Ženyy, ako to zvládate? ja vždy týždeň pred(čiže teraz ) vyzerám ako úplné strašidlo, vyrážky po ksichte,no hrôza a prvý deň idem umrieť,kŕče..a zvyšné dni ani neviem, že mi dačo je ..poznám dievča, čo párkrát aj odpadlo prvé dni..a čo vy
najprv to začína vyžieračkami, potom vyrážkami a až v ten hnusný deň, keď to prišlo prichádzajú obrovské bolesti brucha, sprevádzané hlbokým nariekavým plačom a mňa ležiaciou pri záchode ako ma napína..potom sa dávkujem ibalginom a nadávam si, že už pojdem si predpísať nejaké lieky, ale nikdy to nedodržím
plus sem tam sa zväčší objem mojich pŕs, ale to maloked
ako kedy.. niekedy mi je tak zle, že len ležím a neviem poriadne vnímať a myslím, že sa doryhám a odpadnem, nemôžem cítiť jedlo a tak a niekedy v pohode keď som v pokoji, tam pohodka
Asi tri štyri dni pred krámami mám syndróm - nikto ma neľúbi, nikto ma nechápe, nič sa ma nepýtajte... prvé dva dni vyjem celú chladničku a trpím bolesťami a potom zvyšné dni som ok, teda okrem toho že mám takú zvýšenú chuť na sex
Obcas som precitlivejsia nez obycajne, prikladam to aj placebo efektu ale je to celkom zabava ked sa mam chut rozplakat od dojatia ze fanusici Liverpoolu urobili mexicku vlnu
Sem tam som pazravejsia, hlavne 1-2 dni pred. Pocas kramov mi nechuti jest, to akurat taham jednu cigaretu za druhou. Bolesti nemavam skoro ziadne, mozno prvy den ale nie je to taka bolest ze by mi trebalo painkillery.
Týždeň pred krámami začnú vyrážky a bolia ma prsia na dotyk aj pri behu, skákaní atď. Keď to príde tak priebeh je rôzny, kedysi mi bolo strašne zle, na vracanie, brucho veľmi bolelo a aj som odpadla párkrát Zistila som že na takéto bolesti pomáha čaj z alchemilky (a čuduj sa svete, naozaj pomohol, aj zmiernil bolesť a keď náhodou meškali tak po vypití prišli do dvoch dní) A ešte som šla na gyndu kde mi zistili cystu A ako cysta zmizla tak sa aj bolesti umiernili a už to zvládam lepšie A počas krámov bývam ešte hádavejšia a podráždenejšia než normálne a poriadne uplakaná A po krámoch zase eufória Klasika
v pohode, vyteká zo mňa červený fluid a mňa len hnevá, že musím ísť častejšie na záchod a to mi obmedzuje život ... náladová som aj bez toho, plačem aj bez toho, nepríjemná som aj bez toho .. nechutí mi jesť, trochu ma bolí bruch, ale dám si ružovú pirulu a je to ok... a ešte mám nafúknutý bruch a možno je ovplyvnená moja výkonnosť, asi mi to vtedy menej myslí a som taká meh.. trochu mimo.
pár dní pred krámami štekám po ľuďoch ale len po takých otravných čo po mne chcú hlúposti, prežieram sa a kombinujem nekombinovateľné veci ale to ja tak papám furt,takže to nič a keď už to príde, tak kde-tu vyrážka, správam sa rovnako ako inokedy ale som úplne NECHÁPAVÁ
@willbebetter sure... DDDD
mne na bolesti pomohla HAK a migreny som zacala mat z tej nomnomnom ale na migrenu mi aspon analgetika zaberaju, ked som ju nebrala tak som mohla do seba najebat tabletiek, kolko som chcela a bolest presla az vtedy, ked som bola tak zdrogovana ze ma proste vyplo
@tasha5 lol ty VAZNE nevies, co je to bolest to pochopis, az ked nebudes vladat sediet, stat, lezat, mysliet, dychat, a dostat sa z budovy skoly s pomocou 2 ludi ti potrva tristvrte hodiny v zachvatoch placu. Este mi porozpravaj nieco o cajikoch...urcite mi budu navela, ked mi ani ten vyjebany ibalgin nic neurobi.
