, lenže Hitler nás nepovažoval za tých "pravých" alebo ako by som to... chápeš, keby to tak bolo ,žili by sme si tu všetky národy šťastne svorne spokojne bez existencie Židov, no on to tak nechcel
@majo16 Pokiaľ si to ty na tej tvojej foto, tak by som z tvoje prežitie ruku do ohňa nedávala... Inak mimochodom, história hovorí, že praví Slovania boli mohutní chlapi s guľatými tvárami a tmavými vlasmi atď... Len na margo árijskej "rasy"
@zmrdak Ázijská kultúra by sa mala rozšíriť viac do sveta... O tom čo bolo v Číne sa Angličanom ani len nesnívalo To, čo má Európa má základy alebo je úplne prebraté z Ázie, takže ktovie ako by to tu vyzeralo, keby si kresťania neuvedomili, že sa treba umývať viac ako raz do roka
@zmrdak oni menili nazory ako sa im to hodilo,napr.do SS mohli najprv vstupovat len nemci aj to len ti vybrani co splnali kriteria a neskor tam brali aj moslimov z balkanu
@zmrdak Hitler nemal v pláne zotročiť Slovanov , skôr nás ponemčiť. Učila by sa na školách povinne Nemčina (ako je tomu teraz len sa učí Angličtina) a fungovali by sme ako nejaká súčasť ríše. A pravdepodobne by sa na úradoch tiež zaviedla Nemčina a premenovali by sa názvy miest a podobne
@zmrdak Tak ja z kníh viem zase to, čo som napísala vyššie... Rovnako ako dejepis, kt. máme na škole... Ale môžeš mi napísať zoznam literatúry, kt. si prečítal a v kt. si sa dozvedel hento. Rada sa obohatím Ale nazi propagandy ma nezaujímajú
Čo máš s tými moslimami? Tí mali bohatú kultúru tiež, ale nechce sa mi písať dokola to isté..
@hippiechick ty si fakt mimo ? mi tu hovoríš ako bol Hitler Afričan čo je úplna bulvárna pičovina a slúži na to aby na tom nejaký pánko novinár zarobil. Hovoríš mi že by Hitler vyzabíjal asi 70 % Sveta lebo by nemali modré oči a blond vlasy. A inak s tebou diskutovať podľa mňa nemá zmysel .. rozmýšlaj mozgom prosím ťa a nie novinami
O týchto veciach mám vedomosti. Slovania sú indoeurópska vetva národov ako aj gréci, taliani, nemci atď...povedz, kde si čítala takú somarinu o tom, že Slovania nie sú Árijci ?
A árijské typy sú rozdelené do jednotlivých národov, takže o jednoliatosti sa nedá hovoriť, to vedel aj Hitler...
Ozaj, bol Hitler blondiak ??
Európska kultúra sa mala rozšíriť do Ázie a mali sme urobiť poriadky s Islamom. Svet by bol pokrokovejší a krajší.
Vsetko zive bojuje o svoje miesto a zivotne potreby ... priamo, nepriamo, podvedome, fyzicky, ale aj psychicky ... silnejsia strana - pokial ma status silnejsej ... urcuje pravidla, vybera si miesto, kladie naroky a podmienky, uspokojuje svoje potreby, uskutocnuje svoje sny. Pokial sa najdu vzdy aspon dve strany, ktore si chcu uplatnit na nieco narok, potial bude existovat vojna a vojnovy stav. Bez ohladu ci je niecoho vela, alebo malo ... v danom momente je aj vela stale malo. Dohoda je vzdy len docasny stav, ktory vznikol vo chvile slabosti oboch stran.
podľa mňa by dosť možno ani nebol, alebo by vyzeral podobne ako vo falloute, "keby hitler vyhral" beriem ako "keby dobyl rusko a ubránil európu", pretože si nemyslím že v takom momente by ktorákoľvek zo strán mala sily na nejaké veľké interkontinentálne operácie, každopádne by sa vojna neskončila tesne po vyvinutí prvých dvoch, prakticky ešte experimentálnych, atómových bômb, nemci by mali čas dokončiť tie svoje, čiže by sa z toho dosť možno stala voja nukleárna... toť môj skromný neodborný a veľmi laický názor.
