Ahojte,už je to týždeň čo som naposledy jedla cukor ( v podobe sladkostí,sladených nápojov,..) 1.deň bol asi najťažší ale potom to šlo čoraz lahšie Zaujíma ma ako dlho ste vy vydržali bez cukru?
normalne to neratam kedze sladene napoje nepijem ani nepridavam cukor nikde, asi preto ze sa snazim jest dost ovocia a ked mam chut na sladke dam si napr banan
Minulý rok som jeden mesiac - august nejedla cukor. Taký najväčší absťák som mala asi po týždni, ale celkovo som sa cítila oveľa lepšie. Teraz ľutujem, že som začala cukor znovu jesť. V lete (júl, august) chcem opäť vyradiť cukor a dúfam, že v tom budem ďalej pokračovať.
nesladím vôbec a ani si nezvyknem kupovať sladkosti (aj keď frajer ma nimi občas obhadzuje), ale ovocie obsahuje veľa cukrov a tým sa napchávam denne no
Vydržím koľko sa mi chce, niesom na cukre závislý niekedy zjem za deň dve čokolády, inokedy týždeň nekuknem na sladké. Podľa chuti a toho čo navaria na obed.
@darkestangel ale zas ovocie nemozes zrovnavat s klasickymi cukrovinkami ovocia mozes zjest na kila denne a pritom schudnut. co sa o cukrovinkach povedat neda
a k teme, podarilo sa mi prestat jest sladke takmer uplne. rafinovanemu cukru sa vyhybam a ide mi to, nejem sladkosti, nepijem sladene vody, ked sladim tak datlovym sirupom. jedine sladke co jem pravidelne a v podstate takmer denne je 1-2 kocky 85% horkej cokolady
Nesladim, nesolim, nejem uz hluposti, snazim sa jest co najviac ovocia a zeleniny a pijem len dostatok obycajnej vody, ale hlavne sa uz snazim jest a pit pravidelne a nejest nic tesne pred spanim
@darkestangel sacharidov sa ale netreba bat! samozrejme takych tych ovocnych. tiez som si myslela este nedavno ze zjest 2 banany denne je vela a potom ma ludia vyviedli z omylu ze aj 10 je uplne v poho (samozrejme zalezi na ostatnych veciach co clovek je, to je jasne)
@bangbangboom tak ja sa tým nijak extra nezaoberám, nemusím riešiť energetický príjem a zloženie stravy atď, jem relatívne vyvážene takže naozaj jedlo som si nikdy nevyčítala alebo čo kľudne aj dva banány, štyri pomaranče a ešte zopár jabĺk
Hm ja biely cukor nepoužívam vôbec, sladkosti bežne nejem ani sladené nápoje takže jediný cukor v takejto podobe čo príjmem je ak si dám do raňajok kúsok čokolády občas niečo zjem( ak j nejaká torta..), ale kľudne by som vydržala :d
na prstoch jednej ruky by som asi zrátala koľkokrát som za posledný rok zjedla umelých sladkostí ^^ a keďže jem dosť veľa ovocia, ani mi nepríde na um siahnuť po takom niečom, je mi skvele
cukor alebo rôzne sladidlá sú všade, takže ,,bez cukru" je dosť silné pomenovanie ale takéto vylúčenie sladkostí a sladkých nápojov - ja pijem iba vodu a čaje, ktoré si nesladím. a bez sladkostí vydržím, ale načo sa zbytočne týrať? .... ale držala som raz asi pol roka bez hlúpostí držím palce
@sofia278 ahoj ja som skusala mesiac a podarilo sa to znamena ziadny umely cukor sladidla a vlastne ani normalny cukor ..jedine kde bol cukor bolo ovocie a med obcas do kavy inac nic Prvy den pooda druhy tiez treti sa dalo ale stvrty piaty siesty bola najvacsia kriza to som uz hryzla stenu skoro no a potom to uz islo a po dvoch tyzdnoch som zistila ze mi ten cukor vobec nechyba vsetko je to len v hlave ale po mesiaci som sa k tomu znova vratila ale ombedzujem sa uz to nie je ako to byvalo a citit rozdiel iba to pomoze k zdravsiemu telu a aj mysli
sladím si jedine kávu, ale inak sladené nápoje vôbec nepijem, ani mi to nechutí.. ale koláčiku neodolám a raz za čas si aj keksík alebo čokoládu dám, keď mám veľkú chuť, no čo už
@demoniqangel myslela som akože obmedziť otváranie ,,skrinky hriechu" , teda to ,po čom som vždy najčastejšie siahla keď som mala na niečo chuť. Ale vynahrádzam si to ovocím,orieškami zasa A nepočula som ešte o človeku , ktorý by pribral z ovocia,alebo mu nejako uškodilo,vplývalo naňho zle
@sofia278 To bol iba priklad Jest uplne bez cukru je velmi tazke, sama to nedavam, a to sa snazim jest fakt velmi zdravo, takze to neber ako hejt. Super ze sa snazis o zlepsenie Len som tym chcela povedat, ze cukor je fakt takmer vsade a tym ze nejes sladkosti si sice odrezala nejaku cast ale iste nie vsetko. Anyway ak mas v plane v tom nejak pokracovat tak super, drzim palce
@sofia278 No zase spracovaným potravinám sa dá vyhnúť. Zelenina, mäsko a mliečne výrobky majú hrozne veľa variácií, čo si môžeš navariť, je to hrozne rýchle a zdravé a super A nemusíš jesť ani múku
ked som bol velmi mlady a cvicil jogu mal som taky zachvat a asi 12 dní som nic nejedol iba pil vyvar zo žita ,prosa a dasich obilnin a bylinkove caje ako ostropestrec a ine,,,nechapem to ale citil som sa uplne skvele takzko to opisat slovami a velmi som sa bal ze potom nedokazem nic zjest - po 4 dnoch ma presla chut na jedlo absolutne ale bol som fyzicky slabsi ale mysel pracovala na 150 percent...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a k teme, podarilo sa mi prestat jest sladke takmer uplne. rafinovanemu cukru sa vyhybam a ide mi to, nejem sladkosti, nepijem sladene vody, ked sladim tak datlovym sirupom. jedine sladke co jem pravidelne a v podstate takmer denne je 1-2 kocky 85% horkej cokolady
a aha, sladkosti si nekupujem, ale vlastne si zvyknem kupovať ochutené jogurty a "jogurty" (ryžové), v tom je kopa cukru...
Btw ked ludia naozaj vysadzuju cukor tak prijimaju do 30-50g cukru denne, co je mnozstvo obsiahnute cca v 2-3 bananoch.