Uplne milujem ked sa baby co nemavaju velke problemy tvaria akoze sme hysterky ze nevieme zvladnut trosku bolesti, ze vsak kramy su nic, ale myslim ze by inac vraveli keby ich chytia take extremne krce ze clovek vyryje dieru do omietky od bolesti uz nastastie take nemavam, teraz to s jednym-dvoma ibacmi celkom v pohode prezijem, ale byvalo to zlo.
A okrem toho mavam tak den pred celodenne zachvaty placu len tak bez priciny, ze fakt revem a revem a neviem to zastavit a divim sa co mi jebe a na druhy den pochopim
ja si to poväčšinou ani neuvedomujem, že to mám.... proste nič necítim, ani nič... a niekedy raz za čas mám desné kŕče, ale trvajú tak 2-3 dni, aj to nie vkuse, ale prerušovane, že napríklad hodinu a potom pol dňa nie a potom zase... ale väčšinou po treťom dni už fakt neviem, že ju mám zase
No hlavne ja nemám len krámy, ja mám celý cyklus s rôznymi príznakmi pravidelne, najprv mám týždeň eufóriu, potom podráždenosť, celá pleť sa vyhádže, neskôr prídu depresie a napokon prvé dva dni krámov dosť silné bolesti. A potom vykúpenie a zase pozitívne pocity
no amen tma.
predtým stučniem a oškarediem (nechspem jak sa to dá). prvý deň ma bolí brucho ako koňa, prvé dva ma bolí hlava že sa mi chce až grcať a potom je to zväčša ok.
Predtym priberiem a pocas niekedy mam krce len uplne v prvych hodinach alebo den pred, inak ok, nook a este ma niekedy boli hlava...ale coko do seba ladujem bez ohladu na kramy
@staphylococcus ok tak neviem,bud mudra,nie az tak ale tym ze som to nepodporila tabletkamibtak sa mi to nezhrosilo,ok staci sa naucit porozumiet telu a vnimat toninak,nie sa dopovat,vies
@tasha5 nepodporila??? ty kokos, to aku mas predstavu o tom, ako funguju tabletky? PODPORIT tabletkami? PODPORIT, vazne??? sure, na to su, aby to podporili
WTF did have I just read...?
Jezisi kriste.
Toto fakt nie uz.
Neviem, ci sa mam smiat alebo plakat
som jedna zo šťastnejších, nikto si ani nevšimne, že mám, ani ja to nejako nepociťujem že by mi bolo zle alebo hocičo. Žiadne zmeny nálady, ani ničoho, nemusím sa obmedzovať v ničom (šport) a som úplne fit ...
mne pride strasne vtipne, ze ja som vtedy taka precitlivela, ze sa rozplacem aj pri pocuvani oblubenej pesnicky alebo ked uvidim na internete nejaky obrazok maciatka minule mi kamaratka doniesla cokoladovu tycinku a nasledne som jej spustila placuce sceny, ako ju mam rada. a o filmoch ani nehovorim.
proste placem, placem a placem, bez priciny a kdekolvek DD
Vacsinou ma prekvapi ze pridu, ani o tom obcas neviem, kedze cyklus mi pekne znepravidelnel, pripadne vynechava, takze ich necakam. Naposledy som sa zlakla ked som z nicoho nic vypustila hektoliter krvi z hodiny na hodinu bez akychkolvek priznakov (psychickych/fyzickych). Ale dakedy ma i bolieva brucho ofc (iba pred, pocas nie) ale tak normalne.
No a mam chut na pecivo a cestoviny vtedy hrozne
A som niekedy hrozne precitlivela a placem, ale pri mojej povahe sa to strati.
