Je logicke predpokladat, ze ak by existovali nejake lietajuce vermirne lode alebo "" taniere"" , civilizacia ich tvorcov, by sa vyvijala podobnym sposobom, ako ta nasa.
-cize vzdelanie, zvedavost, vedecky vyskum, system
Pokial by ufoni narazili na nasu planetu, bud by nas kontaktovali, alebo napadli. Urcite by ale okolo nas nekruzili, ako macka okolo otvorenej konzervy.
V nasel slnecnej sustave, iny zivot okrem nasho nie je. A ludia sa este osobitne nedostali dalej ako na mesiac. Takze z toho vypliva dalsi logicky zaver.
Ze ak by ufoni dokazali cestovat vesmirom dalej, ako ludia, logicky by bola ich technologia na vysej urovni, ako je nasa, a tak by sa nas nemali dovod bat. Opat by nas uz skontaktovali, alebo napadli.
Pokial, by nas nechali tak a nevsimali by si nas, bolo by to popretie pincipu, na ktorom sa inteligentne bytosti vyvijaju .
Urobil by to snad clovek ? Nieco najde, zisti a necha to proste plavat ?
Z tychto mnou amatersky vysvetlenych no v jednej uz davno zabudnutej knihe, velmi logicky vysvetlenych dovodov si myslim, ze ak existuje zivot na inej planete ako je nasa, nie je filogenicky , pripadne civilizacne viac vyvinuty, ako sme my.
@hluzar nemozes vylucit to, ze oni o nas vedia, a my o nich nie.. a cela ich aktivita je zalozena na pozorovani, nikto nevie ci su neviditelni..
s tou poslednou vetou nesuhlasim, nemozes vediet na akej urovni napriklad su, ani ako sa vyvijaju, nemozes ani predpokladat, ze su rovnako zvedavi ako my...vsetko su to hypotezy a predpoklady, ako vsetko..takze by som urcite taketo nieco ani nepisal
@hluzar prečo myslíš žeby nás mali kontaktovať alebo napadnúť? Nežijeme predsa v akčných filmoch.. Oni môžu byť na takej úrovni a mať k dispozícií takú techniku že je to pre nás skrátka nepredstaviteľné a nemusí mať každý záujmy ako my ľudia ! Podľa mňa je najreálnejšia možnosť skôr tá že nás len pozorujú, sledujú ako sa svetu darí, čo sa mení a aké objavy nastávajú.. V prípade žeby sa cítili ohrození príp. planéta, možno zrovna vtedy by sa prejavili ktovie.. a takto môžu mať prehľad o množstve planét.. je to možno sci-fi a môže to znieť vtipne, ale nikto nemôže povedať že je to nereálne..
Takisto ako niektorí vedci hovoria že kde nieje voda nemôže byť život to je podľa mňa totálna absurdita, keďže existuje nehorázne množstvo prvkov ktoré sme neobjavili a neiveme si ich ani predstaviť a formy života niekde milióny svetelných rokov v diaľke môžu byť na úplne inom princípe a s vodou nemusia mať spoločné nič ani poznať ju nemusia.. to je tá chyba že u nás sa všetko berie tak že my sme vrchol vyspelosti a všetko musí byť podľa nášho vzoru..
ale jasne ze existuje, USA to taja aj s Vatikanom, keby ludia vedeli ako to doopravdy všetko je s našou existenciou, bol by na svete chaos a koniec...filip
@0win0u Mozeme vychadzat len z jedineho vzoru, a to sme my sami. Hypoteza musi mat nejaky podklad, na to, aby bola hypotezou.
Tazko sa to vysvetluje, clovek sa musi na vec pozriet s vekym nadhladom a odstupom aby to pochopil, nebudem sa to snazit vysvetlovat. Proste je to moj nazor kazdy ma nejaky.
Ale dokym nebudu existovat ziadne vedecke dokazy o existencii mimozemstanov, jedinym zdrojom hypotez bude filozofia......
