If there is in this world a well-attested
account, it is that of vampires. Nothing is
lacking: official reports, affidavits of well-
known people, of surgeons, of priests, of
magistrates; the judicial proof is most
complete. And with all that, who is there who
believes in vampires?
- Rousseau
Začalo to indickou mytologiou ale aj v iných sa vyskytovali rozne tvory a démoni ktore pili krv, v indii detom inde možno aj dospelým ale avcsinou malým detom.
A to mas ako s inymi mytlogickými postavami. V minulosti ich ludia bežne stretavali, odprisahali ze ich stretli ael v mdoernej dobre kto seriozny ti povie, že stretol upira ?
Proste si to vymysleli... upíri, škriatkovia, víli, vodníci, vlkodlaci, sú to iba obyčajné postavy z legiend, strašidelných príbehov a podobne
a napr. k tým upírom - Keď zomrie človek bachnú ho do truhly, zakopú a ak by ho o pár dní vykopali tak by bol taký nafúknutý. Keďže to dakedy ľudia robili tak si mysleli že to preto že je plný krvi a ke´d ho prebodli tak z úst dakedy vyšla krv a vydal nejaký vzdych ale to je normálne takže tak
@blue2angel Už v staroveku boli rôzne náboženstvá a kulty ktoré prisudzovali veľkú moc krvi a pojedaniu telesných ostatkov zosnulých (ostatne, mágia krvi bola vo forme napr. Tauromancie známa aj v Grécku), preto nie je ťažké si vymyslieť, že centrálne štáty v Európe mohli toto vnímať ako démonické chovanie.
Originálne bol totiž upír podobný skôr nočnej more (nazýval sa aj Morous) a jednalo sa o zosnulých ktorý zomreli "neprirodzenou" smrťou a oberali spiacich ľuďí o silu.
Až s príchodom kresťanstva a jej premeny pohanských symbolov a symboliky ako diablových nástrojov sa začína objavovať upír aspoň trocha v podobe ktorú poznáme teraz
Konečnú podobu tradičného upíra dal však až Bram Stoker v Draculovi.
mna by skor zaujimalo, ako ludia mohli prist na tie stovky Bohov a este tie bullshity tisicrocia tolerovat.
ja len dufam, ze z nasich rokov sa uchovaju pokemoni ako nejake bajne bytosti a bude niekto brainwashovat tardov aj v buducnosti. alebo skrz celestial teapot, flying spaghetti monster etc.
@n0win0u Btw ked si vsimnes, upir takmer dokonalou personifikaciou virusov - je dokonale zavisly na zivych bytostiach a vie prezit len tym, ze cerpa ich zivotnu silu, sam o sebe nema vyznam Imho fascinujuce.
@n0win0u zväčša prírodné javy, prípadne charakteristiky ktoré si ich spoločnosti vážili, prípadne odsudzovali- skoro ako birdz Ale hej, vedeli navymýšlať veľa super vecí
@ygor vedeli, stale vedia ! len uz snad nie je tolko zadubencov, co vsetkemu uveri
zopar ludi sa najde. napriklad ja pracujem na novom filozofickom smere - rumizme. momentalne pisem rumbliu a mozno to niekedy uzrie svetlo sveta a nazbieram dost podpisov na to, aby to stat aspon respektoval ako filozoficke vierovyznanie
@blue2angel ako už tu bolo spomínané, krvi sa odjakživa pripisoval význam a moc životodárnej tekutiny a tej, ktorá niesla životnú energiu a bola s ňou prakticky totožná.
a všetci poznáme ľudí po stretnutí s ktorými má človek ako keby z neho vysali energiu,
a potom tu boli tureckí bojovníci, ktorí mali zvyk pred bojom narezať svojim koňom žilu a piť ich krv, takže v boji dosť často mali túto krv okolo úst.
to všetko dokopy, plus nejaké ďalšie veci, krát ľudská predstavivosť, a máš to.
davnejsie som cital ze je dokaz ze upiri naozaj existovali (sam tomu neverim). ze vraj v Polsku nasli masovi hrob upirov. ze vraj v nom boli kostri s preseknutimi hlavami, ktore boli popravene rytualom ktory sa vykonaval v stredoveku na udajnich upiroch. tich kostier tam bolo objavenych desiatky.... hlavu mali oddelenu od tela a ulozenu k noham alebo u inich daleko od tela a mali aj prebodnuty hrudnik smerom k srdcu a celkovo vsetko posobilo ako rytual na usmrtenie upirov. a ze vraj dokonca tie kostri mali bud trochu alebo o dost dlchsie a spicatejsie ocne zuby ako bezni clovek. tak neviem co si mam o tom mysliet, ale asi je to blbost...