kedže som gay, asi by ma rížsky vzdelanci v koncentráku premenili na mydlo..........
v tom lepšom prípade ak by som sa nepriznal k orientácií, by si ma nechali na semeno aby som oplodňoval árijske štetky a tie plodili krásnych fašistov..........filip
jj @hetfield casto mava v tychto veciach pravdu. ak by hitler bol len trosku skromnejsi, abo aspon realistickejsi, dodnes by sme sa zdravili "na straz"
@hetfield jasné, ale mňa zaujíma to, že ako by dopadli Maďari (neárijci) po 2 svetovej vojne.
Ešte pochopím, že nás by to Tretej ríše začlenil, lebo sme Árijci a máme s Germánmi mnoho spoločného, dokonca by som povedal, že okrem jazyka sme totožní.
@zmrdak no podla mna Fini a Estonci boli pre nich rasovo ovela prijatelnejsi ako my a Madari mali svoju ideologiu podla ktorej boli oni po Nemcoch druhy rasovo najcistejsi narod v Europe
@zmrdak ja nehovorim ze najcistejsie ale Estonci bojovali vo waffen ss a v bojoch sa velmi dobre osvedcili a niekolko ich dostalo aj rytiersky kriz navyse Tallin bol kedysi basta Teutonskych rytierov takze mali s nemcami aj nejaku spolocnu historiu
Vo všeobecnosti od 19. storočia antropológovia rozdeľovali európske rasy (alebo skôr podtypy) na nordickú, dinársku, alpínsku, mediteránnu a východobaltskú rasu. Prevažná väčšina Európanov však patrí do niektorého zo zmiešaných typov, nie čisto len do jednej skupiny. Napr. v strednej Európe je častý prechod medzi dinárskym a nordickým typom (tzv. norická rasa, názov pochádza od rímskej provincie Noricum v dnešnom Rakúsku). Navyše napr. nordický typ sa ešte člení na: 1) východonordický (Nemecko, Švédsko, Rusko), 2) hallstattsko-nordický (Nemecko, Rakúsko, VB, Česko, Slovensko), 3) Trondersko-nordický (Švédsko, Nórsko) a 4) keltsko-nordický (Írsko, VB, Belgicko)...
Podľa všetkého boli starí Indoeurópania (Árijci) naozaj vysokí,svetlovlasí a modrookí. Svedčia o tom aj nálezy zachovaných kostier Tocharčanov v západnej Číne...
Je dosť veľká dilema, či sa rasa prejavuje len vo vonkajších znakoch, alebo či ľudia patriaci do nejakého z týchto typov majú aj naozaj prevažné spoločné povahové vlastnosti (teda sú "z jedného cesta" ).
Väčšina ľudí však uznáva, že minimálne temperament dosť často závisí aj od rasy - stačí sa pozrieť na rómskych spoluobčanov, prípadne porovnať Grékov so Švédmi...
V období Tretej ríše sa tomuto asi najviac venoval Hans F. K. Günther. Tento človek mi osobne nie je sympatický, lebo bol novopohan a odmietal kresťanstvo, ale teraz tu nechcem rozoberať jeho náboženské postoje, len výsledky jeho bádania.
Možno niekoho prekvapí, že ani on nepovažoval iných ľudí ako nordickú rasu za "určených na zánik", práve naopak.
Pri nordickej rase vyzdvihoval, že je distingvovaná, vyzná sa v prírodných vedách, má veľký kultúrny potenciál. Má sklony k vodcovstvu a "postupu vpred" (Vorwärtsdringen), jej príslušníci sú čistotnejší, málokedy trpia obezitou a aj v starobe vyzerajú celkom dobre a štíhlo. Najbližšie má k výtvarnému umeniu a architektúre. Rovnako dobre sa jej darí v poľnohospodárstve, aj podnikaní (napr. Hamburg, Brémy - hanzové mestá).
