tak, ked mas volaku drogu tak sa uvolnuje hlavne ten dopamin, a to sposobuje ze sa clovek citi dobre, niekolkonasobne vacsie mozstvo ako pri sexe, takze neda sa zvitazit nad dobrym pocitom ako je pri tom. a je jedno ake drogy. Nakoniec drogy cloveka pohltia aj ked ich bude len v malych davkach na zaciatku brat.
este doplnim, takyto dobry pocit vydrzi len niekolko sekund pripadne len minut prirodzenou formou ako jedlo, sex. Ale pri drogach to je niekolko minut az hodin, takze to clovek nedokaze odolat, lebo taky pocit po niekolkych hodinach ked zaziva, to je ako utrpenie ked to prestane.
... ono to vsetko zacina nevinne... sluky,. tripy... cloveku sa zacne pacit pocit mimo reality.. novy level zmyslania , chapania, prezivani pocitov... chce to castejsie.. ani si to neuvedomuje.. no zrazu je v tom...
@idiotproof ze naucne toto su len uplne zaklady naucne by to mozno zacalo byt az v tedy keby zacnem davat presne cisla a priklady, toto je len taky letmy pohlad na vec
@7 jej nevedela som ze este nejaka baba okrem mna pozna wake´n´bake
Ňo a k veci, je to individuálne..Podľa toho ako veľmi sa necháš pohltiť,vždy to začína tak nevinne, pri tvrdých drogách especially. To si najskôr nahovoríš, že si dáš len raz,potom sa pristihneš swiftiť každý druhý týždeň cez celý víkend, no a potom už sa ani nesnažíš obmedzovať sa nejakým časovým ohraničením.
Ale ako hovorím, individuálne...najlepšia kamarátka začala fúkať len pol roka predomnou,má za sebou kopu liečební,reedukačiek,psychiatrií,odišla z domu,vyjebala sa na strednú a teraz je pointa dňa kryštál a natrafiť si žilu.
Ja som si povedala,že kryštál nie je môj pán...nekradnem rodičom peniaze,nezapalujem ľudí len aby som sa k tomu dostala,nepotrbujem to v pravidelných ani blízkych intervaloch,keď sa to nedá vybaviť v deň v ktorý chcem tak nestojím pod niekoho bránou pol dňa ale kľudne počkám aj mesiac(akože nie pod bránou,ale že to mám v piči ),nepichám si,neutekám z domu,neťahám to týždeň a som v maturitnom ročníku....a to som začala v 15,ale povedala som si, že niečo tak prízemné a špinavé ako piko nemôže riadiť môj život
+ľudská vôľa je silnejšia ako čokoľvek na svete, preto nechápem tie trosky, ktoré majú drogy na rebríčku hodnôt na prvých miestach,že kvôli tomu šlapú a spravia vpodstate hocičo,keď si stačí iba povedať nie a nie je to ani také ťažké, ja už som napríklad veľakrát povedala nie aj keď to už bolo narysované..keďtak vtedy keď mám veľa práce čo je treba spraviť,ale len tak sa nafetovať je zbytočné
@mefistofel takto nám to vysvetľovala učiteľka na prváku na strednej blbosť na tom je to, že každá z tých bežne rozšírených drog funguje úplne inak a má aj iný účinok, ale zaraďujú sa do skupín podľa toho, ktoré majú niečo spoločné... takže dávať to všetko dokopy pod jeden názov "drogy" je blbosť... lebo droga je aj kofeín, heroín, automaty... a o týchto troch by som nerozprával pod jedným názvom, lebo pochybujem, že kofeín uvoľnuje toľko dopaminu - "niekolkonasobne vacsie mozstvo ako pri sexe" - toto je asi len pri heroíne
a u nás najrozšírenejšia tvrdá droga je piko a to nespôsobuje žiadnu eufóriu (teda nemalo by, ale s tým všetkým, čo do toho miešajú by aj mohlo
@plutvonozceakrivozubky aj ja chcem poznať dievčatá, čo poznajú wake'n'bake ináč súhlasím s komentom... ale nie každý žije taký život, že by ho lákalo unikať z reality... pre niekoho je realita pekná taká, aká je a proste sa nenamotá na nič... poznám takých ľudí a to skúšali hocičo... ja som zas iný, pre mňa je útek z reality aspoň na chvíľu všetko... preto viem, že keby som raz skúsil herák, tak som v momente troska
@strejdabob ved ale hento moze zahlasit len clovek.. no nevadi.. ako od ucitelky v prvaku v hlbokej podstate ma pravdu.