@martin182 hadat sa o tom nebudem hovorim vylucne svoj nazor, ktory neznamena o nic viac a ano o nic menej ako nazor kohokolvek ineho , kedze na tuto otazku nikto z nas skutocne odpoved nepozna....ale ta posledna veta
. ""to je tá chyba že u nás sa všetko berie tak že my sme vrchol vyspelosti a všetko musí byť podľa nášho vzoru..""
Tam ide skor o to, ze my iny vzor, ako je ten nas nepozname. Je teda logicke, ze sa od neho musime odrazit. Nic ine nemame.
@hluzar hejhej to je pravda, ale podľa mňa je to od vedcov trošku prehnané, práve oni by sa na to mohli pozrieť aspoň s maličkým nadhľadom a uvedomiť si že nie všetko musí fungovať tak ako u nás a podľa našich "pravidiel"..
@martin182 aki vedci tvrdia, ze sa opierame o vzor cloveka ? to tvrdi len @hluzar pokial sa nemylim..
@hluzar hypoteze nemusi mat podklad na baze vzoru.. myslim, ze dostatocny podklad pre hypotezu je velkost vesmiru a vysoka nepravdepodobnost toho, ze niekde inde sa niekto/nieco nemoze prisposobit podmienkam na zivot tak ako my tu, na Zemi..
s cim vacsim nadhladom sa pozriem, tak nemozem porovnavat ludi s nicim mimozemskym, absolutne nechapem...a vysvetlovat mi to nemusis, pretoze na tvojej uvahe pre mna nie je nic racionalne..jednoducho nemozes tolko veci len "predpokladat", ak na to nemas podlozene nic, dokonca ani samotna hypoteza, ak nie je podlozena..
pretoze si viacmenej protirecis, ak by sem mimozemstania prisli na nejakej lodi ako pises, tak by to vyjadrilo ich ovela lepsiu technologicku vybavenost a styl rozmyslania, nemozes potom podla toho predpokladat, ze by skutocne museli prijst a nemohli nas len pozorovat bez chceneho kontaktu..nemyslim si, ze vsetko zijuce, bude tak stupidne a "hrr hrrr" ako ludia, popravde..bol by som tym sklamany...
@0win0u Takze to je tvoja hypoteza. ""Mimozemstania nemozu byt tak stupidni ako ludia ?""
A nerob si nadeje lebo z toho co som napisal si nepochopil ani makke f. Ja v podstate ani neviem o co ti ide.
Je pravdepodobne, ze druh, ktory by presiel civilizacnym a technologickym vyvojom by bol myslenim rovnaky, alebo podobny ako sme my. A z tejto hypotezy vychadza teoria, s ktorou sa stotoznujem.
Takze ak je to uz vsetko dik za rozhovor. Uz sa nemozem dockat ako mi sem zajtra napise tommyhot s doporucenim 5tich knih , ktore by som si mal precitat Moj nazor je nekonfliktny a opiera sa o urcitu logicku postupnost.
Co sa pri vsetkej ucte tvojej koncepcii povedat neda.
Neboj sa nie si blázon určite nie sme sami som o tom presvedčený. Area 51 nie je výmysel a volovina a ani havária ufa v bývalom ZSSR možno ste ten dokument niektorý videl, možno všetci a bol tam aj zavolaný človek ktorý hovoril o tom či je to pravdivé alebo len na kamuflované a potvrdil že je to skutočnosť a už Rusi by nerobili také voloviny pri Svrdlovsku niekde v piči na severe na konci sveta:
a ešte aj toto nechce sa mi o tom písať ale treba si to prečítať, možno ani nie sú tak ďaleko tí mimozemšťania od náš že vraj na mesiacoch Marsu niečo je ......