Nemá však veľké sklony ku kolektivizmu, je individualistická. Na niekoho môže pôsobiť odmerane a chladne, najmä severské ženy.
Vie slúžiť, ale nikomu sa nepodlizuje - "aj v službe je slobodným".
Vie vyvinúť rýchly nápor, ale nie je dosť húževnatá a príliš dlho nevydrží.
Na druhé miesto staval dinársku rasu (Balkán, stredná Európa) (vysokí, tmavovlasí, hnedookí, štíhli, počerní) - slobodymilovná, bojovná, miluje svoju rodinu a "rodnú hrudu", húževnatá, nadaná v hudbe; ALE menej poriadna, vyhľadáva zábavy, cholerická, poctivo plní príkazy, ale sama nemá veľké vodcovské schopnosti.
3. Alpínska rasa (Francúzsko, Česko, južné Poľsko) (nízki, zavalití, okrúhle hlavy, tmavovlasí). Majú vraj nadanie na roľníctvo alebo úradnícku prácu. Nevedia byť úplne nezištní. Hľadajú okluky, ako by si veci uľahčili a prežili "v závetrí" (syndróm Švejka). Sklony k špekulantsvu pri financiách aj v práci.
4. Mediteránna (to asi vieme).
5. Východobaltská (Rusko, Poľsko, Fínsko, Rusíni na východnom Slovensku, sčasti Maďari) (nízki, zavalití, svetlovlasí, sivo-modré oči). Tajnostkárska povaha, húževnatosť, schopnosť prežiť akékoľvek zlé podmienky, srdečnosť, ale aj schopnosť dlho sa hnevať. V starobe majú sklony priberať, v dôsledku čoho majú hlboké vrásky.
Tým nechcem povedať, že sa k tomuto (vo všetkom) prikláňam, len uvádzam, k čomu Günther dospel.
Ešte k tým Maďarom a Fínom: aj Hitler o Maďaroch povedal, že rasovo sa neodlišujú od iných Európanov, najmä vďaka masovej nemeckej kolonizácii v stredoveku. Navyše Maďarsko považoval za starého Spojenca Nemecka a bolo mu prakticky jedno, aká bude v rámci neho skladba obyvateľstva (s výnimkou Židov, ale to je celé zložité...). Všetky elity Maďarska perfektne ovládali nemčinu, boli vychovávaní smerom k Západu, mnohí študovali v Nemecku, VB alebo Francúzsku.
Fínsko: Hitler ho označil za "národ skutočných hrdinov". Jeho obyvateľstvo zrejme vzniklo zmiešaním Indoeurópanov a Samiov/Laponcov (teda Ugrofínov). Tak vznikol miestny východobaltský typ. Ale aj tak neviem, či je "blonďáctvo" u Európanov spojené výlučne s pôvodom od starých Árijcov, alebo či mohlo vzniknúť aj izolovane (napr. u Fínov). To je ťažko povedať...
Tiež je hlúposť hovoriť o niečom ako "slovanská rasa", "keltská rasa", atď. Pri tomto ide len o jazykové skupiny, ktoré nemusia mať nič spoločné s genetický pôvodom. Aj u Čechov sa preukázalo, že majú najmä keltských a germánskych predkov. V stredoveku na Slovensku žilo 25% karpatských Nemcov. V r. 1941 ich bolo už len 150 000. Žeby sa snáď boli cez stáročia vyparili? Nie - prevažná časť sa asimilovala medzi Slovákov. Navyše ešte predtým tu žili Kotíni a Kvádi, sčasti aj Longobardi.
-----
P.S.: Ak by ťa to zaujímalo, tu je odkaz na jeden farebný nemecký film z r. 1944 (!) v celkom dobrej kvalite. Dokonale vystihuje chladne-severskú estetiku Tretej ríše. Odohráva sa to v Hamburgu, hlavnou hrdinkou je tajomná kráska Aels pochádzajúca zo Švédska. Myslím, že hlavným cieľom filmu bolo poukázať na severské povesti a bratstvo Nemcov s germánskymi Švédmi - tá herečka tam občas dokonca aj povie niečo po švédsky (samozrejme bez prekladu, každý Nemec to má predsa chápať ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
115 komentov
ale dovolim si odhadnut ze uz by sme tu neboli...(slovaci)
ale nie..podľa mňa aj keby vyhrá dlho mu to nevydrží..začal by ísť po amerike a číne a tí by sa isto nenechali..tí sú až moc hrdí...takže v podstate by to skončilo tak ako to je teraz...