a tesi ma wake'n'bake je stare zname aj ked nepraktizujem
utekam pred realitou pri hlasnej hudbe v kluboch.
a suhlas s @plutvonozceakrivozubky o tej sebakontrole aj ked myslim ze niekedy a pre niektorych je tomu lahsie podlahnut. nebolo to tak davno co som kamoske tahala fon z ruky nech uz nic nezohana..
myslim, ze vsetci vieme ze balansujeme na mozno nie tak ostrej hrane ale je to tam. a tak isto ked raz nieco skusis, pohlad na drogy sa ti zmeni.
@idiotproof praktizovať wakenbake môže byť dosť náročné pri takom konvenčnom živote, že každé ráno o ôsmej do serióznej práce/školy... mal som svoje obdobie a vzdal som to už ma nebaví skuriť sa a potom s tým bojovať, aby to nikto nezistil, aj keď tie príhody, čo potom vznikajú, sú najlepšie... skôr už len bake'n'sleep
a vôbec nenávidím slovo "drogy" vo vete, kde sa hovorí o nejakých konkrétnych účinkoch... to je ako keby som hovoril o káve a poviem "ľudia berú drogy, lebo majú povzbudivý účinok, hlavne ráno a dobre chutia, hlavne s mliekom a cukrom" akože wtf
@plutvonozceakrivozubky to si myslis teraz, zacinajuci pikeri maju vzdy plne usta reci o silnej voli a jak su oni v pohodicke. je typicke porovnavat sa s niekym s okolia kto je na tom ovela horsie a hovorit si ze sak ja som na tom super a davat si za priklad opacny extrem - sak si este nestrielam do zily na ulici. tak je to so vsetkymi tvrdsimi drogami. jebat drogy.
a to sú aké drogy tie tvrdé? Lebo neviem že by sa tak delili.
A podľa mňa sa dajú užívať aj rekreačne len občas. Ale na to potrebuješ veľkú sebakontrolu a takú na len veľmi málo ľudí. Ja by som to rozhodne neriskoval
@strejdabob piko nesposobuje ziadnu euforiu? vsak ten uvolnuje asi 4nasobok ako kokain.... a este k tomu posobi okolo 12hodin tj velmi dlho. Takze piko neni az taka slaba droga, okrem toho po case zacina byt clovek paranoidny a podobne a hlavne to prida velmi vela energie. Kvoli tomu sa to pouzivalo vo vojne, aby mohli vojaci bojovat skoro bez jedla dlho inak by nezvladli ani stat na nohach niektory.
@mefistofel tak ja som nemal eufóriu a nikdy som ani od nikoho nepočul, aby zažíval eufóriu, keď si fúkne, ono skôr môžu ľudia hovoriť, že sa cítili super, ale to je taký nával tej energie, že sa človek cíti zo začiatku fajn, ale žeby to bola euforická droga, to si nemyslím...streliť si to do žily je už ale iná vec a neviem koľko neurotransmiterov to uvoľnuje v porovnaní s inými drogami... slabá droga to určite nie je, veď neviem, či je dačo iné, čo v tak malom množstve dokáže človeka tak postaviť na nohy na 10 hodín.... a určite tu teraz neobhajujem piko, lebo už to tak vyzerá podľa mňa to je strašný hnus, ja som si párkrát skúsil svoje, ale mňa energia až tak neláka a hlavne vidím, čo to robí s ľuďmi
@strejdabob praveze ta vydrz a energia ktora sa dostane za svoje maximum a uz budes na tom aj fyzicky zle lebo pojdes za svoje limity, to je ta euforia.... Euforia neznamena len ze budes spat alebo budes uplne v inom svete...
