Zdravím.. Včera večer som sa vrázil domov na mojej babette, odparkoval som ju pri dverách vo dvore, dnes ráno sa zobudím a babetty nikde.. SAmozrejme som všetko dôkladne prehladal ale není jej, niekto ju teda ukradol.... Chcem sa teda opýtať či sa to dá n
Bože, vďaka ti za birdz, lebo bez neho sa ani zločin nevyrieši. Ako fakt ja neviem či máš policajnú stanicu tak ďaleko, alebo čo, ale nie je lepšie sa pýtať tam ako ešte pred tým riešiť nejaké kktiny na fóre?
Policajt: Prečo ste to neohlásili hneď po zistení?
Ty: Lebo som sa ešte uisťoval na internete či sa to dá fakt ohlásiť ako krádež.
Tak výrobne číslo neviem.... A k tej stanici - mám ju v druhom meste, unás není... A prší jak tu... Tak aby som sa netrepal jak na chuja vlakom niekam a zbytočne
@karlotiskot no asi preto pisal sem ze mozno sa niekomu nieco podobne stalo, ako preukazes pan mudry ze je tvoja ked nemas papiere? mne nasli autoradio co mi niekto ukradol a nechci vediet kolko papierov a cestnych prehlaseni som podpisal aby mi ho vratili kedze som nevedel preukazat ze je moje, sa zobud zijes na sk, ak hodnota nepresiahne urcitu sumu tak je to priestupok a oni to neriesia iba ak nahodou by sa im pritrafil nejaky zlodejicek jak ten s mojim radiom. To si len myslis ze prides na policiu bez nicoho a ze nieco ti ukradli ty si asi z inej galaxie. Ja by som uz knihu napisal co vsetko som riesil z blaznami zelenymi.
Mozes vlastnit aj babetu bez papierov alebo aj samotne suciastky cize aj samotnu kradez mozes samozrejme nahlasit nakolko tam mozno prislo dokonca k subehu viacerych trestnych cinov. Zajdi s tym na policiu a urcite sa to poriesi. Bohuzial ak nvies cislo tohoto motoroveho vozidla, tak to bude so samotnym vypatranim dost tazke. No za pokus nic nedas.
@semhamforas no by si sa cudoval o tresnych cinoch ked pises, mozem ti konkretne moje skusenosti, preskocil mi plot kedze plot nieje nad 1,8 metra tak to nieje tresny cin ani to ze ti vstupil na tvoj pozemok, podla nasej policie, ked si precitas zakon tak nad 1,8 metrovy plot potrebujes stavebne povolenie dokonca, potom mal som zamku na garazi ktoru odsrouboval ani to nebol podla nasej policie tresny cin vlamania lebo nebolo dostatocne zabezpecene a skodu som mal okolo 120 eur cize ani to nebol tresny cin, skoncilo to na kraji v nitre na inspekcii som dal podnet sice som vyhral ze boli moje stznosti opodstatnene a tam to skoncilo. ja veci nemam a dalsieho vykradli nedaleko a zas len priestupok asi aby nemali vela neviriesenych pripadov, cize furt sa nepoucia a ludi maju v p..i preto je lepsie len nahlasit a hladat si sam, skusat ci nema niekto v okoli kamerovy system alebo obchod obec a poprosit ci nemaju zaznam, lebo aj na toto su policajti lenivy. a ked vsetko budes mat mozno najdes aj sam, myslim ze jemu ide o to aby ju nasiel a nie o nahlasovani a dokazovani
@niktozaujimavy nie necudoval by som sa. Cudoval by si sa skor ty, ze veci ktore pises ty, nie su "podla policie" ale priamo podla zakonov a dalsich pravnych ustanoveni nakolko policia nie je tvorcom legislativy a taktiez to, co si hovoril o 1,80m a taktiez ine podobne usmernenia nie su uvedene v zakone ale skor vyplivaju z rozhodnuti sudov (najvyssieho alebo ustavneho) komentarov k zakonom, z vykladu zakoniv ci z vydanych usmerneni.
Taktiez s tym plotom a stavebynm povolenim to nie je uplne tak pravda ako pises a aj keby bola, je to nepodstatna informacia nakolko aj nelegalne postaveny plot je prekazkou pre zlodeja.
Co sa tyka samotneho "vlamania" vyjadrit sa neviem nakolko nie som odbornikom na to, aby som sa vyjadril k tomu, ci to znaky vlamania splna. No nepochybne to ty vies lepsie ako policajti.
A celkovo k zbytku veci sa ani vyjadrovat nejdem lebo je to zbytocne kedze ti aj tak nic nevysvetlim
@semhamforas tot je ten problem, ty pises ze prekonanie pota ze je trestnym cinom, ale nieje je to priestupok mozes si to nastudovat, ked tvrdis ironicky ze viem lepsie ako policajti, no asi ano kedze mi dala za pravdu aj inspekcia MVSR, ja som len tak nespisoval tri A4 len tak z nudy a dva dni stravil hladanim na nete zakony atd, kedze ja niesom pravnik. Cize nieze ja to tvrdim ale mam to aj podlozene ze som mal pravdu, tym sa nechcem buchat do prs pretoze veci okrem autoradia nemam. K tomu plotu si zle pochopil ja mam plot 2.2 metra cize tak ci tak bol vyssi ako 1,8 m, len som tym chcel povedat ze ked ma mat niekto tresny cin za preskocenie 1,8 metroveho plota, a bezne ludia nestavaju taky vysoky, pretoze musis to mat na stavebnom povoleni tak je to nenormalne. Nik ti nebude riesit a merat a ci ten plot mas alebo nemas taky a s povolenim to som netvrdil, ja som len chcel poukazat na tu somarinu co je v zakone, no pozadovat mozu ale to je uz o inom, napriklad pri kolavdacii ci je ten betonovy plot v nakrese atd atd. nejdem riesit bo to by bolo na dlho a uz aj tak sa dost odklaname od povodnej babety
@niktozaujimavy ak si to nepochopil, to bola len reakcia na to, že spomínať potrebu stavebného povolenia, je úplne maximálne zbytočné a irelevantné, nakoľko aj nelegálne postavený plot je prekážkou.