Nech žijú krížiacke výpravy, nech žuje Európa !!!!!
(ale počkať, rodičia nemajú, ani babkovci tak asi by som sa ani nenarodila
Ale samorzejme išlo tam aj o bohatstvo Blízkeho Východu...no čo na to povedať ? Škoda že sa im to nepodarilo.
ja by som chcel vedieť ako si predsatvujete usporiadanie sveta a život v Tretej ríši.
A vyzeralo by to tu zle. Asi by tu bola rozšírená nemčina, ak by nebola úradným jazykom a vačšina populácie dnešnej strednej Európy by tu asi nebola.
(alebo od poštára či koho? )
@zmrdak A na čo? Vtedy (a aj dnes) to fungovalo tak, že čo prišlo ako nové do jednej krajiny a bolo to moderné sa rozšírilo, takže nakoniec môžme byť radi, že Slovania nemajú na rukách islamskú krv...
Potieklo by vtedy, nemuselo by tiecť teraz a nemusí tiecť v budúcnosti.
Chápeš ?
@zmrdak ... to isté si môžu hovoriť i moslimovia. A kto má teraz pravdu?
A aké problémy? Keby mi to povedal Američan, že je problém s islamom beriem to už len ako trápne klišé amerických novín a ich propagandy boja proti zlu, kde je zlom islam a určite nie stúpajúci pretrochemický priemysel
Ale Árijci sú skoro všetky európske národy, na výnimku feferónov, Fínov a Estóncov+nejaké drobné...
Árijci sú ešte aj rozdelení do skupín a tieto skupiny nepredstavujú jednotlivé národy, sú zmiešané a v národoch alebo aj regionálne rozdelené.
ešte som aj čítal z novín (v nejakom časopise), kde bola preskenovaná časť novín z 2 svetovej a tam bolo písané, že príbuzné národy k Nemcom sú všetky , okrem Židov a Cigánov.
Moslimovia môžu hovoriť čo chcú, všetko ide iba z pozície sily.
@zmrdak Ázijská kultúra by sa mala rozšíriť viac do sveta... O tom čo bolo v Číne sa Angličanom ani len nesnívalo To, čo má Európa má základy alebo je úplne prebraté z Ázie, takže ktovie ako by to tu vyzeralo, keby si kresťania neuvedomili, že sa treba umývať viac ako raz do roka
A to čo si napśiala nie je rpavda, Slovania boli zelenookí, alebo modrookí a boli plavovlasí !
Ale ja som narážal na moslimskú časť Ázie !
hej, takto nejako som si to predstavoval aj ja, neplánoval nás vyhladiť, len pripojiť.
@zmrdak Tak ja z kníh viem zase to, čo som napísala vyššie... Rovnako ako dejepis, kt. máme na škole... Ale môžeš mi napísať zoznam literatúry, kt. si prečítal a v kt. si sa dozvedel hento. Rada sa obohatím Ale nazi propagandy ma nezaujímajú
Čo máš s tými moslimami? Tí mali bohatú kultúru tiež, ale nechce sa mi písať dokola to isté..
O týchto veciach mám vedomosti. Slovania sú indoeurópska vetva národov ako aj gréci, taliani, nemci atď...povedz, kde si čítala takú somarinu o tom, že Slovania nie sú Árijci ?
A árijské typy sú rozdelené do jednotlivých národov, takže o jednoliatosti sa nedá hovoriť, to vedel aj Hitler...
Ozaj, bol Hitler blondiak ??