@willbebetter nooo tramal som dakedy papala na kramy
A myslienkovy prud ,tabletky su picovina' ci pripadne vnimat svoje telo ??????? Vnimala som velmi svoje telo, ked som lezala cca hodinu na hajzlovej podlahe grcajuc s teplotou, krcmi a nevedela som si dojst 5 metrov po mobil, aby som si zavolala zachranku.
Ughhhhhhh
Ja som už dva týždne pred krámami podráždená,revem,kričím,mám mániodepresiu. Nedajbože aby mi niekto zastal do cesty.Toto trvá ešte dva týždne po krámoch.
Občas sa mi v prvý deň stane, že ležím v klbku v kŕčoch a grcám od bolesti, sedím v sprche, púšťam na seba horúcu vodu a predýchavam to a potom po troch hodinách bolesti od únavy zaspím, no ďalšie dni už ani neviem, že to mám. Ale deň predtým som nepríjemná a všetko ma štve a taktiež (ešte skôr) plačem pri hocijakej dojímavej veci.
@dumbledore uplne normalna vec pre zeny. a jedna zo zakladnych veci fajn muza u mna je, aby nad tymito vecami nefujkal a nezatvaral oci, ale bral to v pohode.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
plus sem tam sa zväčší objem mojich pŕs, ale to maloked
Momentálne mám už päť dní príznaky, ale akosi to neprichádza. Už aj meno pre dieťa mám...
Sem tam som pazravejsia, hlavne 1-2 dni pred. Pocas kramov mi nechuti jest, to akurat taham jednu cigaretu za druhou. Bolesti nemavam skoro ziadne, mozno prvy den ale nie je to taka bolest ze by mi trebalo painkillery.
inaaaac btw chlapske kramy to je teorve des
Prave dva dni mam priserne krce, triasku, strasnu strasnu sracku, stratim tak 10% telesnej hmotnosti v roznych vyluckoch a potom uz dobre.
/tiez mavam take bolesti ze mi je az na zvracanie + najnovsi priznak je migrena, nom nom/
mne na bolesti pomohla HAK a migreny som zacala mat z tej nomnomnom ale na migrenu mi aspon analgetika zaberaju, ked som ju nebrala tak som mohla do seba najebat tabletiek, kolko som chcela a bolest presla az vtedy, ked som bola tak zdrogovana ze ma proste vyplo
@tasha5 lol ty VAZNE nevies, co je to bolest to pochopis, az ked nebudes vladat sediet, stat, lezat, mysliet, dychat, a dostat sa z budovy skoly s pomocou 2 ludi ti potrva tristvrte hodiny v zachvatoch placu. Este mi porozpravaj nieco o cajikoch...urcite mi budu navela, ked mi ani ten vyjebany ibalgin nic neurobi.
ale mna bolí brucho iba prvý deň a potom to ani nevnímam
A okrem toho mavam tak den pred celodenne zachvaty placu len tak bez priciny, ze fakt revem a revem a neviem to zastavit a divim sa co mi jebe a na druhy den pochopim
predtým stučniem a oškarediem (nechspem jak sa to dá). prvý deň ma bolí brucho ako koňa, prvé dva ma bolí hlava že sa mi chce až grcať a potom je to zväčša ok.
WTF did have I just read...?
Jezisi kriste.
Toto fakt nie uz.
Neviem, ci sa mam smiat alebo plakat
proste placem, placem a placem, bez priciny a kdekolvek DD
som akurat tak precitlivela troska a mam plnsie prsia. vsjo
No a mam chut na pecivo a cestoviny vtedy hrozne
A som niekedy hrozne precitlivela a placem, ale pri mojej povahe sa to strati.
A myslienkovy prud ,tabletky su picovina' ci pripadne vnimat svoje telo ??????? Vnimala som velmi svoje telo, ked som lezala cca hodinu na hajzlovej podlahe grcajuc s teplotou, krcmi a nevedela som si dojst 5 metrov po mobil, aby som si zavolala zachranku.
Ughhhhhhh
/Narazu out
Ale žiadne kŕče, bolesti brucha nemám. A ani nevyžieram chladničku.