@mefistofel ja som to myslel tak, že som nevedel, alebo nepociťoval, že by piko spôsobovalo tú eufóriu priamo ako tchemicky... ale to, že ťa to tak nakopne, že máš chuť sa socializovať a pod. tak sa cítiš dobre, to je jasné...
neviem zalezi podla povahi , ja som sem tam fajčil travu, potom niekedy aj piko asi ces rok a len tak som povedal dosť ,vela penazi minam a uz rom som cisty
Ja osobne si neviem predstavit ze by som bol na niecom zavysly , neskusal som tvrde drogy ale myslim si ze by som nebol zavyslak , ale nechcem to skusat , zas tak tomu neverim
take lsd, fyzicky nenavykove, bez abstakov, dostupne, no neskus to. ale stacilo mi raz, musela by som byt asi psychicky vyrovnanejsia, aby som to dokazala brat dlhodobo bez následkov... cize ti neviem odpovedat, ale u mna je to nie... nedokazala by som mat tvrde drogy pod kontrolou.
@mm47 nevies si to predstavit? ze by si bol na nieco zavisly? skus nejest nic sladke a slane dlhsie ako 4dni, alebo mlieko(mliecne vyrobky), kavu tak isto, uvidis tu zavislost ktora sa u teba prejavi a uveris ze aj na taketo obycajne latky clovek ma zavislost
Neviem, to záleží od typu človeka podľa mňa, ale poznám viacero takých "víkendových uživateľov", ktorí tomu ešte zatiaľ neprepadli, takže asi sa to dá. ale zas je pravda, že nemôžeš porovnávať napr. také LSD a heroín...
Myslím si že keď si to dá človek raz za čas, tak sa to určite dá držať pod kontrolou, ale ak začneš napríklad fúkať každý víkend tak to je už dosť na piču.
@plutvonozceakrivozubky tak to maš obdiv no metanfetamin poznam dobre ak ho bereš tvoja psychika sa meni nespoznaš to za mesiac dva ale rok dva iny ludia okolo dalej motorika cloveka pohyb tela ......nad drogou nejde mat kontrolu bud ju nebereš vobec alebo si zavysla .......myslim zze ten bordel opeknuješ .....piko je droga ktora ta casom znici az kym tanedostane na kolena .....
@strejdabob ale sposobuje a hned na dvanast hodin ak je kvalitne vyrobene ....straca sa bolest a problemi v zivote pre ktore vlastne vela ludi zacne byt zavyslimi po poziti 10hodin zijes svoj svet zabudas na realitu ale pritom si pri zmysloch ....
A bohu zial PIKO je každym dnom dostupnejšie pretoze ho dokaze vyrobit aj dieta prekurzor si moze vyrobca objednat na internete tabletky kupit v lekarni .....pacha velke škody niči životy meni ludi na nepoznanie niči rodiny skolopovinny pridu o študium dalši zas o pracu večšina zavyslich na piku sa stava gemblermi kde zacnu rast dlhy a prichadzaju casom vačšie a vačšie kym človek nepride o všetko a aj keby sa clovek chcel znovu zaclenit do spolocnosti nejde to prave krz dlhy nasleduje ten isty kolobeh utapania sa v alkohole ci inej tvrdej droge nedostatok penazi vas nuti pachat trestne cini či prostituciu pretoze legalne možete zarobit 100no exekutor vam nepusti takmer nic ........prichadza VYKON TRESTU kde sa budete liečit detoxikovat čo sa vam za 2roky podari privedie na ine myšlienky no naš vykon trestu nesplaca dlhy ani nezlepši vaše socialne podmienky vonku dokonca ich nasobi .......preto odporučam hlavne piko vyradit z jedalnička hned ak sa to da ......inak niet navratu časom nesposobuje euforiu uz budete bez davky prispaty či bez myslenia po požiti vas to privedie do normalu nikam inam pretoze kedsi telo na latku zvykne prestava na nu reagovat .....ak si toto niekto čita odporučam neskušat piko nech tvrdi kto chce čo chce piše ze ovlada zavyslost neni to pravda ......