Európska kultúra sa mala rozšíriť do Ázie a mali sme urobiť poriadky s Islamom. Svet by bol pokrokovejší a krajší.
a inak čakám vymazanie diskusie @admin -om .. dávam tomu 30 min
@zmrdak @admin čo na to hovoríš? Lebo podľa mňa to nemá význam
v tom lepšom prípade ak by som sa nepriznal k orientácií, by si ma nechali na semeno aby som oplodňoval árijske štetky a tie plodili krásnych fašistov..........filip
Ešte pochopím, že nás by to Tretej ríše začlenil, lebo sme Árijci a máme s Germánmi mnoho spoločného, dokonca by som povedal, že okrem jazyka sme totožní.
No a Maďari sú Ugrofíni, neárijci.
Čiže niečo ako keď sa Maďari sa zmiešali so slovanskými národmi.
A pokiaľ viem, Hitler miešancov nemusel.
Čiže je to zaujímavé a asi ani o tom moc nevieš a ani ja ale ja sa nečudujem, keď na túto tému asi nikto nenapísal žiadnu knihu, alebo nejakú štúdiu.
Iba v dokumentoch je počuť, ako nás bral za podrasu a to je asi všetko, ale ako mohol brať Fínov a Estóncov za najčistejšie národy ?
Ozaj nevieš niečo o rasových kritériách, respektívne nejakú stránku, alebo aspoň fórum, kde sa to rozoberalo ?
Len tak zo zvedavosti sa pýtam.
Vo všeobecnosti od 19. storočia antropológovia rozdeľovali európske rasy (alebo skôr podtypy) na nordickú, dinársku, alpínsku, mediteránnu a východobaltskú rasu. Prevažná väčšina Európanov však patrí do niektorého zo zmiešaných typov, nie čisto len do jednej skupiny. Napr. v strednej Európe je častý prechod medzi dinárskym a nordickým typom (tzv. norická rasa, názov pochádza od rímskej provincie Noricum v dnešnom Rakúsku). Navyše napr. nordický typ sa ešte člení na: 1) východonordický (Nemecko, Švédsko, Rusko), 2) hallstattsko-nordický (Nemecko, Rakúsko, VB, Česko, Slovensko), 3) Trondersko-nordický (Švédsko, Nórsko) a 4) keltsko-nordický (Írsko, VB, Belgicko)...
Tu by to mohlo byť lepšie objasnené :
» www.theapricity.com/snpa/rg-main.ht...
Podľa všetkého boli starí Indoeurópania (Árijci) naozaj vysokí,svetlovlasí a modrookí. Svedčia o tom aj nálezy zachovaných kostier Tocharčanov v západnej Číne...
Je dosť veľká dilema, či sa rasa prejavuje len vo vonkajších znakoch, alebo či ľudia patriaci do nejakého z týchto typov majú aj naozaj prevažné spoločné povahové vlastnosti (teda sú "z jedného cesta" ).
Väčšina ľudí však uznáva, že minimálne temperament dosť často závisí aj od rasy - stačí sa pozrieť na rómskych spoluobčanov, prípadne porovnať Grékov so Švédmi...
V období Tretej ríše sa tomuto asi najviac venoval Hans F. K. Günther. Tento človek mi osobne nie je sympatický, lebo bol novopohan a odmietal kresťanstvo, ale teraz tu nechcem rozoberať jeho náboženské postoje, len výsledky jeho bádania.
Možno niekoho prekvapí, že ani on nepovažoval iných ľudí ako nordickú rasu za "určených na zánik", práve naopak.
Pri nordickej rase vyzdvihoval, že je distingvovaná, vyzná sa v prírodných vedách, má veľký kultúrny potenciál. Má sklony k vodcovstvu a "postupu vpred" (Vorwärtsdringen), jej príslušníci sú čistotnejší, málokedy trpia obezitou a aj v starobe vyzerajú celkom dobre a štíhlo. Najbližšie má k výtvarnému umeniu a architektúre. Rovnako dobre sa jej darí v poľnohospodárstve, aj podnikaní (napr. Hamburg, Brémy - hanzové mestá).
Nemá však veľké sklony ku kolektivizmu, je individualistická. Na niekoho môže pôsobiť odmerane a chladne, najmä severské ženy.