@coca-colla - uff, nechce sa mi to vyhrabávať, ani improvizovať, ale kdesi som čítal "konzervatívny odhad pravdepodobnosti výskytu iných inteligentných foriem života vo vesmíre", bol to vzorček na štýl: počet hviezd v našej galaxií krát odhadovaný počet galaxií deleno 100 000 tuším (predpokladajme že len každá stotisíca hviezda má planetárnu sústavu), deleno milión, tuším (predpokladajme že len v jednej sústave z milióna sa vyskytne planéta s podmienkami ktoré považujeme za vhodné/nevyhnutné pre život), deleno ešte niečo, a tak... no, každopádne z konzervatívneho odhadu na konci vypadlo niečo také, že vo vesmíre pravdepodobne existuje ešte prinajmenšom 1000 rôznych civilizácií
druhá verzia, optimistická, hovorila o desaťtisícoch
Samozrejme, že niekde vo vesmíre existuje život. A je dosť možné, že je omnoho inteligentnejší ako my.
Podľa mňa, Akty X presne vykreslili to čo sa deje v skutočnom svete. Utajovanie, lži a hlavne deformácia informácií.
@kikhuska002 Taken je jeden z najlepších seriálov o mimozemšťanoch. Má síce len 10 častí, ale Steven Spielberg je značka kvality, všetkým odporúčam pozrieť.
určite nie sme sami vo vesmíre, to by bola veeeeeľmi veľká náhoda, niekde ešte budú určite planéty na ktorých bude ešte inteligentný život, na niektorých možno ešte neinteligentný ...
ja som tiez velky blazon do vesmiru a vseliakych zahad snim spojene a nasou buducnostou ale nato aby sme zistili ci vo vesmire je este niekto iny ako my nepotrebujeme ani fakty..... jednoznacne ano.... vies aky je vesmir obrovsky? a vies kolko je vnom obrovsky vela planet a roznych hmôt? takze sa zamysli nad tym a potom povedz ci sme tu sami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale treba uznať že väčšina "dôkazov" sú len srandičky, dokonca aj pár kníh čo som čítal som mal pocit ako by to písali sektárski vesmírni ľudia
Ale ajtak.. milujem ufoňautov
Ale tie keci, že niekto videl lietajúci tanier.. tomu asi moc neverím... Ale na druhej strane nič nie je nemožné...
-cize vzdelanie, zvedavost, vedecky vyskum, system
Pokial by ufoni narazili na nasu planetu, bud by nas kontaktovali, alebo napadli. Urcite by ale okolo nas nekruzili, ako macka okolo otvorenej konzervy.
V nasel slnecnej sustave, iny zivot okrem nasho nie je. A ludia sa este osobitne nedostali dalej ako na mesiac. Takze z toho vypliva dalsi logicky zaver.
Ze ak by ufoni dokazali cestovat vesmirom dalej, ako ludia, logicky by bola ich technologia na vysej urovni, ako je nasa, a tak by sa nas nemali dovod bat. Opat by nas uz skontaktovali, alebo napadli.
Pokial, by nas nechali tak a nevsimali by si nas, bolo by to popretie pincipu, na ktorom sa inteligentne bytosti vyvijaju .
Urobil by to snad clovek ? Nieco najde, zisti a necha to proste plavat ?
Z tychto mnou amatersky vysvetlenych no v jednej uz davno zabudnutej knihe, velmi logicky vysvetlenych dovodov si myslim, ze ak existuje zivot na inej planete ako je nasa, nie je filogenicky , pripadne civilizacne viac vyvinuty, ako sme my.
s tou poslednou vetou nesuhlasim, nemozes vediet na akej urovni napriklad su, ani ako sa vyvijaju, nemozes ani predpokladat, ze su rovnako zvedavi ako my...vsetko su to hypotezy a predpoklady, ako vsetko..takze by som urcite taketo nieco ani nepisal
Takisto ako niektorí vedci hovoria že kde nieje voda nemôže byť život to je podľa mňa totálna absurdita, keďže existuje nehorázne množstvo prvkov ktoré sme neobjavili a neiveme si ich ani predstaviť a formy života niekde milióny svetelných rokov v diaľke môžu byť na úplne inom princípe a s vodou nemusia mať spoločné nič ani poznať ju nemusia.. to je tá chyba že u nás sa všetko berie tak že my sme vrchol vyspelosti a všetko musí byť podľa nášho vzoru..