piko sa nepoužívalo vo vojne,lebo neexistovalo. Existovali amfetamíny,a tie skutočne používali japonskí vojaci,mali podobný účinok ako pervitín. Potom v období Česko-Slovenska jeden študent vymyslel recept na piko. Pervitín je derivát amfetamínu-metamfetamín. Piko spôsobuje silný nával energie,a prirodzene aj eufóriu,podľa môjho názoru je to však jedna z najhorších a najtvrdších drog a neoplatí sa to skúšať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ňo a k veci, je to individuálne..Podľa toho ako veľmi sa necháš pohltiť,vždy to začína tak nevinne, pri tvrdých drogách especially. To si najskôr nahovoríš, že si dáš len raz,potom sa pristihneš swiftiť každý druhý týždeň cez celý víkend, no a potom už sa ani nesnažíš obmedzovať sa nejakým časovým ohraničením.
Ale ako hovorím, individuálne...najlepšia kamarátka začala fúkať len pol roka predomnou,má za sebou kopu liečební,reedukačiek,psychiatrií,odišla z domu,vyjebala sa na strednú a teraz je pointa dňa kryštál a natrafiť si žilu.
Ja som si povedala,že kryštál nie je môj pán...nekradnem rodičom peniaze,nezapalujem ľudí len aby som sa k tomu dostala,nepotrbujem to v pravidelných ani blízkych intervaloch,keď sa to nedá vybaviť v deň v ktorý chcem tak nestojím pod niekoho bránou pol dňa ale kľudne počkám aj mesiac(akože nie pod bránou,ale že to mám v piči ),nepichám si,neutekám z domu,neťahám to týždeň a som v maturitnom ročníku....a to som začala v 15,ale povedala som si, že niečo tak prízemné a špinavé ako piko nemôže riadiť môj život
@mefistofel takto nám to vysvetľovala učiteľka na prváku na strednej blbosť na tom je to, že každá z tých bežne rozšírených drog funguje úplne inak a má aj iný účinok, ale zaraďujú sa do skupín podľa toho, ktoré majú niečo spoločné... takže dávať to všetko dokopy pod jeden názov "drogy" je blbosť... lebo droga je aj kofeín, heroín, automaty... a o týchto troch by som nerozprával pod jedným názvom, lebo pochybujem, že kofeín uvoľnuje toľko dopaminu - "niekolkonasobne vacsie mozstvo ako pri sexe" - toto je asi len pri heroíne
a u nás najrozšírenejšia tvrdá droga je piko a to nespôsobuje žiadnu eufóriu (teda nemalo by, ale s tým všetkým, čo do toho miešajú by aj mohlo
a tesi ma wake'n'bake je stare zname aj ked nepraktizujem
utekam pred realitou pri hlasnej hudbe v kluboch.
a suhlas s @plutvonozceakrivozubky o tej sebakontrole aj ked myslim ze niekedy a pre niektorych je tomu lahsie podlahnut. nebolo to tak davno co som kamoske tahala fon z ruky nech uz nic nezohana..
myslim, ze vsetci vieme ze balansujeme na mozno nie tak ostrej hrane ale je to tam. a tak isto ked raz nieco skusis, pohlad na drogy sa ti zmeni.
a vôbec nenávidím slovo "drogy" vo vete, kde sa hovorí o nejakých konkrétnych účinkoch... to je ako keby som hovoril o káve a poviem "ľudia berú drogy, lebo majú povzbudivý účinok, hlavne ráno a dobre chutia, hlavne s mliekom a cukrom" akože wtf
A podľa mňa sa dajú užívať aj rekreačne len občas. Ale na to potrebuješ veľkú sebakontrolu a takú na len veľmi málo ľudí. Ja by som to rozhodne neriskoval
Tu sa bavime o tazkych drogach a nie o jedle
piko sa nepoužívalo vo vojne,lebo neexistovalo. Existovali amfetamíny,a tie skutočne používali japonskí vojaci,mali podobný účinok ako pervitín. Potom v období Česko-Slovenska jeden študent vymyslel recept na piko. Pervitín je derivát amfetamínu-metamfetamín. Piko spôsobuje silný nával energie,a prirodzene aj eufóriu,podľa môjho názoru je to však jedna z najhorších a najtvrdších drog a neoplatí sa to skúšať.