ak by si mal/a dieťa, v akom veku by si mu dovolil/a užiť napr. marihuanu (ak vôbec)?
chcel/a by si byť pri tom?
aký vzťah zamýšľaš mať ku svojim deťom v súvislosti s drogami všeobecne?
,,No, drahý Cecilko, máš 15 rokov, pokojne sa nahúl koľko ti chutí a nezabudni doniesť aj mame a otcovi!"
Ktorý normálny rodič by to dovolil svojmu decku?
to čo je za poslednú otázku? že aký vzťah? keby to vzali do huby, tak by mali poriadny prúser, v živote by som svojmu dieťaťu siahnuť na drogu nedovolila!
urcite nie.drogy by som dietatu nedovolil.iba v pripade zeby to mal od lekara na predpis ze to musi uzivat
a s drogami vseobecne.moje deti by nemuseli ani fajcit,ani pit ale tak vypary z cigariet dnes dychame kazdy a alkohol,no,kazdy sme nejaky
No samozrejme, že by som nechcela, aby to bral.
Nejak konštruktívne by som mu vysvetlila dôvody.
A ak to už mal, tak poviem, že chybovať môže každý, že teda stalo sa, ale nech je to už minulosť.
A vysvetliť mu, že nie všetko, o čom si myslia pubertálne decká, že je "in", je aj dobré, aj keď budú hovoriť "nepočúvaj rodičov, sú konzervatívci, ničomu nerozumejú"
Choď ku tvojim rodidčom a spýtaj sa : Mami/Oci od kedy môžem marišku. Keď ti poriadnu nefľasnú cez ústa tak daj do nosa ty im. Čo sú to za rodičia, ktorý by toto povoľovali ?
Nechystám sa síce byť klasická matka, ale nech radšej húli za mojim chrbtom... tak, ako to robíme aj teraz my všetci... Možno po zlegalizovaní marihuany to budem vnímať štipku inak...
@13 suhlasim na marihuane neni nic zle vsetko treba vyskusat (teda mozno nie vsetko ale mne moc marihuana nezapada k "drogam") a mozno som divna ale ja by som svojmu dietatu asi dovolila vyskusat mozno taak v 15 abo 16
Keď má decko 18, môže slopať zo zákona. čiže spoločnosť to svojimi zákonmi považuje za minimálnu vekovú hranicu.
je všeobecne známe, že napr. marihuana ako droga je značne preceňovaná. teda vyvstáva otázka, ako by ste reagovali na nahúlené neplnoleté decko. panikou? mám doma feťáka? a slovami: "už nikdy nič také nevezmeš do huby!" ?
jo marisa,dobra vec ale netreba to prehanat je vedecky dokazane ze v mensom mnozstve ma priaznivy ucinok pre organizmus,tak taz za 4 mesiace...a je to lepsie jak chlast...nevznika z nej zavislost a su perfektne udrby a decku by som dal vodnu asi sam nech je haluz aspon by nefajcil na ulici ale to by musel mat aspon 16
..jasne,ze by mu to nik z nas nedovolil..ale,taky aky sme my,aa ky boli,nasi rodicia..tak,take budu aj tamtie..deti..cize,tiez budu pit..a ta marihuana..no,on neni az taka,aku z nej robia..je to predsa rastlina,z prirody....a tak,ponukat,to decku urcite aj tak nebude,treba..kedze,ono na nu pride,samo tak ako aj my..alebo,jasne ze vplyv okolia..mne,ju predsa urcite,tiez nenukali rodicia..
..neviem..tazke to, ale urcite by som bola radsej, keby vyskusalo travu, ako keby mi malo prist opite..mozno to mam popletene, ale u mna to je "menej droga"..ak sa raz zlegalizuje, nebudem ta, co bude proti..
porozpraval by som sa snim o tom,doniesol mu to ukazat a tiez ho zaviedol do nejakej liecebne,kde su ludia co skusili drogy a nechal by som ho aby mu poroypravali ako dopadli,aby si sam uvedomil,ze dorgy su svinstvo a sam ziskal apatiu voci nim.