Tazko sa to vysvetluje, clovek sa musi na vec pozriet s vekym nadhladom a odstupom aby to pochopil, nebudem sa to snazit vysvetlovat. Proste je to moj nazor kazdy ma nejaky.
Ale dokym nebudu existovat ziadne vedecke dokazy o existencii mimozemstanov, jedinym zdrojom hypotez bude filozofia......
. ""to je tá chyba že u nás sa všetko berie tak že my sme vrchol vyspelosti a všetko musí byť podľa nášho vzoru..""
Tam ide skor o to, ze my iny vzor, ako je ten nas nepozname. Je teda logicke, ze sa od neho musime odrazit. Nic ine nemame.
@hluzar hypoteze nemusi mat podklad na baze vzoru.. myslim, ze dostatocny podklad pre hypotezu je velkost vesmiru a vysoka nepravdepodobnost toho, ze niekde inde sa niekto/nieco nemoze prisposobit podmienkam na zivot tak ako my tu, na Zemi..
s cim vacsim nadhladom sa pozriem, tak nemozem porovnavat ludi s nicim mimozemskym, absolutne nechapem...a vysvetlovat mi to nemusis, pretoze na tvojej uvahe pre mna nie je nic racionalne..jednoducho nemozes tolko veci len "predpokladat", ak na to nemas podlozene nic, dokonca ani samotna hypoteza, ak nie je podlozena..
pretoze si viacmenej protirecis, ak by sem mimozemstania prisli na nejakej lodi ako pises, tak by to vyjadrilo ich ovela lepsiu technologicku vybavenost a styl rozmyslania, nemozes potom podla toho predpokladat, ze by skutocne museli prijst a nemohli nas len pozorovat bez chceneho kontaktu..nemyslim si, ze vsetko zijuce, bude tak stupidne a "hrr hrrr" ako ludia, popravde..bol by som tym sklamany...
my ani nevieme, ci skutocne neexistuju
(...nie, nerobím si srandu :p )
A nerob si nadeje lebo z toho co som napisal si nepochopil ani makke f. Ja v podstate ani neviem o co ti ide.
Je pravdepodobne, ze druh, ktory by presiel civilizacnym a technologickym vyvojom by bol myslenim rovnaky, alebo podobny ako sme my. A z tejto hypotezy vychadza teoria, s ktorou sa stotoznujem.
Takze ak je to uz vsetko dik za rozhovor. Uz sa nemozem dockat ako mi sem zajtra napise tommyhot s doporucenim 5tich knih , ktore by som si mal precitat Moj nazor je nekonfliktny a opiera sa o urcitu logicku postupnost.
Co sa pri vsetkej ucte tvojej koncepcii povedat neda.
» www.uforevue.sk/index.php?mact=...
a ešte aj toto nechce sa mi o tom písať ale treba si to prečítať, možno ani nie sú tak ďaleko tí mimozemšťania od náš že vraj na mesiacoch Marsu niečo je ......
» magazin.atlas.sk/technologie/ves...
druhá verzia, optimistická, hovorila o desaťtisícoch
Podľa mňa, Akty X presne vykreslili to čo sa deje v skutočnom svete. Utajovanie, lži a hlavne deformácia informácií.
@kikhuska002 Taken je jeden z najlepších seriálov o mimozemšťanoch. Má síce len 10 častí, ale Steven Spielberg je značka kvality, všetkým odporúčam pozrieť.
Prikláňam sa k Peťkovej teórii že ten Roswell nebol až tak nevinný