To je taká istá pičovina ako keby som začal písať. Vykradli mi dom, no ak si prečítaš zákon, tak obydlie je dom, byt alebo priestor slúžiaci na bývanie a na to potrebuješ stavebné povolenie proste totálne odveci pičovina si to tam zadrel ako v tých vtipoch
idú 2 medvede, jeden je hnedý a druhý doprava
A ešte raz, to s tým plotom nie je napísané v zákone DPČ
sa z teba pocikám
@semhamforas furt sa tocime dookola, prekazka nieje 50 cm plot ktory prekrocis, taras hluposti, ked pisem ze niekto prelezie plot ze to nieje trestny cin o tom ti pisem co si uz magor? ked bude mat nad 180cm tak uz to je trestny cin, stale nechapes ci si retard, furt nevies o com pises a nemas ani paru a trepes a davas uplne odveci priklady.
@niktozaujimavy jasné že nie je lebo na trestný čin spôsobený vlámaním je tam potrebné prekonanie zabezpečovacej prekážky. Ja tomu veĺmi dobre chápem ty si sa v tom trošičku zamotal a nevieš sa vymotať. Ja som len písal že
a) to bolo úplne od veci hen to spomínať. Od veci asi ako ten vtip čo som napísal
b) to s tými 180cm nie je v žoadnom prípade uvedené v zákone
Aby si s toho nebol tak zmagorený, tak ti len poviem, že tých PRIBLIŽNE 185 cm (nie 180cm) nie je uvedených v zákone ale v tomto prípade sa vychádza z ustálenej súdnej judikatúry
Veľa šťastie pri ďalšom človeku čo ho budeš presviedčať o svojej pravde
@21 a propó ty si dal sťažnosť na políciu. Ty pán právnik, k takýmto veciam na pre kvalifikovanie TČ sa podáva sťažnosť na prokuratúru kde ti k tomu konkrétnemu prípadu dajú aj uznesenie o tom, či sa jednalo o TČ a či nie a aj s konkrétnym odôvodnením
@semhamforas no zjavne sa chceš len hádať, 180 cm je trestným činom do 180 nie, slabo hľadáš kamarát a keď niesi ani schopný nájsť takúto vec tak už mi nepíš lebo o tom nevieš a to ešte neznamená že to nieje.
@niktozaujimavy ja ju neviem? veď ja viem aj kde sa dané ustanovenie nachádza na rozdiel od teba čo si o niečom takom len počul a myslíš si, že je to v zákone trapko počmáraný
@semhamforas srandista sam sebe pises? nik nepise o prekvalifikovani na TC ty si asi sfetovany tri A4 neboli o tom, a pisal som ze niesom pravnik ani zdaleka ale to by si najskor musel citat, uz fakt traposis. a este aj @21 to pises sebe ty uz si fakt mimo.
@semhamforas no uz sa zbytocne tocis a nadavas trapka mas v gatiach skoda stebou pisat ked uz koncim pis si co chces to nema vyznam z takymi ludmi nechcem mat nic spolocne uz mi nepis a ja uz nereagujem jedine ak si budes sam sebe pisat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Policajt: Prečo ste to neohlásili hneď po zistení?
Ty: Lebo som sa ešte uisťoval na internete či sa to dá fakt ohlásiť ako krádež.
a vsimaj si ci niekto nema novu babettu mohol ju uz prestriekat
Taktiez s tym plotom a stavebynm povolenim to nie je uplne tak pravda ako pises a aj keby bola, je to nepodstatna informacia nakolko aj nelegalne postaveny plot je prekazkou pre zlodeja.
Co sa tyka samotneho "vlamania" vyjadrit sa neviem nakolko nie som odbornikom na to, aby som sa vyjadril k tomu, ci to znaky vlamania splna. No nepochybne to ty vies lepsie ako policajti.
A celkovo k zbytku veci sa ani vyjadrovat nejdem lebo je to zbytocne kedze ti aj tak nic nevysvetlim
K zbytku sa opätovne vyjadrovať nebudem lebo je to blbosť za blbosťou napísaná
To je taká istá pičovina ako keby som začal písať. Vykradli mi dom, no ak si prečítaš zákon, tak obydlie je dom, byt alebo priestor slúžiaci na bývanie a na to potrebuješ stavebné povolenie proste totálne odveci pičovina si to tam zadrel ako v tých vtipoch
idú 2 medvede, jeden je hnedý a druhý doprava
A ešte raz, to s tým plotom nie je napísané v zákone DPČ
sa z teba pocikám
a) to bolo úplne od veci hen to spomínať. Od veci asi ako ten vtip čo som napísal
b) to s tými 180cm nie je v žoadnom prípade uvedené v zákone
Aby si s toho nebol tak zmagorený, tak ti len poviem, že tých PRIBLIŽNE 185 cm (nie 180cm) nie je uvedených v zákone ale v tomto prípade sa vychádza z ustálenej súdnej judikatúry
Veľa šťastie pri ďalšom človeku čo ho budeš presviedčať o svojej pravde