Po otazke tykajucej sa vrabca a elektrickeho vedenia sa opat so sakulom (bez jeho vedomia) obraciame na vsevzdelanu verejnost tohoto portalu tentokrat s matematickou ulohou. Treba pripomenut ze studujem momentalne na MatFyz-e takze aj tuto ulohu podobne a
ano marekp7, presne tak.. ked dopises reakciu tak nedavaj hned potom refresh, najprv sa prepni inde a potom chod spat do diskusie a uz mozes davat refresh kolko krat chces.. )
nazdar ... ako vidim Marek bodoval... aj ja som s nim na mat-fyze a minule sme sa spolu zaoberali dedukciou o tom ci je boh vsemocny...
ak je vsemocny potom dokaze vytvorit napriklad taky velky kamen, ze ho nedokaze zdvihnut. ale ak ho nedokaze zdvihnut tak potom nieje vsemocny... co si o tom myslite ??? je tu dakto z mlynskej doliny ???
no tak to si na mat-fyze zvyknes tam si jak debil na kazdej prednske a cviku. len cumis a cumis a nechapes jak na daco take mohol niekto prist ... vazne dost huste ale ked ti to pali tak je to jedna s mala skol, kde sa netreba takmer nic ucit ... staci ked to vies. ja mam jeden zosit uz dva roky a staci mi to ...
for Lala. nie vsetci mat-fyzeci su kocky aj ked je nas tam normalnych dost malo. j s Marekom sme na diske pomaly kazdy vecer. Bavime sa jak pomaly nikto. Rozdiel je len v tom, ze vacsinou maju mat-fyzaci dost rozumu na to aby nerobili kraviny ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
x = 2 / *(x-1)
x(x-1) = 2(x-1) / roznasobenie
x2-x = 2x-2 / -x
x2-2x = x-2 / x pred zatvorku
x(x-2) = x-2 / deleno (x-2)
x = 1
ale ved v tomto priklade je to len zle roznasobene
takto to ma byt:
(2x^3+3)^2=4x^6+12x^3+9
4 + 12 + 9 = 25
pretoze (2x^3)^2 = 2x^3*^2x^3 = 2*2*x^3*x^3= 4*x^6
je to takto ze
x2 je x na druhu
2x je 2 krat x
no to skus vysvetlit ale je to taky ako keby chytak no
(2x^3)^2 = 4x^6 a nie 2x^6
a potom
(2x^3+3)^2 = 4x^6+12x^3+9
25 = 25
hmm bol som v tom ze ak je to sucin tak nie je potrebne umocnit aj 2....
ak x=2 a ty delis (x-2), tak delis nulou a to je nepovolena operacia, to je jedina "finta"
trebars:
(2*2)^2= 4^2 = 16
a musis umocnit obidve cisla ved to je potom ako 4 * 4= 16
THIS IS MATFYZ!!!
ak je vsemocny potom dokaze vytvorit napriklad taky velky kamen, ze ho nedokaze zdvihnut. ale ak ho nedokaze zdvihnut tak potom nieje vsemocny... co si o tom myslite ??? je tu dakto z mlynskej doliny ???
(2x^3+3)^2
a x=1
potom
(2*1*1*1+3)*(2*1*1*1+3)=5*5=25
ked chces 8 tak musis dat nieco na sposob (2 na tretiu ale to napises az vpravo hore od zatvorky
aaa Hypofokortexor ta tvoja vec je dobra, neprisla by som na to.
A ktory rocnik studujes?lebo prvak je riadne sito, tam to riedia a aky mas odbor?