Noo..ja by som decku asi vysvetlil, ze raz za cas sa vsetko da, ale vzdy s mierou..A ak by som videl ze nema silnu volu, radsej by som mu to zakazal...lebo ak si clovek vie povedat dost, staci mi, tak vtedy je vsetko v poriadku..ale ak nie, tak radsej neskusat ani chlast, ani drogy ani nic podobne
pokušenie je priamo úmerné negatívnym dopadom daného konania. Na základe toho si myslím že by bolo vhodné zvoliť zlatu strednú cestu, teda prehnane nezakazovať ale ani nepodporovať. Koniec koncov niet nad vlastnú skúsenosť.
Sam berem drogy ale keby to robilo moje dieta asi by som to zakazal lebo keby to povolim kam by to az zaslo??? Podporis ho podas mu prst a stiahne ti celu ruku!!! Navyse zakazom podporis jeho kreativitu bude setko robit tajne opatrne snazit sa maskovat to na tom sa mozem tak akurat zabavit dobre ze ci mi prejde cez rozum a thak ked nieco najdem tak to skonfiskujem =D=D=D
Urcite by som z toho nebol nadseny, ale zasa na druhej strane urcite mu nezacnem nadavat do fetakov ani nic podobne...
Vacsina mladych ludi experimentuje zo vselicim...myslim, ze nase deti budu experimentovat este viac a pravdepodobne budu na to mat aj viacej moznosti, cize nevidim dovod preco by som sa mal tvarit ako prisny rodic, ktory musi svoje dieta ochranit pred vynalezmi "satana" a tvarit sa, ze take veci neexistuju,..
Urcite chcem mat s detmi otvoreny vztah a co sa tyka alkoholu, drog a cigariet..odmalicka im budem vsepovat sudnost, ale nidky zo mna nebude rodic typu: TOTO NESMIES, lebo ta vyhodim z domu..lebo budes fetak...lebo to alebo to...naco? aj tak to vsetko raz vyskusaju..tak nech o tom aspon viem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ktorý normálny rodič by to dovolil svojmu decku?
a s drogami vseobecne.moje deti by nemuseli ani fajcit,ani pit ale tak vypary z cigariet dnes dychame kazdy a alkohol,no,kazdy sme nejaky
Nejak konštruktívne by som mu vysvetlila dôvody.
A ak to už mal, tak poviem, že chybovať môže každý, že teda stalo sa, ale nech je to už minulosť.
A vysvetliť mu, že nie všetko, o čom si myslia pubertálne decká, že je "in", je aj dobré, aj keď budú hovoriť "nepočúvaj rodičov, sú konzervatívci, ničomu nerozumejú"
je všeobecne známe, že napr. marihuana ako droga je značne preceňovaná. teda vyvstáva otázka, ako by ste reagovali na nahúlené neplnoleté decko. panikou? mám doma feťáka? a slovami: "už nikdy nič také nevezmeš do huby!" ?
To mi vždy prišlo zaujímavé, že (potenciálni) rodičia želajú svojim deťom v puberte niečo iné ako sebe ...
Otec roka?
Vacsina mladych ludi experimentuje zo vselicim...myslim, ze nase deti budu experimentovat este viac a pravdepodobne budu na to mat aj viacej moznosti, cize nevidim dovod preco by som sa mal tvarit ako prisny rodic, ktory musi svoje dieta ochranit pred vynalezmi "satana" a tvarit sa, ze take veci neexistuju,..
Urcite chcem mat s detmi otvoreny vztah a co sa tyka alkoholu, drog a cigariet..odmalicka im budem vsepovat sudnost, ale nidky zo mna nebude rodic typu: TOTO NESMIES, lebo ta vyhodim z domu..lebo budes fetak...lebo to alebo to...naco? aj tak to vsetko raz vyskusaju..tak nech o tom aspon viem...