ja som zasa počula že keď kočovné kmene kočovali veľmi dlho napr. cez zimu a nenarazili na žiadnu druh obživy, "napichli" kravy, dobytok a sali im krv, ale len toľko, aby sa zasýtili a zároveň im neublížili
ludia verili na vselico ...napr. ze ked je burka tak bohovia sa hnevaju etc ...
vazne chces vediet ako prisli na to ze upiri pijú živým krv....mno lahko ....vykopali svojich mrtvych....mno a ako vyzera ludske telo potom co je niekoľko dní v zemi si asi predstavit vies....no oni kedze vela nevedeli, báli sa etc. tak napr. krv. okolo ust pripisovali tomu, ze niekoho vyciciavajú.
@marjy77 Dracula nebol na žiadnom lordovi napísaný, pretože v spomínanej Transylvánii tí turistickí sprievodcovia ani slovo nevedia o nejakom lordovi/grófovi Dracula. Nespomeniem si na konkrétne meno, ale viem z jedného dokumentu, že najkrvilačnejší panovník v Transylvánii bol krutý kráľ, ktorý však krv nepil, ale s nepriateľmi robil ukrutné veci.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you. DD
ale néé
Skrátim to ...
Vlkolaci existujú 100% ...
čítal som blok kde sa píše ako má vyzerať vlkolak.
Popis : Rýchlo rastúce dlhé nechty ktoré idú do špica, Mierne špicaté uši. A spia s mierne pootvorenými očami.
Môj spolužiak v škole ma špicaté uši.. Špicaté nechty na ktoré sa vkuse počúvam sťažnosti typu : "VČERA SOM SI ICH STRIHAL A DNES SÚ ZAS DLHÉ"... Raz sme spolu spali v jednej izbe na športovom sústredení.
Pozrel som sa na neho ako spí a mal pootvorené oči.
to ma dorazilo !!!
........................................................................
O upíroch viem viac ale nebudem tu prezradzovať
tajomstvá a tak
Upírov nezaujímajú takéto diskusie, preto vylučujem možnosť, že tu píšu nejakí upíri ...
No poviem Vám niečo o upíroch... Je to rasa nadradená ľudom, ako je pre vás prirodzené živiť sa zvieratami, pretože sú primitívni, tak pre nich je prirodzené živiť sa Vami, pretože ste pre nich primitívny podradený druh... A vážne nevidíte veci, ktoré vidia oni. (Myslím vidieť obrazne.) Pre nich je neprirodzené robiť veci, ktoré robíte vy. Nemyslím tým kŕmenie, ale aj všetko ostatné. Napríklad Vy vidíte pod pojmom spánok len spánok. Oni vidia pod pojmom spánok trápny ľudský pud.
Tak niečo o pocitoch... To, že upíri nemajú pocity je lož, pretože ich majú, no nie všetky.
Napríklad radosť cítia podobne ako ľudia, ale nie je to to isté. Smrť človeka pre nich nič neznamená. A ľudom, ktorí sa chcú stať upírmi kvôli filmu Twilight a podobných filmov, filmu Twilight odporúčam psychológa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Tak ako Stan Lee vymyslel Spidermana, niekto vymyslel upíra
account, it is that of vampires. Nothing is
lacking: official reports, affidavits of well-
known people, of surgeons, of priests, of
magistrates; the judicial proof is most
complete. And with all that, who is there who
believes in vampires?
- Rousseau
A to mas ako s inymi mytlogickými postavami. V minulosti ich ludia bežne stretavali, odprisahali ze ich stretli ael v mdoernej dobre kto seriozny ti povie, že stretol upira ?
a napr. k tým upírom - Keď zomrie človek bachnú ho do truhly, zakopú a ak by ho o pár dní vykopali tak by bol taký nafúknutý. Keďže to dakedy ľudia robili tak si mysleli že to preto že je plný krvi a ke´d ho prebodli tak z úst dakedy vyšla krv a vydal nejaký vzdych ale to je normálne takže tak
Originálne bol totiž upír podobný skôr nočnej more (nazýval sa aj Morous) a jednalo sa o zosnulých ktorý zomreli "neprirodzenou" smrťou a oberali spiacich ľuďí o silu.
Až s príchodom kresťanstva a jej premeny pohanských symbolov a symboliky ako diablových nástrojov sa začína objavovať upír aspoň trocha v podobe ktorú poznáme teraz
Konečnú podobu tradičného upíra dal však až Bram Stoker v Draculovi.
mna by skor zaujimalo, ako ludia mohli prist na tie stovky Bohov a este tie bullshity tisicrocia tolerovat.
ja len dufam, ze z nasich rokov sa uchovaju pokemoni ako nejake bajne bytosti a bude niekto brainwashovat tardov aj v buducnosti. alebo skrz celestial teapot, flying spaghetti monster etc.
A tvoj názor na pokémonov úplne schvaľujem
zopar ludi sa najde. napriklad ja pracujem na novom filozofickom smere - rumizme. momentalne pisem rumbliu a mozno to niekedy uzrie svetlo sveta a nazbieram dost podpisov na to, aby to stat aspon respektoval ako filozoficke vierovyznanie
a všetci poznáme ľudí po stretnutí s ktorými má človek ako keby z neho vysali energiu,
a potom tu boli tureckí bojovníci, ktorí mali zvyk pred bojom narezať svojim koňom žilu a piť ich krv, takže v boji dosť často mali túto krv okolo úst.
to všetko dokopy, plus nejaké ďalšie veci, krát ľudská predstavivosť, a máš to.
ja som mala volakedy odštartovať skupinu superpozitivistov,ale akosi to upadlo to zabudnutia
(viem, že nechápete, pozrite si Sanctuary, je to dobré a pochopíte
a Niki je super
vazne chces vediet ako prisli na to ze upiri pijú živým krv....mno lahko ....vykopali svojich mrtvych....mno a ako vyzera ludske telo potom co je niekoľko dní v zemi si asi predstavit vies....no oni kedze vela nevedeli, báli sa etc. tak napr. krv. okolo ust pripisovali tomu, ze niekoho vyciciavajú.
a tak 90% ľudí odtiaľ hralo aj v SG, nie len ona
napr. tito bratia su taki, ze im obom narastli len tie upirie zuby
a obaja maju taku zvlastnu chorobu, ze nemozu chodit na slnko.
proste aj kedysi boli taketo hracky prirody a ludia si ich zacali poetizovat podla mna
Nechci vedieť to čo teraz nevieš
But before the night is through,
I wanna do bad things with you.
DD
ale néé
Skrátim to ...
Vlkolaci existujú 100% ...
čítal som blok kde sa píše ako má vyzerať vlkolak.
Popis : Rýchlo rastúce dlhé nechty ktoré idú do špica, Mierne špicaté uši. A spia s mierne pootvorenými očami.
Môj spolužiak v škole ma špicaté uši.. Špicaté nechty na ktoré sa vkuse počúvam sťažnosti typu : "VČERA SOM SI ICH STRIHAL A DNES SÚ ZAS DLHÉ"... Raz sme spolu spali v jednej izbe na športovom sústredení.
Pozrel som sa na neho ako spí a mal pootvorené oči.
to ma dorazilo !!!
........................................................................
O upíroch viem viac ale nebudem tu prezradzovať
tajomstvá a tak
o Jesus...
No poviem Vám niečo o upíroch... Je to rasa nadradená ľudom, ako je pre vás prirodzené živiť sa zvieratami, pretože sú primitívni, tak pre nich je prirodzené živiť sa Vami, pretože ste pre nich primitívny podradený druh... A vážne nevidíte veci, ktoré vidia oni. (Myslím vidieť obrazne.) Pre nich je neprirodzené robiť veci, ktoré robíte vy. Nemyslím tým kŕmenie, ale aj všetko ostatné. Napríklad Vy vidíte pod pojmom spánok len spánok. Oni vidia pod pojmom spánok trápny ľudský pud.
Tak niečo o pocitoch... To, že upíri nemajú pocity je lož, pretože ich majú, no nie všetky.
Napríklad radosť cítia podobne ako ľudia, ale nie je to to isté. Smrť človeka pre nich nič neznamená. A ľudom, ktorí sa chcú stať upírmi kvôli filmu Twilight a podobných filmov, filmu Twilight odporúčam psychológa.