Dosť som cvičil no zranenie ma nachvílu vyradilo. Teraz chcem znova pokračovať. Popri cvičení 3-krát do týždňa vo fitku a mojich tréningov 3-krát do týždňa ako florbalový brankár. Som si chcel trochu upraviť aj jedálniček a chcem vedieť váš názor na tvaro
Vôbec nemusíš jesť tvaroh , nerozumiem čo s ním všetci majú podľa mňa jesť tvaroh na raňajky a na večeru je zlý nápad.
Jedol by som ho max. tak na večeru a nie každý deň.
Napr. vajcia na tvrdo , alebo surové proste vajcá sú lepšie ako tvaroh , aspoň sú bez laktózy.
Hlavne ale čo nerob je jesť tvaroh pred spaním kedže nič také ako nočný katabolizmus a ubúdanie svalov neexistuje.
A nerozumiem ani tomu mäsu s ryžou , akože je to dobrý nápad ale hlavne jedz vždy niečo iné a vôbec nie je podmienka, že tam musí byť mäso.
P.S nepočúvaj šulínov čo ti tu budú radiť pričom sa opierajú o info na protein.sk jediný človek čo sa tu vyzná viac ako ja a tým myslím , že by mohol poznať skutočné fakty a nie to čo "vedci" zistili je method a bress.
Takže ich môžeš
plnotucny tvaroh cca 125g pred spanim je uplne zdrava volba, osabuhuje zdrave tuky a vsetky ziviny ktore sa zachovali pri spracovani, naopak odtucneny tvaroh je chemia, nic tam nie je, od odtucneneho tvarohu ruky prec, navyse ak cvicis, tak tvaroh do jedalnicka tych 125g mozes zaradit kazdy den pred spanim, ludia ktori necvicia parkrat do tyzdna
vsimni si aj chute tvarohov, odtucneny nema chut, kvoli strate tukom, naopak plnotucny je lahodny
ako zdroj proteinu ok. Neviem ci na ranajky je to idealne, ja som to skusal a co ja viem, prilis dlho sa travi na ranne jedlo. Vecer jem furt ale to uz mam zvyk, lebo s prazdnym zaludkom nezaspim .
Proste ak ti vyhovuje ok, ale niezby by to bola nutnost, staci prijmat dost proteinov v strave nejak rozumne rozdelenych ( ked sa len o nich bavime )
@mm47@bress
myslíš žeby teda bolo aj fajn teda napríklad na raňajky vajcia, desiatu ovocie, na obed si dám niečo podla výberu mojho (samozrejme aby to bolo nejako v zdravých normách) , tréning, potom nejaký olovrant v podobe ovocia alebo napríklad kokteil si urobím že si len rozmixujem nejaké ovocie v mlieku, a na veceru tvaroh (polku toho 250 gramove balenia) ?
@onetouch
neviem tak rozmýšlal ale počul som kopu názorov že sa to dá úplne v pohode aj bez nich keď dodržíš dobrú stravu a že je to aj dokonca tak lepšie. Poznám chalana čo má svaly a pri tom proteiny neberie.
po treningu by som dal urcite ovela komplexnejsie jedlo ako nejake ovocie... Ja vseobecne ovocie velmi ako jedlo neratam Ale podla mna budes mat celkovo malo kalorii ale to je len odhad no.
A inak protein by sa hodil asi, aspon pri vyssie uvedenej strave urcite.
podla mna by si si mal dat este nejake poriadne jedlo aj po treningu ked su svaly najviac "vystavene" - kokteil/ovocie mi pride malo ale ja som len pseudoodbornik z protein.sk takze moje rady si vobec nevsimaj.
@hokejisto
Ja by som ti poradil stravovať sa 3 krát denne ale tak , že napr. keď máš teraz na ranajky jeden rožok (príklad) a potom desiatu atď. tak si proste daj 3 rožky a žiadnu desiatu , najedz sa poriadne na raňajky , aj na obed , aj večeru ale tam to nepreháňaj so sacharidmy a si vybavený , nepotrebuješ jesť 800 krát denne ako si myslia naivky pomýlené
Proste maj menej jedál ale bohatšie , rozumne bohatšie , a nie neztlstneš z toho
Po tréningu si nedávaj sacharidy , najlepšie protein vysoko % , aspoň si neodjebeš rastový hormón
A nemusíš sa báť , že keď nedajbože počkáš 10-20 minút po tréningu že to bude mať negatívny vplyv na svaly , nemusíš hneď žrať 2 sekundy na to ako odložíš činku
A hlavne si uvedom , že všetko okolo dnešného fitness sa točí okolo peňazí , predaja a naivných debilných puberťákov čo si hneď kúpia 7 gainerov , 5 proteinov a 2 tribulusy lebo niekde píšu že sa to musí
Takže daj si poriadne raňajky , rob čo robievaš..., daj si obed , cvič , daj si niečo malé pár minút po tréningu , potom večeru poriadnu a nerieš nič okolo fitness, stravy zvyšok večera.
@mm47 wtf po treningu su sacharidy najdolezitejsie v celom dni a riesit nejake hormony mimo dopingu je total bullshit ( a este mimo kortizolu)
A jedal maj kolko ti vyhovuje, hlavne prijmy dost zivin a stravuj sa tak pravidelne.
@bress no tak to vôbec nie je pravda ale každý sme iný zrejme. Kedysi keď som začínal som mal len vysoko % protein po cvičení a rapídne som rástol a nemal takmer žiadny zbytočný tuk , ako som sa potom nechal ojebať takými sračkami od všadial možne o tých sacharidoch tak absolútne to nemalo lepší účinok ani horší na svaly proste som len tlstol viac. Vôbec ale vôbec si nemusí dávať sacharidy po cvičení , už len preto , že ako tu niekto písal zrejme nechce byž druhý Cutler
A ten príjem živín myslíš 3-4 g bielkovín na 1KG telesnej hmotnosti ? teda konkrétne bielkoviny z tých živín keď myslíme.
@15@16 tak vy ste potom dobre mimo, kazdy vie ze ked si das po TG sacharidy najblizsi tyzden sa vam nebude produkovat rastovy hormon a testosteron sa zameni za estrogen
@zdasati
to , že si to nepočul neznamená že sa to nemôže , ty si toho ešte nepočul
mám nápad skúste to na sebe na mesiac a potom sem napíšte ako ste na tom nech vás môžem vysmiať nebude tam žiadny rozdiel a keď hej tak budeš na tom lepšie.
@mm47 ale je to pravda, neviem co myslis po treningu ale v jedle po treningu su sacharidy dolezite a je to viac menej okno, kedy aj v diete sa da pozrat hluposti, tak aby to cloveku preslo. glykogen treba.
@mm47 dockaj ale ty teraz tie sacharidy po treningu myslis tak ze hned po treningu? dat si gainer? ked ano tak to netreba to mas pravdu ze staci protein alebo ani ten protein netreba ked sa potom neskor normalne nazeres
@zdasati podla toho co znamena normalne nazeres netreba sa vyhybat sacharidom uplne pri vecernom jedle ale ani neprehanat lebo sak aj tak skoro cokolvek ked si das na veceru tak vsade su sacharidy ...
A hlavne potom uz jebat na to a nedavat si tvarohy a traposiny , keby si sa mal riadit podla casopisu Muscle&fitness; napr. tak by si cely den nerobil nic ine ako riesil stravu a cvicenie a bol uplny loser co si aj na hajzel ked ide srat zobere sejker s gainerom lebo tych 5 minut co tam bude by mal katabolizmus.
Cital som nedavno ze 8 krat denne jest doporucuju , dost FAIL
@bress Sak to , ze bohvie co on robi este potom ale ked napr. hras hokej , cvicis a vecer dalsi sport tak to naco chodi do posilky kulturista nebude to by sa musel totalne prezierat jak prasa vyjebane , a spevnit zosilnit telo alebo vyrysovat alebo keru rit mozes aj doma.
@mm47 normalne nazeres akoze das jedlo kde budu aj bielkoviny aj sacharidy
nejaky gainer neriesim vobec to je len marketing...ja ze si to myslel tak ze je na nic si dat sacharidy v JEDLE po treningu
a taky tvaroh co ja vim...mne chuti a je v nom vela bielkovin takze ho vecer zerem stale ale neriesim take sracky ze jest treba 8x denne co pisu v M&F
ale vidim ze si si cital o IF, leangains atd.
@v3nty to bude tym ze mainstream v tomto odvetci hlasa ze sacharidy su super a tuk je napicu , pricom je to opacne.
Aj moj brat to ma podobne ako ty.
toto ked napises niekomu kto sa akoze vyzna v uvodozvkach ako treneri tak ta vysmeju podobne ako debilkovia pomyleni vseliaki ale vidno ze skutocna pravda sa totalne neudupava len v politike ale aj v tomto a podla mna nic co sa pise alebo hovori vo fitness svete nie je pravda. Takmer nic ohladom cvicenia , stravy , cisiel ... a podobne.
Tvaroh na noc je idealny. Pokial ti nesadne tak si kup casein. V noci telo najviac regeneruje a su potrebne bielkoviny.
Teraz mam velky prijem sacharidov a bielkovin a sila isla hore. Sice ma zalialo ale ide mi o dovrsenie bench na 200 kg.
Po zime zosekat
@v3nty to ti velmi zavidim, Ono ja by som tiez moc chcel z nejakej farmy zivocisne produkty ale v Prahe proste to zatial velmi nemozem. @mm47 teraz uz sa prechadza na opak hlasania praveze, teraz sa zacinaju demonizovat sacharidy uplne
Proste vsetko ma svoje miesto.
tvaroh ma prisernu vyuzitelnost.. aj ked si das samotny pohar mlieka aj to bude lepsie ako tvaroh - lepsi aminoprofil.
najlepsi je nejaky MRP shake ktory je co najblizsie aminoprofilu svalu, obsahuje micelarny kasein a nejake zdrave tuky.
sak mainstream moze hovorit co chce, ale biochemia a fakty hovoria ze sacharidy po treningu najlepsie obnovia glykogen - to uz je jedno ci z prveho jedla alebo sachrov napr v gainery.
@bress len tak dalej , podla mna vidiet ze sacharidy su skutocne ten demon a nie tuky
A keby som chcel uz zachadzat do konspiracii tak by som aj povedal ze nie je nahoda ze zrovna tie sacharidy su VSADE.
necital som si vsetko - ale zaujala ma jedna tema ci prijmat po treningu sacharidy. moj skromny nazor - ano treba, do 30minut (takzvane inzulinove okno) v pomere 3:1 / sacharidy:bielkoviny
@v3nty pche, čo farma... skús si ísť na obed zobrať vajcia od sliepok, ktoré sú ešte teplé... alebo mať vlastné mäso od zvierat ešte kebyže máme kravu, ktorú by som si podojila tak by to bolo TOP
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Jedol by som ho max. tak na večeru a nie každý deň.
Napr. vajcia na tvrdo , alebo surové proste vajcá sú lepšie ako tvaroh , aspoň sú bez laktózy.
Hlavne ale čo nerob je jesť tvaroh pred spaním kedže nič také ako nočný katabolizmus a ubúdanie svalov neexistuje.
A nerozumiem ani tomu mäsu s ryžou , akože je to dobrý nápad ale hlavne jedz vždy niečo iné a vôbec nie je podmienka, že tam musí byť mäso.
P.S nepočúvaj šulínov čo ti tu budú radiť pričom sa opierajú o info na protein.sk jediný človek čo sa tu vyzná viac ako ja a tým myslím , že by mohol poznať skutočné fakty a nie to čo "vedci" zistili je method a bress.
Takže ich môžeš
vsimni si aj chute tvarohov, odtucneny nema chut, kvoli strate tukom, naopak plnotucny je lahodny
Proste ak ti vyhovuje ok, ale niezby by to bola nutnost, staci prijmat dost proteinov v strave nejak rozumne rozdelenych ( ked sa len o nich bavime )
myslíš žeby teda bolo aj fajn teda napríklad na raňajky vajcia, desiatu ovocie, na obed si dám niečo podla výberu mojho (samozrejme aby to bolo nejako v zdravých normách) , tréning, potom nejaký olovrant v podobe ovocia alebo napríklad kokteil si urobím že si len rozmixujem nejaké ovocie v mlieku, a na veceru tvaroh (polku toho 250 gramove balenia) ?
neviem tak rozmýšlal ale počul som kopu názorov že sa to dá úplne v pohode aj bez nich keď dodržíš dobrú stravu a že je to aj dokonca tak lepšie. Poznám chalana čo má svaly a pri tom proteiny neberie.
A inak protein by sa hodil asi, aspon pri vyssie uvedenej strave urcite.
Ja by som ti poradil stravovať sa 3 krát denne ale tak , že napr. keď máš teraz na ranajky jeden rožok (príklad) a potom desiatu atď. tak si proste daj 3 rožky a žiadnu desiatu , najedz sa poriadne na raňajky , aj na obed , aj večeru ale tam to nepreháňaj so sacharidmy a si vybavený , nepotrebuješ jesť 800 krát denne ako si myslia naivky pomýlené
Proste maj menej jedál ale bohatšie , rozumne bohatšie , a nie neztlstneš z toho
Po tréningu si nedávaj sacharidy , najlepšie protein vysoko % , aspoň si neodjebeš rastový hormón
A nemusíš sa báť , že keď nedajbože počkáš 10-20 minút po tréningu že to bude mať negatívny vplyv na svaly , nemusíš hneď žrať 2 sekundy na to ako odložíš činku
A hlavne si uvedom , že všetko okolo dnešného fitness sa točí okolo peňazí , predaja a naivných debilných puberťákov čo si hneď kúpia 7 gainerov , 5 proteinov a 2 tribulusy lebo niekde píšu že sa to musí
Takže daj si poriadne raňajky , rob čo robievaš..., daj si obed , cvič , daj si niečo malé pár minút po tréningu , potom večeru poriadnu a nerieš nič okolo fitness, stravy zvyšok večera.
A jedal maj kolko ti vyhovuje, hlavne prijmy dost zivin a stravuj sa tak pravidelne.
A ten príjem živín myslíš 3-4 g bielkovín na 1KG telesnej hmotnosti ? teda konkrétne bielkoviny z tých živín keď myslíme.
to , že si to nepočul neznamená že sa to nemôže , ty si toho ešte nepočul
mám nápad skúste to na sebe na mesiac a potom sem napíšte ako ste na tom nech vás môžem vysmiať nebude tam žiadny rozdiel a keď hej tak budeš na tom lepšie.
Myslim ze netreba si proste davat HNED po treningu gainer , banan a podobne.
A hlavne potom uz jebat na to a nedavat si tvarohy a traposiny , keby si sa mal riadit podla casopisu Muscle&fitness; napr. tak by si cely den nerobil nic ine ako riesil stravu a cvicenie a bol uplny loser co si aj na hajzel ked ide srat zobere sejker s gainerom lebo tych 5 minut co tam bude by mal katabolizmus.
Cital som nedavno ze 8 krat denne jest doporucuju , dost FAIL
Ja som poslednú dobu prešiel fakt na bio potraviny. Chodim nakupovať na farmu.
Neviem si to vysvetliť či mlieko slanina klobasa,maslo alebo Tvaroh. Nič nieje vpodstate "odtučnené"
Fakt žerem len toto a schudol som z 120kg na 108... behom 2 týždnov.
Taktiež maso berem len odtial a vzivote som nemal takú formu jak teraz... (sila vydrž rychlost na pomer váhy)
dávam dosť velku váhu aj domácemu pečivu..
Akosik vôbec neriešim kedy čo zjem ...
Zrejme nieje prirodný tuk ako tuk z granulovanej zvieracej stravy,,..
Fakt si to neviem absolutne vysvetliť Je to sranda táto strava
nejaky gainer neriesim vobec to je len marketing...ja ze si to myslel tak ze je na nic si dat sacharidy v JEDLE po treningu
a taky tvaroh co ja vim...mne chuti a je v nom vela bielkovin takze ho vecer zerem stale ale neriesim take sracky ze jest treba 8x denne co pisu v M&F
ale vidim ze si si cital o IF, leangains atd.
Aj moj brat to ma podobne ako ty.
toto ked napises niekomu kto sa akoze vyzna v uvodozvkach ako treneri tak ta vysmeju podobne ako debilkovia pomyleni vseliaki ale vidno ze skutocna pravda sa totalne neudupava len v politike ale aj v tomto a podla mna nic co sa pise alebo hovori vo fitness svete nie je pravda. Takmer nic ohladom cvicenia , stravy , cisiel ... a podobne.
Teraz mam velky prijem sacharidov a bielkovin a sila isla hore. Sice ma zalialo ale ide mi o dovrsenie bench na 200 kg.
Po zime zosekat
@mm47 teraz uz sa prechadza na opak hlasania praveze, teraz sa zacinaju demonizovat sacharidy uplne
Proste vsetko ma svoje miesto.
najlepsi je nejaky MRP shake ktory je co najblizsie aminoprofilu svalu, obsahuje micelarny kasein a nejake zdrave tuky.
A keby som chcel uz zachadzat do konspiracii tak by som aj povedal ze nie je nahoda ze zrovna tie sacharidy su VSADE.
A farmu má sused o uličku dalej (len sami to enchcelo rozpisovať)