Vie slúžiť, ale nikomu sa nepodlizuje - "aj v službe je slobodným".
Vie vyvinúť rýchly nápor, ale nie je dosť húževnatá a príliš dlho nevydrží.
Na druhé miesto staval dinársku rasu (Balkán, stredná Európa) (vysokí, tmavovlasí, hnedookí, štíhli, počerní) - slobodymilovná, bojovná, miluje svoju rodinu a "rodnú hrudu", húževnatá, nadaná v hudbe; ALE menej poriadna, vyhľadáva zábavy, cholerická, poctivo plní príkazy, ale sama nemá veľké vodcovské schopnosti.
3. Alpínska rasa (Francúzsko, Česko, južné Poľsko) (nízki, zavalití, okrúhle hlavy, tmavovlasí). Majú vraj nadanie na roľníctvo alebo úradnícku prácu. Nevedia byť úplne nezištní. Hľadajú okluky, ako by si veci uľahčili a prežili "v závetrí" (syndróm Švejka). Sklony k špekulantsvu pri financiách aj v práci.
4. Mediteránna (to asi vieme).
5. Východobaltská (Rusko, Poľsko, Fínsko, Rusíni na východnom Slovensku, sčasti Maďari) (nízki, zavalití, svetlovlasí, sivo-modré oči). Tajnostkárska povaha, húževnatosť, schopnosť prežiť akékoľvek zlé podmienky, srdečnosť, ale aj schopnosť dlho sa hnevať. V starobe majú sklony priberať, v dôsledku čoho majú hlboké vrásky.
Tým nechcem povedať, že sa k tomuto (vo všetkom) prikláňam, len uvádzam, k čomu Günther dospel.
Ešte k tým Maďarom a Fínom: aj Hitler o Maďaroch povedal, že rasovo sa neodlišujú od iných Európanov, najmä vďaka masovej nemeckej kolonizácii v stredoveku. Navyše Maďarsko považoval za starého Spojenca Nemecka a bolo mu prakticky jedno, aká bude v rámci neho skladba obyvateľstva (s výnimkou Židov, ale to je celé zložité...). Všetky elity Maďarska perfektne ovládali nemčinu, boli vychovávaní smerom k Západu, mnohí študovali v Nemecku, VB alebo Francúzsku.
Fínsko: Hitler ho označil za "národ skutočných hrdinov". Jeho obyvateľstvo zrejme vzniklo zmiešaním Indoeurópanov a Samiov/Laponcov (teda Ugrofínov). Tak vznikol miestny východobaltský typ. Ale aj tak neviem, či je "blonďáctvo" u Európanov spojené výlučne s pôvodom od starých Árijcov, alebo či mohlo vzniknúť aj izolovane (napr. u Fínov). To je ťažko povedať...
Tiež je hlúposť hovoriť o niečom ako "slovanská rasa", "keltská rasa", atď. Pri tomto ide len o jazykové skupiny, ktoré nemusia mať nič spoločné s genetický pôvodom. Aj u Čechov sa preukázalo, že majú najmä keltských a germánskych predkov. V stredoveku na Slovensku žilo 25% karpatských Nemcov. V r. 1941 ich bolo už len 150 000. Žeby sa snáď boli cez stáročia vyparili? Nie - prevažná časť sa asimilovala medzi Slovákov. Navyše ešte predtým tu žili Kotíni a Kvádi, sčasti aj Longobardi.
-----
P.S.: Ak by ťa to zaujímalo, tu je odkaz na jeden farebný nemecký film z r. 1944 (!) v celkom dobrej kvalite. Dokonale vystihuje chladne-severskú estetiku Tretej ríše. Odohráva sa to v Hamburgu, hlavnou hrdinkou je tajomná kráska Aels pochádzajúca zo Švédska. Myslím, že hlavným cieľom filmu bolo poukázať na severské povesti a bratstvo Nemcov s germánskymi Švédmi - tá herečka tam občas dokonca aj povie niečo po švédsky (samozrejme bez prekladu, každý Nemec to má predsa chápať ).
Ukážka:
Celý film: